Burnley – Everton 2:1 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Southampton – Stoke 0:0 (kon.)
Swansea – West Ham 4:1 (kon.) | Tottenham – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Watford – West Brom 1:0 (kon.)
Liverpool – Newcastle 2:0 (kon.)
konec
Liverpool FC
2:0 (1:0)
Newcastle United
Sobota 03.03.2018, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Co nejsrdečněji vítám všechny příznivce anglického fotbalu u sledování atraktivního duelu 29. kola Premier League, ve kterém Liverpool FC změří síly s Newcastlem United. Výkop je naplánován na 18:30, tak si to rozhodně nenechte ujít.
     
    LIVERPOOL FC

    Liverpool se statečně drží v boji o elitní čtyřku, a tedy o přímý postup do Ligy mistrů. Družina Jürgena Kloppa drží nadějné třetí místo se čtyřbodovým náskokem na pátou Chelsea, šestý Arsenal už je prakticky mimo hru. V minulém kole Reds přesvědčivě porazili West Ham 4:1 a skvěle navíc vstoupili i do osmifinále Ligy mistrů, když v Portu deklasovali tamní Dragões 5:0.
     
    NEWCASTLE UNITED

    To The Magpies mají letos zcela odlišné starosti, a sice boj o záchranu. Newcastle aktuálně drží patnáctou příčku v tabulce, ztráta osmnácté Swansea na svěřence Rafy Beníteze je ale jen dvoubodová. V novém působišti se skvěle uvedl slovenský brankář Martin Dúbravka, který hned ve svém debutu vychytal nulu proti Manchesteru United, v minulém kole ovšem bývalý gólman pražské Sparty inkasoval dvakrát v duelu na půdě Bournemouthu, ačkoliv ještě v 80. minutě celek ze severovýchodu Anglie vedl 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Can – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Joe. Gomez, A. Moreno, Lallana, Solanke, Matip.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, P. Dummett – Atsu, Merino, Diamé, Kenedy – Jacob Murphy – Gayle.
    Náhradníci: Darlow – Clark, Ayoze Pérez, Ritchie, Hayden, Manquillo, Joselu.

    Rozhodčí: Scott – Long, Cook.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V úvodu utkání mají balon na svých kopačkách svěřenci Jürgena Kloppa, kteří kombinují na vlastní polovině a do jejich rozehrávky se teď zapojil i brankář Loris Karius.
     
    3
    Andrew Robertson nic nevymýšlel a posunul míč pod sebe na Virgila van Dijka, aktivně napadající fotbalisté Newcastlu domácím zatím kombinaci notně znepříjemňují.
     
    4
    Emre Can šikovně roztáhl hru pasem na volného Alexandera-Arnolda, ten se ale po pravém křídle daleko nedostal.
     
    6
    Obrana Magpies teď trochu zaspala a míč se v pokutovém území odrazil k Manému, ten to ale vůbec nečekal a ke střele se ani nedostal.
     
    7
    Ofsajd a v něm Andrew Robertson, svěřenci Rafaela Beníteze tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    8
    Roberto Firmino nedosáhl na dalekonosný nákop do pokutového území, vyběhnuvší Martin Dúbravka balon jistě ukryl ve své náruči.
     
    9
    Paul Dummett čistě zastavil Salaha a šikovně s odrazem od Egypťana dostal míč do zámezí, následovat tak bude jen odkop od Dúbravkovy branky.
     
    11
    Mohamed Salah teď vypálil z první a míčem do obličeje to schytal právě Paul Dummett, zdá se však, že krajní zadák Newcastlu bude v pořádku.
     
    12
    Mikel Merino ve středovém kruhu povalil k zemi Oxladea-Chamberlaina, svěřenci Jürgena Kloppa tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    13
    Sebevědomý Salah to zkusil z velmi ostrého úhlu, Dúbravka si ale prostor u své pravé tyče včas vykryl a nakonec ani nemusel zasahovat.
     
    15
    Dummetta zradilo zpracování, ale Salah s Firminem toho nakonec nedokázali využít a ojedinělou protiakci Magpies zakládá Jacob Murphy.
     
