Montreal – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 1:2 (po pr.) | St. Louis – Detroit 2:1 (kon.)
Colorado – Calgary 5:2 (kon.) | Vancouver – NY Rangers 5:6 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
Calgary Flames
Čtvrtek 01.03.2018, 03:30 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:43 Duncan SIEMENS - 5:2
     
    59:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    DUNCAN SIEMENS v kruhu obranného pásma ukradl Flames puk a krásným lobem ho poslal do prázdné brány, což znamená, že vstřelil svůj první gól v NHL! Colorado vede v závěru 5:2.
     
    59:18
    Mikko Rantanen na pravém křídle od hrazení mířil pod tlakem do prázdné brány, jenže orazítkoval tyč!
     
    58:16
    David Rittich znovu naskočil na střídačku a Flames to zkouší při přesilové hře 5 na 4 ještě bez brankáře!
     
    57:27
    Střela Dougieho Hamiltona z pravého kruhu byla zablokována a v mezikruží se ocitl v obrovské šanci Mikael Backlund, jenže mezi betony Semjona Varlamova nepropálil!
     
    57:03
    Sean Monahan na ose hřiště pronikal do útočného pásma a Patrik Nemeth byl vyloučen za nedovolené bránění. David Rittich se vrátil zpět do své brány.
     
    56:49
    David Rittich zůstal na střídačce, takže Flames to v závěru zápasu zkouší při hře bez brankáře!
     
    55:15
    Matt Nieto se ocitl u pravé tyče ve slibné šanci, jenže minul přední horní roh brány Davida Ritticha!
     
    50:27
    Nyní se mohu dostat k zajímavému momentu utkání. V úvodu zápasu svedli pěstní souboj Duncan Siemens a Tanner Glass a po příchodu na trestnou lavici si navzájem prohodili rukavice, protože z ledu sebrali špatné. Zajímavost.
     
    50:09
    David Rittich si v rychlém sledu připsal další dva skvělé zákroky, přičemž během druhého střelu Avalanche z mezikruží tentokrát vyrazil levým betonem! Při první snadno zastavil puk v lapačce a rozehrál za svou bránu.
     
    49:24
    Avalanche mohli pojistit své vedení, jenže David Rittich jejich střelu z mezikruží vyrazil lapačkou! Johnny Gaudreau nedokázal rozdýchat vyloučení po faulu na svou osobu a zbytečně připravil svůj tým o přesilovou hru.
     
    48:05
    Blake Comeau dostal dvě minuty za vysokou hůl, zatímco Johnny Gaudreau dvě minuty za přehrávání a ještě k tomu desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Dvě minuty za útočníka Flames odpyká Tanner Glass.
     
    47:59
    Carl Söderberg předvedl na pravé straně útočného pásma skvělý forčeking a po ukradení puku jednomu z hráčů Flames si sjel před bránu, na přední tyči ale Davida Ritticha nepřekonal! Český brankář zřejmě vyrazil puk maskou.
     
    46:49
    Avalanche šli během komerční přestávky opět do čtyř! Týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Colin Wilson.
     
    45:53
    Mark Giordano na levém křídle střelou od modré čáry mířil ke vzdálenější pravé tyči, brankář Avalanche si ale připsal další skvělý zákrok, když puk vyrazil levým betonem!
     
    45:15
    Johnny Gaudreau se mezi dvěma protihráči protáhl v mezikruží krásně před bránu, mezi betony ale Semjona Varlamova nepřekonal!
     
    44:40
    Duncan Siemens byl vyloučen na dvě minuty za krosček a Flames mají šanci vrátit se zpět do utkání.
     
    40:36
    Matthew Tkachuk je dnes častěji na trestné lavici než na ledě a poté, co před pár okamžiky zahodil velkou šanci, vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:19
    Semjon Varlamov neudržel střelu z levého kruhu a Flames mohli skórovat do prázdné brány, jenže z blízkosti minuli její vzdálenější pravou tyč!
    38:42 Matt NIETO - 4:2
     
    38:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Carl Söderberg na pravém křídle z ostrého úhlu nahodil puk bekhendem na vzdálenější levou tyč, kde si najel na kotouč MATT NIETO a z blízkosti ho poslal nad vyrážečkou Davida Ritticha do sítě! Colorado skórovalo čtyřikrát v řadě! Asistence: Carl Söderberg a Blake Comeau.
     
    37:30
    Patrik Nemeth vypálil před vrcholem levého kruhu a dobře mířil do bližšího horního rohu brány, jenže David Rittich vytáhl z rukávu pěkný semafor!
     
    35:23
    Avalanche šli agresivně do brány, jenže také David Rittich se nyní blýskl skvělým zákrokem!
     
    34:25
    Flames měli brilantní šanci, jenže z blízkosti ani nadvakrát nepřekonali fantastického Semjona Varlamova, který včas zavřel vrata!
    32:41 Tyson BARRIE - 3:2
     
    32:41
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Mikko Rantanen si krásně vyměnil puk s Nathanem MacKinnonem a úžasnou kombinační akci vyšperkoval přihrávkou na TYSONA BARRIEHO, který po jeho diagonálním pasu z pravého kruhu na vzdálenější levé tyči skóroval z úhlu pod horní tyč prázdné brány! Colorado rychle otočilo zápas a vede 3:2! Asistence: Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon.
     
    32:01
    J. T. Compher střelou z pravého kruhu minul vzdálenější levou tyč, jenže Dougie Hamilton ho fauloval a stejně jako Nikita Zadorov vyfasoval dvě minuty za držení. Hra 4 na 4.
     
    31:45
    Matthew Tkachuk si v rychlosti najížděl před bránu na nahození z křídla, jenže místo puku skončil v bráně on sám. Nikita Zadorov ale dostal dvě minuty za držení. Komerční přestávka.
     
