Crystal Palace – Manchester Utd. 2:3 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
2:3 (1:0)
Manchester United
Pondělí 05.03.2018, 21:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Premier League mezi Crystal Palace a Manchesterem United! Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Manchester United

    Manchester United oproti posledním sezónám zažívá vydařený rok! Aktuálně má na svém kontě padesát devět bodů a v případě výhry může přeskočit druhý Liverpool. Na hřištích soupeřů ale United tolik bodu nezískávají. V letošním ročníku Premier League táhne Manchester United Romelu Lukaku, který vsítil už třináct branek. Minulý týden hrál Manchester šlágr s Chelsea a na domácí půdě zvítězil 2:1.
     
    Crystal Palace FC

    Crystal Palace má úplně jiné starosti než jeho dnešní soupeř. Londýnský celek má na svém kontě dvacet sedm bodů a je na sestupové osmnácté pozici. Doma také nepatří zrovna mezi nejsilnější celky na anglickém území. V minulém kole ale v Selhurst Parku srdnatě bojoval proti Tottenhamu. O cenný bod přišel až dvě minuty před koncem! Domácí trenér bude mít k dispozici kompletní kádr.
     
    Vzájemný zápas v letošní sezóně

    Dnešní soupeři se spolu střetli na konci září. Manchester na svém stadionu v tu dobu bezradný Crystal Palace rozstřílel vysoko 4:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Townsend, McArthur, Milivojević, Schlupp – Ch. Benteke, Sörloth.
    Náhradníci: Cavalieri – Čung-Jong, Delaney, Souaré, Rakip, Jach, Riedewald.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Lindelöf, Young – McTominay, N. Matić, P. Pogba – Alexis Sánchez, R. Lukaku, Lingard.
    Náhradníci: Pereira – Bailly, Mata, Carrick, Rashford, Shaw, Darmian.

    Rozhodčí: Swarbrick – Ledger, West.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát v modročerveném, zatímco Manchester přijel v šedých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Pogba ale skvěle dostoupil McAthura a v pádu odhlavičkoval míč do zámezí.
     
    2
    Poprvé v utkání se do útoku vydali také hosté. Kombinaci Manchesteru United na polovině domácích zastavil hvizd rozhodčího. Na trávníku zůstává ležet Patrick van Aanholt.
     
    3
    Patrick van Aanholt musí na chvíli opustit hrací plochu. Krajní obránce domácího celku potřebuje ošetření. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    4
    Andros Townsend udržel míč před dotírajícím Pogbou. Nikdo v modročerveném dresu mu ale nepřišel pomoci a Townsend si musel pooci přihrávkou na obránce.
     
    5
    Ashley Young vhazoval v blízkosti pokutového území domácích. K míči se dral Jesse Lingard, nicméně důrazný Andros Townsend si udělal prostor a získal balón.
     
    6
    Crystal Palace zahrával první rohový kop dnešního utkání. James McArthur odcentroval na zadní tyč. K akrobatickému zakončení se odhodlal James Tomkins jenže vypálil vysoko nad břevno.
     
    7
    Hosté si vypracovali první obrovskou šanci! Romelu Lukaku prodloužil míč hlavou za obranu domácích a Lingard posunul míč do šestnáctky. Před brankou se do zakončení tlačil Alexis Sánchez, ale Wayne Hennessey mu včas zmenšil střelecký úhel!
    7. Šance Alexise Sáncheze
     
    8
    Christian Benteke chtěl na druhé straně překvapit defenzívu Manchesteru, jenže nikdo v modročerveném dresu jeho rozehrávku nepochopil.
     
    9
    Na stadionu od úvodního hvizdu panuje fantastická atmosféra. Zejména domácí příznivci se starají o parádní kulisu. Jejich oblíbence ale čeká těžký zápas.
     
    10
    Wayne Hennessey po útočném faulu Lingarda rozehrával z hranice pokutového území. Domácí brankář nakopl míč na polovinu soupeře, kde zasáhl Smalling.
     
    11
    James McArthur diriguje rozehrávku domácího celku na polovině Manchesteru United. Fotbalisté v modročerveném jsou teď o něco aktivnější.
     