    16
    Ten se nakonec vydal kupředu podél levé postranní čáry, Murphyho průnik ovšem čistě zastavil Dejan Lovren.
     
    18
    Necelých dvacet minut zápasu už je za námi a Reds si zatím nevytvořili ani jednu vyloženě gólovou příležitost, svěřenci Rafaela Beníteze zatím plán svého trenéra plní do puntíku.
     
    19
    Emre Can nacentroval míč do pokutového území, tam se ale nejrychleji zorientoval Martin Dúbravka a okamžitě založil protiakci Magpies.
     
    20
    Ta sice neměla dlouhého trvání, Kenedy byl ale u levé postranní čáry faulován.
     
    21
    Roberto Firmino naprosto zbytečným šlapákem srovnal se zemí Merina, hráči v černo-bílých dresech tak budou zahrávat přímý kop z nějakých třiceti metrů od Kariusovy svatyně.
     
    22
    Exekuce přímého kopu se nakonec ujal stoper Lejeune, který to z uctivé vzdálenosti zkusil přímo, jeho prudkou ránu ale Loris Karius bez potíží zlikvidoval.
     
    24
    Salahovi pokus o narážečku s Firminem nevyšel a Jacob Murphy poté vytlačil domácí hráče až k půlící čáře.
     
    25
    Po závaru uvnitř pokutového území Newcastlu se k odraženému míči dostal Dejan Lovren, domácímu stoperovi se ale nepodařilo balon pořádně trefit a brankář Newcastlu si připsal snadný zákrok.
     
    26
    Reds nakonec z pokračujícího tlaku vytěžili rohový kop, z této standardní situace už ale další nebezpečí pro Dúbravku a spol. nepramenilo.
     
    28
    Christian Atsu nabil na střelu ze střední vzdálenosti neobsazenému Gayleovi, jehož pokus byl ale značně nepřesný a balon proletěl vysoko nad břevnem.
     
    29
    Liverpoolští fotbalisté teď do kombinace zapojují i brankáře Kariuse, i po necelé půlhodině hry hosté stále bez větších problémů drží nerozhodný stav.
     
    30
    Emre Can byl zdvojen Lejeunem a Yedlinem, načež o balon zákonitě přišel, Reds míč ale rychle vybojovali zpět do svého držení.
     
    31
    O pár desítek sekund později však Robertson dnes už podruhé uvízl v ofsajdu a Martin Dúbravka s rozehrávkou pochopitelně spěchat nebude.
     
    32
    DeAndre Yedlin nečekaně přenesl hru na Gaylea, který se šikovně obtočil kolem svého strážce Alexandera-Arnolda, jeho následná střela z ostrého úhlu už ale tak povedená nebyla.
     
    33
    Svěřenci Jürgena Kloppa zahrávali další rohový kop, Mohamed Diamé ale na bližší tyči nepustil Firmina ke střele a roh se bude opakovat.
     
    34
    Dúbravka si teď musel oddechnout. Brankář Newcastlu neodhadl trajektorii centru z pravé strany a trestuhodně promáchl, nikdo v červeném dresu toho ale nestihl využít.
     
    35
    Ofsajd a v něm Dwight Gayle, liverpoolští fotbalisté už pomalu zakládají další protiakci.
     
    36
    Svěřenci Jürgena Kloppa se sice balonu lacino zbavili, následná rozehrávka brankáře Dúbravky ale skončila pouze v autu.
     
    38
    Mohamed Salah si došel pro faul na ose hřiště, Reds tak budou zahrávat další standardku.
     
    39
    Zamýšlený adresát Alex Oxlade-Chamberlain se ale k hlavičce nakonec vůbec nedostal a Kenedy poté zakopl míč až na útočnou polovinu.
     
    40
    Liverpool právě vstřelil branku!
    V závěru prvního poločasu to Liverpoolu přeci jen vyšlo, favorit se ujímá vedení. Alex Oxlade-Chamberlain zavezl míč až před hranici pokutového území, načež vyzval ke skórování MOHAMEDA SALAHA a ten se trefil neomylně, čímž prodloužil svou gólovou sérii už na sedm zápasů!
    40. Mohamed SALAH - 1:0
     
    42
    Kloppova parta se dožaduje rohového kopu, sudí Scott byl ale opačného názoru a rozehrávat tedy mohou hosté.
     
    43
    V závěru první půle se domácí zatáhli do defenzívy a Magpies se poprvé v utkání opravdu usadili na útočné polovině.
     
