Arsenal – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
Arsenal FC
0:3 (0:3)
Manchester City
Čtvrtek 01.03.2018, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím a vítám všechny příznivce fotbalu u sledování on-line přenosu utkání dohrávky 28. kola Premier League mezi týmy Arsenal FC a Manchester City. Zápas se odehraje na Emirates Stadium v Londýně.
     
    Arsenal FC

    Arsenal v této sezoně nepředvádí výkony, se kterými by mohli být jeho fanoušci spokojení. Po 27 odehraných zápasech se nachází až na šestém místě tabulky, což by znamenalo na konci sezóny předkolo Evropské ligy. To je ale pro londýnský klub málo, ten by chtěl po roční pauze opět účinkovat v Lize mistrů. Na potřebné čtvrté místo ale Arsenal ztrácí už propastných 12 bodů. Jeho nejbližším soupeřem je momentálně Chelsea, ale i ta na něj má náskok už osmi bodů. Gunners mohou být v klidu alespoň při pohledu za sebe, sedmé Burnley na ně ztrácí osm bodů a má odehrán o jeden zápas navíc. Arsenal v posledních zápasech střídal výhry s porážkami, zejména na hřištích soupeřů mu to vůbec nejde a hodně tam prohrává. Naposledy nestačil na Tottenham v městském derby 0:1. Na domácím hřišti Arsenal v Premier League z 13 utkán desetkrát vyhrál a jen jedinkrát prohrál, bylo to proti Manchesteru United. Naposledy Gunners na domácím stadionu nestačili v rámci odvety v Evropské lize na švédský Östersunds, se kterým prohráli 1:2. Přesto ale postoupili. Poté ještě Londýňané zažili velké zklamání, když ve finále Carabao Cupu nestačili na svého dnešního soupeře jasně 0:3.
     
    Manchester City

    Manchester City je jasným vládcem anglického fotbalu a neohroženě směřuje za titulem v Premier League. I když má oproti svým konkurentům odehrán o jeden zápase méně, je Manchester City v tabulce na prvním místě o třináct bodů před městským rivalem Manchesterem United, který je druhý. Za 27 zápasů v domácí lize Manchester City poznal jen jednou chuť porážky, to když nestačil v nádherném zápase 3:4 na Liverpool. Od té doby v lize Citizens ze čtyř zápasů třikrát vyhráli, jednou překvapivě remizovali s Burnley. Naposledy bez milosti rozsápali Leicester 5:1. V neděli oslavil Manchester City první trofej sezóny, když porazil ve finále Carabao Cupu právě Arsenal ve Wembley jasně 3:0. Další trofej ovšem Citizens nepřidají v FA Cupu, kde překvapivě nestačili už v osmifinále na třetiligový Wigan, na jehož hřišti prohráli 0:1. V Lize mistrů se ovšem Manchesteru City naopak dařilo, v prvním osmifinálovém utkání vyhrál na hřišti Basileje 3:0 a prakticky už má zajištěn postup do čtvrtfinále. Na hřištích soupeřů to v lize Manchesteru City v poslední době trochu hapruje, z předešlých tří utkání ani jedno nevyhrál.
     
    Vzájemná utkání

    Arsenal a Manchester City už spolu v této sezoně sehráli dvě vzájemná utkání. Obě vyhrál Manchester. První se odehrálo v rámci 11. kola Premier League a domácí City vyhrálo 3:1. Poslední vzájemné utkání je velice čerstvé, v nedělním finále Carabao Cupu vyhrál Manchester jasně 3:0 po gólech Agüera, Kompanyho a Davida Silvy. Arsenal dokázal naposledy Manchester City porazit v minulé sezoně v semifinále FA Cupu v prodloužení. V normální hrací době ale už Londýňané modrý tým z Manchesteru neporazili šestkrát po sobě.
     
    Nejlepší střelci v rámci Premier League

    Arsenal: Alexandre Lacazette 9 gólů
    Manchester City: Sergio Agüero 21 gólů

    Nejlepší asistenti v rámci Premier League

    Arsenal: Henrikh Mkhitaryan 8 asistencí
    Manchester City: Kevin de Bruyne 14 asistencí
     
    Zranění

    Arsenal
    Nacho Monreal – záda
    Santi Cazorla – pata
    Alexandre Lacazette – koleno

    Manchester City
    Benjamin Mendy – koleno

    Disciplinární absence

    Manchester City
    Fabian Delph – červená karta
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Kolašinac – Ramsey, Xhaka – Mchitarjan, Özil, Welbeck – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – Holding, Chambers, Iwobi, Maitland-Niles, Elneny, Nketiah.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Gündoğan, Silva – B. Silva, Agüero, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Stones, Laporte, Zinčenko, Y. Touré, Jesus, Foden.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Dean.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou týmů už nastoupil na trávník a právě si mezi sebou podávají ruce.
     
