Zlín – Chomutov 5:2 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:6 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 6:2 (kon.)
Mountfield HK – Jihlava 2:4 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:1 (po pr.)
Liberec – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:6 (0:2, 1:1, 1:3)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 02.03.2018, 17:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
     
    Dobrý den z Třince! Tipsport extraliga se blíží k závěru základní části, v pátek je na programu předposlední kolo s pořadovým číslem padesát jedna. V třinecké WERK ARENĚ se utkají třetí Oceláři Třinec a šesté Dynamo Pardubice. Utkání začíná v 17:20, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři se vrátili do extraligových vod soubojem na ledě chomutovských Pirátů, duel pro svěřence trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny skončil s jednobodovým ziskem. Hráči s drakem na hrudi se v průběhu střetnutí museli smazat dvoubrankové manko, trefy Jakuba Petružálka a Ondřeje Kovařčíka poslaly utkání do prodloužení. V něm o dodatečném bodu pro domácí rozhodl Vladimír Růžička. Slezané se získaným bodem přiblížili druhému Hradci Králové, na který ale ztrácejí pět bodů. Aby Oceláři vybojovali konečné druhé místo, budou muset hráči z WERK ARENY zvítězit v obou zbývajících zápasech, a také doufat v dvě porážky Hradce po základní hrací době.

    ”Zápasy po tak dlouhé přestávce jsou trochu jiné. Každý hráč potřebuje rozdílný čas k tomu, aby nabral zpátky správný rytmus. Začátek nebyl v našem podání vůbec dobrý. Nevím, čím to bylo. Do příštího zápasu se musíme jednoznačně zlepšit,“ hodnotil obránce Vladimír Roth středeční duel na ledě SD arény. Bek Ocelářů si v duelu připsal jednu asistenci, čímž zaokrouhlil počet svých gólových nahrávek na rovnou stovku.

    Poslední zápas Ocelářů v extralize

    28. února 2018: Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec 3:2 pp. (0:0, 1:0, 1:2 – 1:0)

    Branky a nahrávky: 37. Hlava (Šťovíček, Lauko), 41. Koblasa (Skokan, Smejkal), 61. V. Růžička (Vondrka) – 42. Petružálek (Jank), 60. O. Kovařčík (Hrňa).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Jank, L. Kovář, Zahradníček – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský, Polanský, Petružálek – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Dynamo po znatelné obměně kádru nezačalo sezónu dobře, postupem času, a příchodem dalších jmen do týmu, se pardubický celek herně zvedl a dvě kola před koncem dlouhodobé části Tipsport extraligy si zajistil postup do vyřazovacích bojů. Svěřenci trenérů Miloše Holaně, Otakara Janeckého a Pavla Marka aktuálně s jednobodovým náskokem drží šesté místo, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále, ve zbývajících dvou kolech tak Východočeši zcela jistě budou chtít své tabulkové postavení uhájit.

    Pardubice o závěrečném víkendu základní části čekají dva velmi těžké duely. Dynamo nejprve v pátek zavítá do třinecké WERK ARENY, v neděli pak před svými fanoušky v derby zápase vyzve hradecký Mountfield. „Už jsem proti Třinci párkrát hrál, určitě se na toto utkání těším a přeji si, ať jej vyhrajeme. S Hradcem Králové to je peklo. Hrajeme o šestku a pokud bychom ji v neděli potvrdili, bylo by to nádherné před plným domem a skvělou kulisou. To bychom si hodně užili,“ řekl Rostislav Marosz pro klubový web.

    Poslední zápas Pardubic v extralize

    28. února 2018: HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1).

    Branky a nahrávky: 22. Kaut (P. Sýkora, Mojžíš), 57. Marosz (Čáslava, Rolinek) – 59. Mikúš (Trávníček, Hübl).

    Sestava Pardubic v posledním zápase: Kacetl – Trončinský, Čáslava, Ščotka, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Holland – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – Svoboda, Tomášek, Treille – Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se Oceláři s Dynamem utkali na začátku roku 2018. Na ledě pardubického Dynama viděli diváci zajímavý a dramatický duel, ve kterém rozhodly až samostatné nájezdy. Oceláři se trefami Vladimírů Rotha a Draveckého dostali do dvoubrankového vedení, za domácí však v rozmezí necelých dvou minut odpověděli Jordann Perret s Petrem Sýkorou. Duel nakonec dospěl do samostatných nájezdů, rozdílovou "penaltu" měl na svědomí Martin Růžička.

