Liberec – Karviná 2:2 (kon.) | Olomouc – Slovácko 1:0 (kon.) | Jihlava – Teplice 3:1 (kon.)
Zlín – Jablonec 0:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 0:3 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:0 (1:0)
1.FC Slovácko
Sobota 03.03.2018, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc • HET liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek sobotního odpoledne. U sledování dalších online přenosů na počtenou. (16:57:10)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:6.
     
    Utkání je u konce! Domácí Olomouc nakonec ubojovala dnešní duel a jedinou brankou v prvním poločas rozhodla o své výhře v poměru 1:0 Slovácko bylo herně lepší, ale trefy se nedočkalo.

    Fotbalisté z Uherského Hradiště byli aktivnější už v první půlhodině, ale žádnou šanci si nevypracovali. V 36. minutě udeřili domácí, když hrozivou rozehrávku Heči zachytil Jakub Řezníček a po rychlé kličce zakončil do prázdné branky. Ve druhé půli se Slovácko nejprve dožadovalo penalty za zákrok na Zajíce, poté sám hostující kanonýr zakončoval ve velké šanci, ale Buchta jej i za cenu zranění vychytal. Hosté poté měli i závěrečný tlak, ale žádné šance se nedočkali, a tak vyšli jak střelecky, tak bodově naprázdno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Juroška nakonec dostal k dispozici dva rohové kopy, ale oba domácí obrana zastavila. Následně dobře na půli zasáhl Heča, ale po útočném faulu Slovácko o veškeré zbylé šance přišlo.
     
    90+3
    Na druhé straně zleva se snažil střídající Kubala rozhýbat Sladkého, ten však jeho centr srazil na rohový kop. Jedna z poslední šancí pro hosty.
     
    90+3
    Velká šance domácích rozhodnout! Po chybě v obraně získal míč Plšek, který jej doprava připravil nabíhajícímu Houskovi, ale tomu rána z první nesedla!
     
    90+2
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jakub Petr, přichází Filip Kubala.
     
    90+2
    Sladký výborně vyběhl na levé straně proti Petrovi, odzbrojil jej od míče a hostující borec jej nakonec fauloval. Olomouc s rozehrávkou opět pospíchat nebude.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty! To je vzhledem k ošetřování Buchty poměrně málo...
     
    90
    Už v devadesáté minutě přišel faul Olomouckých na levé straně. K exekuci se postavil Jakub Petr, ale Reichl proti jeho centru vyběhl hodně hluboko, míč dokázal vyboxovat.
     
    89
    Fotbalisté z Uherského Hradiště už vrhají všechny své síly dopředu, Dobrou možnost měl Jakub Rezek, který byl chvíli sám na levé straně, ale nakonec byla jeho rána opět zablokována.
     
    88
    Dnešní utkání sleduje 3087 diváků!
     
    87
    Nakonec vše utnul karetní faul hostujícího Dominika Janoška, který zajel do soupeře a uviděl po faulu na Texla žlutou kartu.
     
    86
    Obrázek hry se ani v závěrečné pětiminutovce řádné hrací doby nemění, hosté posílají do vápna Sigmy jeden centr za druhým, nicméně domácí bojují a stále drží vítězný výsledek.
     
    84
    Hosté ale přispěchali s další akcí a byl to opět Zajíc, kdo se tentokrát posunul do vápna, kde však bojoval se čtyřnásobnou přesilou a přes své soupeře nedokázal adekvátně vystřelit.
     
    83
    Zajíc se přesunul doprava a rychle odcentroval, nakonec ale našel jen domácího stopera Jemelku, který znovu míč odpravil do bezpečí.
     
    82
    Po zisku míče domácí podnikli rychlý brejk a střídající Zahradníček si už už nabíhal na přesnou kolmici od spoluhráče, ale byl příliš netrpělivý a hlavně polapen v ofsajdu.
     
    81
    Hned trojí porce střídání deset minut před koncem duelu, domácí mají již vyčerpáno. Obrázek hry se nemění, hosté jsou stále v kombinaci a snaží se tlačit svého soupeře.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází David Machalík.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Jakub Rezek.
     
    80
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Pavel Moulis, přichází Tomáš Zahradníček.
     
    79
    Nakonec byl další z centrů sražen do zámezí a na pořad dne přišel rohový kop. Centr Petra na zadní tyči obrana Sigmy nadvakrát odvrátila, ale kombinace hostů bude pokračovat.
     
