Liberec – Karviná 2:2 (kon.) | Olomouc – Slovácko 1:0 (kon.) | Jihlava – Teplice 3:1 (kon.)
Zlín – Jablonec 0:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 0:3 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:3 (0:1)
SK Slavia Praha
Sobota 03.03.2018, 18:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, děkuji Vám za pozornost a někdy příště se budu těšit na počtenou. (20:00:17)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:5.
     
    Je dobojováno, vítězství v tomto utkání si připisují fotbalisté Slavie, kteří přehráli Mladou Boleslav poměrem 3:0. V prvním poločase byla hra vyrovnaná, po přestávce už Pražané potvrdili roli favorita, když se dvakrát prosadil Milan Škoda. Domácí tak ani pod novým trenérem nedokázali zapsat první jarní výhru, a stále se tak drží v nebezpečné blízkosti sestupových vod.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal, přichází Pavel Bucha.
    90. Koláře pořádně prohnal malou domů Souček, gólman skončil v síti
     
    90
    Hosté si málem dali vlastní gól. Jeden z obránců vyslal zpětný pas k brance, kde se ale nenacházel Ondřej Kolář, jenž špatnou komunikaci ale dokázal zažehnat, když těsně před brankovou čarou odkopl míč do bezpečí.
     
    88
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Danny, přichází Tomáš Necid.
    87. Komličenkovu nebezpečnou hlavičku dobře vytáhl Kolář
     
    87
    Boleslav byla blízko čestnému zásahu. Lukáš Pauschek z pravé strany nalezl nehlídaného Nikolaje Komličenka, jehož zdařilou hlavičku ale Kolář na poslední chvíli vyškrábl.
     
    86
    Aktivní Bořil se propracoval až k přízemnímu centru, na který si v pokutovém území seběhl Danny, v momentu střely ale zavrávoral a nezakončil.
     
    85
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Stanislav Tecl.
     
    84
    Přízemní centr Konatého na přední tyči zablokoval Pokorný, načež u postranní lajny ještě hodlal zabojovat Tomáš Přikryl, v souboji se Sobolem si ale pomohl faulem.
     
    83
    Milan Škoda je díky dvěma gólům při chuti. Nyní se objevil v prostoru pravého křídla, odkud vyslal zajímavou nabídku pro Zmrhala, toho ale ke střele nepustil Křapka.
     
    82
    Slávisté pořád v naprostém poklidu kombinují na obranné polovině, domácí se hodně naběhají bez balonu. Povede se jim vsítit alespoň čestnou trefu?
     
    81
    Pražané zahrávali standardní situaci z pravé strany. Stochův centr mířil na přední tyč, kde se nacházel Danny. Ten se sice dostal ke střele, avšak ta byla zblokována obranou domácích.
     
    80
    Na dnešní utkání si našlo cestu 3202 diváků.
     
    79
    Slávisté už se vůbec nikam neženou a zkušeně si hlídají svůj náskok. Komličenko navíc nyní fauloval Pokorného a hosté s rozehrávkou nespěchají.
     
    78
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Hubínek, přichází Tomáš Ladra.
     
    77
    Do zajímavé šance se dostal Škoda, který ale v souboji muže proti muži nepřelstil Křapky. Boleslavský obránce následně sebral míč a vyvezl jej na půlku hřiště.
     
    76
    Na pravé straně přenechal Konaté balon Pauschekovi, jenž poslal do vápna dobrý centr. Ten se dostal až k Přikrylovi, jehož střelu z voleje zblokoval Pokorný.
     
    74
    To už vypadá s domácími fotbalisty opravdu bledě a musel by se stát zázrak, aby si z dnešního duelu odnesli nějaké body.
    73. Milan ŠKODA - 0:3
     
    73
    Slavia právě vstřelila branku!
    A už je to o tři branky! Hromada našel kolmou přihrávkou Stocha, kterého sice dokázal odzbrojit Sus, avšak poté chyboval Šusnjar, čehož využil MILAN ŠKODA, jehož tečovaná střela nakonec zapadla za záda Polačka.
     
    72
    Boleslav šla do rychlého brejku, který táhl Hubínek. Ten poté předal míč Pauschekovi, jemuž střela příliš nesedla a Kolář mohl zůstat v klidu.
     
