Zlín – Chomutov 5:2 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:6 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 6:2 (kon.)
Mountfield HK – Jihlava 2:4 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:1 (po pr.)
Liberec – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
Berani Zlín
5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Piráti Chomutov
Pátek 02.03.2018, 17:20 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
     
    Hezké pozdní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu jednapadesáté kolo tuzemské nejvyšší soutěže a v něm síly změří Aukro Berani Zlín a Piráti Chomutov.
     
    Aukro Berani Zlín

    Zlínští se po padesáti kolech usadili na devátém místě Tipsport extraligy, když získali jednasedmdesát bodů. Berani mohou zabojovat o přímý postup do vyřazovacích bojů. Vždyť na šesté Pardubice ztrácejí pouhé dva body. Kdo získá vytouženou šestou příčku? Dynamo, Liberec, Olomouc nebo právě žlutomodří. Pokud se Valaši budou dívat pod sebe, nemusejí se na nic ohlížet ani v případě dvou porážek. Na Spartu mají náskok tří bodů, Piráti ztrácí na tým Aukro Berani šest bodů. Při nejméně příznivé shodě výsledků se všechny tři týmy mohou sejít na 71 bodech. V takovém případě by minitabulka vzájemných zápasů poslala do předkola Zlín a Chomutov.
     
    Piráti Chomutov

    Piráti zajíždí do dalekého Zlína, který už má jistou účast ve vyřazovacích bojích. Ovšem Chomutovští budou na dálku o předkolo play-off bojovat s Mladou Boleslaví, ale především s pražskou Spartou. Aby se chomutovští Piráti vyhnuli nepříjemnému play-out, měli by v posledních dvou duelech rozhodně jakkoli bodovat, nejlépe však naplno. Do konce základní části to tak ještě o vyřazovací boje bude pořádná bitva, a to na více frontách. Dnes nás tak čeká zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Vzájemná utkání hovoří v této sezóně lépe pro Zlín. Ten dokázal Chomutov dvakrát porazit a Piráti si pak připsali jednu výhru, na svém ledě, a sice na začátku ledna. Kdo v posledním vzájemném duelu základní části dnes vzejde jako vítěz?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Honejsek – Kubiš (A), Fryšara, O. Veselý (C) – Klhůfek, Popelka, P. Sedláček.
    Trenér: Robert Svoboda

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Knot, Valach, Dietz, Flemming, Szathmáry, Slovák, Mrázek – Koblasa, Smejkal, Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka (C) – Poletín, Huml (A), Vantuch – Lauko, Šťovíček, Hlava.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Pavel Hodek – Vít Lederer, Jiří Gebauer.
    Radoslav Illo na zlínské soupisce pro dnešní utkání chybí.

    Slovenský bojovník Radoslav Illo ???????? #SuperTacks

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Po vhazování ve středovém kruhu se ke kotouči okamžitě dostali hráči Chomutova a hned na to se dostali do útočného pásma. Smejkal si sjel na levý kruh a jeho ránu pak chytá Kašík. Hra je přerušena.
     
    00:28
    Piráti ještě udrželi útočné pásmo, ke střele se už nedostali a kotouč tak mají nyní domácí a spěchají také směrem dopředu.
     
    00:55
    Ovšem ani hráči Zlína před chomutovskou brankou nic nevymysleli a záhy puk ztratili. Piráti tak míří znovu před branku Zlína.
     
    01:12
    Bleskově se na opačnou stranu přemístili Berani, ale znovu byli v útoku pouze krátce. Chomutov je tak aktivnější a hned přebírá zase kotouč na svou stranu.
     
    02:12
    Domácí se nyní ocitli v šanci, Matějíčkova střela z úhlu zaměstnala Lukeše, který svou holí poslal puk do bezpečí.
     
    02:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí si vytvořili další tlak a ten postupně sílil. Nakonec se pak dostal ke střele z prostoru mezi kruhy, kam si sjel JAKUB FERENC a jeho střela švihem pak prosvištěla za Lukešova záda – 1:0. Asistence: Pavel Klhůfek a Ralfs Freibergs.
    02:56 Jakub FERENC - 1:0
     
    03:15
    Chvilku se nyní hrát nebude. Domácí brankář má problém s výstrojí a u domácí střídačky tak dochází k její úpravě.
     
