Montreal – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 1:2 (po pr.) | St. Louis – Detroit 2:1 (kon.)
Colorado – Calgary 5:2 (kon.) | Vancouver – NY Rangers 5:6 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Detroit Red Wings
Čtvrtek 01.03.2018, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League má v noci na středu na programu další várku zápasů. My se společně zaměříme na střetnutí mezi týmy St. Louis Blues a Detroit Red Wings. Oba celky hrají o hodně, sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    ST. LOUIS BLUES

    Bluesmani nezažívají na své poměry zrovna nejpovedenější ročník. Nepříjemná série šesti proher, která se s nimi táhne od 11. února, je seslala na pátou příčku Centrální divize, čtyři body pod hranici postupu do vyřazovacích bojů. Blues na to musí co nejrychleji zareagovat, jinak hrozí, že se letošní play-off obejde bez nich.

    Zakopaný pes tkví například v přesilovkách. St. Louis je v tomto hledu druhým nejhorším účastníkem NHL, když využilo pouze slabých 16% těchto možností. Celkově ale patří mezi střelecky vůbec nejaktivnější týmy. Na branky soupeřů vyslalo už přes 2100 střel, leč produktivita vázne. Potvrdí Blues proti Detroitu roli papírového favorita a ukončí nelichotivou sérii?
     
    DETROIT RED WINGS

    Už se v posledních letech stává zvykem, že výkony Detroitu trošku zaostávají za slavnou pověstí klubu. Momentálně se nachází na páté příčce silné Atlantické divize a na držitele divoké karty z Columbusu ztrácí sedm bodů, přičemž má k dispozici jedno utkání k dobru. Nic beznadějného!

    Red Wings trošku sráží hra při nerovnovážném počtu hráčů, v přesilovkách i v oslabeních totiž patří k horším celkům. V týmu schází vyložený lídr produktivity. Nejvíce kanadských bodů nasbíral Dylan Larkin, jenž v 62 střetnutích bodoval 46krát, většinou však jakožto asistent. Nejlepším střelcem je dvacetigólový Anthony Mantha. Trefí se proti Blues a pomůže svému týmu k veledůležitému vítězství?
     
    VZÁJEMNÝ ZÁPAS V SEZÓNĚ

    9.12.2017: Detroit – St. Louis 1:6 (0:1 0:3 1:2)
    ------------------------------------------------------
    Branky: 48. Nielsen – 12. Schwartz, 25. Sobotka, 27. Upshall, 37. Bouwmeester, 49. Jaškin, 60. B. Schenn. Petr Mrázek odchytal za Detroit 20 minut, inkasoval 2 branky z 12 střel a úspěšnost zásahů měl 83,3 procenta. Střely na branku: 29:22. Diváci: 19 515. Hvězdy zápasu: 1. Allen, 2. Sobotka, 3. Bouwmeester (všichni St. Louis).

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Dunn, Schmaltz, Gunnarsson – Tarasenko (A), Barbašev, Steen – Sošnikov, B. Schenn, Schwartz – T. Thompson, Sobotka, Berglund – Jaškin, Brodziak, Upshall.

    Detroit Red Wings: Howard (Coreau) – Daley, Ericsson, Ouellet, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Abdelkader (A), Nielsen, Helm – Booth, Glendening, Frk..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Trenér Blues Mike Yeo vložil dnes důvěru do Cartera Huttona, jenž je sice gólmanskou dvojkou, ale v důležitém utkání bude chytat od začátku. Na druhé straně nastupuje po odchodu Petra Mrázka poměrně jasná jednička Jimmy Howard.

     
    Fanoušci československých hráčů se budou soustředit na tři útočníky. V domácích řadách se představí Vladimír Sobotka i Dmitrij Jaškin. Na druhé straně nastupuje Martin Frk! Prosadí se dnes některý z těchto českých forvardů? Jediný Sobotka nastupuje ve třetí lajně, Jaškin s Frkem zaujali místa ve čtvrtých formacích.

     
    Hráči obou mužstev již vstoupily na čerstvě upravenou ledovou plochu zaplněného Scottrade Center. Blues oblékli modré dresy, zatímco se Detroit představí v bílé barvě. Střetnutí započne během několika minut!