    78
    Tomáš Brečka centroval z levé strany opět do ohně, ale jeho pas nadvakrát výborně odvrátil hlavou Michal Vepřek. Kombinace hostů ale neutichá.
     
    77
    Další zajímavá akce, v níž Juroška centrem po zemi z pravé strany našel na středu volného Daníčka, jeho střelu pravačkou ale dokázal zablokovat připravený Sladký.
     
    76
    Slovácko po téměř osmiminutové pauze pokračuje ve svém tlaku, je v kombinaci, ale domácí jsou v obraně stále bezchybní.
     
    75
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Miloš Buchta, přichází Michal Reichl.
     
    74
    Až nyní pořadatelé ve spolupráci se záchranáři naložili Miloše Buchtu na nosítka a my přejeme domácímu brankáři brzké uzdravení. Hra bude za několik chvil pokračovat.
     
    73
    Ošetřování lékařů probíhá už pět minut, s Buchtou to nevypadá vůbec, ale vůbec dobře a na trávník míří další lékař.
     
    71
    Stále se nehraje a pokračuje ošetřování, Buchta si nejspíše zlomil nos a opravdu tak bude muset střídat. Za postranní čarou se rozcvičuje náhradní brankář Reichl.
     
    70
    Buchta se střetl s Radakovičem, který jej nohou zasáhl do hlavy. Domácí gólman zůstává ležet na zemi, jeho spoluhráči ukazují, že bude muset střídat, a na hřiště už míří nosítka.
     
    69
    Obrovské šance Slovácka! To vyrazilo po zpackaném rohu domácích dopředu, přičemž Vepřek míč netrefil, a Navrátil udělal kličku Buchtovi. Poté míč dával Zajícovi, který napoprvé neuspěl a napodruhé jej fantasticky vychytal Buchta, jenž se však při celé situaci zranil!
     
    68
    Nakonec to ale zvládli, když Falta v náběhu chtěl vybídnout svým centrem do šestnáctky nabíhajícího Davida Housku, centr prvně jmenovaného ale byl sražen na rohový kop.
     
    67
    Další útok Slovácka na levé straně skončil nezdarem, po odpískaném faulu budou rozehrávat domácí, ale svou rozehrávkou rozhodně pospíchat nebudou.
     
    66
    Sadílek s po levé straně vydal dopředu a hosté zahrávali rohový kop. Z rozehrávky nakrátko se ale fotbalisté z Valašska neprosadili, a tak domácí celou situaci ustáli.
     
    65
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Řezníček, přichází Jiří Texl.
     
    64
    Slovácko znovu zamklo svého soupeře, míč se dostal přes Daníčka k Juroškovi, ale také jeho rána byla zablokována. Tlak hostů bude pokračovat, ale ještě před tím přijde první střídání.
     
    63
    Prvotní centr byl odvrácen na přední tyči, přičemž do odraženého míče se opřel na hranici vápna z otočky a z voleje Tomáš Břečka, nicméně jeho rána byla zablokována.
     
    62
    Hosté ale ve svém tlaku mohou pokračovat, po centru odvráceném Faltou budou fotbalisté v bílém rozehrávat rohový kop.
     
    61
    Velká vlna emocí v Olomouci! Daníček mezi nohama stopera vysunul za obranu Zajíce, který při snaze zakončit byl povalen k zemi dobíhajícím Vepřekem na hranici penalty, tu však rozhodčí neodpískal!
     
    60
    Hodina hry je minulostí, hosté nakonec ze své rozehrávky nic kloudného nevytěžili. Obrana fotbalistů v modrém míč opravila do bezpečí a fotbalisté Slovácka se tak opět musejí vrátit na obrannou polovinu.
     
    59
    Michal Vepřek nyní na hranici žluté karty zastavil faulem na pravé straně svého soupeře, oba poté zůstali ležet na zemi, ale rozhodčí vše vyřešil karetní domluvou. Oba hráči jsou navíc v pořádku.
     
    58
    Druhá půle zatím nabízí více taktickou, než-li fotbalovou bitvu. Slovácko se snaží tvořit hru a útočit, to domácí spoléhají hlavně na brejky.
     
    57
    Navrátil si už hledal náběhem místo na pravé straně hřiště, kde se chtěl protáhnout kolem Vepřeka, ale ten jej dobře stínoval a domácímu kapitánovi nakonec pomohl ještě Jemelka. Míč skončil v autu a opět bude rozehrávat Buchta.
     
    56
    Ale její útok měl opět jepičí život, když Řezníček sice nabízel míč do běhu Šimonu Faltovi, ale ten se mezi oběma stopery do šance neprotáhl.
     
