Zlín – Chomutov 5:2 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:6 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 6:2 (kon.)
Mountfield HK – Jihlava 2:4 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:1 (po pr.)
Liberec – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 02.03.2018, 17:20 • O2 arena, Praha 9–Libeň • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek pátečního večera. Na počtenou! (20:01:20)
     
    Střetnutí jednapadesátého kola Tipsport extraligy mezi Spartou a Boleslaví končí vítězstvím domácích, kteří svému sokovi nadělili hned šest branek, přičemž autorem třech z nich byl Michal Řepík. Jak už bylo dříve zmíněno, domácí si dnešním vítězstvím definitivně pojistili učást v předkole play-off, zatímco Středočeši míří do play-out.
     
    Ve Zlíně je dohráno, je to jasné – Sparta je posledním postupujícím do předkola play-off, Chomutov a Boleslav doplní Litvínov a Jihlavu v play-out.
     
    Nejvyšší icetime
    SPA: Arturs Kulda – 21:43
    MBL: Jakub Klepiš – 24:41
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 27 – 30
    Zblokované střely: 8 – 3
    Hity: 8 – 10
    Vhazování: 51% – 49%
    Trestné minuty: 10 – 6
    Využití přesilovek: 1/2 – 1/4
     
    Hráči utkání
    SPA: Michal Řepík
    MBL: Radan Lenc
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Aittokallio vytasil proti slabému zakončení Jakuba Klepiše z hranice brankoviště jednoduchý zákrok, do konce utkání zbývá něco málo přes deset sekund.
     
    58:42
    Ofsajd Sparty, ochozy O2 areny se nese mexická vlna. Do ní se zapojuje i drobný kotel skalních příznivců hostujícího celků, kterých dnes do Prahy přijelo nezvykle málo.
     
    57:47
    Sparta je jednou nohou v předkole, Zlín teď čtyři minuty před koncem upravil stav na 5:2. Naděje Chomutova na vítězství jsou tak mizivé, stejně jako ty mladoboleslavské.
    56:39 Michal ŘEPÍK - 6:2
     
    56:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté už neměli co ztratit a zkusili své štěstí v powerplay. To se jim ovšem nevyplatilo, jelikož z kruhu do klece dopravil puk MICHAL ŘEPÍK a dovršil tak hattrick! Asistence: Zbyněk Michálek, Petr Vrána.
     
    56:26
    Po vyhraném vhazování zahrozil Jakub Klepiš, Aittokallio proti jeho střele vytasil lapačku. Sparta tak stále vede o tři branky.
     
    56:21
    Po delší době se vylučuje, hru v početní výhodě si tentokrát vyzkouší hosté. Richard Jarůšek (SPA) je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    54:25
    Na ledě zůstal po zásahu kotoučem ležet Jan Hanzlík, který se teď za doprovodu lékaře odebírá v předklonu do kabiny. Před brankovištěm po něm na ledě zůstalo pár kapek krve.
     
    53:53
    Kulda vyhodil puk až za hostující svatyni, domácí odjíždějí na střídačku. Kvalitnější akce už nějakou dobu v O2 areně k vidění nebyla.
     
    53:22
    Hru nyní přerušuje ofsajd domácích. Ty momentálně od předkola dělí jen šest a půl minuty – Zlín se totiž před chvilkou opět prosadil, Chomutov tak sedm minut před koncem prohrává už o dvě branky.
     
    52:44
    Jarůšek se dostal do úniku, zakončil ale těsně vedle levé tyče mladoboleslavské svatyně! Sparta si teď mohla skoro už definitivně pojistit tříbodovou výhru.
     
    52:23
    Z otočky zkusil zkorigovat stav utkání Lukáš Žejdl, trefil ovšem pouze jednoho z bránících sparťanů před Aittokalliem.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 14. P. Vrána, 24. Řepík (Jarůšek), 28. Pech (Forman, Buchtele), 31. Klimek (T. Pavelka, Z. Michálek), 49. Řepík, 57. Řepík (Z. Michálek, P. Vrána) – 11. Lenc (Němeček), 36. V. Němec (Pacovský, Lenc)


    HC Sparta Praha: Aittokallio (J. Laco) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, A. Kulda, Ďaloga, Piskáček – J. Hlinka, P. Vrána (C), Řepík – Buchtele, Pech (A), Forman – Kudrna, Klimek, Jarůšek – Říčka, Pšenička, Kumstát (A).
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (31. Maxwell) – Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan, Nedomlel – Orsava, Žejdl, Valský – Pacovský, Nahodil, Klepiš – Pabiška, P. Musil, Lenc (A) – V. Němec, Urban, P. Kousal (A).

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Barvíř, Blümel.

    Diváci: 7 934
    thejrc.org