     
    Před zápasem se ještě režie věnuje Alexu Pietrangelovi, jenž dnes odehraje svůj jubilejní 600. zápas kariéry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hrajeme! Na úvodním vhazování získal kotouč čistým způsobem Ivan Barbašev a domácí tak mohou přemýšlet o založení nějaké ofenzivní akce.
     
    00:18
    Hra se do středového kruhu poměrně rychle navrací, puk totiž skončil mezi střídačkami. Hráči se už sjíždějí na další buly.
     
    00:32
    O první střelu zápasu se postaral Gustav Nyquist, jenž zkusil štěstí z pravého kruhu. Hutton jeho pokusu nastavil lapačku a neomylně jej v ní ukryl.
     
    01:09
    Colton Parayko se na útočné modré čáře ocitl pod tlakem dvojice soupeřů a rychle tedy nahodil na zadní mantinel. Bluesmani posléze pásmo ztrácejí a musejí se vracet do defenzivy.

     
    01:49
    Domácí se vydali zpátky na dostřel, leč jejich kombinace byla poněkud kostrbatá a nakonec vystřelil Jaden Schwartz z rohu daleko mimo tři tyče.
     
    02:31
    Vladimír Sobotka dojel kotouč v útočném pásmu a poslal jej na modrou čáru, odkud střílející Jordan Schmaltz napálil pouze jednoho z blokujících hokejistů Red Wings.
     
    02:57
    Detroit vyrazil do protiakce a domácí vyhodili na zakázané uvolnění. Jordan Schmaltz si situaci v tomto případě nehodlal jakkoliv komplikovat, hra se ale vrátí před Huttona.
     
    03:28
    Colton Parayko dostal ve spolupráci s Kylem Brodziakem kotouč pryč ze své obranné třetiny a Blues se vydávají dopředu.
     
    03:58
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Scottie Upshall – 2 min., hákování).
     
    04:26
    Detroit hledá v úvodu své první početní výhody cestu k Huttonovi zatím marně. St. Louis vyhazuje a aktivně brání.
     
    04:49
    Domácí hokejisté pokračují v aktivním přístupu k protihráčům a už ve středním pásmu jim dělají obrovské problémy. Zatím velice dobré oslabení Blues!
     
    05:14
    A teď Bluesmani dokonce zahrozili. Trošku šťastně se kotouč dostal k hokejce Nikity Sošnikova, jenž jej posunul směrem k brance a Jimmy Howard si nebyl úplně jistý svým zákrokem.

     
    05:50
    Až teď si Red Wings vytvořili nějaký náznak tlaku. Od modré čáry jej zakončil tvrdou ranou Andreas Athanasiou a Hutton přerušuje hru použitím lapačky.
     
    06:20
    Domácí tým je kompletní, oslabení odehrál na jedničku. Nyní se obraz hry ani moc nemění, jelikož Detroit v přesilovce žádnou výraznou územní převahou nedisponoval.
     
    06:54
    Niklasi Kronwallovi se úplně nevyvedla rozehrávka a černá guma se došourala až k zadnímu hrazení. Píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    07:21
    St. Louis rozjíždí další postupný útok. Patrik Berglund nikam nespěchá a ještě manévruje ve vlastním obranném pásmu.
     
    07:50
    Detroit dostal puk do blízkosti domácí branky, honěná puku u mantinelu však žádné nebezpečí nepřinesla a vše nakonec končí těsným ofsajdem. Zatím čekáme na první zajímavější příležitost na jakékoliv straně.
     
    Střely na branku: 3:6.
     
    08:11
    David Booth předvedl pěknou individuální akci. Zpoza brány se poté pokusil zaskočit gólmana rychlým vytočením do kladného úhlu, ale beton nepřekonal.
     
    08:53
    Tyler Bertuzzi ve středu pole nevěděl co s pukem a rozhodl se jej tedy jednoduše nahodit za domácí svatyni.

     
    09:16
    Blues se přesunuli do útočného pásma, ale prozatím si zde počínají trošku bezradně. Alex Pietrangelo se nakonec rozhodl pro nahození od modré čáry a trefil pouze soupeře.
     
    09:55
    Detroit obrací hru a snaží se v hojnějším počtu navštívit domácí pásmo. To se ale opět nepodařilo a nepříliš záživná podívaná pokračuje dalším osvobozením se bránícího mužstva.
     