    03:15
    Už je vše v pořádku. Kašík je v brance a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    03:22
    Po dalším pobytu Pirátů v útočném pásmu byla hra opět zastavena Kašíkem, jenž přerušil před dotírajícími hosty a vhazovat se tentokráte bude po jeho pravé ruce.
     
    03:55
    Fořt si sjel na pravou stranu, ovšem jeho střela zamířila jen na připravenou hůl jednoho z hostujících obránců a Chomutovští tak míří zpět do útočné třetiny.
     
    04:18
    Tam další střelou zaměstnali obranu Zlína a také Libora Kašíka, který po dalším zákroku přerušuje hru.
     
    04:41
    Dávid Skokan se ocitl na vrcholu pravého kruh, z otočky se pak snažil vystřelit, ale jeho střela neměla patřičnou razanci a Kašík si s ní v pohodě poradil.
     
    05:18
    Zlín právě vstřelil branku!
    A domácí hráči zvyšují svůj náskok a vedou už rozdílem dvou branek. MICHAL POPELKA dostal na levou stranu domácí branky přihrávku zpoza Lukešovy klece a poté svou střelou chomutovského brankáře překonává – 2:0. Asistence: Pavel Sedláček a Pavel Klhůfek.
    05:18 Michal POPELKA - 2:0
     
    05:18
    V brankovišti hostů dochází ke změně, odchází Štěpán Lukeš a mezi třemi tyčemi ho nahrazuje Tadeáš Dvořák.
     
    05:45
    Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    07:14
    S hosty to nyní nevypadá dobře. Domácí jsou na koni a nyní zahrozili znovu před chomutovskou brankou. Ale Dvořák si připravil svůj první zákrok a svůj tým podržel.
     
    07:33
    Slibně se rozvíjející akci hostů zastavil ofsajd a hra je tak vykázána do středního pásma, kde se také bude vhazovat. Hosté do útočné třetiny mohou proniknout znovu.
     
    07:38
    Hostům se opět nepovedl přechod do útočného pásma, toho využili domácí, jenž se natlačili před Dvořákovu branku, ale Klhůfek těsně před ním minul.
     
    08:12
    Obrana Zlína je prakticky všude a opět nepustila hosty do žádné akce před Kašíkem natož do zakončení. Sami Berani pak ziskem kotouče otáčejí hru na druhou stranu.
     
    09:02
    Domácí stále drží svůj dvoubrankový náskok a hosté naopak tyto dvě dá se říci slepené branky srazily a horko těžko se dostávají ke střele před Liborem Kašíkem.
     
    09:43
    Nevyšlo to ani před malou chvilkou. Zlínští ujeli do pásma Chomutova, kde číhal před brankou Antonín Honejsek, ale nakonec se přihrávky nedočkal. Takže akce Zlína skončila velmi rychle.
     
    10:24
    Nyní je hra přerušena na druhé straně. Tadeáš Dvořák po střele domácích raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    10:32
    Piráti mají ponechanou výhodu a hrají v šesti. Pokud nevsítí branku, budou hrát přesilovou hru. V útočném pásmu se ale ke střele nedostali, ztratili kotouč, kterého se dotkli domácí a bude se tedy vylučovat.
     
    11:04
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Martin Matějíček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:15
    Berani se hned po vhazování ve vlastním obranném pásmu dostali k puku a ten okamžitě vyhazují až před hostující branku.
     
    11:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté svou přesilovou hru využívají a snižují na rozdíl jediné branky. JAKUB SKLENÁŘ se prodral až před domácí branku, kde Kašíkovi udělal blafák a poté zakončil do odkryté části jeho svatyně – 2:1. Poté ale v plné rychlosti narazil na mantinel a v jeho obličeji se objevil krvavý šrám. Bude tak muset být ošetřen. Asistence: Vladimír Růžička a Juraj Valach.
    11:35 Jakub SKLENÁŘ - 2:1
     
    12:01
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:04
    No a hosté jsou tedy zpátky ve hře a do konce první části hry se ještě pokusí o vyrovnání. Vhazuje se po levé ruce Libora Kašíka.
     
