Nice – Lille 2:1 (kon.) | Monaco – Bordeaux 2:1 (kon.)
konec
AS Monaco
2:1 (1:1)
Girondins Bordeaux
Pátek 02.03.2018, 20:45 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:13. (22:39:01)
     
    Je tu konec! Monako dokonalo obrat a po hubeném vítězství 2-1 bere všechny tři body. Nutno dodat, že vítězství je zcela zasloužené, neboť si domácí zejména v prvním dějství vytvořili řadu vyložených šancí. Naopak Bordeaux skórovalo takřka z ojedinělé šance, což bylo pro dnešní zápas rozhodně málo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Stevan Jovetić, přichází Kévin N'Doram.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    88
    Oba hráči jsou již připraveni za postranní čárou, avšak obě mužstva nyní svádějí boj v deseti lidech na obou stranách.
     
    87
    Nakonec zůstal ležet na zemi také domácí Fabinho, jenž předchozí souboj snáší možná trochu hůře. Nehraje se více než minutu.
     
    86
    Po rohovém kopu v podání Bordeaux se na zem dostal Baysse. Francouzský zadák byl dle opakovaného záběru udeřen hlavou do čelní kosti.
     
    85
    Braithwaite se doslova pral s důrazným zadákem Jemersonem. Hostující forvard se nakonec dostal k zakončení, které putovalo do boční sítě.
     
    84
    Konečně to na hřišti vypadá, že fotbalisté Bordeaux chtějí s výsledkem něco udělat. Poslední minuty výrazně zpřesnili hru.
     
    83
    Raggi v rychlostním souboji proti Braithwaitovi nestíhal. Hostující hráč ale svoje tažení uspěchal a jeho projektil byl hodně nepřesný.
     
    82
    De Préville si tak dlouho rovnal balón ke střele, až mu jí srazil jeden z bránících hráčů. Po odraženém míči se v ofsajdu nacházel Lerager.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Marcos Rony Lopes, přichází Youri Tielemans.
     
    80
    Sidibé si příliš nevěřil na přihrávku podél postranní čáry. Proto se raději rozhodl oslovit Jovetiče, kterému střela vůbec nesedla.
     
    79
    Na druhé straně se snadným způsobem prodral k sympatické ráně Lemar. Na tvrdý projektil musel včasným zákrokem reagovat Costil.
     
    78
    Braithwaite si v souboji tělo na tělo dokázal odstrčit Raggio, poté ale směřoval do vydatné přesily protihráčů. Domácí obrana zafungovala na jedničku.
     
    77
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Valentin Vada, přichází Gaëtan Laborde.
     
    76
    Další velice špatný odkop od branky se ještě snažil zachytit na vymezeném prostoru Poundjé. To se nepovedlo a vhazovat budou domácí.
     
    75
    Ze vzdálenosti jednatřiceti metrů se do míče opřel Lemar, nicméně jeho tvrdá rána stoupala nad branku. Costil nemusel zasahovat.
     
    74
    Costilova nepřesvědčivá rozehrávka opět darovala balón soupeři. Konkrétněji s ním operoval střelec druhé branky, který se ale příliš unáhlil.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Zaydou Youssouf (Girondins Bordeaux FC).
     
    72
    Na hrací ploše sledujeme tentýž obrázek hry. Monako diktuje tempo a soupeř se příliš nemůže dostat k míči. Povedlo se to až v tuto chvíli.
    69. Marcos Rony Lopes - 2:1
     
    69
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Domácí se konečně dočkali! Sidibé parádně prostrčil balón na RONYHO LOPESE, který z menšího úhlu propálil brankáře. Naprosto zasloužená branka!
     
    69
    Sabaly hodně zariskoval uvnitř vlastního pokutového území. Tam doslova zahodil k zemi Jorgeho, který tento pád také hodně přihrál.
     
    68
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Pár vteřinek poté se před Moutinhem utvořil volný prostor ke Keitovi, pro kterého byla přihrávka hodně prudká.
     
    67
    Koundé musel za každou cenu trefit balón, neboť byl posledním hráčem svého celku. To se mu povedlo, avšak Monako má k dispozici rohový kop.
     
    66
    Počínání hostujících hráčů ve druhém poločase je hodně bezradné. Bordeaux se spíše snaží ubránit zápas do remízového konce.
     
    65
    Monako se opět snadným způsobem dostalo z přehuštěného prostoru a rázem tu byl další brejk. Ten zakončil Jovetič prudkou ránou doprostřed.
     