    10:19
    Jako by se už nyní samotný kotouč nemohl na oboustranně nepříliš atraktivní hru dívat a raději opustil kluziště. Vhazování proběhne v neutrální zóně.
     
    10:27
    Frans Nielsen zaměstnal Huttona štiplavou navštívenkou zpoza levého kruhu. Domácího gólmana štípla do vyrážečky, ale poradil si s ní.
     
    10:54
    Red Wings zažívají poměrně povedenou minutu, v rámci které soupeři prakticky nepůjčují puk. Henrik Zetterberg nahazuje do pásma a stěhují se tam hráči obou týmů.
     
    11:48
    Blues se vymanili z menšího tlaku a obrátili hru. Od mantinelu se rozhodl pro střelu Brayden Schenn a Howard ji vyrazil do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    11:59
    Colton Parayko vyvezl puk z vlastního obranného pásma až na útočnou modrou čáru a z dálky prověřil pozorného Jimmyho Howarda.
     
    12:11
    Dylan Larkin táhl poměrně interesantní protiútok. Rozhodl se jej vyřešit ladnou otočkou, po které se snažil přenést hru na Andrease Athanasioua, ale adresoval mu puk na paty.
     
    12:40
    Detroit je v posledních minutách mírně aktivnějším týmem a opět se vydává do ofenzivy. St. Louis by mělo přidat, protože převaha začíná být stále více viditelná.
     
    13:18
    Domácí mají k dispozici ponechanou výhodu. Mohou se tedy pokusit o zahrození a už se hrnou do pásma, kde se jim podařilo usadit.
     
    13:57
    Po poměrně dlouhé kombinaci dostal na modrou čáru nabito Jaden Schwartz. Do puku se opřel přímo "z voleje" a zakončení bylo ztečováno mimo brankový prostor.
     
    14:02
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Martin Frk – 2 min., podražení).
     
    14:10
    Domácí uspěli na buly a ihned rozestavěli přesilovkový vzorec. Kotouč míří za branku na Alexander Steen, jenž bude zřejmě působit v roli režiséra.
     
    14:33
    Na modré čáře napřáhl Carl Gunnarsson. Howardovi překáželi ve výhledu clonící hráči, přesto si ovšem střelu našel a vyrazil ji do rohu.
     
    15:19
    Vladimir Tarasenko vypustil prudkou střelu ze zákrytu. Trefil spoluhráče Braydena Schenna, který střelu vychýlil a Howard posléze zasáhl betonem. Akce skončila hromadnou skrumáží u tyčky, po které sudí přerušují hru.
     
    15:40
    Hosté se nyní brání dobře. Už podruhé v krátkém časovém sledu vyhodili a Frk se pomalu chystá na návrat z lavice hanby.
     
    16:21
    Red Wings oslabení přečkali a Huttona přinutil k zásahu tvrdou ranou z levého kruhu Luke Glendening. Maskovaný muž ji vykopl do bezpečí a hosté rozvíjejí další akci.
     
    16:52
    Detroit je po návratu Frka znovu viditelně iniciativnějším mužstvem a Blues bruslí výhradně naprázdno bez kotouče, což jistě bere mnoho sil.
     
    17:26
    Domácí fanoušci se snaží svému týmu trošku nesmělým skandováním pomoci ke zlepšenému výkonu. St. Louis společně s hukotem z tribun zaváží puk do pásma.
     
    17:48
    Zatím to hráčům v modrých dresech zkrátka nelepí. Ani teď si nic nevytvořili a musejí se přeorientovat na defenzivní činnosti.
     
    18:39
    První velká šance utkání! St. Louis se dostalo po vybojování kotouče ve středním pásmu do přečíslení, které táhl Kyle Brodziak. Akci dvou forvardů proti jedinému bekovi se rozhodl vzít na sebe a zápěstím trefil Jimmyho Howarda přímo do břicha.
     
    19:08
    Domácí tým musí neproměněná příležitost mrzet, nyní na to však nesmí myslet a musí se soustředit na protiútok Detroitu, který obrací hru proti Huttonovi.
     