    12:25
    Domácí procházeli do pásma hostů, Klhůfek byl ale za modrou čárou dříve než puk a je z toho postavení mimo hru. Vhazovat se tedy bude opět ve středním pásmu blíže chomutovské brance.
     
    12:42
    Tadeáš Dvořák podržel kotouč za svojí brankou a poté ho poslal na hokejky svých spoluhráčů, kteří mohou projít na opačný konec kluziště.
     
    13:25
    Vladimír Růžička se dostal tváří v tvář Liboru Kašíkovi a jeho střela zblízka pak mohla znamenat vyrovnávací branku. Kašík ale kotouč udržel ve své výstroji a nyní hodně podržel svůj tým!
     
    13:50
    Hosté zvyšují tempo hry, po šanci Růžičky si vytvořili menší tlak před brankou Kašíka, ale ve skrumáži, která před ním vznikla, se nikdo z hostů dobře nezorientoval.
     
    14:33
    Hosté ve vlastním pásmu vybojovali kotouč a hned se vrhli do další útočné akce. Jenže obránci Zlína jejich snažení velmi rychle zastavili.
     
    15:14
    Dávid Skokan objel domácí branku, ale poté, co se dostal před Kašíka, fauloval protihráče a půjde na trestnou lavici. Domácí mají ponechanou výhodu.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., krosček).
     
    15:58
    Domácí vybojovali v rohu kluziště puk a budou tak moci operovat před chomutovskou brankou.
     
    16:16
    Zlín právě vstřelil branku!
    No a je z toho třetí gól domácích, kteří si svůj dvoubrankový náskok berou zase zpátky. DAVID NOSEK dostal nabito kousek před modrou čáru a poté svou prudkou střelou dokázal prostřelit Dvořáka – 3:1. Asistence: Tomáš Fořt a Antonín Honejsek.
    16:16 David NOSEK - 3:1
     
    17:18
    Hosté tak budou muset znovu dohánět dvoubrankové manko. Nyní jsou u puku a zakládají další akci před Liborem Kašíkem.
     
    17:44
    Po levé straně unikl Jakub Lauko a na poslední chvíli ho čistě zastavil jeden z obránců Zlína. Domácí pak sami míří opět před branku Tadeáše Dvořáka.
     
    18:20
    Berani jsou na koni a znovu s lehkostí prošli do útoku, jejich pobyt tam ale měl pouze jepičí život. Hosté okamžitě sebrali puk a přenášejí hru zase před Kašíka.
     
    18:46
    Tam střílel Michal Vondrka, ovšem Kašík byl znovu velmi pozorný a před dotírajícími hosty pak i hru raději přerušil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Piráti to ještě zkoušeli před Kašíkem. Kde střílel Ivan Huml, ale domácí brankář byl mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    19:52
    Chomutovští znovu operovali před brankou domácích, ale další jejich střela se za záda Kašíka nedostala. Následně pak dostali puk na hokejky domácí a ještě míří před chomutovskou klec.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. V ní jsme viděli čtyři branky. Ve třetí minutě se prosadil Jakub Ferenc a otevřel tak účet dnešního utkání. O tři minuty později dostal přihrávku před hostující klec Michal Popelka a nemýlil se. Ve dvanácté minutě využil početní výhodu Pirátů Jakub Sklenář a Piráti byli zpět ve hře. Jenže poslední slovo v této části hry měl tři minuty před koncem první třetiny David Nosek, který svou střelou využil početní výhodu. Domácí tak vedou o dva góly a hosté mají čtyřicet minut na to, aby se zápasem něco udělali. Druhá třetina začne přibližně v 18:15.
     
    Střely na branku: 10 – 14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Šťastný vyhrál vhazování ve druhé třetině a hned na to se dostali do útočného pásma. Hosté pak zahráli puk na zakázané uvolnění a vhazovat se bude po pravici Dvořáka.
     
