Michalovce – Prešov 4:3 (kon.)
konec
HK DUKLA Ingema Michalovce
4:3 (2:1, 1:1, 1:1) Stav série: 3:2
HC Prešov
sk Pátek 02.03.2018, 17:30 • Zimný štadión, Michalovce • 1. liga play-off (SR) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Michaloviec to zvládli a postupujú do finále I. hokejovej ligy. V rozhodujúcom zápase semifinálovej série zdolali na domácom ľade Prešov tesne 4:3. Mali síce pomerne výraznú hernú prevahu, no svojimi chybami držali súpera v hre. Autorom víťazného gólu je napokon Jakub Linet, ktorý v 50. minúte zužitkoval presilovú hru. Hostia v samotnom závere ešte duel zdramatizovali, pri power play skóroval Martin Mikolášek, ale potrebný štvrtý gól už Prešov nestrelil. Finále tak obstarajú najlepšie tímy základnej časti, teda Skalica a Michalovce. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:48:52)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Po zakázanom uvoľnení vystrelil od modrej čiary Ladislav Hopkovič. Jeho projektil vyrazil betónom Adam Trenčan, a tak delí Michalovce od postupu už len pár sekundičiek.
     
    59:31
    Marek Mašlonka odviedol veľmi dobrú prácu v útočnom pásme domácich. Takmer pripravil gól svojmu spoluhráčovi, no prihrávka na neho neprišla.
     
    59:00
    Posledná minúta zostáva do konca riadneho hracieho času. Hostia hrajú vabank, keďže Dominik Riečický odkorčuľoval na hráčsku lavicu. Prešovčania tak hrajú na ľade šestici.
     
    58:32
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Ešte to bude dramatické! Domáci tréner si po zakázanom uvoľnení zobral oddychový čas, ale ani to jeho zverencom nepomohlo. Po vyhranom vhadzovaní pálil obranca Damián Novický, brankár Adam Trenčan jeho strelu len vyrazil a následne so šťastím dostal puk za bránkovú čiaru MARTIN MIKOLÁŠEK. Asistencie: Damián Novický a Ladislav Hopkovič.
     
    58:11
    Lukáš Toma sa v priebehu pár sekúnd dostal k dvom bekhendovým zakončeniam. Najskôr minul bránu a následne jeho pokus pravým betónom vyrazil brankár Dominik Riečický.
     
    57:32
    Domáci mohli rozhodnúť o svojom triumfe. Na konci brejkovej akcie bol po prihrávke Olivera Jokeľa z ľavej strany center druhej formácie Erik Piatak, ale bekhendové zakončenie z tesnej blízkosti mu nevyšlo.
     
    56:51
    Oliver Jokeľ vybojoval puk v útočnom pásme. Následne ho naservíroval Erikovi Piatakovi, ten aj pohotovo vystrelil, no mieril nad bránu Dominika Riečického.
     
    56:15
    Prešovu sa čas na strelenie minimálne dvoch gólov kráti. Teraz sa zrazili dvaja domáci hráči na vlastnej modrej čiare, no zverenci Antona Tomka toho využiť nedokázali.
     
    55:27
    Prešov sa snažil usadiť v útočnom pásme. To sa mu však nepodarilo, keďže jeden z domácich hokejistov z posledných síl poslal puk aspoň do stredného pásma.
     
    54:50
    Presilová hra domáceho tímu sa skončila. Michalovce ju trestuhodne premrhali, no koniec koncov sú o päť minút bližšie k postupu do finálovej série proti Skalici. Na rade je Prešov, ktorý musí útočiť.
     
    53:31
    Skutočne slabučká presilovka zo strany Michaloviec. Tie sa sústreďujú najmä na pozorné bránenie, hoci majú na ľadovej ploche o jedného hráča viac.
     
    52:44
    Tomáš Valečko nedokázal zachytiť puk na modrej čiare a mal šťastie, že z toho následne nebol rýchly brejk hosťujúceho celku. Michalovce presilovku zatiaľ využívajú len na udržanie svojho náskoku.
     
    52:22
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme. Prešovčania sa snažili zaútočiť aj vo vlastnom oslabení, no kľučka pred modrou čiarou rozhodne nebola správnym riešením.
     
    51:38
    Hosťom sa do tretice podarilo vyhodiť puk zo svojho obranného pásma. Zatiaľ svoje dlhé oslabenie po faule Samuela Chalupu zvládajú na výbornú.
     
    50:56
    Presilovka zatiaľ nie je vydarená. Michalovce sa nedokázali na dlhší časový úsek usadiť v útočnom pásme. O strele na Dominika Riečického nemôže byť ani reči.
     
    50:26
    Domácim hokejistom úvod presilovej hry nevychádza podľa predstáv. Krvopotne sa dostali do útočnej tretiny, ale o chvíľu na to vyhadzuje puk za Adama Trenčana Branislav Pavúk.
     
    49:49
    Tak toto je obrovská komplikácia pre hostí. Tí budú hrať päť minút v oslabení. Predčasne pod sprchy odchádza Samuel Chalupa, ktorý sa v súboji pri mantineli previnil faulom lakťom a zranil hráča súpera.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 5. Rusina (Hamráček), 16. Toma (Hamráček, Solomončak), 28. Mašlonka (Piatak), 50. Linet (Hančák) – 20. Baláž (Šimčák, Chalupa), 36. Pulščák (Mačkovič, Mikolášek), 59. Mikolášek (Novický, Hopkovič)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Hančák, Valečko, Korenko, Kolba, Meliško, Rusina, Fajčák – Brezniak, Linet, Halás – Mašlonka, Piatak, Jokeľ – Hamráček, Toma, Solomončak – Banovský, Balko, Mesaroš.
    HC Prešov: Riečický (Spodniak) – Palko, Pavúk, Hopkovič, Novický, Mačkovič, Kotzman, Gábor, Komloš – Baláž, Šimčák, Chalupa – Gavrik, Bylina, Babynets – Mikolášek, Valent, Pulščák – Krajňák, Prokop, Ferenc.

    Rozhodčí: Peter Korba, Marián Žák – Jaroslav Riš, Maroš Pribula.
    Michalovce 3 2 Prešov
    #1 Pátek 23.02.2018 • 17:30
    Michalovce - Prešov 2:3
    #2 Sobota 24.02.2018 • 17:30
    Michalovce - Prešov 4:2
    #3 Úterý 27.02.2018 • 18:00
    Prešov - Michalovce 4:0
    #4 Středa 28.02.2018 • 18:00
    Prešov - Michalovce 2:4
    #5 Pátek 02.03.2018 • 17:30
    Michalovce - Prešov 4:3
    ocianews.com