    7. ledna 2017: HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 2:3 sn. (0:1, 0:0, 2:1 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 55. Perret (TS), 56. P. Sýkora (Trončinský, T. Svoboda) – 8. Roth (Hrňa), 45. Dravecký (Krajíček), rozh. nájezd M. Růžička.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – D. Musil, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, L. Kovář – Rákos, R. Vlach, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko, Cienciala – Adamský (C), Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Čáslava (A), Trončinský (A), Wishart, Ščotka, Mojžíš, Hrabal, Holland – Rolinek (C), Marosz, T. Svoboda – Treille, Tomášek, Beran – Perret, Poulíček, M. Kaut – Machala, Dušek, Bojko.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Daniel Pražák – Michal Zíka, Milan Jindra.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Martin Kaut patří mezi důležité hráče Pardubic.
     
    Hráči obou týmů jsou na ledové ploše. Před úvodním vhazováním ještě proběhne slavnostní ceremoniál, při kterém prezident třineckého klubu Ing. Ján Moder před cenu brankáři Šimonovi Hrubcovi, který byl zvolen nejužitečnějším hráčem letošního ročníku hokejové Ligy mistrů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Oceláři se jako první dostali do útočné třetiny, elitní formace domácích donutila brankáře Kacetla ke dvěma zákrokům. Z bezprostřední blízkosti nejprve neuspěl Vlach, od modré pak svou střelu do Kacetla namířil Musil.
     
    01:02
    Treille se podél střídaček pokusil o skryté nahození do útočné třetiny, kotouč však byl sražen mimo hrací plochu. Buly ve středním pásmu.
     
    01:18
    Petržálek získal kotouč u vlastní modré čáry, třinecký útočník se nijak nerozpakoval a od červené čáry napálil kotouč na Kacetla. Hostující brankář drží puk v lapačce, buly po jeho levé ruce.
     
    01:33
    Oceláři nezvládli vhazování v soupeřově pásmu, Vlachovi se následně nepovedl návrat do útočné zóny. Ofsajd domácích.
     
    01:54
    Bratři Kovařčíkové u hostující modré čáry vybojovali kotouč pro střílejícího Chmielewského, polský útočník ale netrefil branku. Od modré pak o chvíli později opět nepřesně pálil Musil.
     
    02:27
    Čtvrtá formace domácích ještě chvíli držela hosty pod tlakem, pokus Ondřeje Kovařčíka z bezprostřední blízkosti ale Kacetla nepřekvapil.
     
    02:47
    Martin Růžička se vrátil na ledovou plochu, bleskurychle projel střední pásmo, svou následnou střelu ale poslal jen do připraveného brankáře Dynama.
     
    03:06
    Ani další pokus třineckého snajpra úspěch nepřinesl, Růžička tentokráte ze své oblíbené pozice přestřelil. Kotouč se od mantinelu odrazil do ochranné sítě, hra je vykázána do středního pásma.
     
    03:32
    Dravecký neudržel kotouč u útočné modré čáry, do protiakce proto mohl jít Tomášek. Hostující útočník si nabruslil na osu kluziště, střelou ze zápěstí ale netrefil branku.
     
    04:10
    V dalších slibných příležitostech se ocitli hostující Trončinský a Kaut, ani jednomu ale střela nesedla. Hrubec nemusel zasahovat.
     
    04:49
    Na druhé straně se o útočnou akci pokusili Roth s Chmielewským, třineckým se ale nepovedlo dostat do střelecké pozice. O chvíli později mohl z mezikruží pálit Růžička, jeho pokus však byl sražen do rohu kluziště.
     
    05:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Okřídlené pravidlo zafungovalo ve WERK ARENĚ, Dynamo se z ničeho nic dostává do vedení! Rostislav Marosz dostal dlouhý pas na útočnou modrou, svou akci nezakončil, ale přenechal kotouč ze druhé vlny najíždějícímu JOSEFU HRABALOVI! Hostující obránce udělal kličku na střed kluziště a poslal kotouč do odkryté třinecké branky! Asistence: Rostislav Marosz, Tomáš Mojžíš.
    05:45 Josef HRABAL - 0:1
     
    06:08
    Mohlo být srovnáno! David Cienciala se v krátkém časovém rozmezí dostal do dvou vyložených příležitostí, v první po pasu Vlacha trefil jen lapačku přesunujícího se Kacetla, ve druhém případě pak z bezprostřední blízkosti přestřelil!
     