    55
    Další rychlý kontr po pravé straně v podání fotbalistů z Uherského Hradiště žádnou šanci nepřinesl, domácí obrana se štěstím centr nadvakrát odvrátila a Sigma jde dopředu.
     
    54
    Sadílek se tlačil za nakopávaným míčem za obranu, ale dosáhnout na něj nedokázal, ani když si pomohl faulem v souboji s Jemelkou. Buchta bude rozehrávat.
     
    53
    V další akci to vzal všechno na sebe zatím jediný střelec duelu Řezníček, ale jeho dlouhá rána byla zablokována. Následně centroval zprava Falta, ale z mírného závaru v šestnáctce žádná šance nerezultovala.
     
    52
    Vzápětí Sigma podnikla rychlý útok středem hřiště, v akci pět na pět si o pas řekl pohybem Houska, ale jeden z obránců včas vystoupil a hlavou před ním míč odvrátil.
     
    51
    Domácí se snažili překvapit soupeře rychlým pasem kupředu, Kalvachův nákop ale Řezníčka nenašel a doputoval jen ke kopačkám připraveného Buchty.
     
    50
    Sadílek s Petrem na levé straně odzbrojili od míče Vepřeka a šli dopředu. Nakonec se neprosadil Daníček, ale míč se pro přiťuknutí Janoška dostal k Juroškovi, jehož dalenosná táhlá rána skončila zhruba metr nad brankou domácích.
     
    49
    Buchta dlouze vykopl na Moulise, který poté kombinoval se Sladkým. Centr druhého jmenovaného našel na zadní tyči nabíhajícího Vepřeka, ale ten hlavou nesklepl míč hlavou spoluhráči.
     
    48
    Stále jsou na začátku druhého poločasu aktivnější hosté, ale stále jim také chybí potřebný klid na kopačkách. Domácí i nyní v začátku druhé půle navíc aplikují rychlý presink.
     
    47
    Po zisku míče se fotbalisté Slovácka znovu vydali dopředu, ale Navrátila velmi dobře zakřižoval Jemelka, který mu míč ukopl z pod kopaček.
     
    46
    Hosté uvedli míč do pohybu a načali tak rozehrávkou druhý poločas. Dopředu hned z obranných řad směřoval dlouhý nakopávaný míč, ale obrana Sigmy si s ním poradila.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oba celky jsou zpět na hřišti, druhá půle za malou chvíli začne.
     
    První poločas je minulostí a o zatím jedinou branku se postarali domácí. Slovácko bylo v první půlhodině mírně aktivnější, vypracovalo si náznaky šancí, zatímco Sigma se k ničemu nedostával. V 36. minutě však přišla obrovská chyba brankáře Heči, který namazal Jakubu Řezníčkovi a domácí útočník pohodlně otevřel skóre. Fotbalisté z Uherského Hradiště poté byli aktivnější, ale vyrovnání se zatím nedočkali.

    Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nejprve po Juroškově pasu nepřesně centroval Navrátil, následně pak točenou ránu Janoška z dálky dokázal pokrýt brankář Buchta.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec prvního poločasu.
     
    44
    Třetí žlutá karta v první půli, druhá pro domácí. Šimon Falta pozdě přispěchal do souboje se Sadílkem, kterého nakonec zasáhl do obličeje, a tak uviděl z ruky sudího žlutý kartónek.
     
    43
    Domácí nyní vyrazili do rychlého brejku, Plšek kolmicí do levé strany hledal Řezníčka, který už se chystal k ohrožení branky, ale nakonec mu čárový sudí odpískal ofsajd.
     
    42
    Hoffman našel parádním pasem na pravé straně rozběhnutého Jurošku, ale ten si v souboji jeden na jednoho neporadil s Faltou, ten jej o míč obral, a tak jej hostující borec alespoň fauloval.
     
    41
    Rozběhla se poslední pětiminutovka prvního poločasu, hosté jsou po inkasování stále aktivnější a drží se polovině svého soupeře.
     
    40
    Centru z přímého kopu se ujal sám Dominik Janošek, který směřoval míč na zadní tyč, tam si však pro balón došel Miloš Buchta a schoval jej do svých rukavic.
     
    39
    Podruhé v duelu se žlutí. Jakub Plšek ve středu hřiště zajel skluzem do Dominika Janoška a také domácí ostrostřelec je napomenut žlutou kartou.
     