    11
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Domácí celek se překvapivě ujímá vedení! Christian Benteke zatáhl míč do pokutového území, poslal přihrávku na hranici pokutového území, odkud vypálil ANDROS TOWNSEND a za pomoci teče hostujícího obránce dopravil míč do sítě!
    11. Andros TOWNSEND - 1:0
     
    13
    Manchester se ihned po vstřelení úvodní branky dnešního utkání tlačí do útoku. Úvodní branka ještě více nabudila příznivce Crystal Palace. Stadion se otřásá v základech.
     
    14
    Další akci Manchesteru zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si nepohlídal Valencia. Ofsajd!
     
    15
    Domácí zadáci nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Luka Milivojević nechtěl během rozehrávky riskovat a raději si pomohl malou domů.
     
    16
    Ashley Young nakopl míč podél pravé postranní čáry. Za jeho pobídkou sprintoval Romelu Lukaku, jenže také belgický útočník stál v době přihrávky za hranicí ofsajdu.
     
    17
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Andros Townsend se tentokrát rozhodl pro centr na malé vápno, kde se štěstím zasáhla defenzíva hostů.
     
    18
    Martin Kelly si znovu nechtěl přidělávat práci a před dotírajícím Sánchezem se rozhodl pro malou domů. Gólman Wayne Hennessey poté míč nakopl na soupeřovu polovinu.
     
    19
    Alexander Sörloth prošel s míčem až na hranici pokutového území, kde si obhodil obránce, jenže jeho slabá střela levačkou skončila v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    20
    Nemanja Matić udržel pro Manchester polovinu domácího celku. Na jeho vysoký nákop si naskočil Sánchez, ale obránce James Tomkins k němu stačil přistoupit.
     
    21
    Romelu Lukaku si nabíhal na parádní oblouček za obranu domácího celku. Na poslední chvíli k němu přistoupil Patrick van Aanholt, který jej tělem odstavil.
     
    22
    Alexis Sánchez kouzlil s míčem na hranici pokutového území. Proti dvojici domácích obránců ale neměl šanci na úspěch. Domácí celek se opět osvobozuje.
     
    23
    Manchester se usadil v blízkosti pokutového území soupeře. Ashley Young se po chvíli odvážil k odcentrování, ale Wayne Hennessey balón vyboxoval.
     
    24
    Scott McTominay chtěl urychlit rozehrávku Manchesteru prudkou kolmicí za obranu domácích. Za míčem se sice rozběhl Lukaku, ale Wayne Hennessey k němu měl blíže.
     
    25
    Victor Lindelöf našel Sáncheze, který se vydal na slalom středem hrací plochy. Reprezentant Chile sice obešel dva soupeře, jenže poté nerozehrál přesně.
     
    26
    Antonio Valencia udržel na hrací ploše dlouhou přihrávku na pravé křídlo. Hostující fotbalista dokonce odcentroval, jenže před brankou nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    27
    Paul Pogba upadl po souboji na hranici pokutového území. Záložník Manchesteru se vyčítavě podíval na hlavního arbitra, jenže nedovolený zákrok se nepíská.
     
    28
    Andros Townsend se parádně uvolnil na polovině Manchesteru a ze střední vzdálenosti vyslal prudkou střelu. Jeho projektil však postrádal přesnost.
     
    29
    Christian Benteke dostal prostor na polovině soupeře. Andros Townsend využil přihrávky do běhu a dostal se k odcentrování. Smalling míč na poslední chvíli přizvedl ven ze šestnáctky.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a domácí Crystal Palace nadále drží těsné vedení. Manchester se sice tlačí do útoku, ale domácí defenzíva působí kompaktním dojmem.
     
    32
    Andros Townsend si řekl o přihrávku do běhu. Domácí záložník si jej navedl na hranici pokutového území, jenže přes Smallinga nedokázal zakončit.
     
    33
    Ashley Young operoval s míčem na levém křídle. Hostující fotbalista chtěl najít Sáncheze, ale skvěle proti němu vystoupil obránce Aaron Wan-Bissaka.
     
    34
    Chris Smalling diriguje rozehrávku Manchesteru na jeho polovině. Fotbalisté v bílých dresech zatím zrovna nehýří pohybem. Domácí skvěle napadají.
     
    35
    Wayne Hennessey znovu skvěle přečetl úmysl soupeře o rozehrávku a vyrazil z brankové čáry. Před dotírajícím Sánchezem pak schoval míč do rukavic.
     
    36
    Nemanja Matić vymyslel přihrávku za obranu domácího celku. Za míčem spěchal Romelu Lukaku, nicméně domácí stoper James Tomkins zatím hraje povedený zápas.
     