    Domácí Arsenal bude hrát ve svých tradičních červených dresech, hostující Manchester City v černých dresech.
     
    Vše už je připraveno k úvodnímu hvizdu tohoto utkání Výkop má domácí Arsenal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dopředu se hned probíjel útočník Arsenalu Danny Welbeck, ale jeho snaha byla pro tentokrát marná, do pokutového území se nedostal.
     
    2
    Švýcarský středopolař londýnského Arsenalu Granit Xhaka se dopustil uprostřed hřiště faulu. Rozehrávat budou hráči hostů.
     
    2
    Ederson uplatnil dobré čtení hry. Byl rychle venku ze své branky, a odhlavičkoval míč, který mířil za obranu Manchesteru City.
     
    3
    Citiznes se poprvé projevili také směrem dopředu, ale Walkerova akce po pravém křídle nakonec nic nebezpečného pro obranu Arsenalu nepřinesla.
     
    4
    Hráči Arsenalu velice rychle přistupují k hostujícím hráčům. Ti zatím kombinují hodně daleko od branky, kterou stráží Petr Čech.
     
    5
    De Bruyne se snažil středem hřiště míč protlačit na hrotového útočníka Manchesteru City Sergia Agüera. Obránci Arsenalu mu to ale nedovolili.
     
    6
    Tantokrát de Bruyne rýsoval dlouhou křžnou přihrávku na levou stranu, kde si nabíhal Leroy Sané. Přihrávka na německého rychlíka byla však příliš dlouhá.
     
    7
    Mustafi se snažil překvapit hosty dlouhým pasem na Pierra-Emericka Aubameyanga. Toho uhlídal Otamendi, ale pak se ještě k míči dostal Ramsey, který přihrával znovu do šance gabonskému útočníkovi. Blíž měl ale k míči brankář City Ederson.
     
    8
    A další náznak šance Arsenalu. Aaron Ramsey si zaběhl za obranu hostujícího mužstva. Pak servíroval prudký pas před branku a Kompany po nepovedeným odkopu trefil svého brankáře.
     
    9
    Na druhé straně pak okamžitě pádili hráči Manchesteru City do protiútoku. Z pravé strany střílel z úhlu Argentinec Sergio Agüero, avšak jen do boční sítě.
     
    10
    První rohový kop v utkání budou mít hráči Manchesteru City, míč šel do zámezí od obránce Arsenalu Bellerína.
     
    11
    Už to vypadalo, že se domácí rohovému kopu ubránili, ale pak se nepovedl odkop Aubameyangovi a obrana Gunners měla ještě chvíli trable.
     
    12
    Manchester City už podle očekávání převzal územní převahu. Ale Arsenalu se podařilo získat míč a může jít do nebezpečné akce.
     
    13
    Arsenal si připisuje první střelu na branku, ale pro Edersona to nebyl žádný problém. Po zemi pálil Henrich Mchitarjan a brazilský brankář si připsal jistý zákrok.
    13. Mchitarjana střela na branku
     
    15
    Manchester City právě vstřelil branku!
    První střela na branku v podání Manchesteru City byla mnohem povedenější, končí totiž gólem. Nejprve předvedl parádní krytí míče Sané, který se dostal do blízkosti vápna. Pak našel přihrávkou BERNARDA SILVU a tento Portugalec nádhernou technickou ranou pod břevno překonal Petra Čecha. Asistence: Leroy Sané.
    15. Bernardo SILVA - 0:1
     
    16
    Tak to je studená sprcha pro domácí. V neděli prohráli s Manchesterem City 0:3 a teď už zase prohrávají.
     
    17
    Ramseyho přihrávka na pravé křídlo, kde nabíhal Bellerín, byla nepřesná, skončila v autu.
     
    18
    Hráči Manchesteru City jsou nyní hodně sebevědomí, Arsenalu se nedaří rozehrávka. Zbytečně ztratil míč na vlastní polovině a může být rád, že z toho řádná šance pro soupeře nebyla.
     