    19:41
    Pobyt Detroitu v pásmu však netrval nikterak dlouho a domácí se vydali ještě jednou do ofenzivy. Colton Parayko nahodil puk po ledě vstříc Howardovi a ten jej vyrazil do strany, kde chyběl Kyleovi Brodziakovi k dorážce krok, možná dva.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První část nenabídla příliš zajímavých momentů. Na výkonu obou mužstev se projevuje důležitost utkání, která hráčům dost možná trošku svazuje hokejky. Ačkoliv byl aktivnější Detroit, největší šanci si vypracovali domácí, kteří mohou litovat neúspěšné střely Kylea Brodziaka při akci dvou proti jednomu. Snad nabídne další fáze zápasu více akce!

    Střely na branku po 1. třetině:
    St. Louis 8:14 Detroit.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:06.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Znovu se hraje! Hned po pěti sekundách druhé periody se Detroitští dopustili postavení mimo hru a rozhodčí tak zadul do píšťalky.
     
    20:31
    Niklas Kronwall vyčkává za vlastní brankou než jeho spoluhráči vystřídají a posléze zakládá útočnou akci.
     
    21:12
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani se dostávají do vedení! Obrovský kus práce odvedl Dmitrij Jaškin, který vybojoval puk ve vlastním pásmu a nastartoval Coltona Parayka. Ten se z pozice obránce prohnal po levé straně až před branku, kde nastřelil beton Howarda. Po neúspěšné dorážce Jaškina plácl do kotouče SCOTTIE UPSHALL a procedil jej do sítě! Asistence: Dmitrij Jaškin, Colton Parayko.
    21:12 Scottie UPSHALL - 1:0
     
    21:38
    Detroit obdržená branka nabudila a už kombinuje v blízkosti domácí branky. Blues jim však dovolili pouze středu od modré, kterou Hutton dobře viděl a vyrazil ji.
     
    22:19
    Blues si nyní vytvářejí zajímavý nápor. Obránci hostů mají trošku problémy s pohybem a Blues si rychle vyměňují pozice.
     
    22:42
    Nakonec Red Wings vyhodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hned po vyhraném buly nahazoval Colton Parayko a našel přesně lapačku připraveného Jimmyho Howarda.
     
    23:22
    Dylan Larkin individuálně zavezl puk až za branku. Detroit se tak dostal do pásma a může se zde pokusit něco vymyslet.
     
    23:40
    A také že vymyslel! Po odraženém kotouči se mezi kruhy natáhl právě Dylan Larkin a plácl do něj bekhendem. Carter Hutton měl plné ruce práce, leč nakonec utěsnil všechny mezírky ve svém postoji včas.
     
    24:31
    Před brankou Howarda vznikla po nahození od modré čáry značná skrumáž. Maskovaný muž puk za brankovou čáru nepropustil a bude se tak vhazovat po jeho levé ruce.
     
    24:53
    Dylan Larkin vyrobil chybu při rozehrávce a puku se chopil Dmitrij Jaškin. Napoprvé se mu nepodařilo vystřelit, ale dostal se k opakovanému pokusu a z kruhu trefil Howardův beton.
     
    25:31
    Andreas Athanasiou se objevil za domácí obrannou linií. Puk si nezpracoval úplně ideálně, dostal se do nepříliš příznivého úhlu a bekhendem minul prostor u vzdálenější tyčky.
     
    26:10
    Detroit odváží puk z vlastního obranného pásma a spěchá do ofenzivy. Darren Helm nahazuje kotouč za Huttovu svatyni a hosté se za ním v hojném počtu vydávají.
     
    26:43
    Blues už zažívají nepříjemně dlouhé střídání a viditelně tahají nohy. Detroit toho využívá k aktivnímu pohybu a dělá tím domácím značné potíže. V krátkém časovém sledu stříleli Tyler Bertuzzi s Anthonym Manthou a Hutton si připsal dvojici zásahů.
     
    27:28
    Bluesmani již částečně prostřídali, ale zanedlouho se jim nepovedla rozehrávka a píská se zakázané uvolnění. To znamená jediné, buly před jejich klecí.
     
    27:58
    Po buly před Huttonem skončilo klubko hráčů na hrací ploše. Touš z pod jejich těl vyšťoural Frans Nielsen a míchá s ním na hokejce.
     
    28:30
    Detroit opět kontroluje dění na ledě. Škoda pro něj, že mu soustavná územní převaha není nic platná, co se skóre týče.
     
    28:55
    Přes modrou čáru se snažil proniknout Andreas Athanasiou, leč obrana Blues zasáhla v tomto případě dobře a odebrala hostujícímu hráči kotouč ještě v neutrální zóně.
     