    37
    Paul Pogba chtěl roztáhnout hru přenesením míče na pravou stranu. Antonio Valencia spěchal za jeho skákavou přihrávkou, ale míč nedohnal na hrací ploše.
     
    38
    Paul Pogba se na levé straně uvolnil k odcentrování a vymyslel nádherný oblouček na zadní tyč. Alexis Sánchez se prvně rozběhl špatným směrem a na balón už nedosáhl.
     
    39
    Christian Benteke si v hlavičkovém souboji na polovině Manchesteru United pomohl rukou a dopustil se útočného faulu. Rudí Ďáblové mohou rozehrát.
     
    40
    Aaron Wan-Bissaka předvedl další skvělý defenzivní zákrok. Domácí obránce před sebe nepustil rozběhnutého Valenciu. Manchester přesto zůstává u balónu.
     
    41
    Jesse Lingard se zpoza hranice pokutového území opřel do míče. Jeho přízemní pokus sice prosvištěl kolem obránce, jenže balón proskákal mimo tři tyče.
     
    42
    Scott McTominay fauloval van Aanholta ostrým skluzem a jako první se zapisuje mezi hříšníky.
     
    43
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se chopil Luka Milivojević, jehož centr zneškodnil Matić.
     
    44
    Jeff Schlupp vybojoval balón na polovině hrací plochy a pomohl si malou domů. Domácí už před přestávkou nechtějí pustit United do šance.
     
    45
    Paul Pogba ještě v závěru prvního poločasu táhl akci Manchesteru středem hrací plochy. Ihned k němu přistoupil James Tomkins a akci soupeře zastavil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+2
    Ashley Young ještě táhl akci Manchesteru po levém křídle, jenže nikdo z jeho spoluhráčů se nedokázal uvolnit do dobré pozice.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější domácí fotbalisté! Do první šance se sice dostal Manchester, jenže Alexis Sánchez trefil jen domácího brankáře. Domácí ale hned z první šance udeřili. Andros Townsend napřáhl ze střední vzdálenosti a Victor Lindelöf si jeho pokus srazil do sítě! Od té doby útočil převážně Manchester, nicméně obrana Crystal Palace zatím pracuje na podtrženou jedničku. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Scott McTominay, přichází Marcus Rashford.
     
    47
    Alexander Sörloth si zpracoval vysokou přihrávku na polovinu Manchesteru, jenže ihned k němu přistoupili hned dva soupeři, kteří jej obrali o balón.
     
    48
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Domácí celek z ničeho nic přidává druhou branku! S Manchesterem to nevypadá vůbec dobře! Crystal Palace bleskově rozehrál přímý kop. Na přihrávku si naběhl PATRICK VAN AANHOLT a střelou do šibenice nedal de Geovi šanci!
    48. Patrick van Aanholt - 2:0
     
    50
    Patrick van Aanholt si nyní splnil i své defenzivní povinnosti. Domácí obránce obětavým skluzem zablokoval přihrávku na volného Valenciu.
     
    51
    Paul Pogba napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho pokus měl sice dobré parametry, jenže mířil jen do míst, kde stál připravený Wayne Hennessey.
     
    52
    Patrick van Aanholt je po přestávce hodně vidět. Krajní obránce domácího celku vystihl autové vhazování soupeře a Crystal Palace může kombinovat na polovině Manchesteru.
     
    53
    Alexander Sörloth v blízkosti rohového praporku svedl souboj se Smallingem. Hostující stoper se do něj opřel tělem a získal míč pro Manchester.
     
    54
    Mohlo být sníženo! Chris Smalling si na zadní tyči naskočil na prudký centr od rohového praporku, přetlačil Tomkinse, jenže jeho hlavička minula branku!
     
    55
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Manchester se přeci jen dočkal snížení! Utkání bude ještě nesmírně dramatické! Valencia se po rohovém kopu dostal k odraženému míči, odcentroval na malé vápno a CHRIS SMALLING hlavou překonal bezmocného brankáře!
    55. Chris SMALLING - 2:1
     
    57
    Domácí celek spěchal dopředu s pokusem o odpověď. Andros Townsend se odhodlal k překvapivé střela a David de Gea musel míč přizvednout nad břevno.
     
    58
    Valencia se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého balónu. Rána mu ale vůbec nesedla a přízemní dělovku zablokoval obránce Kelly.
     