    20:30
    A stejného prohřešku se dopustili také domácí hráči a Piráti získali pásmo zadarmo. Po levici Kašíka proběhne vhazování a hosté tak mohou zaútočit.
     
    20:58
    Nic z toho znovu nebylo a k odraženému kotouči se dostali Berani, kteří ho okamžitě vyvezli z obranného pásma.
     
    21:43
    Fryšara si sjel na levou stranu, kde střílel na branku Chomutova, ale dobrým zákrokem se prezentoval Dvořák, který jeho přízemní projektil zneškodnil.
     
    22:05
    Náznak šance Pirátů, Ivan Huml si klepal o přihrávku na levém kruhu. Ta na něho mířila, ale byla hodně nepřesná a puk pak skončil ve středním pásmu.
     
    22:53
    Hosté si útok bleskově zopakovali a po jejich nebezpečné střele ukryl puk do lapačky z výskoku Libor Kašík a hned na to pak přerušil hru.
     
    23:04
    Kašík si hned na to připisuje další zákrok. Brett Flemming vyslal dělovku od modré čáry a brankář Beranů tak znovu svůj tým podržel a hra je zase pozastavena.
     
    23:26
    Další zakázané uvolnění, kterého se dopustili hráči Chomutova a hra se tak stěhuje opět před Tadeáše Dvořáka, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    23:45
    Piráti ovšem dokázali kotouč okamžitě vyvézt z obranného pásma a na druhé straně operoval před levým kruhem Michal Vondrka, jenž se ale ke střele nedostal.
     
    24:07
    Vondrka pak zahákoval soupeře a dostává dvě minuty. Nabízí tak domácím hráčům přesilovou hru.
     
    24:43
    Z vrcholu pravého kruhu pálil David Šťastný, kotouč ale Dvořák vyrazil vedle sebe a i následná dorážka Bukartse mířila mimo tři tyče.
     
    25:38
    Po delším pobytu domácích v pásmu Chomutova se Piráti dostali na kotouč a okamžitě ho vyhodili do bezpečí.
     
    25:50
    Ivan Huml ve vlastním oslabení dotíral před domácí brankou, ale nic z této akce nevytěžil. Pošetřil ale cenné vteřiny ze svého oslabení, které se pomalu chýlí ke konci.
     
    26:07
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    26:42
    Komerční přestávka.
     
    26:42
    Pavel Kubiš dostává dvě minuty za sekání a putuje na dvě minuty na trestnou lavici. Hosté tak mají ideální příležitost dostat se ke kontaktní brance v přesilové hře.
     
    26:47
    Hráči Zlína ale dokázali vyhrát vhazování ve vlastním pásmu a poté poslali puk až před Dvořáka. Hosté musejí zakládat akci z vlastní třetiny.
     
    27:18
    Sklenář hledal svou přihrávkou Vondrku, ale bylo to na paty a druhý jmenovaný tak kotouč dobře nezpracoval. Nicméně hosté stále drží útočné pásmo.
     
    27:40
    Hned na to stříleli hosté a puk skončil pod betony Libora Kašíka. Hra je tak znovu přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    27:50
    Další osvobození domácích a jejich oslabení se jim začíná krátit. A čtveřice Beranů pak odchází také střídat a na ledě se objeví čerstvé síly.
     
    28:00
    Kotouč zmizel z dohledu sudích a ti vykazují hru do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže domácí brance.
     
    28:30
    Mladíček Jakub Lauko si drze sjel před branku Zlína, jeho střela ale byla sražena do bezpečí a domácí tak stále drží svůj náskok.
     
    28:42
    Zlínští hráči jsou už v plném počtu.
     
    28:46
    Freibergs s Hlavou se do sebe pustili a došlo na bitku. Oba kohouti si pak půjdou zchladit hlavy na trestnou lavici. Oba dostávají dvě minuty za hrubost a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    28:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., sekání + 2 min., nesportovní chování). Trest odpyká Jakub Lauko.
     
    29:30
    Domácí už roztočili kolotoč před brankou Chomutova, ale zatím to k pořádné střele nevedlo. Ale stále mají kotouč na svých holích.
     