    29:35
    Krátce po vyhraném vhazování v ofenzivní třetině pozdravil Huttona Gustav Nyquist. Domácí gólman si připisuje zásah z kategorie snazších.
     
    29:52
    Detroit už zase úřaduje před Huttonem, jenž musel řešit střelu Davida Bootha. Ten se snažil najít prostor na bližší tyčce, ale neúspěšně, maskovaný muž měl tuto část branky pokrytou neprostupně.
     
    Střely na branku: 14:19.
     
    30:18
    Práce pro Cartera Huttona stále přibývá. Ihned po komerční přestávce jej zaměstnal ranou od modré čáry Xavier Ouellet. Hutton působí velice jistým dojmem a pokusy z něj nevypadávají.
     
    30:44
    Dylan Larkin si zkušeně udržel obránce na zádech a dojel s pukem až na modrou čáru, kde jej přenechal Niklasu Kronwallovi, jehož nahození skryl Hutton ve výstroji.
     
    31:20
    Trevor Daley působí neodstavitelným dojmem a drží kotouč v rohu útočného pásma. Nakonec pálil od modré znovu Niklas Kronwall a projektil zastavili obránci Blues.
     
    31:41
    Red Wings museli opustit domácí pásmo, dobrou práci totiž odvedl Vladimir Tarasenko, jenž obrací hru na druhou stranu.
     
    32:08
    Blues vyhráli vhazování v ofenzivní zóně a po delší době se tam na chvíli ohřáli. Vladimir Tarasenko už mohl střílet, ale ještě oslovil Ivana Barbaševa, jenž se mu puk pokoušel neúspěšně vrátit.
     
    32:52
    Hosté opět přenášejí hru k brance Huttona. Dylan Larkin nahodil bekhdendem z nulového úhlu a lapačka maskovaného muže byla připravena.
     
    33:52
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Nikita Sošnikov – 2 min., držení).
     
    33:57
    Red Wings vyhráli vhazování a okamžitě staví přesilovkový vzorec. Na ledě je také elitní střelec týmu Anthony Mantha.
     
    34:20
    St. Louis vyhazuje, hosté se tedy musejí vracet až k vlastní brance a rozjet zcela novou přesilovkovou akci.
     
    34:41
    Anthony Mantha se pokusil o střelu z levého kruhu, trefil však pouze přes sebou stojícího Coltona Parayka, nicméně Blues nevyhodili a zůstávají tak pod tlakem.
     
    35:07
    Velká šance! Gustav Nyquist se velmi zkušeně dostal ze strany až mezi kruhy. Měl to krásně na forhend, trefil ovšem pouze beton Huttona! Následně domácí vyhazují a tribuny propukají v hlasitý jásot.
     
    35:53
    St. Louis už je kompletní. V oslabení muselo čelit velké šanci Nyquista, ale Hutton svůj tým podržel a stále drží čisté konto.
     
    36:27
    Blues po delší době také zahrozili! Puk se ze skrumáže odrazil přímo na hůl Coltona Parayka a domácí obránce okamžitě pálil. Jimmy Howard si jeho zakončení našel a zdárně jej vyrazil.
     
    37:07
    Po ubráněném oslabení působí Blues živějším dojmem a už se znovu nastěhovali do ofenzivní zóny, kde si zatím s pukem vědí rady lépe, než jejich dnešní soupeř.
     
    37:46
    Kyle Brodziak poslal Howardovi nepříjemný pozdrav zpoza pravého kruhu. Kotouč se za letu vrtěl a přistál na gólmanově betonu. Posléze se o dorážku neúspěšně pokoušel Alexander Steen, hra už byla přerušena.
     
    38:26
    Obrovskou ránu vyslal od modré čáry dnes střelecky velice aktivní Colton Parayko. Projektil prosvištěl kolem branky a se zaduněním narazil do zadního mantinelu.
     
    38:39
    Dmitrij Jaškin na modré čáře zastihl nepřesvědčivou rozehrávku Red Wings a posílá kotouč k brance. Blues tedy mohou v blízkosti Jimmyho Howarda setrvat.
     