    06:08
    Kotouč se po Ciencialově střele odrazil do ochranné sítě, pokračovat se bude po krátké komerční přestávce vhazováním ve středním pásmu.
     
    06:42
    Oceláři se znovu dostali do útočného pásma, pokusy Adamského a Kováře ale svůj cíl nenalezly.
     
    07:25
    Chmielewski si ze středního pásma nahodil kotouč do rohu pardubické třetiny, proti přesile tří protihráčů ale třinecký útočník neuspěl. Dynamu se poté nepovedla rozehrávka v neutrální zóně, hrát opět mohou Oceláři.
     
    08:20
    Martin Růžička zkusil na útočné modré kličku na bránícího Hrabala, ten mu ale vystavil důraznou stopku. Z dobré práce hostujícího beka mohl na druhé straně kluziště těžit Beran, ten ale trefil jen připraveného Hrubce.
     
    08:52
    Marcinko s Draveckým kroužili po útočné třetině, slovenští útočníci si ale nedokázali najít vhodnou střeleckou parketu. Hosté posílají puk do soupeřova pásma, Oceláři mohou znovu rozehrávat.
     
    09:41
    Polanský v rohu hostujícího pásma udělal dvě kolečka, následnou zpětnou přihrávkou našel ale pouze hůl bránícího Trončinského. Pardubický obránce poté chtěl dlouhým pasem do akce vysunout Bojka, ten ale nedokázal zpracovat prudký pas.
     
    10:47
    Dynamo se nakonec dostalo do útočné třetiny, ze svého snažení ale žádnou střelu nevytěžilo. Naopak mohlo inkasovat! Martin Růžička vybojoval kotouč u vlastní modré čáry, v samostatném úniku ale ani nadvakrát nedokázal prostřelit brankáře Kacetla!
     
    11:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Další nenápadná akce Dynama, druhý kotouč v Hrubcově síti! Lukáš Kovář nezvládl situaci u obranné modré čáry, napadající MARTIN KAUT se jednoduše dostal ke kotouči a vydal se na Hrubce! Kaut si najížděl z pravé strany, střelou mezi Hrubcovými betony podruhé rozvlnil síť třinecké branky! Bez asistence.
    11:15 Martin KAUT - 0:2
     
    11:58
    Marcinko chtěl vybojovat kotouč za hostující brankou, proti dvojici bránících hráčů ale slovenský forvard uspět nedokázal. Neujala se ani následná akce Adamského.
     
    12:35
    Martin Adamský znovu v akci, třinecký rychlík tentokráte přihrávkou skrz útočné pásmo hledal najíždějícího Martina Růžičku. Ten se ale dostal do téměř nulového úhlu, ze kterého nedokázal trefit branku.
     
    12:48
    Domácí pokračovali v tlaku, od modré čáry pálil Kovář. Pokus třineckého beka byl sražen do ochranné sítě, hra bude pokračovat vhazováním v hostující třetině po krátké reklamní přestávce.
     
    13:27
    Vlach v hloubi útočného pásma vybojoval kotouč pro Rákose, třinecký útočník si musel vybruslit až k modré čáře, svou následnou střelou z otočky brankáře Kacetla nijak nepřekvapil.
     
    14:00
    Čtvrtá formace domácích se pokusila o přechod do útočné třetiny, za modrou čárou si ale Oceláři špatně přihráli a ztratili tak puk.
     
    14:27
    Ondřej Kovařčík si trochu protáhl střídání a málem vstřelil první branku domácích! David Cienciala po pravé straně zavezl kotouč do útočného pásma, milimetrovým pasem pak našel hůl Ondřeje Kovařčíka, který číhal v předbrankovém prostoru. Brankář Dynama ale předvedl fantastický zákrok.
     
    15:22
    Oceláři se znovu nastěhoval do soupeřova pásma, nic, než lehké nahození Rotha od modré čáry, ale vymyslet nedokázali.
     
    15:31
    Dynamo zvládlo buly před vlastní brankou, následná protiakce hostujícího celku ale skončila ofsajdem.
     
    15:39
    Postavení mimo hru se píská také na druhé straně, Petružálek se do útočného pásma dostal rychleji, než Polanského přihrávka.
     