    70
    N hranici vápna se k balon dostal Stoch, který ještě sklepl na Součka. Ten se do míče opřel z voleje, avšak jeho tvrdá pumelice zamířila vysoko nad bránu.
    69. Škoda vypálil z první, Polaček balon zalehl
     
    69
    Další práce pro boleslavského brankáře. Po dlouhém balonu od Dannyho se v šestnáctce k míči propracoval Škoda, tentokráte ale střelou z otočky na Polačka nevyzrál.
     
    68
    Další zajímavá příležitost hostí. Po rohovém kopu sklepl Bořil pro lépe postaveného Jakuba Hromady, ten ale dodal míči opačnou rotaci a poslal jej vedle branky.
    66. Milan ŠKODA - 0:2
     
    66
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané velkou příležitost na zdvojnásobení svého vedení využívají, a mílovými kroky se tak přibližují tříbodovému zisku. K exekuci pokutového kopu se postavil MILAN ŠKODA, Polaček sice skákal na správnou stranu, s razantní ranou hostujícího kapitána ale nemohl nic dělat.
     
    66
    Slavia má velkou šanci na zdvojnásobení svého náskoku, po Susově faulu v pokutovém území na Bořila totiž bude mít k dispozici pokutový kop.
     
    65
    Stochův centr se stáčel až k zadní tyči, kde hlavičkoval Zmrhal. Po jeho pokusu míč směřoval do branky domácích, na čáře jej ale do bezpečí odvrátil Šušnjar.
     
    64
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jiří Valenta, přichází Petr Mareš.
     
    63
    Hosté zahrávali přímý kop. Stoch svůj centr směřoval k na hranici malého vápna číhajícímu Dannymu, těsně před ním jej ale na roh odvrátil stoper Šušnjar.
     
    62
    Danny ve středu hřiště nasadil Hubínkovi jesličky a poté vyslal kupředu aktivního Stocha. Ten nahrával Škodovi, který vyslal přízemní pokus na zadní tyč, Polaček ale číhal na správném místě.
     
    61
    Po Susově nahrávce si balon zpracoval Adam Jánoš. Místo střely, která v tento moment měla přijít, ale ještě nahrával Valentovi, což se mu ukázalo býti osudným.
     
    60
    Práci měl i Martin Polaček, kterého z nějakých pětadvaceti metrů prověřil Miroslav Stoch, zamířil ale pouze doprostřed branky. S touto šancí šlo určitě naložit lépe.
     
    59
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Golgol Mebrahtu, přichází Nikolaj Komličenko.
    58. Škoda mířil k tyči, Polaček byl na zemi včas
     
    58
    Velká možnost slávistů! Na hranici ofsajdu si pro balon seběhl Milan Škoda, který ale pověst obávaného kanonýra tentokráte nepotvrdil, když tváří v tvář Polačkovi zamířil mimo tři tyče.
     
    57
    Středočeši se ještě pár okamžiků drželi v Kolářově bezprostřední blízkosti, jejich snaha vyústila v ránu Adama Jánoše, ten ale pálil levačkou a trefil pouze strážce hostující svatyně.
     
    56
    Dobrá možnost Mladé Boleslavi, hosty opět drží Kolář! Golgol Mebrahtu si počkal na ideální moment a poté přihrál Konatému, ten ale ani z druhého vzájemného souboje s hostujícím brankářem nevyšel vítězně.
     
    54
    Tiémoko Konaté hraje velice solidní utkání, což potvrdil i nyní, když si šikovně obhodil Sobola. Zaváhání ukrajinského zadáka ale dokázal napravit jeho kolega Pokorný, který uklidňuje hru zpětnou přihrávkou.
     
    53
    Jan Bořil nejprve přečetl Jánošovu rozehrávku, poté si ale míč příliš předkopl a zpět jej získal jen za cenu jasného faulu na Hubínka. Jednu kartu už hostující obránce má, druhou mu ale sudí Ardeleanu neudělil.
     
    52
    Hubínek si v souboji s Dannym počínal na hranici fotbalových pravidel a regulí, sudí ale nechal hru pokračovat. Bývalý záložník pražských Bohemians na to konto hledal Mebrahta, toho si ale ohlídal Kúdela.
     
    50
    Z něj už ale Mladá Boleslav nevytěžila zhola nic, obrana Pražanů si počínala velmi spolehlivě. Rychlý brejk Slavie skončil u Miroslava Stocha, který svůj náběh nenačasoval ideálně a byl chycen v ofsajdu.
    49. Valentův nebezpečný přímý volný kop vytáhl Kolář skvěle na roh
     
    49
    Pěkná rána! Po domluvách mezi domácími hráči se se exekuce nařízené standardní situace nakonec ujal Jiří Valenta, který míč kroutil k levé tyči, Kolář jej ale vytěsnil na rohový kop.
     
