Zlín – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 3:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Warriors Brno 5:2 (kon.) | Č. Budějovice – Pardubice 2:3 (po pr.) | Kladno – Slavia 12:4 (kon.)
Liberec – K. Vary 3:4 (kon.) | Havířov – Vsetín 10:3 (kon.) | Vítkovice – Jihlava 6:0 (kon.)
Žďár n/S – Letňany 4:2 (kon.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 02.03.2018, 16:00 • Budvar aréna • Extraliga staršího dorostu • 25. kolo
Partner:
     
    Pardubičtí nakonec bonusový bod vyválčili v prodloužení. Filip Koffer si zapsal rozhodující trefu. Pardubice byly v utkání možná o něco lepším týmem a bonusový bodík berou zaslouženě.

    Děkuji za pozornost, z toho utkání je to vše. (18:02:50)
     
    Konec zápasu.
     
    61:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je dobojováno, Pardubičtí berou bonusový bod za výhru v prodloužení. Matěj Poul poslal chytrou přihrávku na najíždějícího FILIPA KOFFERA, který se u pravé tyče z pohledu Daniela Svobody nezmýlil. Asistence: Matěj Poul.
     
    60:26
    Jako první se ke kotouči dostali domácí, ti ale nic nevymysleli. Puku se následně zmocnil Dominik Chára a zakládá akci zpoza své branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Trojice hráčů na obou stranách je nastoupena. Prodloužení začne za malý okamžik!
     
    Motor ve třetí třetině vyrovnal, a tak uvidíme prodloužení, které začne zhruba za tři minuty!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:14
    Krcho s Masopustem chtěli vybojovat vhazování v útočném pásmu, už jim na to ale nestačily potřebné síly, a tak kotouč odevzdávají do obranného pásma Pardubických a odcházejí střídat.
     
    58:30
    Domácí fanoušci si museli oddychnout. Martin Kostka dostal přihrávku mezi oba kruhy, kde napálil puk z první. Naštěstí pro Českobudějovické netrefil úplně ideálně.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:41
    Jeden z pardubických obránců napřáhl na modré ke střele. František Schwartz se proti ní obětavě postavil a srazil ji mimo nebezpečí z pohledu domácích. Schwartz se poté ocitl na ledové ploše, a rozhodčí tak raději hru přerušují. Domácí útočník je ale v pořádku a odjíždí střídat.
     
    54:48
    Daniel Svoboda si trochu povyjel ze svého brankoviště, aby ukryl padající kotouč ve své rukavici. Poté ho ještě chtěl rozehrát za svou brankou, když ale viděl přijíždějícího Cháru, raději si to rozmyslel.
     
    53:49
    Michal Silný to nemyslel vůbec zle! Snad z nulového úhlu poslal puk na bližší horní růžek, kam ale nastavil své rameno Nečas včas. Následně puk přidržel na své výstroji. Bude se vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    52:52
    Za českobudějovickou brankou operoval s kotoučem na holi Martin Kostka. Kostka se zkusil vytočit a zasunout puk k bližší tyči, Daniel Svoboda je ale opět pohotový a puk kryje pod svou rukavicí.
     
    51:27
    Slibná akce českobudějovického týmu ničím nekončí. Vojtěchu Krchovi se otevřela cesta k brance, jenže domácí útočník zařízení z dobré pozice netrefil. Vyrovnaný stav tedy stále trvá.
     
    50:46
    Jiří Bucek už by ve velkém úhlu, a přesto zkusil nachytat domácího Svobodu. Domácí brankář ale s tímto úmyslem počítal a puk vykopl betonem mimo brankoviště.
     
    49:38
    Dalo by se říct, že toto byla až strašidelná přesilovka ze strany domácích. Pardubice neměly žádný problém, domácí hokejisty navíc do své třetiny pouštěly jen sporadicky. Hybeš je zpět na ledové ploše.
     
    47:38
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Hybeš – 2 min., napadení).
     
    47:25
    David Kašpar měl na holi gól na 3:2! Kašpar stál před brankou v ideální pozici, kam se také puk zpoza branky odrazil. Domácí útočník ale nasměroval svůj projektil jen do zadního mantinelu.
     