    15:42
    Uvidíme první přesilovku zápasu, v početní výhodě budou hrát domácí. Patrik Poulíček při vhazování trefil Vlachův obličej, odsedí si proto dvě minuty za vysokou hůl.
     
    16:06
    Ocelářům se úvodní kombinace nepovedla, hosté se po nepřesné Vlachově přihrávce osvobodili.
     
    16:44
    Aktivní Martin Růžička si nabruslil do předbrankového prostoru, kam Marcinko adresoval svůj pas. Růžička ale neuspěl, hosté se znovu osvobodili.
     
    17:20
    Roth nezachytil kotouč u modré čáry, domácí musí znovu začít od vlastní branky
     
    17:42
    Přesilovka domácích je u konce, Kacetl se k větší práci nedostal.
     
    17:59
    Dynamo mohlo po ubráněném oslabení potřetí skórovat, Patrik Poulíček ale nevyužil dvě slibné šance z bezprostřední blízkosti.
     
    18:50
    Dynamo se v závěrečných vteřinách první třetiny dostalo do souvislého tlaku, třineckého brankáře ale hosté zatím nijak neohrozili.
     
    19:08
    Oceláři vyhodili kotouč na vlastní střídačku, Dynamo bude pokračovat v útočném pásmu.
     
    19:36
    Marosz nezvládl buly v útočném pásmu, Oceláři proto mohli jít do protiakce. Rákos zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal Vlachovi. Toho v ideální pozici k ledu poslal Rostislav Marosz, který si odsedí dvě minuty za podražení. Přesilovka pro Oceláře.
     
    19:55
    Kotouč je ve středním pásmu, v první třetině se již nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka duelu mezi Oceláři a Dynamem je za námi, do kabiny jdou mnohem spokojenější hostující hokejisté. Hráči s drakem na hrudi do zápasu vstoupili lépe, svůj úvodní tlak ale v branku nepřetavili. To Pardubičtí byli velice produktivní. V šesté minutě Josef Hrabal využil dobré práce Rostislava Marosze a v protiakci poprvé udeřil. Za další šest minut se z další nenápadné akce prosadil Martin Kaut, čímž stanovil aktuální skóre na 2:0 pro Dynamo. Domácí nevyužili jednu kompletní početní výhodu, druhou třetinu Oceláři začnou také v přesilovce.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:13.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 9:6,
    střely mimo: 7:1,
    zblokované střely: 6:4,
    hity: 4:4,
    vhazování: 11:11,
    trestné minuty: 0:4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Oceláři zahájili druhou třetinu v početní výhodě, úvodní buly ale dopadlo lépe pro hosty, kteří odpálili kotouč za Hrubcovu branku.
     
    20:42
    Martin Růžička se rozjel ve vlastním pásmu, za útočnou modrou se ale pustil do trojice protihráčů, kteří mu vystavili stopku. Hosté se opět osvobodili.
     
    21:10
    Vlach se dostával do slibné pozice, místo střely ale zvolil zpětnou přihrávku. Tu ale hosté přečetli a znovu poslali kotouč do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    21:41
    Dynamo je kompletní, Oceláři v početní výhodě ani jednou nevystřelili na hostující branku.
     
    21:49
    Josef Hrabal si nabruslil na útočnou modrou, tvrdou střelou pak donutil Hrubce k zákroku. Vhazování v pásmu domácích.
     
    22:24
    Dynamo chvíli drželo kotouč v útočném pásmu, Marosz ani Rolinek se ale k zakončení nedostali.
     
    22:42
    Na druhé straně se před Kacetla přiřítil Vlach, svou střelou do horních pater branky ale trefil jen připravenou lapačku hostujícího brankáře.
     
    23:14
    Vlach znovu v akci, třineckému útočníkovi se ale nepovedla přihrávka na rozjetého Rákose. Protiakci hostí pak zastavil hvizd hlavního rozhodčího, který píská postavení Treilleho v brankovišti.
     
    23:55
    Doudera zavezl kotouč do útočné třetiny, Dravecký s Marcinkem ale následně prohráli souboj u hrazení. Toho mohl využít rozjetý Martin Kaut, který se dostal do úniku. Kaut ale svou kličku na pravou stranu k dokonalosti nedotáhl.
     