    48
    Součkovu pomalou přihrávku vystihl Konaté, jenž se okamžitě vydal do rychlé protiakce. Na jejím konci byl kousek před pokutovým územím nedovoleně atakován Pokorným, jenž dostává žlutou kartu.
     
    48
    Po dlouhém balonu od Sobola se k odraženému balonu dostal Jaromír Zmrhal, jehož záda nebyla vůbec špatná, míč ale trefil pouze před vápnem blokujícího Šušnjara.
     
    47
    Druhý poločas, do kterého oba celky nastupují bez jediné změny ve svých sestavách, právě odstartoval. Rozehrávky se ujali hosté, kteří se sice drží ve vedení, že by ale svého soupeře nějak přehrávali, to se říci nedá.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Jiří Valenta (FK Mladá Boleslav).
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, spokojenější zatím mohou být hosté, kteří v Mladé Boleslavi vedou 1:0. Sledujeme zajímavé utkání, hraje se v solidním tempu a rozhodně nelze říci, že by některý z týmů měl nějak navrch. Šance se začaly rodit až v závěru první půle, tu největší neproměnil Konaté, kterého díky bleskovému přesunu vychytal Kolář. Ihned poté se Pražané dostali do vedení, zatím jediným přesným střelcem tohoto mače je Jaromír Zmrhal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    45. Stochův přímý volný kop si Polaček pohlídal
     
    45
    Exekuce této standardní situace se podle očekávání ujal Miroslav Stoch. Jeho rána přes zeď nebyla vůbec špatná, pověst obávaného střelce ale slovenský záložník tentokráte nepotvrdil, Polaček stačil zasáhnout.
     
    44
    Hubínek si v souboji s Dannym, který se odehrál kousek za pokutovým územím, počínal nedovoleně, hosté tak budou mít k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice
     
    43
    Inkasovaná branka se na svěřencích trenéra Webera pochopitelně podepsala, najednou jejich kombinace poněkud vázne. Kupředu se po Přikrylové nahrávce vydal Mebrahtu, byl ale přichycen v ofsajdu.
     
    42
    Do konce prvního poločasu už moc času nezbývá. Bude domácí celek pokračovat v aktivní hře a dočká se vyrovnání, nebo si Pražané do šaten odnesou jednogólové vedení?
    40. Jaromír ZMRHAL - 0:1
     
    40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pro mladoboleslavské fotbalisty, kteří v posledních minutách působili daleko aktivnějším dojmem, hodně kruté, hosté se totiž ujímají vedení. Celá situace se narodila po rozehrávce rohového kopu, když Stoch poslal míč s pomocí teče Kúdely na přední tyč, kde se nejlépe ze všech zorientoval JAROMÍR ZMRHAL a z bezprostřední blízkosti prostřelil domácího brankáře.
    40. Kolář drží Slavii, Přikryla vychytal nadvakrát
     
    40
    Nápor ze strany domácích ještě chvíli pokračoval a vyústil v další příležitost. V šestnáctce o míč s Kúdelou bojoval Přikyl, jenž nejprve neúspěšně zkoušel přehodit brankáře Koláře, poté hlavičkoval přímo do jeho náruče.
    39. Sobolovu ránu zkrotil u tyče Polaček
     
    39
    Tohle už zavánělo gólem, Mladá Boleslav se málem dostala do vedení. Z levé stran odcentroval Mebrahtu, načež balon doputoval až ke Konatému, proti jeho přízemní střele k tyči se ale skvělým zákrokem blýskl Kolář.
    38. Po Konatého úniku pálil Valenta vysoko nad
     
    38
    Zajímavá možnost taky na straně domácího celku. Tiémoko Konaté zapnul na vyšší rychlostní stupeň a přesprintoval nejistého Sobola, načež nahrál na hranic šestnáctky si sbíhajícímu Valentovi, ten ale z voleje přestřelil.
     
    37
    Lukáš Pauschek narýsoval zajímavou kolmici pro Tomáše Přikryla, který sice odcentroval přes Sobola, doplatil ale na nedostatečnou podporu ze strany svých kolegů, v šestnáctce se totiž nikdo z nich nepohyboval.
    35. Škodova překvapivá střela proletěla kousek vedle tyče
     
    35
    Málem jsme byli svědky vedoucí branky tohoto mače. Milan Škoda si při rychlém přechodu do útoku vyměnil míč se Zmrhalem, načež vyslal zajímavý oblouček na zadní tyč, tu ale o kousek minul.
     