    38
    Hosté jsou pochopitelně hodně opařeni nešťastnou první brankou, na ni se však budou snažit zapomenout. Fotbalisté z Uherského Hradiště kombinují pohodlně na obranné polovině.
    36. Jakub ŘEZNÍČEK - 1:0
     
    36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle se jen tak nevidí, domácí prakticky zadarmo přicházejí k vedoucí brance! Hosté pohodlně rozehrávali, jenže Heča naprosto nepochopitelně ve vápně namazal JAKUBU ŘEZNÍČKOVI, který si potáhl míč doprava, položil si hostujícího gólmana a zakončil do prázdné branky. Pro Řezníčka je to premiérová trefa za Sigmu – 1:0!
     
    36
    Ani další akce žádný náznak šance hostů nepřinesla, Jemelka pozorně sklepl míč do rukavic Buchty, který rozehrává.
     
    35
    Po kombinaci na pravé straně si Juroška šikovně obhodil Kalvacha a chtěl jít do vápna, jenže Uroš Radaković byl pozornější a míč mu vypíchl.
     
    34
    Tvrdé utkání pokračuje i nadále, a to když Houska taktéž na polovině hřiště poslal skluzem k zemi Sadílka, který celou situaci rozdýchával, ale poté se postavil zpět na nohy. Rozhodčí vše vyřešil opět slovní domluvou.
     
    33
    Domácí útočník nakonec odkulhal za pomoci lékařů za postranní čáru, nakonec by se ale do hry měl vrátit, a nejedná se tak o nic vážného.
     
    32
    To Jakub Řezníček se z trávníku stále nezvedá a v mrazivém počasí zůstává stále ležet na trávníku. Uvidíme, o jak vážné zranění se bude jednat.
     
    31
    Hoffman, vědom si toho, že už má žlutou kartu, na polovině hřiště hodně ostře zajel do Jakuba Řezníčka a mohl být rád, že rozhodčí vše vyřešil jen slovní domluvou.
     
    30
    Jenže ani po půlhodině hry jim přáno nebylo, když Plšek příliš aktivně stopoval další dlouhý výkop Buchty a při svém náběhu se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    29
    Sladký velmi dobře vypíchl míč a po levé straně mohl jít sám dopředu, ale nakonec si ukousnul příliš velké sousto a o balón přišel. Domácí znovu musejí začít od brankáře Buchty
     
    28
    Tentokrát ale obrana Slovácka nešla tolik nadoraz, a málem z toho byla šance Sigmy. Odraženého míče po centru od levé lajny se ujal Vepřek, který se opřel kolem Navrátila do rány šajtlí a jeho pokus proletěl zhruba metr nad brankou.
     
    27
    Domácí fotbalisté jsou nyní o něco aktivnější, stále se drží v kombinaci na útočné polovině, ale obrana hostů má náběhy i centry zatím velmi dobře pokryté.
    26. Vepřek promarnil šanci dostat Olomouc do vedení
     
    26
    Vzápětí tak zkusil své střelecké štěstí po Kalvachově pasu David Houska, ani podruhé v zápase ale nemířil svou pravačkou přesně a míč poslal vysoko nad branku.
     
    25
    Sigma opět vystihla míč a přešla dopředu. Jemelka načal akci, když roztáhl hru po křídle a nakonec z toho byl průnik Moulise, ale jeho centr z přešlapovačky obrana hostujícího mužstva dokázala odvrátit.
     
    24
    Po další delší kombinaci si o míč řekl na levé lajně stojící Vepřek, ale nezpracoval jej ideálně a utekl mu do autu. Hosté budou rozehrávat, zahraje si také Milan Heča.
     
    22
    Na opačné straně Moulis zamířil s míčem vpřed a v pravou chvíli dával míč do běhu Jakubu Plškovi, jenže ten své šance nevyužil, navíc byl podobně jako na druhé straně Navrátil rozhozen svým bránícím hráčem, a tak ani nezakončil.
    21. Po pasu se dostal k míči Navrátil, který ale bránu přestřelil
     
    21
    Zajímavá akce hostů. Daníček využil rozhozené obrany a rychle z otočky poslal míč po pravé straně nabíhajícímu Navrátilovi, které ale skvěle doběhl Vepřek a v klíčové fázi jej natolik rozhodl, že hostující borec poslal svou ránu nad branku.
     
    20
    Janošek vytáhl míč středem dopředu, narazil si se spoluhráčem a už se chystal na střelu, ale balon mu z kopačky utekl a Sladký jej poté odkop.
     