    29:58
    Zdeněk Okál dorážel střelu spoluhráče těsně před Dvořákem a jen o kousek minul levou tyčku jeho branky. Následně pak se Piráti osvobozují.
     
    30:46
    Domácí jsou v plném počtu a hosté ve čtyřech.
     
    31:44
    Honejsek dostal přihrávku před odkrytou hostující klec a trestuhodně branku hostů minul!
     
    32:53
    Ronald Knot si sjel na pravou stranu a hledal před brankou volného spoluhráče, ale ten poté branku domácích netrefil.
     
    33:29
    Piráti zvyšují tempo hry a stále se tlačí před domácí klec. Zatím ale kýžená kontaktní branka nepřichází.
     
    33:41
    Přichází další komerční přestávka.
     
    33:41
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Jakub Ferenc – osobní trest do konce utkání, hození hole nebo předmětu + 2 min., podražení).
     
    33:41
    Nyní budou mít Piráti možnost znovu dostat se Zlínu na dostřel jediné branky, když budou hrát přesilovou hru při vyloučení Ference.
     
    34:02
    Domácí se dokázali okamžitě osvobodit a hned v úvodu oslabení získávají cenné vteřiny. Hosté musí zakládat svou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    34:39
    Vondrkovi sjel kotouč z čepele. Nakonec Valach ho udržel před modrou čárou. Ale poté Pavel Kubiš získal černou gumu a poslal ji až před Dvořáka.
     
    35:10
    A další vyhození puku až před chomutovskou branku a domácí toto oslabení už zřejmě zvládnou.
     
    35:41
    Zlínští Berani jsou v plném počtu.
     
    35:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    A kontaktní gól je na světě. Hosté už v klasickém počtu hráčů na obou stranách jsou zpátky ve hře. TOMÁŠ SLOVÁK od modré čáry plácl do kotouče a ten se nakonec přes klubko těl dostal za záda Kašíka a ten nemohl vůbec nic dělat – 3:2. Bez asistence.
    35:54 Tomáš SLOVÁK - 3:2
     
    36:08
    Znovu se Piráti natlačili před Kašíkovu branku. Vycítili šanci a snažili se o srovnání. Libor Kašík byl ale proti a kotouč poslal na hokejky svých spoluhráčů.
     
    36:57
    Nyní museli dávat hosté pozor ve svém obranném pásmu, kde na Dvořáka střílel Michal Popelka. Ovšem jeho ránu dokázala obrana Pirátů zneškodnit.
     
    38:39
    Hráči Chomutova se natlačili opět před Kašíka a ten jejich další střelu raději ukryl ve své lapačce a následně pak přerušil hru.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:11
    Po dalším obléhání zlínské branky vybojovali hosté pobyt v útočném pásmu i nadále. Vhazovat se bude po levici Libora Kašíka.
     
    39:28
    Juraj Valach byl mezi kruhy v dobré střelecké pozici, byl ale sražen Veselým k zemi a Piráti si zahrají přesilovou hru.
     
    39:40
    Domácí se po zisku puku ve vlastním pásmu dokázali okamžitě osvobodit a kotouč letí až před Dvořáka.
     
    39:58
    Chomutovští se ještě snažili o střelu v útočném pásmu, už to ale nestihli. I druhá třetina je tak u samého konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je za námi. V ní padla jediná branka, a sice na straně hostů. V šestatřicáté minutě nenápadnou střelou od modré čáry zaskočil Kašíka Tomáš Slovák a hosté se tak dostali na dostřel jediné branky. Dá se tedy očekávat, že ve třetí třetině zvýší svůj tlak a pokusí se vyrovnat. Čeká nás tak hodně zajímavá třetí perioda. Ta začne přibližně v 19:15.
     
    Střely na branku: 18 – 24
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Hosté dohrávají svou přesilovou hru a už jsou v pásmu domácích, kde roztáčejí kolotoč.
     
    41:07
    Ovšem domácí se dokázali osvobodit a poslali puk až před Dvořáka. Jejich oslabení se už blíží ke konci.
     