    64
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Zaydou Youssouf.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Rachid Ghezzal, přichází Keita Baldé Diao.
     
    64
    Moutinho se podíval k pravé postranní čáře, kde se tradičně nachází Ghezzal. Ten je v dnešním zápase zatím nevýrazný a jinak tomu není ani v tomto případě.
     
    63
    Monako se hnalo do slibného protiútoku, který dopadl katastrofálně. Lemarovo řešení totiž nemělo hlavu ani patu a míč skončil u soupeře.
     
    62
    Má slova chtěl vyvrátit Lemar prostřednictví rohového kopu. Ani jeho nabídka nebyla úspěšná, míč totiž směřoval hned na prvního protihráče.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry. Druhý poločas je o poznání více nezáživný a žádnou vyloženou šanci jsme ještě neviděli.
     
    60
    Po delší době byla na pořadu dne standardní situace. Ta směřovala na dobře hlídaného Jemersona, jenž zakonči slabě do boční sítě.
     
    59
    De Préville operoval v blízkosti rohového praporku, kde se snažil rozhýbat Sidibého. To se sice povedla, následná nahrávka na Kamana byla příliš razantní.
     
    58
    Nikým nehlídaný Sidibé si sbíhal na adresný centr, po kterém se musel vrhnout skluzem. I proto se jeho zakončení stočilo daleko od branky.
     
    57
    Dnes hodně nevýrazný středopolař Plašil se snažil poslat nezištnou přihrávku doprava, avšak Kamano byl v rychlostním souboji pomalejší.
     
    56
    Domácí hráči ignorovali ležícího protihráče, nicméně hlavní sudí se po odvrácení míče za čáru přeci jenom vrátil k hostujícímu hráči.
     
    55
    Girondins se až nyní dostalo k delší práci s balónem. Do rozehrávky se zapojil také brankář Costil, jenž pouze přeposlal přihrávku na levou stranu.
     
    54
    De Préville mazácky oloupil Lemara o balón a následně spěchal kupředu. Náběh za obranu si ale nepohlídal Braithwaite, jenž se nacházel v ofsajdu.
     
    53
    Domácí hráči to raději vyzkoušeli po levé straně, kde se faulem za hranicí pravidel prezentoval Sabaly. Bordeaux je čím dál více pasivnější.
     
    52
    Úvodní minuty se nesou v podobném duchu, jako celý první poločas. Tentokráte se ale Moutinhovi nepodařilo kolmicí nalézt naběhnuvšího Lemara.
     
    51
    Logicky si tak Monako přichystalo úvodní roh druhého dějství. Tradiční exekutor podobných záležitostí Moutinho opět nenašel nikoho ve stejném dresu.
     
    50
    Moutinho se postavil k rozehrávce standardky z dobrých třiceti metrů. Balón se snesl až k zemi, odkud ho přeci jenom poslal do bezpečí Sabaly.
     
    49
    Následně se do hlavičkového souboje dostala domácí stoperská dvojice. Nepříjemný moment, každopádné oba zúčastnění to berou s úsměvem.
     
    48
    Sidibé si ve vzdušném prostoru počínal na jedničku, první útočná akce domácího celku ale trvala krátký časový úsek.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo hodně ofenzivní podívanou. Směrem dopředu sice bylo nebezpečnější Monako, avšak vyložené šance domácího celku dopadly prachbídně. Paradoxně to bylo Bordeaux, kdo udeřil z ojedinělé akce. Těsně před hvizdem se domácí konečně prosadili a v tuto chvíli svítí na světelné tabuli nerozhodné skóre 1-1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    45. Stevan JOVETIĆ - 1:1
     
    45
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tak konečně se to domácím povedlo! STEFAN JOVETIČ uháněl sám na brankáře a svůj únik dokázal zakončit přesně k bližší tyči.
     
    41
    Aktivní Lopes si vyměnil balón s Moutinhem, načež poslal do vápna zajímavý centr. K němu se jako první dokázal dostat Costil.
     
    40
    To je neskutečné! Lopes propasíroval nahrávku na Jovetiče, který ustál souboj a poté zblízka trefil pouze brankáře Costila.
     
    39
    První poločas se nám neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude nastavovat.
     
    38
    Aby toho nebylo málo, tak si Moutinho vzal na starost exekuci rohového kopu. Na malém vápně tentokráte uspěl Jemerson, ani tentokráte se nejednalo o přesnou hlavičku.
     