    45:44
    I v pádu se pokusil Filip Koffer o přihrávku. Z levého křídla z pohledu brankáře namířil přihrávku někam do prostoru mezi oba kruhy. Tam se sice dostával jeden z jeho spoluhráčů, domácí obrana k puku ale měla o něco blíže.
     
    44:57
    Vhazování pro českobudějovický tým vybojoval Jakub Čížek, jenž kotouč zavezl před Nečase, před kterého puk také poslal.
     
    44:00
    Po inkasovaném gólu jsou v útoku opět Pardubičtí. Ondřej Tobiáš měl zablokovanou hůl, proto by nemohl na brankovišti dorážet. Ještě před Tobiášem ale ukryl puk pod rukavici Svoboda.
     
    43:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Z přesilovky neuběhla vůbec dlouhá doba a máme srovnáno! Michal Silný posunul puk na modrou čáru, kde napřáhl MATĚJ ŠAFÁŘ, který velmi povedenou střelou k tyči srovnává na 2:2! Asistence: Michal Silný, Vojtěch Krcho.
     
    43:10
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Zeman – 2 min., držení).
     
    42:40
    Českobudějovičtí jsou stále v držení kotouč, ovšem pardubická obrana je stále v pozoru a domácí přes modrou čáru nepouští.
     
    41:12
    Hubata důrazně odstavil Cháru od kotouče, a dostává tak puk na hole domácích hráčů. Ti se ale prozatím z vlastní obranné třetiny nevymanili.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou i druhých dvacet minut. V nich bylo aktivnější hostující Dynamo. Snad největší šanci Motoru měl Jakub Čížek, který ujížděl na Nečase zcela sám, ale tuto šanci neproměnil. Pardubice tedy otočily skóre a vedou o jedinou trefu.

    Další třetina začne přibližně v 17:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Na pravém kruhu z pohledu Svobody se kotouč dostal na hůl Martina Kostky. Kostka se do puku opřel z první, jenže střela mu nesedla. Přesto Svoboda musel vytáhnout pohotový zákrok svým levým betonem.
     
    38:27
    Z rohu kluziště v útočném pásmu posílal David Kašpar přihrávku před brankoviště hostů, kam si sjížděl Jakub Čížek. Převahu ale měla pardubická obrana, která Čížka k ničemu nebezpečnému nepustila.
     
    37:22
    Ve středním pásmu vymyslel Tobiáš dobrou přihrávku na Rohlíka. Ten se ale díky včasnému obrannému zákroku jednoho z domácích až ke střeleckému pokusu nedostal. Přesto se ale Dynamo usazuje před Svobodou a rozjíždí další ze svých kombinací.
     
    35:45
    Motoru se zatím přesilová hra nedaří. Nemohl se vymanit z obranného pásma. Až Jakub Čížek zavezl puk před Nečase, nicméně poté se domácí opět dostávají ven ze třetiny. Z početní výhody domácích už navíc moč času nezbývá.
     
    34:11
    První přesilovka Motoru je tu a sní také první střela v početní výhodě na Nečase. Šafář napřáhl na modré, nicméně pardubický gólman jeho pokus bez obtíží vykopl betonem.
     
    34:01
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Koffer – 2 min., hákování).
     
    33:47
    Velmi štiplavou střelu vyslal od modré čáry Jan Oliva, avšak jeho pokus byl pravděpodobně sražen mimo domácí branku.
     
    32:53
    Puk u Nečasovy branky nejdříve dojel domácí Ondřej Vaculík. Zkusil překvapit soupeře přihrávkou před branku, naštěstí pro Dynamo ta ale neprošla.
     
    31:50
    Motor neprožívá nejlepší okamžiky tohoto utkání. Zhruba od poloviny první třetiny se do útoku tlačí spíše Dynamo. Teď skončila pardubická akce po vyhození Motoru na zakázané uvolnění.
     
    30:25
    Do střely z větší vzdálenosti se opřel Dominik Dubovčí. Proti němu ale vystoupil Michal Silný a střelu zblokoval. Navíc Silný následně míří s pukem před Nečase.
     
    29:57
    Motor byl opět uvězněn v obranném pásmu. Až nyní Jiří Michal otáčí hru na druhou stranu a uvidíme, zda českobudějovičtí hráči něco vymyslí.
     