    24:56
    Další dobrá šance hostí, Ondřej Machala z pravé stran ale trefil jen horní tyč Hrubcovy branky! Kotouč se poté snesl do brankoviště, odkud jej do bezpečí odvezl Adamský.
     
    25:14
    Dynamo je momentálně aktivnějším týmem. Hollandova střela od modré byla sražena do ochranné sítě, o chvíli později pak Hrabal napálil připraveného Hrubce.
     
    25:34
    V akci opět Hrabal, který znovu nahazoval kotouč od modré čáry. V brankovišti byl opět pozorný Hrubec, třinecký brankář ukryl letící kotouč do své lapačky.
     
    25:50
    Oceláři si zahrají třetí přesilovou hru. Aron Chmielewski se středem kluziště chtěl probojovat do útočné třetiny, u modré čáry ho ale nedovoleně zastavil Marek Trončinský, který tak oslabuje svůj tým.
     
    26:04
    Oceláři sehráli kombinaci na střílejícího Martina Růžičku, tomu ale střela vůbec nesedla. Hosté se osvobodili.
     
    26:25
    Domácí se velmi rychle vrátili do útočné třetiny, pokus Doudery od modré čáry ale hostující obrana zastavila, Rolinek poté znovu odpálil kotouč za Hrubcovu branku.
     
    26:43
    Ocelářům se zatím nedaří ani jejich třetí početní výhoda, Tomáš Svoboda dvakrát vytlačil domácí hokejisty do středního pásma.
     
    27:22
    Další pokus domácích zastavuje ofsajd. Do konce Trončinského trestu zbývá dvacet osm vteřin.
     
    27:58
    Trončinský je na ledě, hostující obránce se okamžitě zapojil do útočné akce svého celku. Dynamo vykombinovalo přečíslení právě na Trončinského, ten ale trefil jen připraveného Hrubce. Komerční přestávka.
     
    28:21
    Doudera ze středního pásma nahodil kotouč na hostujícího brankáře, Kacetl rychle rozehrál. K puku se znovu dostali domácí, Musil ale neudržel modrou čáry a vystavil tak své spoluhráče do ofsajdu.
     
    28:59
    Třetí formace domácích držela kotouč v útočném pásmu, Adamský ani Petružálek se ale k zakončení nedostali. Beranovi se poté povedlo protlačit kotouč do středního pásma.
     
    29:31
    Růžičkovi se nepovedl další přechod do útočného pásma, toho mohl využít Martin Kaut. Hostující útočník si nabruslil za útočnou modrou čáru, svou následnou střelu ale poslal jen do připraveného Hrubce.
     
    30:14
    Ondřej Kovařčík zavezl kotouč do pardubické třetiny, zpoza branky poté ke střele vyzval na modré stojícího Douderu. Ten ale dlouho zpracovával kotouč, jeho střela trefila jen nejblíže stojícího protihráče.
     
    30:42
    Oceláři pokračovali v aktivní hře, Dravecký s Marcinkem ale pouze lehce nahodili puk na Kacetla. Hostující brankář drží kotouč v lapačce.
     
    30:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři po vhazování udrželi kotouč v útočném pásmu a mohou slavit kontaktní branku! Tomáš Marcinko vybojoval kotouč za hostující brankou a posunul jej na DAVIDA CIENCIALU! Třinecký útočník byl tísněn několika protihráči, i tak ale dokázal najít skulinu v Kacetlově postoji a poslat puk do branky! Asistence: Tomáš Marcinko.
    30:56 David CIENCIALA - 1:2
     
    31:41
    Rákos s Douderou chtěli v útočném pásmu vybojovat kotouč, hosté ale nakonec byli úspěšnější a poslali puk do středního pásma.
     
    31:56
    Roman Vlach se chtěl probojovat do hostující třetiny, nepohlídal si ale postavení na modré čáře. Ofsajd.
     
    32:09
    Adamský jako první dojel k volnému kotouči za hostující brankou, svým následným pasem ke střele vyzval Petružálka. Pokus třineckého útočníka byl sražen do ochranné sítě, hra bude pokračovat vhazováním v pásmu Pardubic po krátké reklamní pauze.
     
    32:19
    Bojko dostával pas do jízdy, hostující útočník si ale nepohlídal modrou čáru. Ofsajd, vhazování ve středním pásmu.
     