    19
    Danny Welbeck se snažil proniknout za obranu Manchesteru City a možná by se mu to i povedlo, kdyby ho za žlutou kartu nefauloval stoper Nicolás Otamendi.
     
    20
    Granit Xhaka předvedl, že má velice dobrou kopací techniku. Ze standardní situace z dálky pěkně vypálil a Ederson se musel proletět vzduchem, aby míč vyrazil.
    20. Xhakova střela z přímého kopu.
     
    20
    Pak ještě domácí rozehrávali rohový kop, ale ten už obrana Citizens lehce ubránila.
     
    21
    Hosté drží míč na svých kopačkách na své polovině hřiště a snaží se trochu uklidnit hru, aby předešli tlaku Arsenalu.
     
    22
    Domácí hráči získali míč uprostřed hřiště a pak předvedli velmi povedenou akci. Aaron Ramsey dostal míč z pravé strany od Bellerína na hranici vápna. Míč si připravil na střelu a vypálil, ale Ederson byl znovu bezchybný a tu střelu zkrotil.
     
    23
    Míč skončil po nezdařené akci hostů až u Petra Čecha, ten pošle dlouhým nákopem míč na soupeřovu polovinu hřiště.
     
    24
    Po jednom ze soubojů u pravé postranní čáry skončil míč v autu, vhazovat budou hosté.
     
    25
    Xhaka znovu ukázal, že dovede v soubojích přitvrdit a tvrdě fauloval Agüera. Může být rád, že nedostal žlutou kartu
     
    26
    De Bruyne zakroutil míč z pravé strany na branku Petra Čecha. Ten si nemohl být jistý, jestli Agüero zasáhne míč hlavou a proto předvedl nakonec docela nejistý zákrok.
     
    27
    Nakonec byl ale odmáván Agüerovi ofsajd, takže vzrušení před brankou Arsenalu bylo zbytečné.
     
    28
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Hráči Arsenalu znovu odcházejí se sklopenými hlavami ke středovému kruhu, protože prohrávají už 0:2. Sané našel na hranici pokutového území Agüera. Ten viděl nabíhajícího DAVIDA SILVU, tak mu poslal přesný pas. Silva si míč dokonale zpracoval a pak z levé strany propálil vybíhajícího Čecha. Asistence: Sergio Agüero.
    28. David SILVA - 0:2
     
    29
    Mustafimu se nepovedl obranný odkop, ale situaci za něj napravil a pro Arsenal zachránil kapitán Gunners Laurent Koscielny.
     
    30
    Domácí ještě nesmí nic vzdávat, protože i oni byli nebezpeční směrem dopředu, jen jim zatím chybí větší kvalita v zakončení.
     
    31
    Otamendi nepředvedl úplně jistý obranný odkop, ale k míči se dostal rychleji anglický krajní obránce Manchesteru City Kyle Walker než Mesut Özil.
     
    32
    Za tvrdý faul dostává žlutou kartu obránce Arsenalu Sead Kolašinac. To není dobrá zpráva pro obranu londýnského celku.
     
    33
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak tohle už zavání debaklem nebo dokonce ostudou. Agüero utekl Koscielnému, což byl základ úspěchu Manchesteru City. Míč se pak trase se Bruyne, Walker dostal před branku k LEROYOVI SANÉMU. ten si míč ve vápně zpracoval do protipohybu Petra Čecha a pak už míč skončil v brance Arsenalu. Asistence: Walker.
    33. Leroy SANÉ - 0:3
     
    35
    Danny Welbeck se ještě snažil zachránit míč na hrací ploše, ale už to nestihl, takže bude od branky rozehrávat Ederson.
     
    36
    Sympatické je, že se Arsenal stále ještě nevzdává a snaží se dál trápit obranu Manchesteru City. Ale zatím se mu to moc nedaří.
     
    37
    Výkop Edersona skončil jen na kopačkách hráčů Arsenalu, ale pak předvedl nepřesnou přihrávku Mesut Özil, takže Pierre-Emerick Aubameyang znovu neohrozí Edersonovu branku.
     
    38
    Aaron Ramsey mohl zmírnit trápení Arsenalu, ale jeho rána z hranice pokutového území byla sražena obránci Manchesteru City na rohový kop.
     