    45
    Nakonec z toho pramenila rána Merina zpoza hranice pokutového území a Karius měl co dělat, aby jedovatou ránu směřující do pravé šibenice vyrazil!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutka je minulostí a zatím jsme sledovali vyrovnanější zápas, než se čekalo. Liverpool se v útoku dlouho trápil a do vedení se dostal až v závěru prvního poločasu zásluhou Mohameda Salaha, těsně před poločasovým hvizdem navíc Mikel Merino málem vyrovnal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jacob Murphy se vydal kupředu po levém křídle a ze souboje s Alexanderem-Arnoldem se mu podařilo vybojovat autové vhazování pro Newcastle.
     
    48
    Po nepovedené rozehrávce Emreho Cana se kupředu vydal Kenedy, daleko se ale nedostal a svěřenci Jürgena Kloppa už míří do útoku.
     
    49
    Aktivně napadající Magpies nakonec domácí celek vytlačili zpět na jeho vlastní polovinu, Jordan Henderson si nakonec musel pomoci přihrávkou na brankáře Kariuse.
     
    51
    Fotbalisté Newcastlu hrají velmi kompaktně a domácím pořádně ztěžují práci, Reds se jen velmi těžko prokousávají k pokutovému území soupeře.
     
    52
    Domácí lodivod Klopp a samozřejmě i příznivci Reds se dožadují odpískání pokutového kopu kvůli zdánlivé ruce Paula Dummetta, sudí Scott byl ale jiného názoru.
     
    53
    Liverpoolští kombinují na útočné polovině, stále se jim ale nedaří dostat se do zakončení.
     
    55
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že je rozhodnuto, krátce po změně stran Reds přidávají pojišťovací trefu na 2:0! Předcházela tomu podobná akce jako před gólem Salaha, jen tentokrát byl v roli zakončovatele SADIO MANÉ, jenž se tváří v tvář Dúbravkovi nezmýlil.
    55. Sadio MANÉ - 2:0
     
    56
    Reds si teď zbytečně zkomplikovali situaci při rozehrávce, Loris Karius však svým laxním spoluhráčům vypomohl a míč je znovu na polovině Magpies.
     
    57
    Emre Can sice napadajícího Murphyho nemohl vidět, instinktivně ale posunul míč na volného Jordana Hendersona.
     
    59
    Murphy ve sprinterském souboji předčil Dejana Lovrena, jeho následný nákop do pokutového území si ovšem Karius snadno pohlídal.
     
    60
    Hodina hry je za námi a po Maného trefě se dění na hrací ploše výrazně zklidnilo, ani jeden tým se momentálně nikam nežene.
     
    61
    Balon je nyní u Martina Dúbravky, který ale s rozehrávkou otálí a už dobrých deset sekund drží míč ve své moci.
     
    63
    Kenedy ve středu hřiště vybojoval autové vhazování pro Newcastle, kráte nato ale hráči v černo-bílých dresech o míč zase přišli.
     
    64
    Napadající Mikel Merino dostal Cana pod tlak, načež německý štít pro jistotu jen zakopl míč na útočnou polovinu.
     
    66
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Dwight Gayle, přichází Joselu.
     
    67
    Kloppova družina už tolik netlačí na pilu, obránci Reds si už dobrou minutu vyměňují míč poblíž půlící čáry a vůbec nikam se neženou.
     
    68
    Loris Karius našel dalekonosným nákopem na levé straně hřiště volného Maného, který si ale na individuální průnik netroufl a posunul balon pod sebe na Cana.
     
    69
    Jürgen Klopp bouří a na své svěřence teď nevybíravě křičí, Reds totiž po Maného trefě jako by přestali chtít hrát.
     
    71
    Dvacet minut před koncem už se zápas dohrává v podstatě jen z povinnosti, hosté se i nadále jen brání, Reds se ovšem k útočení rovněž nemají.
     