    32:50
    Čtvrtá formace domácích se probojovala do útočné třetiny, bratři Kovařčíkové ale v rohu kluziště neuspěli se svou kombinací.
     
    33:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté přenesli hru na druhou stranu kluziště a slaví třetí branku v Hrubcově síti! Kotouč se po menších zmatcích za Hrubcovou brankou dostal na modrou čáru, odkud šikovně nahazoval Jan Ščotka. Nahození hostujícího obránce se od zadního mantinelu odrazilo do předbrankového prostoru, kde se nejlépe orientoval DAVID TOMÁŠEK, který svou trefou vyhání Hrubce na střídačku! Asistence: Jan Ščotka.
    33:30 David TOMÁŠEK - 1:3
     
    33:30
    Střídání v týmu HC Oceláři Třinec: ze hřiště odchází Šimon Hrubec, přichází Peter Hamerlík.
     
    34:24
    Oceláři se drží na kotouči, do útočného pásma se ale zatím nepodívali.
     
    35:00
    Martin Růžička se středem kluziště do útočného pásma neprobojoval, na druhé straně pak Svobodu zastavil ofsajd.
     
    35:23
    Oceláři si zahrají další přesilovou hru, Rostislav Marosz za vlastní brankou podrazil Polanského. Dvě minuty pro hostujícího útočníka.
     
    35:46
    Oceláři začali přesilovku celkem dobře. Ciencialovi sice nesedla střela z vrcholu kruhu pro vhazování, kotouč se ale dostal k Polanskému, který však za hrany brankoviště nedokázal přehodit ležícího Kacetla.
     
    36:27
    Oceláři pokračují v útočném pásmu. Adamského nahození od modré čáry se zastavilo před brankovištěm, odkud mohl střílet Cienciala. Ten ale trefil jen připraveného Kacetla.
     
    36:55
    Martin Růžička u modré čáry zachytil hostující vyhození, svou následnou střelu ale poslal vedle branky.
     
    37:24
    Akce na obou stranách. Hosté se ve čtyřech vydali do protiútoku, Kaut ale na Hamerlíka nevyzrál. Na druhé straně pak Růžička s Marcinkem jeli proti jedinému obránci, Marcinko ale netrefil branku.
     
    37:39
    Tomáš Marcinko se v početní výhodě po jedné hraniční situaci hodně vztekal, od hlavního rozhodčího proto vyfasoval desetiminutový trest.
     
    38:48
    Hosté jsou na konci periody aktivnějším týmem, Treille ale svou slibnou šanci z mezikruží nevyužil.
     
    39:01
    V další akci se ocitl Tomášek, jeho pokus ale těsně minul Hamerlíkovu branku.
     
    39:51
    Martin Kaut u červené čáry vybojoval kotouč a dostal se do samostatného úniku! Kaut zkusil kličku na levou stranu, hostujícímu útočníkovi se ale nepovedlo přehodit beton ležícího brankáře Hamerlíka!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí, hosté stále drží dvoubrankové vedení. Ocelářům se po uplynutí poloviny duelu povedlo zásluhou Davida Ciencialy snížit, o tři minuty později ale David Tomášek, po skvělé přihrávce Jana Ščotky, opět zdvojnásobil vedení Dynama a vyhnal Hrubce na střídačku. Oceláři v prostřední dvacetiminutovce nevyužili tři početní výhody, Martin Kaut naopak v samotném závěru periody mohl udeřit z úniku, hostující forvard ale ležícího Hamerlíka nepřekonal.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:10.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 6:8 (15:14),
    střely mimo: 2:2 (9:3),
    zblokované střely: 5:5 (11:9),
    hity: 6:4 (10:8),
    vhazování: 14:13 (25:24),
    trestné minuty: 10:4 (10:8).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Doudera chtěl dlouhým pasem z hloubi vlastního pásma do akce vyslat Martina Růžičku, přihrávku však zastavil Marosz, tomu se ale nepovedla následná kombinace se Rolinkem.
     
    40:55
    Početní výhoda pro Oceláře. Sacha Treille svou holí trefil obličej jednoho z domácích hráčů, příští dvě minuty tak hostující útočník odsedí na trestné lavici.
     
    41:18
    Hosté vyhráli buly ve vlastním pásmu, Čáslava poté odpálil kotouč k Hamerlíkovi.
     