    58
    Ashley Young na polovině domácího celku zatáhl za dres McArthura a za odměnu dostává žlutou kartu.
     
    59
    Jeff Schlupp chtěl patičkou po levém křídle rozběhnout Townsenda, jenže druhý jmenovaný jeho úmysl nepochopil a zůstal stát. Manchester bude rozehrávat.
     
    60
    Romelu Lukaku chtěl překvapit obranu domácího celku dlouhou přihrávkou na levé křídlo. James Tomkins ale jeho úmysl přečetl a balón odhlavičkoval.
     
    61
    Alexis Sánchez sice dostihl dlouhou přihrávku na polovinu domácího celku, jenže podle hlavního arbitra si v souboji s Tomkinsem pomohl faulem.
     
    62
    Romelu Lukaku se po přestávce úplně vytratil ze hry. Belgický útočník svedl souboj s obráncem Kellym, jenže ani přes svou urostlou postavu balón nevybojoval.
     
    63
    Alexander Sörloth mohl na polovině Manchesteru rozběhnout McArthura, jenže domácí útočník prováhal ideální moment a musel si pomoci zpětnou přihrávkou.
     
    64
    Rashford sprintoval za dlouhou přihrávkou na hranici pokutového území. Na poslední chvíli se mu pod nohy položil Aaron Wan-Bissaka a včasným skluzem zakopl míč do autu.
     
    65
    Paul Pogba obdržel přihrávku do střelecké pozice, nicméně rozhodl se pro kombinaci se Sánchezem, který mu nedokázal vrátit přesnou přihrávku.
     
    66
    José Mourinho je s výkonem svých svěřenců hrubě nespokojen! Portugalský lodivod je na samé hranici svého vytyčeného prostoru a energicky dává svým svěřencům pokyny.
     
    67
    Christian Benteke se na malém vápně tlačil za nadýchaným centrem z levé strany hrací plochy. Smalling jej na poslední chvíli rozhodil a belgický útočník netrefil branku.
     
    68
    Paul Pogba obdržel krásnou přihrávku na hranici pokutového území a bez přípravy vystřelil! Wayne Hennessey se však proletěl vzduchem a míč vyrazil!
    68. Pogbův pokus
     
    68
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Luke Shaw.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Antonio Valencia, přichází Juan Mata.
     
    69
    Marcus Rashford se na levém křídle uvolnil k odcentrování, jenže jeho prudký centr na malém vápně odvrátil pozorný stoper Kelly. Manchester může pokračovat v obléhání.
     
    70
    Hosté zahrávali další přímý kop v blízkosti pokutového území. Marcus Rashford vymyslel střílený centr, který nezasáhl nikdo z hlavičkářů. Balón proskákal mimo tři tyče.
     
    71
    Christian Benteke v hlavičkovém souboji přetlačil Smallinga. Jeho hlavička ze značky pokutového kopu byla sice prudká, ale prosvištěla nad břevnem.
     
    72
    Romelu Lukaku obdržel průnikovou přihrávku na pravé křídlo a bez váhání odcentroval na malé vápno. Defenzíva Crystal Palace opět zasáhla.
     
    73
    Manchester zahrával rohový kop. Mata vymyslel nadýchaný centr na malé vápno, jenže dobře postavený Alexander Sörloth balón vyhlavičkoval ven ze šestnáctky.
     
    74
    Juan Mata si rozehrávku rohového kopu ještě jednou zopakoval! K míči se dostal Nemanja Matić, jenže jeho přízemní zakončení podle všeho zastavila tyč!
     
    75
    Andros Townsend měl nějaké prupovídky směrem k hlavnímu rozhodčímu a za odměnu vidí žlutou kartu.
     
    76
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí opustilo štěstí! Alexis Sánchez střílel z hranice pokutového území. Od jednoho z obránců se míč odrazil do břevna. Odražený balón si vzal ROMELU LUKAKU, udělal si prostor a přízemní střelou vyrovnal!
    76. Romelu LUKAKU - 2:2
     
    78
    Christian Benteke mohl vrátit domácí celek do vedení! Belgický útočník hlavičkoval z malého vápna, jenže David de Gea na brankové čáře vytasil parádní zákrok!
     
    79
    Alexander Sörloth napřáhl ke střele z dobrých pětadvaceti metrů. Rána mu ale vůbec nesedla, míč se mu svezl po nártu a prosvištěl daleko od branky.
     