    72
    Střídající Joselu se pokusil uvolnit rozběhnutého Atsua, jeho kolmice ale byla příliš prudká a balon skončil až v autu.
     
    73
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Mikel Merino, přichází Isaac Hayden.
     
    74
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Adam Lallana.
     
    75
    Trent Alexander-Arnold si nepřidělával starosti a posunul míč zpět na brankáře Kariuse. Mrznoucí diváci na tribunách v posledních minutách utichli, ono se ale vlastně není čemu divit.
     
    77
    Po delší době se o nějaký vzruch postaral Adam Lallana, který z levého okraje pokutového území nacentroval míč do předbrankového prostoru, anglický reprezentant byl ale v ofsajdu.
     
    78
    Z Chelsea hostující Kenedy vybojoval pro Magpies rohový kop, po němž se dostal k hlavičce střídající Isaac Hayden, jeho hlavička ale o nějaký ten metr minula levou tyč.
    Maného gól byl dvoustou trefou Reds pod vedením Jürgena Kloppa.

     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází James Milner.
     
    81
    Christian Atsu se málem dostal do brejkové situace, Loris Karius ale vyběhl včas a zkušeně byl u míče dříve než útočník Newcastlu.
     
    82
    James Milner si nerozuměl s Lallanou a míč skončil v autu, hosté tak budou mít k dispozici autové vhazování na vlastní polovině.
     
    83
    Magpies se dožadovali pokutového kopu po údajné ruce Jamese Milnera, ten se ale balonu rukou vůbec nedotkl a hra tak pokračuje bez přerušení.
     
    84
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jacob Murphy, přichází Ayoze Pérez.
     
    86
    Mohamed Salah si šikovně obhodil Jamaala Lascellese, ke střele už se ale poté nedostal a svěřenci Rafy Beníteze následně odkopli míč až k Canovi.
     
    87
    Závěr utkání se hraje v opravdu vycházkovém tempu, z obou stran je to velmi statické a hráči obou týmů už by se nejspíš rádi viděli pod horkou sprchou.
     
    88
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Joël Matip.
     
    90
    Mohamed Salah se pokusil vyzvat ke skórování Lallanu, jeho kolmice však byla zblokována.
     
    90+1
    Na Anfield Road už se rozběhlo tříminutové nastavení, Magpies teď budou mít k dispozici autové vhazování nedaleko půlící čáry.
     
    90+2
    Salah je dnes při chuti. Egyptský reprezentant se mohl vydat do samostatného úniku, Dúbravka mu ale včasným vyběhnutím šanci překazil.
     
    90+3
    Tribuny bouří. Salah se dožaduje odpískání pokutového kopu, sudí Scott se ale dobrých pět sekund díval na pomezního rozhodčího Simona Longa a nakonec penaltu nenařídil!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Po závěrečném hvizdu se z tribun ozývá bučení, James Milner a Dejan Lovren se ještě ptají rozhodčího, proč neodpískal jasný faul na Salaha, jenž postupoval sám na Martina Dúbravku. Právě Salahův gól na konci prvního poločasu rozhodl o tříbodovém zisku pro Reds, krátce po změně stran pak přidal pojistku Sané a utkání se poté už jen dohrávalo.
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:9.
     
    To je z mé strany již vše, brzy na počtenou! (20:27:13)

    Vojtěch Balon

    Branky: 40. M. Salah (Oxlade-Chamberlain), 55. Mané (Firmino)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:9.
    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (79. Milner), Henderson, Can – M. Salah, Firmino (88. Matip), Mané (74. Lallana).
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Joe. Gomez, A. Moreno, Lallana, Solanke, Matip.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, P. Dummett – Atsu, Merino (73. Hayden), Diamé, Kenedy – Jacob Murphy (84. Ayoze Pérez) – Gayle (66. Joselu).
    Náhradníci: Darlow – Clark, Ayoze Pérez, Ritchie, Hayden, Manquillo, Joselu.

    Rozhodčí: Scott – Long, Cook

    Diváci: 53287
    bahis siteleri