    19
    Míč je po delší době opět na kopačkách hostujících fotbalistů, kteří se snaží kontrolovat balón v kombinaci, ale domácí znovu kontrolují rychlým napadáním.
     
    18
    Po několika narážečkách Housky s Faltou, kteří se probili až k okraji šestnáctky převzal míč právě druhý jmenovaný, jeho dělovka levačkou z otočky si ale našla cestu jen do ochozů Androva stadionu.
     
    17
    Na protějším pólu hrací plochy to dlouhým centrem zkoušeli opět také domácí, ale Jakub Řezníček dnes na hrotu nedostává zatím moc prostoru a již potřetí v řadě byl dobře pokryt.
    16. Sadílek poslal míč na Zajíce, který však míč do brány neprotlačil
     
    16
    Petr centroval z přímého kopu z pravé strany, nakonec ve vápně vznikl velký zmatek. Akce pokračovala a Sadílek z hranice vápna posunul balón Zajícovi, který z otočky netrefil sám na penaltě míč ideálně, a tak jej poslal jen do rukavic Buchty!
     
    15
    Po chybě však přišel rychlý kontr Slovácka, při níž hráli prim Navrátil s Petrem, ovšem první jmenovaný nedostal od svého kolegy přesný pas do ulice, a tak míč skončil v autu.
     
    14
    Domácí se rozhodli pro rozehrávku nakrátko, následně zprava hledal Falta centrem opět Davida Housku, ale ten byl znovu pokryt. Hanáci musejí začít znovu z obranné poloviny.
     
    13
    Buchta následně skvěle dlouze vykopl a na jeho pas si nabíhal Řezníček. Bývalý útočník Sparty či Brna byl jasně přidržen Stanislavem Hoffmanem, který si za svůj faul vysloužil žlutou kartu.
     
    12
    Domácí postupnou kombinací přešli z levé strany dopředu, nakonec se do centru opřel kapitán Sigmy Michal Vepřek, ale jeho pas směřující na zadní tyč dokázal Heča polapit do svých rukavic.
     
    11
    Také exekuce rohového kopu se ujal Jakub Petr, který nakonec svým centrem hledal na zadní tyči Lukáše Sadílka. Ten se do míče opřel z voleje pravačkou, ale poslal jej vysoko na tribunu.
     
    10
    První centr Jakuba Petra obrana domácích odvrátila, následně sám exekutor kolmicí vysunul Navrátila, jehož prudký centr srazila obrana Hanáků na rohový kop.
     
    9
    Hosté však využili rozhozené obrany a rychle vhodili. Jan Juroška se chtěl protáhnout do vápna, přičemž jej těsně před ním zastavil nedovoleně Kalvach, a tak budou hosté zahrávat přímý kop.
     
    8
    Jenže domácí ze svého napadání nic nevytěžili, na druhé straně pak Petr našel dlouhým pasem rozběhnutého Petra, ale ten byl při snaze o průnik zastaven.
     
    7
    Domácí nyní vysoko vysunuli svůj presink a zatlačili tak na rozehrávku Slovácka, přičemž brankáři Hečovi se nepovedl odkop, a tak bude Sigma vhazovat.
     
    6
    Celou akci poté zhatil útočný faul a hosté rychle rozehráli. K míči se dostal Janošek, jenž si jej dobře pokryl a hodně ostře do něj zajel Kalvach, a tak je hra znovu přerušena.
     
    5
    Nakonec byl ve středu hřiště faulován David Houska a domácí rychle rozehráli. Na hranici vápna se octl sám Šimon Falta, který chtěl míč ještě prostrčit právě nabíhajícímu Houskovi, ale obrana soupeře byla na místě.
     
    4
    Úvod duelu je zatím hodně neurovnaný, mírně aktivnější jsou hosté, ale ani jim se nedaří uklidnit kombinaci a míč hráčům obou celků utíká od kopaček.
     
    3
    Po nepřesné kombinaci domácích se míč dostal také k Hečovi, jenž rychle rozehrál. Přes Divíška se dostal balón k Navrátilovi, ale bývalý borec domácích řad byl dobře ztrojen a kupředu neprošel.
     
    2
    Fotbalisté z Uherského Hradiště ve své kombinaci pokračovali, ale ani po další kombinaci že k žádnému náznaku šance nedostali. Míč se nakonec po sraženém centru dostal k brankáři Sigmy Buchtovi, který bude rozehrávat.
     