    39
    Rohový kop nesehráli domácí dobře, z této standardní situace nevzniklo žádné nebezpečí pro Edersonovu branku.
     
    39
    Na druhé straně to bylo zase mnohem nebezpečnější. Sergio Agüero se dostal ke střele z velké blízky brance Petra Čecha, ale bývalá česká reprezentační jednička další gól ve své brance nedopustila. Čech míč skvěle vyrazil nohou.
     
    41
    Welbeck musel ukončit svůj postup vpřed, rozhodčí odpískal nedovolený zákrok jednoho z domácích fotbalistů.
     
    42
    Německý záložník Mesut Özil sice z přehuštěného prostoru nedokázal vystřelit na branku, ale vybojoval alespoň rohový kop.
     
    42
    Znovu se hosté rohovému kopu Gunners celkem v pohodě ubránili.
     
    43
    Pierre-Emerick Aubameyang získal míč u pravé postranní čáry, ale pak poslal před branku velmi nepřesný centr na Welbecka.
     
    44
    Mesut Özil se snaží předvést nečekanou finální přihrávku, která by zaskočila obranu Citizens, ale to se mu zatím nedaří. I nyní nahrál jen hráčům soupeře.
     
    45
    Ederson šel neohroženě za míčem a dokázal ho ze vzduchu vyboxovat před vyskakujícím Pierreem-Emerickem Aubameyangem.
     
    45+1
    Domácí měli ještě jednu šanci v prvním poločase alespoň snížit. Kopali rohový kop, který hosté odvrátili ke Xhakovi. Ten dalekonosnou střelou trefil branku, ale míč chytil Ederson.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Arsenal získal na vlastní půlce míč a může podniknout poslední akci první půle. Vše začíná nákopem Petra Čecha.
     
    45+2
    Jenže domácí se k ohrožení Edersonovy branky vůbec nedostali a první poločas už končí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Manchester City ukazuje, že ne náhodou vládne s velkým náskokem anglické Premier League a už po prvním poločase válcuje Arsenal na jeho hřišti 3:0. Destrukce Arsenalu začala už v 15. minutě, kdy se krásnou technickou ranou prosadil Bernardo Silva. Petr Čech neměl šanci. Pak si vytvořili šance i domácí, ale Xhaka a Ramsey moc Edersona neprověřili. A tak se zase radovali hosté. Agüero nahrál na Davida Silvu, ten si míč skvěle přebral a pak z blízka překonal Čecha. V obou gólových akcí Manchesteru City měl prsty Sané a třetí gól už patřil přímo jemu. Agüero si narazil míč s de Bruynem, našel před brankou Leroye Saného, a ten i trochu se štěstím poslal míč do branky. Ve 39. minutě ještě mohl náskok City zvýšit Agüero, ale z blízka českého brankáře nepřekonal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:50.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po nedovoleném zákroku Mesuta Özila budou rozehrávat hosté ze vlastní poloviny. Rozehrávku si bere na starosti Walker.
     
    47
    Manchesteru City se rozehrávka vůbec nepovedla. Míč doletěl do vápna Arsenalu, kde nikdo ve tmavém dresu nebyl, a proto mohl míč v pohodě ze vzduchu sebrat Petr Čech.
     
    48
    Walkerovi se nepovedlo odkopnout míč, ten místo toho letěl vysoko do vzduchu. Pak míč ještě na hrací ploše udržel David Silva, ale jen pro hráče Arsenalu.
     
    49
    Xhaka se snažil zrychlit hru přihrávkou už do blízkosti pokutového území, ale svým prudkým pasem trefil jen sudího Marrinera.
     
    50
    Welbeck se po levé straně do vápna neprobil a svým pádem si ani nevymodlil faul na vlastní osobu.
     
    51
    Arsenal byl i s míčem vytlačen zpět na vlastní polovinu, u míče jsou opět stopeři a budou vymýšlet, jak přelstít zformovanou obranu hostů.
     
    52
    Po faulu na Mchitarjana se bude kopat penalta! Fauloval Nicolás Otamendi!
    52. Otamendi fauloval Mchitarjana a je to penalta!
     
    53
    Míč si staví na penaltový puntík Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    53
    Pierre-Emerick Aubameyang nedává penaltu! Vystřelil ze svého pohledu k pravé tyči a přesně tu stranu si vybral také Ederson, který skvěle míč vyrazil.
    53. Penalta
     
    54
    To je další rána do vazu pro Arsenal. Kdyby se mu podařilo snížit, ještě šlo s tímto zápasem něco udělat.
     
    55
    Mesut Özil se málem dokázal dostat do pokutového území, ale nepodařilo se mu projít přes přesilu hráčů v černých dresech.
     