    28:43
    Aktivní Tomáš Zeman v další příležitosti. Z rohu ledové plochy projel až před domácí branku, a to bez jakýchkoliv problémů. Na poslední chvíli se k němu ale stáhli domácí beci, kteří ho nepustili do plnohodnotného zakončení, a tak stále trvá stav 2:1 z pohledu Pardubic.
     
    27:39
    Ondřej Rohlík ukázkově odebral ve vlastním obranném pásmu kotouč Vojtěchu Krchovi a poté šel sám dopředu. Z otočky přihrával na střed útočného pásma, kde ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    25:42
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice potvrzují dobrý nástup do druhé periody. U hrazení jel s kotoučem na holi Ondřej Rohlík a z velkého úhlu ho nasměroval před domácí branku, kde do něj stačilo plácnout ONDŘEJI TOBIÁŠOVI, a hosté jdou poprvé v utkání do vedení. Asistence: Ondřej Rohlík.
     
    24:21
    Zpoza domácí svatyně si vyjel Dominik Chára, aby zkusil zasunout puk k bližší tyči. Tam ale Svoboda žádné místo nenechal a puk za svá záda nepropustil.
     
    23:04
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí hokejisté nastoupili do druhé třetiny s vervou, což se jim vyplatí. Srovnávají skóre! K odraženému kotouči se u levé tyče z pohledu brankáře dostal TOMÁŠE ZEMAN, který svou střelou nasměroval puk až za brankovou čáru. Asistence: Vít Rozlílek.
     
    21:34
    Pohlednou individuální akci předvedl Jakub Čížek. Domácí střelec se prosmýkl mezi dvě pardubickými beky a ocitl se před Nečasem. Puk si stáhl na bekhend, jenže mezi tři tyče se netrefil.
     
    20:45
    Aktivně začalo Dynamo druhou dvacetiminutovku. Snaží se dostat do lepší příležitosti, na což reaguje Motor zakázaným uvolněním. Bude se vhazovat po Svobodově levici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut. Byl nám nabídnut velmi solidní hokej. Domácí byli o mnoho lepším týmem v prvních deseti minutách, po zbytek třetiny už to bylo ale spíše Dynamo, které bylo o něco aktivnější. Ve vedení je ale Motor, a to zásluhou Šimona Masopusta.

    Další třetina začne přibližně v 16:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Svoboda opět pozorný, tentokrát kryje střelu od modré ve své rukavici. Ještě zkusil rozehrát na své spoluhráče, což se mu povedlo, jenže jeho spoluhráči posílají puk na icing.
     
    18:51
    A také akce na opačné straně kluziště. Matěj Šafář dostal parádní pas přes celou šířku kluziště, čehož zkusil využít střelou. Nečas se proti Šafářovo projektilu ale přemístil včas, a proto neměl se zákrokem velké potíže.
     
    18:11
    Daniel Svoboda je v posledních chvílích v permanenci. Teď musel čelit nebezpečné střele Ondřeje Rohlíka, avšak betonem si dokázal poradit a puk vyrazil mimo nebezpečí.
     
    17:21
    Dlouho dobu jsme neviděl domácí šanci, za to teď přišla další pardubická. Autorem trefy byl opět Tomáš Zeman, ani tentokrát ale nemůže být se svým zakončením spokojený. Puk prolétl pár centimetrů od pravé Svobodovy tyčky.
     
    15:55
    Hra se sice stěhuje ze strany na stranu, jenže ani jeden tým se nemůže usadit v útočném pásmu. Žádná šance v uplynulých okamžicích tedy k vidění nebyla.
     
    14:05
    Pochvalu určitě zaslouží Tomáš Zeman, jenž se krásně zbavil dvou domácích hráčů a objevil se až před brankou Motoru. Střelu zkusil procpat mezi betony Svobody. Ten je ale zaklapl včas.
     
    13:35
    Motor zkusil přenést rychlé hru ze své obranné třetiny na druhou stranu, jenže puk končí až na zakázaném uvolnění. Hra se nastěhuje před Svobodu.
     
    12:18
    V dobré příležitosti se objevil pravděpodobně Rozlílek. Z úhlu na něj koukala odkrytá část klece, kterou ale netrefil. Branku přestřelil. Z přesilovky Dynama již moc času nezbývá.
     
