Lipt. Mikuláš – Nitra 0:4 (kon.) | Košice – Trenčín 0:3 (kon.) | Detva – Poprad 3:6 (kon.)
Zvolen – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Žilina 4:7 (kon.)
konec
HK Detva
3:6 (1:4, 0:2, 2:0)
HK Poprad
sk Pátek 02.03.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Posledná Detva dobre odštartovala domáci duel s Popradom, keď v siedmej minúte skóroval v presilovke Belluš. Ešte do prestávky však prišli štyri údery hostí, o ktoré sa postarali Bondra, Bdžoch, Svitana a Heizer. Podtatranci pokračovali v nastolenom trende aj po prestávke a pridali ďalšie dva góly, keď skórovali Svitana a Ježek. V tretej tretine už východniari zvoľnili, čo ich pripravilo o komfortný náskok. Belluš s Videlkom však len znížili na konečných 3:6. (20:21:04)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Adam Nagy zostal na striedačke a Detva hrala v šestici. Nechýbalo veľa a jeden z Popradčanov takmer trafil odkrytú bránu vyhodením puku cez celé klzisko.
     
    59:20
    Domáci tréner si zobral oddychový čas, no do konca zápasu zostáva necelá minúta a Detva prehráva o tri góly.
     
    59:02
    Abdul hľadal bekhendovou prihrávkou pred bránou jedného zo svojich spoluhráčov, ale defenzíva Detvy mu zabránila v zakončení.
     
    58:10
    Dávid Buc nezužitkoval dobrú prihrávku do samostatného nájazdu. Na modrej čiare si nedokázal lepšie spracovať puk a vystavil sa do ofsajdu.
     
    57:23
    Detva sa pokúša o záverečný tlak, ale zatiaľ jej to nevychádza. Nahodenia od modrej čiary neprešli na brankára Corbeila.
     
    56:48
    Patrik Svitana našiel v druhej vlne korčuľujúceho Andreasa Štraucha, ktorý si stiahol puk medzi kruhy a jeho strelu zblokovala domáca defenzíva na ochrannú sieť.
     
    55:57
    Detva hrá takisto v plnom počte. Ladislav Ščurko si odsedel dve trestné minúty a môže pomôcť svojmu tímu v závere stretnutia.
     
    55:13
    V hre štyroch proti štyrom sa neudialo nič zaujímavé, no Brejčák je späť na ľadovej ploche a Poprad si zahrá krátku presilovku.
     
    53:57
    Presilovka domáceho tímu je na konci. Ladislav Ščurko zahral nedovolene so zdvihnutou hokejkou a napriek protestom inkasoval dve trestné minúty.
     
    53:42
    Domáci hokejisti sa nepresnou prihrávkou vyhnali z útočného pásma, a tak mohol Aleš Ježek naskočiť späť do hry.
     
    53:13
    Detve nevychádzala presilovka o jedného hráča, no teraz dostáva dvojnásobnú výhodu. Na trestnú lavicu odišiel aj obranca Daniel Brejčák.
     
    52:27
    Sitnikov aj so šťastím zaviezol puk do útočného pásma a dokonca sa dostal k strele švihom, ktorá smerovala nad bránu.
     
    51:35
    Domáci hokejisti dostávajú presilovkovú príležitosť. Dve trestné minúty za držanie inkasoval popradský útočník Aleš Ježek.
     
    50:46
    Detva otvorila hru a snaží sa pridať ďalšie góly, no musí si dávať pozor aj v defenzíve. Po výmene brankárov drží domácich v hre Adam Nagy.
     
    49:55
    David Videlka chcel zaútočiť, ale mal proti sebe dvojicu hráčov v modrých dresoch a stroskotal ešte na modrej čiare.
     
    48:32
    Na opačnej strane pohrozil ruský obranca Davydov, ktorého delovka príklepom skončila na zadnom mantineli.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 7. Belluš (Chovan, Surovka), 47. Belluš (Surovka), 47. Videlka (Murček) – 8. Bondra (Paločko, Fabian), 9. Bdžoch (Ježek, Svitana), 11. Svitana, 12. Heizer (Buc, Davydov), 30. Svitana (Abdul), 34. Ježek (Hvila, Česánek)


    HK Detva: Hackett (34. A. Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, D. Jendroľ, Gaghulinec – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Gašpar, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Jakubík, Surový, Róth.
    HK Poprad: Corbeil – P. König, D. Brejčák, Davydov, McDowell, Dinda, Fabian, Bdžoch, Česánek – Svitana, M. Nagy, Štrauch – Buc, Heizer, Vartovník – Abdul, Matej Paločko, Bondra – Hvila, Ježek, Koky.

    Rozhodčí: Štefik, Lauff – Jobbágy, Rojík
    thejrc.org