    37
    Lopes se okamžitě snažil rozhýbat levou stranu hřiště. Výsledkem je zisk autového vhazování, o které se postaral právě Lopes.
     
    36
    Nyní se nezaujatý divák určitě nenudí. Kamano totiž ještě zachytil míč na hrací ploše, avšak nabídku před prázdnou bránu promáchl De Préville.
     
    34
    Mohlo být srovnáno! Fabinho dokonale načasoval průnikovou přihrávku na Lemara, který tváří v tvář brankáři zamířil těsně vedle tyče.
     
    33
    Rázem se dostává utkání do úplně jiné situace. Monako sice bylo výrazně aktivnější, avšak soupeř dokázal skórovat z první vyložené šance.
    32. Valentin VADA - 0:1
     
    32
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok, hosté jsou totiž do vedení! Sabaly se nadechl k sympatickému driblinku s míčem, po kterém oslovil volného VALENTINA VADU. Rána z první směřovala přesně bod břevno.
     
    31
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Pablo, přichází Jules Koundé.
     
    30
    Tak pozor. Za postranní čárou se nám chytá první střídání, a to vynucené. Z hrací plochy s vysokou pravděpodobností odejde stoper Pablo.
     
    29
    Kamano chtěl uspět v souboji jeden na jednoho, ze kterého ale odchází jako poražený. Místo centru se tak bude konat odkop od branky.
    28. Ghezzalovo zakončení do břevna.
     
    28
    Panečku, to byla akce! Jovetič nádherným centrem oslovil Lemara, který ještě přihrál lépe postavenému Ghezzalovi. Ten si zasekl míč a poté zamířil do břevna.
     
    27
    O pár vteřinek později je pískáno ve prospěch Monaka. Jemným faulem si totiž pomohl hostující Sabaly, jenž přišlápl Sidibému dolní končetinu.
     
    26
    To jsou naprosto hloupé ztráty. Girondins totiž táhlo nadějný brejk, který prachbídnou přihrávkou pokazil De Préville. V krátkém časovém sledu další ztráta.
     
    25
    A nemyslel to vůbec zle. Český záložník oslovil trestuhodně volného Baysseho, kterého zradilo zpracování míče. Subašič je stále bez zákroku.
     
    24
    Nejdříve Sidibé neodhadl odskok hracího předmětu, nicméně je pískán až další nedovolený zákrok v podání Moutinha. Plašil si staví balón.
     
    23
    Jemerson zkušeným způsobem vystoupil z obranné linie, odkud razantním odkopem poslal míč až k opačnému strážci tyčí.
     
    22
    Jedna nepřesnost za druhou. Do operativní pozice se opět dostal Fabinho, jehož načechraný balón skončil až za brankovou čárou.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která zatím nabízí fotbal v průměrném tempu. Monako je směrem dopředu ale nebezpečnější.
     
    20
    Nyní se to Fabinhovi nepovedlo dle představ. Brazilský středopolař opět hledal své kolegy, kteří se na poslední chvíli hnuli opačným směrem.
     
    19
    Bordeaux je před svým pokutovým územím hodně nedůsledné. Nyní se kupředu řítil Ghezzal, který ale narazil na početný blok protihráčů.
    18. Jovetič mířil do boční sítě.
     
    18
    První obrovská šance zápasu! Fabinho naservíroval fantastickou kolmici na Jovetiče, který z těžké pozice zamířil do boční sítě.
     
    17
    Sidibé se u pravé postranní čáry dostal do obležení dvojice protihráčů. Francouzský zadák nakonec otřel míč o nohu jednoho z nich.
     
    16
    Hra se nám uklidnila a momentálně je k vidění hodně nepřesností. Bordeaux se postupnými krůčky přibližuje k pokutovému území.
     
    15
    Braithwaite se chtěl obtočit kolem své osy, při zpracování neposedného míče si pomohl horní končetinou. Tento fakt odhalil také hlavní sudí.
     
    14
    Fabinho konečně dostal balón na zem, což přimělo jeho kolegy založit rychlý kontr. Prostrkávačka na Ghezzala byla ale příliš prudká.
     
    13
    Sabaly se vydal po pravém křídle, kde ale dostatek času nevyužil k přesnému centru. Ten skončil pouze za autovou čárou.
     
    12
    Poprvé se nám ve hře objevil černohorský forvard Jovetič. Domácí kanonýr se dostával vysoko do vzduchu, balón si ale našel cestu do rukavic Costila.
     