    29:34
    Flames neuspěli s Coach Challenge a Mathew Tkachuk usedl na trestnou lavici, aby odpykal týmový trest.
    29:32 Nikita ZADOROV - 2:2
     
    29:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NIKITA ZADOROV na levém křídle zavezl puk do útočného pásma a na bodu kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele, která nad lapačkou Davida Ritticha zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Colorado během minuty a 8 sekund vyrovnalo na 2:2. Úžasné! Asistence: Blake Comeau a Carl Söderberg.
    28:24 Nathan MACKINNON - 1:2
     
    28:24
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Kdo jiný by měl využít přesilovou hru, než NATHAN MACKINNON, který v levém kruhu po diagonální přihrávce Tysona Barrieho od modré čáry zamíchal s pukem a střelou zápěstím nad pravým betonem Davida Ritticha zamířil k přední tyči! Avs jsou zpět v zápase a prohrávají o gól. Asistence: Tyson Barrie a Gabriel Landeskog.
     
    27:42
    Faul Mathewa Tkachuka byl identifikován jako držení a začíná čtvrtá přesilová hra Colorada v zápase.
     
    25:11
    Patrik Nemeth z pravého kruhu mířil pěknou střelou zápěstím do předního horního rohu brány, jenže David Rittich ani tentokrát neinkasoval a puk zmrazil!
     
    24:30
    Semjon Varlamov dobře zasáhl proti střele Calgary z pravého kruhu a na opačné straně se ocitl před bránou v obrovské šanci Mikko Rantanen, jenže Davida Ritticha nepřekonal!
    22:41 Michael FROLÍK - 0:2
     
    22:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Mikael Backlund na levém křídle z ostrého úhlu nahodil puk na vzdálenější pravou tyč, kde ho Matthew Tkachuk krásně sklepl na MICHAELA FROLÍKA a český útočník bekhendem zamířil z blízkosti nad pravým betonem Semjona Varlamova k levé tyči! Calgary vede 2:0! Asistence: Matthew Tkachuk a Mikael Backlund.
     
    18:52
    Carl Söderberg před bránou skvěle tečoval nahození z pravého křídla a David Rittich napodruhé puk úspěšně zastavil, když ho zmrazil pod lapačkou!
     
    18:41
    Michael Stone byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a hokejisté Colorada mají šanci vyrovnat před přestávkou.
     
    17:03
    Flames se u pravé tyče ocitli ve velké šanci a zřejmě orazítkovali brankovou konstrukci, od které se puk odrazil do výstroje Semjona Varlamova!
     
    16:34
    Brett Kulak vystřelil od modré čáry a Semjon Varlamov skvěle vyrazil puk pravým betonem mimo!
    14:19 Mikael BACKLUND - 0:1
     
    14:19
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MIKAEL BACKLUND obral před střídačkami o puk Tysona Barrieho a následný samostatný únik v oslabení zakončil na vzdálenější pravé tyči bekhendovou střelou nad lapačku Semjona Varlamova! Calgary vede nad Coloradem 1:0!
     
    14:09
    Mikael Backlund schytal za bránou Avalanche pořádný hit a Tanner Glass okamžitě vyzval Duncana Siemense na pěstní souboj, který skončil nerozhodně. Oba borci dostali pět minut za bitku, Tanner Glass ale ještě dvě minuty na vrh za napadení, takže Avalanche si zahrají přesilovou hru. Komerční přestávka.
     
    11:20
    Blake Comeau se ovšem na trestnou lavici rychle vrátí, protože před komerční přestávkou byl vyloučen na dvě minuty za podržení. Domácí útočník zbytečně fauloval během protiútoku Avalanche ve středním pásmu.
     
    09:09
    Matthew Tkachuk byl natlačen na bránu po odpískání a pustil se do drobné strkanice s Blakem Comeauem. Matthew Tkachuk dostal dvě minuty za hrubost, zatímco Blake Comeau za sekání.
     
    05:53
    Nikita Zadorov na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu a jeho pokus mířil ke vzdálenější pravé tyči, David Rittich ale výborně zasáhl lapačkou a puk vyrazil mimo!
     
    04:52
    Avalanche se před pár okamžiky dostali k nebezpečné střele bekhendem, kterou David Rittich vyrazil!
     
    01:42
    Sean Monahan byl po necelých dvou minutách vyloučen za hákování a Colorado si zahraje první přesilovou hru.
     
    00:59
    Semjon Varlamov byl po přihrávce zpoza brány a velkém závaru v brankovišti překonán, rozhodčí ovšem gól Calgary neuznali, a tak pokračujeme za bezbrankového skóre!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. MacKinnon (Barrie, Landeskog), 30. Zadorov (Comeau, Söderberg), 33. Barrie (Rantanen, MacKinnon), 39. Nieto (Söderberg, Comeau), 60. Siemens – 15. Backlund, 23. Frolík (Tkachuk, Backlund)


    Colorado Avalanche: Varlamov (S. Martin) – Barrie, Zadorov, Nemeth, Girard, Siemens, Warsofsky – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Jost, Kerfoot, C. Wilson – Comeau (A), Söderberg, Nieto – Compher, Toninato, G. Bourque. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    Calgary Flames: Rittich (Gillies) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – Tkachuk, Backlund, Frolík – J. Gaudreau, Monahan (A), S. Bennett – Brouwer (A), Jankowski, Hathaway – T. Glass, Stajan, Stewart. Hlavní trenér: Glen Gulutzan.

    Rozhodčí: Jon McIsaac, Dan O'Halloran. Čároví: Shane Heyer, Greg Devorski

    Diváci: 12107
    thejrc.org