    11:07
    Českobudějovičtí hokejisté začínají své oslabení dobře. Šimon Masopust nejprve nepropustil střelu a následně puk vyhodil z obranné třetiny.
     
    10:30
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., podražení).
     
    10:26
    K vidění je pro změnu pasáž, ve které jsou o něco lepší hosté. Matěj Poul pálil od modré čáry, nicméně domácí strážce svatyně byl připravený.
     
    09:48
    Pardubický Jiří Bucek neměl dobrou rychlost, a proto se mu cesta k brance velmi rychle zavřela. Bucek poté zkusil najít najíždějícího spoluhráče, jenže přihrávka se odrazila od domácího beka až ke Svobodovi. Ten kotouč přikryje pod lapačkou.
     
    08:25
    Mohlo být srovnáno! Matěj Poul se vřítil do pásma a dostal se do ideální střelecké pozice. Zkusil zamířit nad Svobodu vyrážečku, jenže následně zařízení netrefil, a puk tak skončil jen na zadním mantinelu.
     
    07:06
    Nyní už se Michal Silný ke střele dostal. Sice mu nesedla, jak by chtěl, ale Nečas nepředvedl příliš jistý zákrok. Vyrazil puk jen před sebe a naštěstí pro hosty u kotouče byla dřív pardubická obrana než dojíždějící českobudějovický hráč.
     
    06:30
    Pardubičtí se pokusili taktéž o nějakou šanci. Rozhodčí jej ale přistihl v ofsajdu, a navíc v úmyslném.
     
    05:59
    Další výborná akce domácích! Vojtěch Krcho dobře viděl, že si Michal Silný najíždí na vzdálenější tyč. Krcho tam tedy zkusil procpat přihrávku, avšak Silný se k ní jen těsně nedostal!
     
    04:21
    A druhou branku v rychlém sledu za sebou mohl přidat Jakub Čížek! Chopil se volného puku před Nečasem a zkusil to na vzdálenější tyč. Kus černé gumy nakonec propadl těsně mimo levou Nečasovu tyč.
     
    03:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je tu úvodní branka v zápase! Českobudějovičtí založil rychlou útočnou akci. Nečas si jel pro klouzající puk, jenže spolu s obranou nevyhodnotil situaci vůbec dobře, díky čemu se dostal ke kotouči ŠIMON MASOPUST. Zasunout do odkryté branky, to pro něj nebyl žádný problém. Asistence: Michal Silný, Jiří Michal.
     
    02:26
    Jakub Čížek s rozvahou podržel kotouč a následně se sám málem dostal ke gólu! Puk se odrazil od zadního mantinelu, kde byl i Nečas, přímo před branku. Čížek ovšem zakončit nemohl, obrana hostí mu to neumožnila.
     
    01:32
    Nejprve zasáhl Daniel Svoboda svou lapačkou, Motor zkusil následně otočit hru na druhou stranu, na což Pardubičtí reagují zakázaným uvolněním.
     
    00:18
    Hned v úvodní akci nebyli domácí vůbec daleko od slibné příležitosti. Šimon Masopust zkusil poslat puk před branku, kam se ale kvůli bránění jednoho z pardubických beků nedostal Michal Silný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Pavlát, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Michal, Krcho, Řezáč, Kašpar, Petřík, Vaculík, J. Čížek, Schwartz, Melichar, Masopust

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva, Leder, Hybeš, Jelínek, Škorec, Blažej – Poul, Zeman, Rozlílek, Antoníček, Trejbal, Tobiáš, Kostka, Chára, Rohlík, Koffer, Bucek, Rouha

    Rozhodčí: Hucl – Jílek, Šperl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Masopust (Silný, Michal), 44. Šafář (Silný, Krcho) – 24. Zeman (Rozlílek), 26. Tobiáš (Rohlík), 62. Koffer (Poul)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Pavlát, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Michal, Krcho, Řezáč, Kašpar, Petřík, Vaculík, J. Čížek, Schwartz, Melichar, Masopust
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva, Leder, Hybeš, Jelínek, Škorec, Blažej – Poul, Zeman, Rozlílek, Antoníček, Trejbal, Tobiáš, Kostka, Chára, Rohlík, Koffer, Bucek, Rouha

    Rozhodčí: Hucl – Jílek, Šperl
    thejrc.org