    41:34
    Oceláři se početní výhoda vůbec nedaří, domácí se nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    41:40
    Tomáš Svoboda dostal pod tlak Adamského za Hamerlíkovou brankou, Peter Hamerlík poté úmyslně vykopl branku z jejího obvyklého postavení. Dvouminutový trest za třineckého brankáře odsedí Roman Vlach.
     
    41:56
    Pokračujeme se čtyřmi bruslaři na obou stranách. Oceláři drží kotouč ve vlastním pásmu, domácí se zatím nikam neženou.
     
    42:16
    Linhartova rozehrávka od půlící čáry skončila na zadním mantinelu, odkud kotouč před všechny čáry odpálil Poulíček. Icing Dynama, buly před Kacetlem.
     
    42:51
    Douderova sražená střela od modré Kacetla nijak nepřekvapila, do akce se na druhou stranu vydávají hosté.
     
    43:12
    Dynamo již je kompletní, Treille se svými spoluhráči pořádně zavařil třineckému brankáři. Hamerlík musel likvidovat několik dorážek z hrany brankoviště, slovenský brankář kotouč za svá záda nepustil.
     
    43:50
    V pěti již hrají také Oceláři. O kotouč se bojuje v třineckému pásmu, Dynamu se daří zavírat mantinely a neustále vracet puk za Hamerlíkovu branku.
     
    44:34
    Hamerlík nakonec zasahovat nemusel, v protiakci pak na druhé straně zahrozili Roth s Vlachem. Druhý jmenovaný před Kacetlem tečoval pobídku od třineckého beka, kotouč ale doletěl až do ochranné sítě.
     
    45:11
    Na jedné straně se neujala tečovaná střela Rotha, na druhé pak Martin Kaut neuspěl v dalším úniku! Hostující útočník sice vykoupal třineckého brankáře, jeho radost ale zmařila pravá tyč třinecké branky!
     
    45:55
    Oceláři jsou nastěhováni v útočném pásmu, čtvrtá formace domácích ale hostujícího brankáře k zákroku zatím nedonutila.
     
    46:28
    Útočné snažení Ocelářů nakonec k žádné šanci nevedlo, nedařilo se ale ani na druhé straně. Trončinský uspěchal přihrávku na Treilleho, kotouč si sebrali opět domácí.
     
    47:07
    Adamský se s Růžičkou vydal do přečíslení dvou proti jednomu, první jmenovaný ale pokazil přihrávku na najíždějícího Růžičku.
     
    47:33
    Poměrně dlouho se hrálo bez přerušení, sudí píská až po vyhození Ščotky, který odpálil kotouč na icing.
     
    48:05
    Oceláři se udrželi v útočném pásmu, od modré proto mohl střílet Musil. Jeho pokus ještě před Kacetlem tečoval Polanský, kotouč ale zamířil mimo tři tyče.
     
    48:33
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    MARTIN KAUT svůj další rychlý protiútok již přetavuje v gól! Hostující útočník dostal kotouč od Patrika Poulíčka na pravou stranu kluziště, Kaut kousek za modrou čárou napřáhl k velice prudké střele, kotouč zapadl přesně mezi Hamerlíkovy betony! Asistence: Patrik Poulíček, Jordann Perret.
    48:33 Martin KAUT - 1:4
     
    48:35
    Dnešní utkání sleduje 4 421 diváků.
     
    48:44
    Kotouč se dostal mimo hrací plochu, hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    49:17
    Michal Kovařčík od levého mantinelu hledal před brankou stojícího Chmielewského, tomu se ale nepovedlo usměrnit puk do branky.
     
    50:00
    Deset minut do konce třetí třetiny. Dynamo hájí tříbrankové vedení, Oceláři se ze všech sil snaží s výsledkem něco udělat. Hráči s drakem na hrudi se snaží probojovat do útočné třetiny, zatím se to ale domácím příliš nedaří.
     
    50:42
    Martin Růžička zkusil individuální cestu do soupeřova pásma, třinecký útočník ale byl zastaven u levého mantinelu kousek za modrou čárou.
     
    51:08
    Další akce domácích již Kacetla zaměstnala, hostující brankář musel likvidovat pokus Martina Růžičky z pravé strany. Růžička trefil Kacetlův beton, brankář Dynama poté ukryl puk v lapačce.
     
    51:40
    Oceláři se nemohou na delší časový úsek usadit v útočném pásmu, Dynamo dobře brání svou modrou čáru a vydává se do ojedinělých útočných výpadů. Právě to byl případ Davida Tomáška, jehož akci zastavila po teči jednoho z domácích ochranná síť.
     
