Philadelphia – Carolina 1:4 (kon.) | Boston – Pittsburgh 8:4 (kon.) | Florida – New Jersey 3:2 (kon.)
Dallas – Tampa 4:5 (po pr.) | Edmonton – Nashville 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:3 (kon.)
San Jose – Chicago 7:2 (kon.) | Los Angeles – Columbus 5:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
8:4 (5:3, 3:0, 0:1)
Pittsburgh Penguins
Pátek 02.03.2018, 01:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:15 Olli MÄÄTTÄ - 8:4
     
    45:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hned po vyhraném buly Dericka Brassarda přistrčil Kessel puk na OLLI MÄÄTTÄ a finský bek střílí svůj druhý gól v zápasu. Vypálil totiž a Brandon Carlo smolně změnil směr letu puku, takže na teč vlastního spoluhráče už Rask nedokázal reagovat. Asistence: Phil Kessel, Derick Brassard.
    37:42 David PASTRŇÁK - 8:3
     
    37:42
    Bruins právě vstřelili branku!
    Výborná akce Bostonu. McAvoy našel na levém kruhu Cháru, který byl hodně zkušený. Počkal si, až mu před branku najede DAVID PASTRŇÁK, jenž dostal od slovenského spoluhráče milimetrově přesnou přihrávku a poté mu také jen stačilo nastavit hokejku, aby se trefil za bezmocného Tristana Jarryho. Asistence: Zdeno Chára, Charlie McAvoy.
    34:33 David KREJČÍ - 7:3
     
    34:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nedisciplinovanost se Bostonu vymstila a na led létají čepice. DAVID KREJČÍ totiž trefuje čtvrtý hattrick v kariéře v NHL. Znovu byl přesně tam, kde měl být. Holden totiž pálil od modré, McAvoy před brankou ztečoval puk k pravé tyči právě na Davida, ten si stačil přehodit puk z bekhendu na forhend a přesně zamířit do horní části branky. Asistence: Charlie McAvoy, Nick Holden.
    22:16 David KREJČÍ - 6:3
     
    22:16
    Bruins právě vstřelili branku!
    Přesilovka Bruins sice nebyla vůbec dobrá, ale nakonec jí Medvědi vydrželi. Gionta vybojoval u mantinelu kotouč a dal jej pro DeBruska. Ten výbornou přihrávkou našel na modré Holdena a vypadalo to, že bude střílet. Jenže bek Bostonu výbornou přihrávkou našel u levé tyčky DAVIDA KREJČÍHO, který zblízka bleskově propálil gólmana. Asistence: Nick Holden, Jake DeBrusk.
    19:57 Riley SHEAHAN - 5:3
     
    19:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tohle už je neuvěřitelné. Osm branek v první třetině, to se prostě jen tak nevidí. Nyní už je branka Pittsburghu uznána a McAvoy si asi bude hodně drbat o přestávce vlasy. Při svém útoku totiž nastřelil prvního hráče, kterým byl RILEY SHEAHAN, a ten zaútočil. Bleskově se dostal na druhou stranu, přejel modrou a z vrcholu levého kruhu se trefil s pomocí tyčky do pravého horního rohu branky Raska.
    16:07 Torey KRUG - 5:2
     
    16:07
    Bruins právě vstřelili branku!
    Pátá branka v síti Pittsburghu během první třetiny a Pens tak ukazují, že se jim v posledních dvou zápasech – a zatím i nyní – vůbec nedaří. TOREY KRUG dostal od Pastrňáka přihrávku na modrou, napřáhl a jeho rána končí až za zády Jarryho, který toho moc neviděl. Asistence: David Pastrňák, Riley Nash
    12:49 David BACKES - 4:2
     
    12:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Šestá branka během necelých třinácti minut hry, to je vizitka přestřelky v TD Garden. Po Wingelsově nahození se k puku v útočném pásmu dostal Gionta, který přihrál na pravou stranu pro DAVIDA BACKESE. Ten se nijak nerozpakoval, z kruhu vystřelil a ranou na vzdálenější tyč překonal také dnes náhradního gólmana Pittsburghu Jarryho. Asistence: Brian Gionta.
    09:27 Phil KESSEL - 3:2
     
    09:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Brankové hody pokračují. Do souboje Cháry a Malkina za brankou se přimotal Hörnqvist a dokázal lehce přistrčit puk naslepo za sebe k levé tyči. Tam si najížděl zcela volný PHIL KESSEL a střelou prakticky z nulového úhlu překonal Tuukku Raska. Asistence: Jevgenij Malkin, Patric Hörnqvist.
    05:27 Rick NASH - 3:1
     
    05:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    To je brankostroj. Tohle asi hosty, kteří se po 35 sekundách hry, nenapadlo. O pět minut později totiž prohrávají již 1:3, když Krug dával kotouč podél brankoviště přesně na hůl RICKA NASHE, kterému stačilo jen přesně nastavit hůl a usměrnit puk do poloprázdné klece k pravé tyči. Asistence: Torey Krug, Brad Marchand.
    02:53 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    02:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    V TD Garden se dějí věci. Odehrány jsou dvě minuty a 53 sekund k tomu a fanoušci mohli vidět již tři branky. Boston bleskově obrací průběžný stav zápasu, když Marchand zpoza branky dal puk mezi kruhy na DAVIDA PASTRŇÁKA, který vystřelil. Gólman De Smith vůbec netušil, kde má kotouč, který se odrazil, přepadl jeho záda a spadl za něj, přičemž se pomaličku došoural za brankovou čáru. Asistence: Brad Marchand, Riley Nash.
    01:45 David KREJČÍ - 1:1
     
    01:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Necelé dvě minuty a je zde druhá branka. Chára dal puk na pravou stranu pro Ricka Nashe, jenž se prosmýkl podél hrazení do pásma. Nahrál před branku na DAVIDA KREJČÍHO, který se natlačil k puku, nastavil hůl a zblízka poslal puk pod betony gólmana do sítě. Asistence: Rick Nash, Zdeno Chára.
    00:35 Olli MÄÄTTÄ - 0:1
     
    00:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pětatřicet sekund stačilo hostům ke změně skóre. Malkin našel mezi kruhy OLIHO MÄÄTTÄ, který se s tím nemazal a nekompromisně prostřelil De Smitha. Asistence: Jevgenij Malkin.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 2. Krejčí (Rick Nash, Chára), 3. Pastrňák (Marchand, Riley Nash), 6. Rick Nash (Krug, Marchand), 13. Backes (B. Gionta), 17. Krug (Pastrňák, Riley Nash), 23. Krejčí (Holden, DeBrusk), 35. Krejčí (McAvoy, Holden), 38. Pastrňák (Chára, McAvoy) – 1. Määttä (Malkin), 10. Kessel (Hörnqvist, Malkin), 20. Sheahan, 46. Määttä (Kessel, Brassard)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), McAvoy, Krug, K. Miller, Holden, Carlo – Marchand, Riley Nash, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí (A), Rick Nash – Wingels, Backes (A), B. Gionta – Schaller, Kuraly, Acciari.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (6. Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Guentzel, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Sheary, Brassard, Kessel – Rowney, Sheahan, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Watson, Sutherland – Gawryletz, Barton
    thejrc.org