    39:20
    Obrovská šance těsně před koncem třetiny! Výbornou práci odvedl za brankou Brayden Schenn a poslal touš mezi kruhy. Tam operoval Jaden Schwartz, který měl na zakončení soustu času, ale nakonec vůbec netrefil zařízení.
     
    39:37
    Po velké šanci Blues už se třetina spíše dohrává. Kotouč drží hostující Danny DeKeyser, ale ani on už se nikam nežene.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla podobou podívanou, jako ta první. Detroit se mohl pyšnit územní převahou a výrazně větším držením puku, ovšem nejenže to stále nezúročil v gól, ale ještě sám inkasoval! Krátce po návratu na led dorazil touš do sítě Scottie Upshall a stanovil skóre na současných 1:0. Hosté si ze své převahy nedokáží vytvořit větší počet brankových šancí, což bude zřejmě žhavým tématem na zlepšení pro zbytek střetnutí.

    Střely na branku po 2. třetině:
    St. Louis 19:23 Detroit.

     
    Další třetina začne přibližně v 4:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    První vhazování opět ovládli domácí hokejisté, kteří kombinují ve vlastním obranném pásmu a analyzují možnosti ofenzivního postupu.
     
    40:34
    Dylan Larkin pronikl do útočného pásma a vystřelil zápěstím. Pokus tečoval obránce Blues do ochranné sítě a bude se vhazovat po levé ruce Cartera Huttona
     
    41:20
    Jaden Schwartz individuálně pronikl až za levý kruh a pálil. Trefil pouze zadní hrazení a puku se chopili hosté.
     
    41:35
    Carter Hutton přerušuje hru. Vystřelil na něj totiž Anthony Mantha a domácí gólman střelu elitního snipera Red Wings schoval ve své rukavici.
     
    41:58
    St. Louis se prostřednictvím Jaye Bouwmeestera dostávají ze svého obranného pásma a mohou vyrazit kupředu, avšak ke své smůle si v dalším postupu nepotykali s přesností.
     
    42:33
    David Booth se individuálně vydal na dostřel Huttona. Dostal se až do oblasti kruhů, odkud nasměroval kotouč do zadního plexiskla. Red Wings zůstávají usazení před brankou.
     
    43:11
    Puk se ze souboje před brankou odrazil na hůl Trevora Daleyho, jenž si položil Braydena Schenna a z pravého kruhu nadělal zatím bezchybnému Huttonovi další prácičku.
     
    43:56
    Danny DeKeyser za vlastní klecí vyčkává s pukem na holi na dostřídání svých spoluhráčů. Mezitím domácí fanoušci skandováním podporují svůj tým ,který stále drží těsný náskok.
     
    44:19
    Gustav Nyquist se u mantinelu povedenou stahovačkou zbavil napadajícího Coltona Parayka a Red Wings se mohou usadit v ofenzivní zóně.
     
    45:02
    Menší náznak tlaku v detroitském podání nebyl zakončen žádnou zaznamenáníhodnou střelou a hra se stěhuje na druhou stranu. Jaden Schwartz nahazuje kotouč za branku Jimmyho Howarda.
     
    45:40
    Momentálně je hra poněkud rozháraná. Obě mužstva se střídají v držení puku a nedaří se jim vytvořit zajímavější situace.
     
    46:17
    Detroit opět drží puk na svých holích. V tomto ohledu soupeře evidentně přehrává a je až zarážející, že stále čeká na větší počet brankových příležitostí. Domácí brání nesmírně obětavě.
     
    46:45
    Luke Glendening poslal puk do pásma Blues. U mantinelu o něj probíhal mohutný souboj, až se nakonec sudí rozhodl fouknout do píšťalky a hru přerušit.
     
    47:20
    Henrik Zetterberg se snažil trefit klec ze středního pásma, ale minul ji a hraniční icing se pískat nebude. Puku se chopili domácí a vyrážejí kupředu.
     
    47:33
    Brayden Schenn přejel modrou čáru a z kruhu prověřil pozornost Howarda, jenž se nezdál bát nikterak zaskočen.
     
    48:11
    Obrovská šance Blues! Po ráně Jaye Bouwmeestera od modré čáry zůstal Jimmy Howard ležet bez hokejky na ledě. Alex Pietrangelo poslal puk vleže před bránu, kde se po něm natahoval Jaden Schwartz. Poté přiletěla další střela od modré a puk odpálil z brankové čáry Anthony Mantha!
     