    34
    Sérii nepřesností z obou stran utnul až Jiří Valenta, jenž si ve středovém kruhu dobře pokryl balon tělem a vybojoval faul od Jakuba Hromady. Domácí tak budou zahrávat volný přímý kop.
     
    33
    Většina ofenzivních akcí domácího celku začíná u Tiémoka Konatého a nejinak tomu bylo i nyní. Záložník Mladé Boleslavi hodlal na zteč vyslat Mebrahta, ten si ale o kousek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    32
    Rychlou protiakci pražského celku táhl Milan Škoda, jenž se netradičně ocitl v prostoru pravého křídla. Po jeho přetaženém centru se za balonem hnal Stoch, už byl ale v příliš velkém úhlu a nemohl zakončit.
     
    31
    Jan Bořil, který v minulosti také působil Mladé Boleslavi, teď podnikl zajímavý průnik, na jehož konci vyslal přízemní nabídku na zadní tyč, kam si sbíhal Zmrhal, obrana domácích ale byla pozorná.
     
    30
    Miroslav Stoch nasadil nepopulární jesličky Hubínkovi a poté nahrál Dannymu. Portugalský veterán měl střílet, moment pro přímé ohrožení branky ale doslova prováhal, následný pokus o kombinaci už Slavii nevyšel.
     
    28
    Sus zvedl hlavu a vyslal povedená nákop na sbíhajícího si Mebrahta, který míč hlavou prodloužil na za sebou číhajícího Konatého, tomu ale cokoliv dalšího znemožnil včas vybíhající gólman Kolář.
     
    27
    Tomáš Přikryl se pokoušel prosadit okolo Sobola, z celé situace ale vytěžil pouze rohový kop. Jeho rozehrávka mu sice nevyšla, k odraženému míči se ale dostal Martin Sus, proti jeho pokusu ale Ondřej Kolář zasahovat nemusel.
     
    26
    Domácí kombinovali na pravé straně, kde si balon vyměňovali Konaté a Jiří Valenta. Po souboji druhého jmenovaného se Součkem se míč odporoučel do zámezí, načež jej hlavní sudí správně přiřkl Slavii.
     
    25
    Hosté dostali k dispozici rohový kop, nic světoborného z něj ale nevytěžili. Boleslavským se ale nepodařilo odklidit míč do bezpečí, načež si jej na střelu nachystal Miroslav Stoch, branku soupeře ale přestřelil.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Jan Bořil (SK Slavia Praha).
     
    23
    Sledujeme hlušší pasáž jinak celkem pohledného utkání, v níž se hraje především ve středu pole a oba celky se dopouští zbytečných nepřesností v kombinaci. Momentálně se na balonu drží hosté, konkrétně Jakub Hromada.
     
    22
    Bořil našel na hranici pokutového území číhajícího Sobola, který si šikovně narazil se Zmrhalem a poté našel Stocha, s jeho navštívenkou ale neměl připravený Martin Polaček sebemenší problém.
     
    21
    Po Soblově faulu na Konatého zahrávali domácí standardní situaci ze zajímavé pozice. Naložili s ním ale opravdu mizerně, Tomáš Přikryl poslal míč přesně na nohu Ondřeje Kúdely, který jej okamžitě poslal do bezpečí.
     
    20
    Pauschek dvakrát po sobě nedůrazně odkopl míč k hráčům soupeře, Slavia tak mohla rozjet chvilkové obléhání domácí šestnáctky. To vyústilo v ránu Jaromíra Zmrhala, do které ale obětavě padl Křapka.
     
    19
    Další rychlý brejk domácího celku opět táhl Tomáš Přikryl, který si nejprve poradil se dvěma protivníky a poté vyzval ke skórování Mebrahta, tomu ale chyběl jeden potřebný krok navíc.
    18. Přikrylovu hlavičku zkrotil Kolář
     
    18
    Tiémoko Konaté si na pravém křídle povedeně vyměnil balon s Pauschekem, načež zvedl hlavu a odcentroval na zadní tyč, kde se k hlavičce propracoval Tomáš Přikryl, Kolář byl ale připraven.
     
    17
    Po Stochově nedovoleném počínání v souboji se Susem měli Weberovi svěřenci k dispozici přímý kop. Přikryl sice nalezl ve vápně se uvolňujícího Mebrahta, tomu ale nevyšel první kontakt s míčem.
     
