Montreal – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 1:2 (po pr.) | St. Louis – Detroit 2:1 (kon.)
Colorado – Calgary 5:2 (kon.) | Vancouver – NY Rangers 5:6 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Detroit Red Wings
Čtvrtek 01.03.2018, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jaden Schwartz – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Andreas Athanasiou – 2 min., nesportovní chování).
     
    58:27
    Jimmy Howard už opět spěchal na střídačku, ale jeho spoluhráč podklouzl a puk se dostal ke Kyleovi Brodziakovi. Howard rychle couval zpět a domácí forvard orazítkoval horní tyčku jeho svatyně!
    58:15 Andreas ATHANASIOU - 2:1
     
    58:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Z levého kruhu vypálil Tyler Bertuzzi pouze do tyčky. Kotouč se pozoruhodně od konstrukce branky odrazil zpátky do úplně stejného místa, kde se nacházel z druhé vlny najetý ANDREAS ATHANASIOU, jenž okamžitě vypálil na rozhozeného Cartera Huttona a konečně jej prostřelil. Dorážka mířila přesně pod břevno, které už podruhé během pár sekund domácí nezachránilo. Asistence: Tyler Bertuzzi.
     
    57:40
    Po přízemním nahození Dylana Larkina se před brankou strhla velká mela! Kotouč však díky velké obětavosti Blues za čarou neskončil a hra plyne dál.
    54:35 Alex PIETRANGELO - 2:0
     
    54:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou opět potrestáni za špatnou produktivitu! Brayden Schenn zavezl puk do pásma a za brankou se jej chopil Jaden Schwartz. Ten si dobře všiml najetého ALEXE PIETRANGELA, jenž byl na pravém kruhu nekrytý. Adresoval mu tedy přesnou přihrávku a obránce Blues oslavil svůj jubilejní 600. kariérní zápas stylovou ranou o břevno! Asistence: Jaden Schwartz, Brayden Schenn.
     
    53:15
    Red Wings utahují šrouby! Před brankou se dral za dorážkou Henrik Zetterberg a dokonce se k ní dostal, ale nepřehodil beton přes celou branku roztaženého Huttona.
     
    49:25
    Tak teď je to radost pohledět, na šance extrémně úrodná minuta. Dylan Larkin využil volného prostoru a najel si až mezi kruhy, odkud Cartera Huttona nepřekonal. K dorážce se ještě dostal smolař Justin Abdelkader, který opět nastřelil pouze maskovaného muže!
     
    48:52
    Justin Abdelkader přejel modrou čáru a nahodil puk na branku. Carter Hutton si vybral slabší chvilku a vyrazil kotouč přímo před sebe. Tam Abdelkader dojel, ale zařízení zblízka bekhdendem přestřelil!
     
    48:11
    Obrovská šance Blues! Po ráně Jaye Bouwmeestera od modré čáry zůstal Jimmy Howard ležet bez hokejky na ledě. Alex Pietrangelo poslal puk vleže před bránu, kde se po něm natahoval Jaden Schwartz. Poté přiletěla další střela od modré a puk odpálil z brankové čáry Anthony Mantha!
     
    39:20
    Obrovská šance těsně před koncem třetiny! Výbornou práci odvedl za brankou Brayden Schenn a poslal touš mezi kruhy. Tam operoval Jaden Schwartz, který měl na zakončení soustu času, ale nakonec vůbec netrefil zařízení.
     
    35:07
    Velká šance! Gustav Nyquist se velmi zkušeně dostal ze strany až mezi kruhy. Měl to krásně na forhend, trefil ovšem pouze beton Huttona! Následně domácí vyhazují a tribuny propukají v hlasitý jásot.
     
    33:52
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Nikita Sošnikov – 2 min., držení).
     
    25:31
    Andreas Athanasiou se objevil za domácí obrannou linií. Puk si nezpracoval úplně ideálně, dostal se do nepříliš příznivého úhlu a bekhendem minul prostor u vzdálenější tyčky.
     
    23:40
    A také že vymyslel! Po odraženém kotouči se mezi kruhy natáhl právě Dylan Larkin a plácl do něj bekhendem. Carter Hutton měl plné ruce práce, leč nakonec utěsnil všechny mezírky ve svém postoji včas.
    21:12 Scottie UPSHALL - 1:0
     
    21:12
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani se dostávají do vedení! Obrovský kus práce odvedl Dmitrij Jaškin, který vybojoval puk ve vlastním pásmu a nastartoval Coltona Parayka. Ten se z pozice obránce prohnal po levé straně až před branku, kde nastřelil beton Howarda. Po neúspěšné dorážce Jaškina plácl do kotouče SCOTTIE UPSHALL a procedil jej do sítě! Asistence: Dmitrij Jaškin, Colton Parayko.
     
    18:39
    První velká šance utkání! St. Louis se dostalo po vybojování kotouče ve středním pásmu do přečíslení, které táhl Kyle Brodziak. Akci dvou forvardů proti jedinému bekovi se rozhodl vzít na sebe a zápěstím trefil Jimmyho Howarda přímo do břicha.
     
    14:02
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Martin Frk – 2 min., podražení).
     
    03:58
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Scottie Upshall – 2 min., hákování).

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 22. Upshall (Jaškin, Parayko), 55. Pietrangelo (Schwartz, B. Schenn) – 59. Athanasiou (Bertuzzi)


    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Dunn, Schmaltz, Gunnarsson – Tarasenko (A), Barbašev, Steen – Sošnikov, B. Schenn, Schwartz – T. Thompson, Sobotka, Berglund – Jaškin, Brodziak, Upshall.
    Detroit Red Wings: Howard (Coreau) – Daley, Ericsson, Ouellet, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Abdelkader (A), Nielsen, Helm – Booth, Glendening, Frk.

    Diváci: 18 813 (vyprodáno)
    thejrc.org