    48:52
    Justin Abdelkader přejel modrou čáru a nahodil puk na branku. Carter Hutton si vybral slabší chvilku a vyrazil kotouč přímo před sebe. Tam Abdelkader dojel, ale zařízení zblízka bekhdendem přestřelil!
     
    49:25
    Tak teď je to radost pohledět, na šance extrémně úrodná minuta. Dylan Larkin využil volného prostoru a najel si až mezi kruhy, odkud Cartera Huttona nepřekonal. K dorážce se ještě dostal smolař Justin Abdelkader, který opět nastřelil pouze maskovaného muže!
     
    49:41
    Hosté pokračují v náporu, na pravý kruh dostal nabito Andreas Athanasiou a Hutton proti jeho rychlé střele předvedl hbitý přesun, díky kterému puk zvládl vyrazit.

     
    50:30
    Černá guma se nyní pohybuje ve středním pásmu, a to konkrétně na hokejkách Red Wings, kteří stupňují svoji snahu o vyrovnání.
     
    50:57
    Vladimir Tarasenko vyvezl puk z obranného pásma až do útočného. Posléze se dostal ke střele Nikita Sošnikov a svým švihem donutil Howarda k zákroku.
     
    51:22
    Zatímco vyhodili domácí na zakázané uvolnění, se neznámým způsobem zranil Andreas Athanasiou. Podle pohybu na střídačce to vypadá, že zřejmě utržil nějaký úder do obličeje.
     
    51:39
    Vladimir Tarasenko si na pravém kruhu chtěl pohrát s Dannym DeKeyserem. Při technických finesách mu ale puk ujel z čepele a nyní probíhá souboj u zadního hrazení.
     
    52:20
    Dylan Larkin se nahrnul za modrou čáru, ale byl tam sám. Musel se tedy pokusit o individuální řešení a ke střele se nedostal.
     
    52:44
    Na druhé straně se snažili do brejku proniknout Blues, ale signalizovalo se postavení Jadena Schwartze mimo hru a postup tedy musel být pozastaven.
     
    53:15
    Red Wings utahují šrouby! Před brankou se dral za dorážkou Henrik Zetterberg a dokonce se k ní dostal, ale nepřehodil beton přes celou branku roztaženého Huttona.
     
    54:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou opět potrestáni za špatnou produktivitu! Brayden Schenn zavezl puk do pásma a za brankou se jej chopil Jaden Schwartz. Ten si dobře všiml najetého ALEXE PIETRANGELA, jenž byl na pravém kruhu nekrytý. Adresoval mu tedy přesnou přihrávku a obránce Blues oslavil svůj jubilejní 600. kariérní zápas stylovou ranou o břevno! Asistence: Jaden Schwartz, Brayden Schenn.
    54:35 Alex PIETRANGELO - 2:0
     
    54:58
    Detroit už na vstřelení dvou branek nemá moc času. Hned po buly se vrhl kupředu Dylan Larkin a díky teči obránce skončila jeho střela vysoko v ochranné síti.
     
    55:10
    Red Wings se usadili v pásmu a od levého mantinelu zkoušel připravit Huttona o čisté konto Henrik Zetterberg. Maskovaný muž přerušuje hru.
     
    Dnešní utkání sleduje ve Scottrade Center 18 813 diváků, je vyprodáno!
     
    55:13
    Henrik Zetterberg z vhazování posunul puk mezi kruhy. Tam číhal Anthony Mantha a rychle pálil, nicméně trefil pouze hokejku clonícího Jaye Bouwmeestera, který jeho střelu vychýlil do ochranné sítě.
     
    55:42
    Křídla stupňují tlak a mačkají soupeře. Po vytrvalém tlaku se kotouče chopil Justin Abdelkader a snažil se nachytat gólmana na bižší tyč. Hutton stále odolává!

     
    56:21
    Domácí tým si vyžádal oddechový čas. Bouřlivá porada ale panuje na obou střídačkách, Jimmy Howard totiž zůstává mimo kluziště a Detroit zkusí už teď štěstí v šesti!
     
    56:38
    Henrik Zetterberg se už sune za modrou čáru. Domácí ovšem dostali puk rychle pryč a Detroit se tak musí vrátit zpět.
     