    16
    Domácím hráčům i fanouškům nyní lehce zatrnulo, když se do šestnáctky snesl skákavý centr od Jana Bořila. Míč totiž skrze malé vápno málem doputoval až ke Škodovi, za záchrannou brzdu ale stačil zatáhnout Šušnjar.
     
    15
    Konaté zatlačil na rozehrávajícího Sobola a vybojoval pro své mužstvo autové vhazování na útočné polovině. Z této situace ale Boleslav nic nevytěžila, Přikryla totiž v hlavičkovém souboji předčil stoper Pokorný.
     
    14
    Slávisté byli ještě nějakou chvíli zabydleni na obranné polovině svého soka. Jejich nápor ale přerušilo nepřesné přenesení hry od Bořila, po kterém autové vhazování pro domácí celek vybojoval zatím solidně si počínající Konaté.
     
    13
    Přímý kop z poloviny hřiště rozehráli Pražané na krátko. Po krátké výměně míče mezi Pokorným a Sobolem vyslal druhý jmenovaný zajímavou nabídku pro Zmrhala, ten si ale v souboji s Pauschekem počínal nedovoleně.
     
    12
    Polačkův nepovedený výkop znamenal autové vhazování pro hostující celek. Slávisté se ale sami dostali do úzkých, sérii jejich zaváhání musel hasit až Pokorný, jenž si v souboji s Konatém doslova vymodlil faul.
     
    11
    V posledních okamžicích se svěřenci trenéra Trpišovského začínají přeci jen ofenzivně osmělovat. Po Bořilově zablokovaném centru měli k dispozici rohový kop, po jehož rozehrávce a odhlavičkování domácích obránců pěkně pálil Sobol, branka mu ale byla malá.
     
    10
    Miroslav Stoch opět potvrdil, že má výjimečnou kopací techniku, když dlouhatánským a hlavě milimetrovým pasem přes celou šíři hřiště oslovil Bořila. Na jeho nabídku z druhé vlny si nabíhal Škoda, Boleslav ale zachránil Jánoš.
     
    9
    Konaté si naběhl mezi obránce soupeře a převzal balon po pasu od Pauscheka. Poté bývalý sparťan roztáhl hru na Přikryla, po jehož centru hlavičkoval Sus, obrana Slavie si ale s jeho zakončením nemusela dělat starosti.
     
    8
    Slavie je směrem dopředu zatím hodně nevýrazná. Názorně to nyní potvrdil obránce Sobol, jehož pas byl pro Škodu až příliš dlouhý, načež Antonín Křapka nechal kulatý nesmysl doskákat až do zámezí.
     
    7
    První zakončení tohoto mače mají na svědomí Boleslavští. Přikryl rozehrál přímý kop přesně na hlavu neobsazeného Jiřího Valenty, ten ale míč usměrnil pouze do rukavic připraveného Ondřeje Koláře.
     
    6
    Bořilův dlouhý balon nalezl připraveného Škodu, který se dobře zorientoval a hlavou z první přihrál Stochovi. Ten si ale balon příliš předkopl, což byla voda na mlýn pro vracejícího se Suse.
     
    5
    Na Jánošův načechraný balon si u postranní lajny naběhl Lukáš Pauschek, po jehož centru z první se ke střele dral Přikryl, narazil ale na důrazného Součka. Protiakci hostí přerušil Hubínkův faul na Pokorného.
     
    4
    Ihned poté, co míč do bezpečné vzdálenosti odhlavičkoval Sobol, se Pražané vydali kupředu. Hromada vyslal na zteč rozběhnutého Miroslava Stocha, s ním se ale spolehlivě vrátil Antonín Křapka.
     
    3
    Konaté rozkmital své rychlé nohy a bravurně se zbavil napadajících protihráčů, po jeho přihrávce ale neúspěšně centroval Valenta. Následoval roh domácího týmu, Slavia jej ale přestála bez úhony.
     
    2
    Po ztrátě ve středu hřiště, které se dopustil Konaté, následovala ne úplně povedená zpětná přihrávka od Jánoše. Polaček musel před dotírajícím Škodou lehce zrychlit, celou situaci ale v klidu vyřešil.
     