    41:28
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    42:08
    Hosté mají ale další tlak před Kašíkovou brankou, zatím to ale k vyrovnání stavu nevedlo.
     
    42:35
    Z pravého kruhu pálil Ronald Knot a kotouč se dostal až ke Kašíkovi. Ten ho poté ukryl do své lapačky a následně přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    42:49
    Domácí zahráli puk na zakázané uvolnění a hra se stěhuje opět před Libora Kašíka.
     
    43:31
    Na druhé straně pak za brankou sebral opuštěný kotouč Tadeáš Dvořák a hned ho poslal na hokejky svých spoluhráčů. Hosté pak míří bleskově na druhou stranu.
     
    44:16
    Slibně se vyvíjející akce domácích skončila velmi rychle. Fořt byl v postavení mimo hru a ta je tak vykázána zpět do středního pásma.
     
    44:54
    David Šťastný dostává dvě minuty za hrubost a už sedí na trestné lavici. Dobrá příležitost pro Piráty, kteří mohou srovnat v přesilové hře.
     
    45:23
    Síly na ledě se ale bleskově srovnají. Vantuch inkasuje dvě minuty za držení a také on putuje na lavici hanby. Uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    46:02
    Piráti operovali před zlínskou klecí. Ale ke střele před Kašíkem se nedostali. Pak Zlínští zahráli puk na zakázané uvolnění a hosté tak v útočné třetině zůstanou.
     
    46:13
    Hrálo se ve středním pásmu, až nyní mají puk zase hosté a kombinují před Kašíkem.
     
    46:54
    Domácí jsou už v plném počtu a začíná jejich velmi zkrácená přesilová hra.
     
    47:23
    A také Vantuch je už na ledové ploše a Chomutov je také kompletní.
     
    47:49
    Domácí stále drží své těsné vedení a nepouští Chomutov k vyrovnání. Nicméně určitě nemají vyhráno. Do konce třetí části hry je ještě hodně času a Chomutovští tak šanci mají.
     
    48:09
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    48:15
    Z vrcholu levého kruhu poslal střelu švihem na Kašíka Ronald Knot a domácí brankář musel zasahovat. Pak také raději přerušil hru.
     
    48:38
    Zdeněk Okál byl v dobré palebné pozici a napřahoval se ke střele, ale bylo předtím pískáno a je z toho další faul na domácí straně.
     
    48:38
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Tomáš Valenta – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:43
    Libor Kašík dostal kotouč pod kontrolu a hned na to ho pak sám vyhodil až před Tadeáše Dvořáka. Chomutovští tak musejí znovu zakládat akci z hloubi vlastní třetiny.
     
    48:58
    Jenže Zlínští je k ničemu opět nepustili a hned poté vyhazují puk znovu až před chomutovskou svatyni.
     
    49:21
    Ve vlastním oslabení mohl zakončovat Tomáš Fořt, ale byl tísněn obranou hostů, která akci zneškodnila. Svou chybou se ale Piráti připravili o vteřiny ze své přesilovky.
     
    50:15
    Mezi kruhy číhal Vladimír Růžička, ale byl tísněn zase pozornou obranou domácích.
     
    50:38
    Domácí jsou už v plném počtu.
     
    51:00
    Zlín právě vstřelil branku!
    A hned na to se dostali domácí do další šance. Po pravé straně ujel všem MICHAL POPELKA a poté svou střelou zblízka nedal Dvořákovi žádnou šanci a kotouč umístil přesně do levého horního rohu jeho branky – 4:2. Asistence: Tomáš Žižka.
    51:00 Michal POPELKA - 4:2
     
    51:09
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    51:09
    Hostující lavička si bere oddechový čas. Hosty nyní čeká čtyřminutová přesilová hra.
     
    51:31
    Vladimír Růžička se dostal do zakončení na levé straně, ale hned se vrátil jeden z obránců domácích a bylo po šanci.
     
    51:54
    Znovu Růžička, který číhal před brankou Kašíka, ale znovu se ke střele nedostal. A domácí pak vyhazují puk až před Dvořáka.
     