    56
    Ederson šel neohroženě za vysokým míčem a přitom nešetrně sestřelil svého spoluhráče Otamendiho.
     
    57
    Míč už byl podle rozhodčích za postranní čarou, takže budou vhazovat hosté v blízkosti pokutového území Arsenalu.
     
    58
    Ederson byl znovu v akci a znovu byl spolehlivý. Míč vyrazil na rohový kop.
     
    59
    Po rohovém kopu se ke střele dostal Pierre-Emerick Aubameyang! Vypálil krásně z voleje, ale míč bohužel pro něj a pro domácí netrefil branku.
     
    60
    Kompany, kapitán Manchesteru City, si nekomplikoval život a takticky zastavil začínající akci Arsenalu faulem na Ramseyho.
     
    61
    Krajní obránce Arsenalu Hector Bellerín si nezpracoval na pravém křídle dobře míč a ten skončil v zámezí. Vhazovat budou hosté.
     
    62
    Welbeck se chtěl individuálně prosadit přes Kompanyho, ale v důležitém momentu ztratil rovnováhu a skončil na zemi.
     
    63
    Otamendi byl trochu pod tlakem, a tak zvolil přihrávku na svého brankáře Edersona. Ten pak nakopl míč dopředu, ale trefil jen stopera Arsenalu Mustafiho.
     
    64
    Domácí jsou nyní kompletně zataženi na míčem a sledují pohodovou kombinaci hráčů Manchesteru City. Ti vůbec nikam nespěchají.
     
    65
    K míči se dostal záložník Arsenalu Mesut Özil a mohl pozlobit obranu Citizens. Jenže nikomu nepředal míč a brzy o něj přišel.
     
    67
    Hosté si hodně věří, stejně jako jejich brankář Ederson, který se často zapojuje do rozehrávky a předvádí svou kopací techniku. Pouští se i do riskantních přihrávek, tak jako nyní. A vychází mu to.
     
    68
    Také Petr Čech se zapojil do hry, aby pomohl s rozehrávkou svého týmu. To ale fanoušci Arsenalu ocenili jen bučením.
     
    69
    Agüero navezl míč na útočnou polovinu, pak se ho zbavil a tím se akce Manchesteru City zastavila. Hosté opravdu nemají kam spěchat a druhý poločas si užívají.
     
    70
    Bernardo Silva si pokryl míč a v blízkosti půlící čáry se nechal faulovat Ramseym.
     
    71
    Tentokrát byl Bernardo Silava pro změnu tím hráčem, který chtěl míč získat. A i to se mu povedlo, sebral míč čistě Özilovi.
     
    72
    Walker odkulhává ze hřiště, místo něj si zahraje Ukrajinec Olexandr Zinčenko.
     
    72
    Arsenal nedokáže najít recept na obranu Manchesteru City. I když tu a tam drží míč na polovině soupeře, vždy tomu ve druhém poločase chybí nápad a finální přihrávka.
     
    73
    Tentokrát sice z pravé strany dokázal odcentroval španělský obránce Bellerín, ale míč nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    75
    Henrich Mchitarjan se dopustil na Zinčenka faulu na polovině soupeře, Manchester City se může zformovat a poslat míč na polovinu svého londýnského soupeře.
     
    76
    De Bruyne neviděl žádného volného spoluhráče, se kterým by mohl kombinovat a posunout hru dopředu, a tak téměř z poloviny hřiště vrátil míč až k Edersenovi.
     
    77
    Citizens dál dlouze rozehrávají, přihrávají si mezi svými stopery.
     
    78
    Z ničeho nic přišla nádherná přihrávka za obranu od Ilkaye Gündoğana na rozběhlého Sergia Agüera. Ten si ale na svůj první gól v tomto zápase musí počkat, protože ho parádně pravou rukou vychytal Čech.
    78. Agüera skvěle vychytal Čech
     
    79
    Přihrávka Kolašinace na Ramseyho byla hodně obtížná na zpracování. Ten trefil míč svým ramenem, ale zpracovat si ho nedokázal.
     
    80
    Sead Kolašinac byl znovu v akci. Z levého křídla se chtěl prosadit narážečkou, ale sám přihrál nepřesně, takže se mu nemohl míč vrátit zpátky.
     