    80
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Jaïro Riedewald.
     
    81
    Juan Mata vymyslel prudkou přihrávku do pokutového území. Balón se na hranici šestnáctky různě odrážel. Hráči Manchesteru ještě reklamovali ruku, ale sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    82
    Paul Pogba diriguje rozehrávku Manchesteru na polovině domácího celku. Hostům po vyrovnání narostla křídla a Manchester chce vsítit rozhodující branku.
     
    83
    Manchester United zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho exekuce se ujal Juan Mata, jehož oblouček odhlavičkoval Patrick van Aanholt.
     
    84
    Střídající Jaïro Riedewald bez přípravy odcentroval na značku pokutového kopu, kam si nabíhal Christian Benteke, jenže ve velké rychlosti balón vůbec netrefil.
     
    85
    Domácí celek drží pět minut před koncem nadějný výsledek. V minulém kole na svém stadionu proti Tottenhamu přišli o bod až gólem dvě minuty před koncem.
     
    86
    Paul Pogba se snažil probít k odraženému míči, jenže obránce James Tomkins stál na správném místě a balón se od jeho hrudi odrazil mimo dosah hráčů Manchesteru.
     
    87
    Victor Lindelöf si v hlavičkovém souboji s Bentekem pomohl nedovoleným zákrokem a nabídl domácímu celku přímý kop v blízkosti pokutového území.
     
    88
    Jeho rozehrávky se ujal Luka Milivojević, jehož nadýchaný centr se snesl na hranici pokutového území, kde s přehledem zasáhl Chris Smalling.
     
    89
    Alexis Sánchez chtěl středem hrací plochy procedit přihrávku do pokutového území, jenže jeho prudkou přihrávku zastavil James McArthur.
     
    90
    Juan Mata si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území a ihned střílel! Wayne Hennessey však vyběhl ven z branky a pokus španělského šikuly vyrazil na roh!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+1
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Manchester United v nastavení otáčí dnešní utkání! NEMANJA MATIĆ se dostal k odraženému míči, zpracoval si jej a krásnou dalekonosnou střelou pod břevno vystřelil Manchesteru vítězství!
    90+1. Nemanja MATIĆ - 2:3
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Nemanja Matić (Manchester United).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Manchester United dokázal otočit utkání na půdě Crystal Palace a po výhře 3:2 se vrací zpátky na druhou pozici! Do první šance se sice dostal Manchester, jenže Alexis Sánchez trefil jen domácího brankáře. Domácí ale hned z první šance udeřili. Andros Townsend napřáhl ze střední vzdálenosti a Victor Lindelöf si jeho pokus srazil do sítě! Od té doby útočil převážně Manchester, nicméně obrana Crystal Palace pracovala na jedničku. Po přestávce navíc domácí vedení navýšil Patrick van Aanholt a s Manchesterem to vypadalo bledě. Jiskřičku naděje vykřesal United Chris Smalling, který se prosadil po krásném centru. Manchester byl aktivnější a tlačil se do útoku. Vyrovnání přišlo patnáct minut před koncem, když se díky svému důrazu prosadil Romelu Lukaku! Domácí si mohli vzít vedení zpátky, jenže Benteke nechal vyniknout hostujícího brankáře! Už v nastaveném čase se do odraženého míče opřel Nemanja Matić a parádní střelou vystřelil Manchesteru tři body!
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:57:55)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 11. Townsend (Ch. Benteke), 48. van Aanholt (Schlupp) – 55. Smalling (A. Valencia), 76. R. Lukaku, 90+1. N. Matić

    Karty:   75. Townsend (CRP) – 42. McTominay (MAN), 58. Young (MAN), 90+2. N. Matić (MAN)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:8.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Townsend, McArthur, Milivojević, Schlupp (80. Riedewald) – Ch. Benteke, Sörloth.
    Náhradníci: Cavalieri – Čung-Jong, Delaney, Souaré, Rakip, Jach, Riedewald.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (68. Mata), Smalling, Lindelöf, Young (68. Shaw) – McTominay (46. Rashford), N. Matić, P. Pogba – Alexis Sánchez, R. Lukaku, Lingard.
    Náhradníci: Pereira – Bailly, Mata, Carrick, Rashford, Shaw, Darmian.

    Rozhodčí: Swarbrick – Ledger, West
    thejrc.org