    52:23
    Dávid Skokan mohl sám střílet, ale zvolil přihrávku spoluhráči a to neměl dělat. Kotouč zachytil obránce Zlína a poslal ho opět až před chomutovskou klec.
     
    53:02
    Piráti jsou zpět v útočném pásmu a už to zase zkouší před Kašíkem.
     
    53:21
    Poletín zavezl puk do útočného pásma. Hosté jsou v šesti a Dvořák je na střídačce. Piráti mají ponechanou výhodu.
     
    53:59
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (David Nosek – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:59
    Dvořák je na střídačce a nyní to hosté zkusí se šesti hráči proti třem domácím.
     
    54:13
    Ronald Knot pálil z levého kruhu, ten srazila obrana domácích do bezpečí a zatím tak Zlínští drží své dvoubrankové vedení. Hosté jsou stále v šesti.
     
    54:53
    Ronald Knot střílel na Kašíka, který byl bez svojí hole. Nakonec domácí brankáře puk chytá a znovu drží svůj tým.
     
    55:09
    Honejsek je na ledě a domácí jsou ve čtyřech.
     
    55:42
    Oddechový čas si tentokráte bere domácí lavička.
     
    55:52
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 10 min. osobní trest + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    56:06
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají pátou branku v utkání a definitivně potvrzují svou dnešní výhru. Od modré čáry pálil v pádu TOMÁŠ FOŘT a poté trefil opuštěnou hostující branku – 5:2. Bez asistence.
    56:06 Tomáš FOŘT - 5:2
     
    56:43
    Hosté to zkusili před Kašíkem, střela Michala Vondrky ale skončila jen na boční konstrukci domácí branky.
     
    56:56
    Emoce na ledě planou. Nyní došlo na bitku mezi několika hráči. Uvidíme, jak sudí rozdají tresty. Navíc k Jiřímu Smejkalovi míří záchranáři. Ten byl naražen Okálem na hrazení.
     
    56:56
    Smejkal je na nohou a za pomoci lékařů mizí v útrobách zlínského stadionu. Doufejme, že bude chomutovský hráč v pořádku.
     
    56:56
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Zdeněk Okál – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).
     
    56:56
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Zdeněk Okál – 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ronald Knot – 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    56:56
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ronald Knot – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:25
    Hosté jsou stále v pásmu domácích, kde se snaží o nějakou střelu, ale ta nepřichází. Domácí se naopak snaží vyhodit puk do bezpečí.
     
    59:08
    Domácí už jen kontrolují hru a zápas se pomalu chýlí ke svému konci. Na stadionu Luďka Čajky se tak dnes bude slavit výhra za tři body.
     
    59:34
    Zlínští se osvobozují.
     
    59:49
    U puku jsou znovu domácí hráči a ti ho už zřejmě nepustí. Domácí stadion už bouří radostí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zlínští doma vyhráli za tři body. Chomutovští svůj asi nejdůležitější zápas v sezóně nezvládli a odsuzují se na jedenácté místo v tabulce. A protože pražská Sparta porazila doma Mladou Boleslav, je na desáté pozici s jednasedmdesáti body a je jasné, že si zahraje předkolo play-off. Chomutovští mají pětašedesát bodů a je už před posledním kolem základní části zcela jisté, že budou hrát skupinu o udržení se v extralize.
     
    Střely na branku: 24 – 35
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:03:09)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Ferenc (Klhůfek, Freibergs), 6. Popelka (P. Sedláček, Klhůfek), 17. Nosek (Fořt, Honejsek), 51. Popelka (Žižka), 57. Fořt – 12. Sklenář (V. Růžička, Valach), 36. Slovák


    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Honejsek – Kubiš (A), Fryšara, O. Veselý (C) – Klhůfek, Popelka, P. Sedláček.
    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (6. Tadeáš Dvořák) – Knot, Valach, Dietz, Flemming, Szathmáry, Slovák, Mrázek – Koblasa, Smejkal, Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka (C) – Poletín, Huml (A), Vantuch – Lauko, Šťovíček, Hlava.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Pavel Hodek – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 3 954
    thejrc.org