    81
    Míč skončil v zámezí a chystá se druhé střídání hostujícího mužstva.
     
    82
    Sergio Agüero dnes gól nevstřelí, střídá ho totiž Yaya Touré.
     
    83
    Na hrot se místo Argentinka Agüera, který vystřídal, vysunul Belgičan Kevin De Bruyne. Právě on nyní neúspěšně napadal rozehrávku Arsenalu.
     
    84
    Zinčenko fauloval v souboji o míč Özila, takže rozehrávat bude domácí mužstvo, které směřuje za těžkou porážkou, už druhou od Manchesteru City po sobě.
     
    85
    Danilo přihrál dozadu na brankáře Edersona. Ten zase v klidu těsně před napadajícím Özilem posunul míč dál.
     
    87
    Třetí střídání Manchesteru City. Místo střelce druhé branky Davida Silvy přichází na hřiště už uzdravený Brazilec Gabriel Jesus.
     
    87
    Tribuny Emirates Stadium jsou poloprázdné, fanoušci Arsenalu houfně opouští stadion.
     
    88
    Sané dnes aspiruje na muže zápasu. Znovu si sebevědomě narazil míč s de Bruynem a elegantně míč zavezl na polovinu soupeře. Teď musí počkat na větší podporu.
     
    89
    Arsenal se ubránil i díky tomu, že Gabriel Jeses fauloval. Ale ani následná akce Arsenalu gólem neskončila. Ani alespoň na čestný úspěch to v podání domácích zatím nevypadá.
     
    90
    Petr Čech poslal dlouhým nákopem míč na soupeřovu polovinu.
     
    90+1
    O míč se rvali Pierre-Emerick Aubameyang a Danny Welbeck, ale ani jeden z nich se do zakončení neprodral. Dobrou práci odvedl Olexandr Zinčenko.
     
    90+1
    Nastavují se jen dvě minuty, víc není třeba.
     
    90+2
    Arsenal ještě kopal jednu standardní situaci. Ale ani tentokrát nepřišel žádný nebezpečný míč před branku Citizens. Už běží poslední sekundy tohoto utkání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Arsenal nezvládl ani druhé utkání proti Manchesteru City, a stejně jako v neděli při finále Carabao Cupu prohrál 0:3. Arsenal přitom nezačal špatně, první střelu na branku měl Mchitarjan a domácí byli o něco aktivnější. Ale v 15. minutě je zmrazil první gól Manchesteru City, který krásně vstřelil Bernardo Silva. Ve 28. minutě už to bylo 2:0, to se po krásné rychlé akci prosadil David Silva. A hostům ani tento náskok nestačil, ještě do konce prvního poločasu zvýšil na 3:0 Leroy Sané, který se podílel přihrávkami i na předchozích dvou brankách. Náskok mohl ještě v první půli navýšit Agüero, ale toho skvěle vychytal Čech. Ve druhém poločase ještě mohlo nastat drama, protože Arsenal kopal penaltu. Jenže Pierre-Emerick Aubameyang ji neproměnil a další šanci už Arsenal nedostal. Naopak se ještě jednou musel předvést Čech, který skvělým zákrokem zmařil i druhou Agüerovu velkou šanci.
    První poločas Manchesteru City stačil na to, aby porazil Arsenal

     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 46 % : 54 %
    Střely na branku: 5:5
    Střely mimo: 2:1
    Rohy: 6:1
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 11:11
     
    Dnešní utkání sledovalo 58 420 diváků.
     
    Z mé strany je to pro tento zápas už všechno. Přeji dobrou noc. (22:47:34)

    Petr Sumbal

    Branky: 15. B. Silva (Sané), 28. Silva (Agüero), 33. Sané (Walker)

    Karty:   32. Kolašinac (ARS) – 19. Otamendi (MAC)

    Neproměněná penalta: 53. Aubameyang (ARS), brankář Ederson zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:11.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Kolašinac – Ramsey, Xhaka – Mchitarjan, Özil, Welbeck – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – Holding, Chambers, Iwobi, Maitland-Niles, Elneny, Nketiah.

    Manchester City: Ederson – Walker (72. Zinčenko), Kompany (C), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Gündoğan, Silva (87. Jesus) – B. Silva, Agüero (82. Y. Touré), Sané.
    Náhradníci: Bravo – Stones, Laporte, Zinčenko, Y. Touré, Jesus, Foden.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Dean

    Diváci: 58 420
    thejrc.org