    52:35
    Dynamo na delší dobu udrželo kotouč v soupeřově pásmu, Pardubičtí se tak stále přibližují ke tříbodové výhře. Oceláři se stále nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    53:15
    Po pravé straně to zkoušel Dravecký, ani on ale nezavezl třinecký útok do soupeřova pásma.
     
    53:47
    Doudera se u modré čáry dostal do velmi svízelné situace, čehož hosté využili k posunu hry do neutrální zóny.
     
    54:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pátý kotouč v třinecké síti! Martin Kaut a PATRIK POULÍČEK se znovu dostali do rychlého přečíslení, oba hráči Dynama si tentokráte prohodili role a PATRIK POULÍČEK, po skvělém pasu Martina Kauta, popáté rozvlnil síť třinecké branky! Asistence: Martin Kaut.
    54:15 Patrik POULÍČEK - 1:5
     
    55:01
    Chmielewski z pravé strany centroval kotouč do předbrankového prostoru, kam si najížděl Ondřej Kovařčík. Třinecký útočník usměrnil puk do brankové výseče, skvělým zákrokem se ale prezentoval Kacetl.
     
    55:18
    Icing domácích, hra se stěhuje k Hamerlíkovi.
     
    55:44
    Marcinko to zkoušel po levé straně, jeho akce ale skončila sraženou střelou do ochranné sítě.
     
    56:07
    Adamský se pokoušel o rychlý přechod do útočného pásma, třineckého útočníka však zastavil ofsajd.
     
    57:00
    Chmielewski neuspěl s přechodem do útočného pásma, na druhé straně pak nepřesně pálil Poulíček.
     
    57:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice opět skórují, MARTIN KAUT završuje hattrick! Jordann Perret vybojoval kotouč ve středním pásmu, hostující útočník jej poté zavezl do útočné třetiny a byť faulován, dokázal přenechat puk najíždějícímu MARTINU KAUTOVI! Ten si počkal na správný moment a přesnou střelou trefil horní růžek Hamerlíkovy branky! Asistence: Jordann Perret.
    57:51 Martin KAUT - 1:6
     
    58:31
    Poslední dvě minuty zápasu. Hosté se pokoušeli o další útočnou akci, zastavil je však ofsajd.
     
    59:02
    Utkání se již pouze dohrává. Oceláři drží kotouč za vlastní brankou a nikam se neženou.
     
    59:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak domácí se nakonec dočkali druhé branky! Vladimír Dravecký zavezl kotouč do útočného pásma a z brankové čáry poslal kotouč na nehlídaného TOMÁŠE MARCINKA! Slovenský útočník měl jednoduchou úlohu v podobě trefení odkryté Kacetlovy branky! Asistence: Vladimír Dravecký, David Cienciala.
    59:28 Tomáš MARCINKO - 2:6
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z tříbodové výhry se radují hosté z Pardubic! Dynamo ve třetí třetině udrželo nadějný náskok z prvních dvou period a třemi brankami ještě upravit konečný výsledek. Hattrickem se zaskvěl Martin Kaut.
     
    Nejlepší hráči

    David Cienciala (1+1) – Martin Kaut (3+1)
     
    Dynamo si tak vylepšilo postavení na šestém místě extraligové tabulky, Oceláři naopak přišli o možnost skončit po základní části na druhém místě.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji vydařený víkend. Na shledanou! (19:46:10)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 31. Cienciala (Marcinko), 60. Marcinko (Dravecký, Cienciala) – 6. Hrabal (Marosz, Mojžíš), 12. M. Kaut, 34. Tomášek (Ščotka), 49. M. Kaut (Poulíček, Perret), 55. Poulíček (M. Kaut), 58. M. Kaut (Perret)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (34. Hamerlík) – D. Musil, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, L. Kovář – Rákos, R. Vlach, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko, Cienciala – Adamský (C), Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Čáslava (A), Trončinský (A), Wishart, Ščotka, Mojžíš, Hrabal, Holland – Rolinek (C), Marosz, T. Svoboda – Treille, Tomášek, Beran – Perret, Poulíček, M. Kaut – Machala, Dušek, Bojko.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Daniel Pražák – Michal Zíka, Milan Jindra
    bahis siteleri