    11
    Ihned po zisku míče se Jorge pokoušel nastartovat Ghezzala, který s jeho nabídkou příliš nepočítal. Monako se ale drží u míče.
     
    10
    Také Girondins mělo k dispozici svůj úvodný rohový kop. K rozehrávce se postavil De Préville, který svůj pokus nasměroval na nohu Moutinha.
     
    9
    Fabinho si seběhl na kolmici z kopačky Lopese, po které vybojoval další rohový kop. Ten si ve vzduchu našel první jmenovaný, jeho hlavička ale neměla potřebné parametry.
     
    8
    Lemar měl na levém křídle hodně prostoru na ideální centr. Prudká nabídka směřovala na Lopese, jehož hlavička skončila vysoko nad brankou.
     
    7
    Konečně se k souvislejší práci s balónem dostali také hosté. Braithwaite ale obdržel přihrávku do stísněného prostoru, kde neměl šanci na úspěch.
     
    6
    Monako rozehrálo úvodní rohový kop nakrátko. Následně do šestnáctky přeci jenom přiletěl centr, po kterém se Raggi nacházel v ofsajdu.
     
    5
    Naprosto jednoduchá akce v podání domácích hráčů znamenala zisk prvního rohového kopu. Ten musel za čáru srazit Poundje.
     
    4
    Lemar se zkoušel prodat po pravém křídle, avšak svůj čin se rozhodl přehodnotit. Proto se těžiště hry přesunulo na levou stranu.
     
    3
    Monako se dostalo ke své klasické zdlouhavé kombinaci na vlastní polovině. Zbytečná ztrátu míče ale Bordeaux nedokázalo potresta.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Raggi, Jemerson, Jorge – Fabinho, Moutinho – R. Ghezzal, Rony Lopes, Lemar – Jovetić.
    Náhradníci: Sy – Baldé Diao, Diakhaby, Tielemans, Boschilia, N'Doram, A. Touré.

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Sabaly, Baysse, Pablo, Poundjé – Plašil, Lerager – Kamano, Vada, de Préville – Braithwaite.
    Náhradníci: Prior – Santos, Contento, Laborde, Koundé, Youssouf..
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Plašil (BOR)
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v říjnu loňského roku a Monaco tehdy zvítězilo na půdě Bordeaux 2:0. Naváže i dnes na toto vítězství?
     
    Girondins Bordeaux FC

    To hosté z Girondins Bordeaux FC jsou na tom o něco hůře. V tabulce jsou osmí se šestatřiceti body a pohárová Evropa jim zatím uniká. Na čtvrtou pozici, jenž zaručuje postup do skupinové fáze Evropské ligy, mají ztrátu uč čtrnáct bodů. Samozřejmě mohou ještě zabojovat, ale týmy před nimi bojují o totéž a jsou na tom bodově o něco lépe. Každopádně dnes by rádi na hřišti Monaca jakkoli bodovali, ale nebudou to mít vůbec jednoduché.
     
    AS Monaco FC

    Domácí Monaco je v tabulce na druhém místě za suverénem ligy, a sice za týmem Paris Saint-Germain, ovšem na první tým ztrácí čtrnáct bodů. Rozhodně ale chtějí domácí fotbalisté pomýšlet na druhou příčku tabulky, která zaručuje postup do skupinové fáze Ligy mistrů. A dnes proti Bordeaux budou chtít opět plně bodovat, aby si svou pozici prozatím udrželi. Sezónu tak mají hráči Monaca zatím rozjetou velmi dobře.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu osmadvacáté kolo francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy AS Monaco FC a Girondins Bordeaux FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 45. Jovetić (Lemar), 69. Rony Lopes (Sidibé) – 32. Vada (Sabaly)

    Karty:   73. Youssouf (BOR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:13.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Raggi (C), Jemerson, Jorge – Fabinho, Moutinho – R. Ghezzal (64. Baldé Diao), Rony Lopes (81. Tielemans), Lemar – Jovetić (90+1. N'Doram).
    Náhradníci: Sy – Baldé Diao, Diakhaby, Tielemans, Boschilia, N'Doram, A. Touré.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Baysse, Pablo (31. Koundé), Poundjé – Plašil, Lerager – Kamano (64. Youssouf), Vada (77. Laborde), de Préville – Braithwaite.
    Náhradníci: Prior – Santos, Contento, Laborde, Koundé, Youssouf.
    thejrc.org