    1
    Petr Ardeleanu právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi Mladou Boleslaví a Slavií tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v bílých dresech, naopak Pražané budou hrát v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou všem přeji příjemný podvečer a vítám Vás u sledování našeho online přenosu! Petr Ardeleanu právě nyní přivádí oba celky na travnatou plochu, utkání mezi Mladou Boleslaví a pražskou Slavií tak za malou chvíli začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Křapka, Šušnjar, Sus – Hubínek, Jánoš (C) – Přikryl, Valenta, Konaté – Mebrahtu.
    Náhradníci: Šeda – Magera, Matějovský, Mareš, Komličenko, Kateřiňák, Ladra.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Bořil, Kúdela, Pokorný, Sobol – Souček – Stoch, Danny, Hromada, Zmrhal – Milan Škoda (C).
    Náhradníci: Kovář – Tecl, Bucha, Ngadeu, Frydrych, Van Buren, Necid.

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Zdeněk Arnošt.
     
    Poslední vzájemné utkání

    27.8.2017 – SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 4:0

    Branky: 14. Van Buren (Hušbauer), 41. Van Buren (Zmrhal), 76. Přikryl (vla.), 82. Sobol

    SK Slavia Praha: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Souček – Danny (63. Sýkora), Hušbauer (C) (79. Altintop), Rotaň, Zmrhal (72. Sobol) – Van Buren

    FK Mladá Boleslav: Agajev – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman (C) – Takács (70. Jánoš), Mareš – Přikryl, Levin (79. Fabián), Chramosta (46. Komličenko) – Mebrahtu
     
    SK Slavia Praha

    Slávisté na jaře dokráčeli až k zisku titulu, na obhajobu ligového prvenství ale s největší pravděpodobností musí zapomenout. Po osmnácti odehraných kolech se sice drží na solidním druhém místě, jejich ztráta na vedoucí Plzeň, která se o triumf může připravit pouze sama, už čítá propastných dvanáct bodů. Sešívání si musí spíše hlídat záda, třetí Olomouc se čtvrtým Libercem na ně ztrácí pouze dva body, pátá Sparta je pozadu o body tři. V zimě se trenérského kormidla u Pražanů ujal Jindřich Trpišovský, pod jehož taktovkou se parta okolo kanonýra Škody hodlá prezentovat daleko ofenzivnějším fotbalem než tomu bylo za Jaroslava Šilhavého. Po zimní přestávce ale Slavie svými výkony nikterak nepřesvědčuje, nejprve prohrála 0:1 v Jihlavě a minulý víkend stejným rozdílem a s velkými problémy přehrála Bohemians. Jak si povede dnes?
     
    FK Mladá Boleslav

    V minulých letech patřili Středočeši k užší špičce české ligové kopané, pravidelně se totiž umisťovali na předních příčkách tuzemské nejvyšší soutěže. Tato sezona ale mladoboleslavským fotbalistům vůbec nevychází, po osmnácti odehraných kolech je totiž nalezneme až na čtrnáctém místě, přičemž jejich náskok na sestupové vody čítá jeden jediný bod. Momentálně za sebou celek z města automobilů táhne nelichotivou sérii pěti porážek, po skončení reprezentační přestávky nejprve před vlastními fanoušky podlehl Karviné, minulý víkend odjížděl s prázdnou také z Liberce. Po porážce na severu Čech byl z funkce hlavního trenéra odvolán Dušan Uhrin mladší, na jehož místo nastoupil Jozef Weber. Zvládne sedmačtyřicetiletý lodivod na úvod svého působení překvapit favorizovanou Slavii?
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům české kopané! V rámci devatenáctého kola HET ligy je dnes na programu hned pět zápasů, my se v tomto online přenosu zaměříme na souboj, v němž kolosálně se trápící FK Mladá Boleslav přivítá tým SK Slavia Praha. Úvodní výkop je naplánován na 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 40. Zmrhal (Kúdela), 66. Milan Škoda (pen.), 73. Milan Škoda

    Karty:   46. Valenta (MBL) – 24. Bořil (SLA), 48. Pokorný (SLA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:5.
    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Křapka, Šušnjar, Sus – Hubínek (78. Ladra), Jánoš (C) – Přikryl, Valenta (64. Mareš), Konaté – Mebrahtu (59. Komličenko).
    Náhradníci: Šeda – Magera, Matějovský, Mareš, Komličenko, Kateřiňák, Ladra.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Bořil, Kúdela, Pokorný, Sobol – Souček – Stoch, Danny (88. Necid), Hromada, Zmrhal (90+1. Bucha) – Milan Škoda (C) (85. Tecl).
    Náhradníci: Kovář – Tecl, Bucha, Ngadeu, Frydrych, Van Buren, Necid.

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Zdeněk Arnošt

    Diváci: 3202
    thejrc.org