    1
    Jenže domácí o balón rychle přišli a Slovácko se dostalo do kombinace. Z levé strany v prvním útoku centroval Jakub Petr, jeho pas však pouze proletěl pokutovým územím a nikdo z hostů na něj nedosáhl.
     
    1
    Domácí fotbalisté na pokyn píšťalky rozhodčího Proskeho uvedli míč do pohybu a načali tak dnešní duel. V jeho samotném úvodu kombinují na obranné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na trávníku velmi zřídka zaplněného Androva stadionu v Olomouci. Domácí dnes nastoupí v tradičních modrých dresech, hosté se oděli do bílého.

     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Moulis, Houska, Kalvach, Falta – Plšek – Řezníček.
    Náhradníci: Reichl – Polom, Hála, Manzia, Kotouč, Zahradníček, Texl.

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, S. Hofmann, Břečka, Divíšek – Navrátil, Janošek, Sadílek, V. Daníček (C), Petr – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Šimko, Jakub Rezek, Vasiljev, Šumulikoski, Kubala, Machalík.

    Rozhodčí: Proske – Pochylý, Poživil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemná utkání

    26.08.17 (1. liga) Slovácko – Sigma Olomouc 0:0
    11.05.16 (1. liga) Slovácko – Sigma Olomouc 2:1
    28.11.15 (1. liga) Sigma Olomouc – Slovácko 2:0
     
    1.FC Slovácko

    To celek z Uherského Hradiště má zcela opačné starosti. Hosté jsou zcela regulérně namočeni v sestupových vodách, a tak jejich primárním cílem je na jaře záchrana ligové příslušnosti i pro příští sezónu. Slovácku patří v tabulce 14. místo se ziskem 16 bodů za tři výhry, sedm remíz a hned osm porážek. Na patnáctou Jihlavu, která je na první sestupové příčce, mají náskok jen díky lepšímu skóre.

    V prvních dvou jarních kolech se Slovácku ale zatím dařilo. Nejprve vyhrálo na Baníku po velké bitvě 2:1, aby si o týden později vyšláplo doma i na hvězdami nabitou pražskou Spartu, s níž sice po brance Drchala prohrávalo, ale kanonýr Zajíc zajistil domácí remízu 1:1 a zisk cenného bodu.

    Nejlepší střelci
    Tomáš Zajíc – 7 branek
    Vlastimil Daníček – 2 branky
    Marek Havlík – 2 branky
    Stanislav Hoffman – 2 branky
     
    SK Sigma Olomouc

    Hanáci po návratu do nejvyšší soutěže zažili snový podzim, během nějž udivili svými výkony a výsledky celou sportovní veřejnost. Na jaře však výkony Sigmy jakoby lehce povadly. I tak se Olomoučtí nacházejí v tabulce stále na skvělém 3. místě se ziskem 33 bodů za devět výher, šest remíz a jednu porážku. Domácí mají stejně bodů jako čtvrtý Liberec, na druhou Slavii pak ztrácejí body dva.

    V prvních dvou jarních kolech nejprve fotbalisté Olomouce doma uhráli cennou remízu 0:0 s vedoucí Plzní, ovšem v minulém kole nezvládli další moravské derby na půdě tápajícího Brna a po brance Acosty prohráli 0:1. Sigma navíc potřetí v řadě nezvítězila.

    Nejlepší střelci
    David Houska – 4 branky
    Jakub Plšek – 4 branky
    Šimon Falta – 3 branky
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky českého fotbalu! Dnes se v rámci dalšího, v pořadí již devatenáctého, kola nejvyšší české fotbalové soutěže HET ligy představí před vlastním publikem SK Sigma Olomouc, jejímž soupeřem bude v moravském derby 1.FC Slovácko. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Daniel Kinc

    Branky: 36. Řezníček

    Karty:   39. Plšek (OLO), 44. Falta (OLO) – 13. S. Hofmann (SLO), 87. Janošek (SLO)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:6.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta (75. Reichl) – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Moulis (80. Zahradníček), Houska, Kalvach, Falta – Plšek – Řezníček (65. Texl).
    Náhradníci: Reichl – Polom, Hála, Manzia, Kotouč, Zahradníček, Texl.

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, S. Hofmann, Břečka, Divíšek – Navrátil (80. Jakub Rezek), Janošek, Sadílek (80. Machalík), V. Daníček (C), Petr (90+2. Kubala) – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Šimko, Jakub Rezek, Vasiljev, Šumulikoski, Kubala, Machalík.

    Rozhodčí: Proske – Pochylý, Poživil

    Diváci: 3087
    thejrc.org