    56:59
    Gustav Nyquist si už nevěděl rady se zhuštěným prostorem a nahodil tedy puk po mantinelu. Za brankou jej získali hosté, kteří mohou kombinovat.
     
    57:40
    Po přízemním nahození Dylana Larkina se před brankou strhla velká mela! Kotouč však díky velké obětavosti Blues za čarou neskončil a hra plyne dál.
     
    58:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Z levého kruhu vypálil Tyler Bertuzzi pouze do tyčky. Kotouč se pozoruhodně od konstrukce branky odrazil zpátky do úplně stejného místa, kde se nacházel z druhé vlny najetý ANDREAS ATHANASIOU, jenž okamžitě vypálil na rozhozeného Cartera Huttona a konečně jej prostřelil. Dorážka mířila přesně pod břevno, které už podruhé během pár sekund domácí nezachránilo. Asistence: Tyler Bertuzzi.
    58:15 Andreas ATHANASIOU - 2:1
     
    58:27
    Jimmy Howard už opět spěchal na střídačku, ale jeho spoluhráč podklouzl a puk se dostal ke Kyleovi Brodziakovi. Howard rychle couval zpět a domácí forvard orazítkoval horní tyčku jeho svatyně!
     
    58:40
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jaden Schwartz – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Andreas Athanasiou – 2 min., nesportovní chování).
     
    59:08
    Za normálních okolností by se hrálo ve čtyřech na obou stranách, ale díky power play Red Wings mají hosté k dispozici výhodnou přesilu pěti proti čtyřem! Pochopitelně operují v pásmu a Blues zuby nehty brání.
     
    59:19
    Tyler Bertuzzi vkládal před brankovištěm hůl do střílené přihrávky a tečoval ji mimo prostor tří tyčí! Diváci už zápas sledují vestoje, je to pořádné drama.
     
    59:42
    Detroitu se v těchto chvílích nedaří dostat kotouč mimo prostor u mantinelů. Zůstávají tedy v pozicích, kde nejsou až tak nebezpeční. Pro Blues to pomalu začíná vypadat dobře.
     
    59:57
    Ještě jedno vhazování před Jimmym Howardem! To je drama. V brankovišti se do sebe v rámci vyhroceného závěru ještě pustilo klubko hráčů a sudí se už rozhodli nevylučovat.
     
    59:58
    Je konec! Na buly to Alexander Steen uhrál, mírně puk zalehl a hosté už nemají šanci s výsledkem cokoliv udělat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým St. Louis Blues! Ti dnes nebyli herně lepší, ale dali o gól více, což je v hokeji rozhodující. Vítěznou branku má na svém kontě Alex Pietrangelo, který si tak stylově osladil svůj 600. kariérní zápas. Red Wings sice v závěru snížili přesnou ranou Andrease Athanasioua, ale na víc se již nezmohli. Cenné body tak urvali produktivnější Bluesmani. Nutno přiznat, že přísnější hokejové měřítko snesla pouze poslední perioda. Hrálo se hodně takticky a šancí bylo k vidění pomálu.
     
    Konečný poměr střel
    St. Louis 25:36 Detroit.
     
    Tři hvězdy zápasu:
    1. Carter Hutton (STL) 35 zásahů, 1 gól, 97,2%
    2. Alex Pietrangelo (STL) 1+0
    3. Vladimir Tarasenko (STL) 0+0.
     
    Československá stopa v zápasu:
    Vladimír Sobotka (STL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:33
    Dmitrij Jaškin (STL) 0+1, 1 střela, čas na ledě 14:29
    Martin Frk (DET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 8:44.
     
    To už je ode mne vše. Přeji příjemný vstup do čtvrtka a někdy příště opět na počtenou! (05:04:19)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 22. Upshall (Jaškin, Parayko), 55. Pietrangelo (Schwartz, B. Schenn) – 59. Athanasiou (Bertuzzi)


    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Dunn, Schmaltz, Gunnarsson – Tarasenko (A), Barbašev, Steen – Sošnikov, B. Schenn, Schwartz – T. Thompson, Sobotka, Berglund – Jaškin, Brodziak, Upshall.
    Detroit Red Wings: Howard (Coreau) – Daley, Ericsson, Ouellet, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Abdelkader (A), Nielsen, Helm – Booth, Glendening, Frk.

    Diváci: 18 813 (vyprodáno)
    thejrc.org