Linz – Sturm Graz 0:2 (kon.) | Austria – Wolfsberger 2:0 (kon.) | Mattersburg – Admira 3:2 (kon.)
St. Pölten – Rheindorf Altach 1:2 (kon.)
konec
SKN St. Pölten
1:2 (0:0)
SC Rheindorf Altach
Sobota 03.03.2018, 18:30 • NV Arena, Sankt Pölten • Rakouská Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím. Těším se někdy příště u dalších online přenosů. (20:26:05)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 12:14.
     
    Přestože se domácí v druhém poločase velmi výrazně snažili, na udržení příznivého stavu to nestačilo. Naopak Altach využil svého tlaku a dosáhl na velmi cenné tři body. Sankt Pölten se tak dále trápí v marastu posledního místa.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    O posledních několik šancí se ještě pokoušejí domácí.
     
    90+2
    Husein Balič ještě stihl obdržet žlutou kartu za sražení protihráče rukou v hlavičkovém souboji.
     
    90+1
    Sankt Pölten se ještě dostává k ohrožení branky soupeře díky volnému kopu z příjemné vzdálenosti.
     
    89
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    To bylo hodně povedené! V samém závěru strhává Altach vedení na svou stranu. Přízemní centr Mitroviće poslal ještě z prostoru před velkým vápnem do branky SAMUEL OUM GOUET.
     
    88
    V závěru zápasu se oba týmy tlačí na jednu, či druhou stranu. Díky tomu jsou sváděny časté boje o míč ve středu.
     
    86
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Eren Keles, přichází Husein Balič.
     
    86
    Altach se dostal k dalšímu volnému kopu. Ovšem tentokrát až vlastní obranné poloviny. Alespoň však dlouhým nákopem poslal míč směrem k velkému vápnu.
     
    84
    Do rychlého protiútoku se dostali hosté. Kombinačně se ovšem nedostali dále než před velké vápno. To spolehlivě obrana Sankt Pöltenu zablokovala.
     
    82
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Yusuf Otubanjo, přichází Jan Zwischenbrugger.
     
    82
    Za přidržení protihráče obdržel následně další žlutou kartu Benedikt Zech.
     
    79
    Po nepříjemném střetu s Grbicem, který poté musel být ošetřován si vysloužil žlutou kartu i Daniel Schütz.
     
    78
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Roope Riski, přichází Kwan-Ryong Pak.
    78.
     
    78
    Zajímavou příležitost přinesl volný přímý kop domácích. Ten směrem k brance rozehrál Michael Ambichl. Ve hloučku hráčů před brankou stojících se jej domácí hlavičkou pokusili poslat do branky. Finální šance padla od Dominika Hofbauera, který se pokusil najít volnou skulinku těsně u tyče. Neúspěšně.
     
    76
    Povedenou šanci měl na své kopačce Christian Gebauer. Svůj pokus ale vyslal na bránu z příliš velké dálky, tudíž jej dokázala obrana domácího celku vystrnadit.
     
    72
    Z něho poslal Grbic míč k pravé straně. Brankář domácích ale tuto šanci přesně vystihl a proti míči vyskočil správným směrem.
     
    71
    Vyrovnání však Altachu nestačí. O další šance v podobě volného kopu se postará Adrian Grbic.
    70. Hannes AIGNER - 1:1
     
    70
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Z něho se také podařilo Altachu vyrovnat! Svou levou nohou poslal míč těsně k pravé tyčce HANNES AIGNER, který opět vrací svůj tým do hry po dlouhém snažení.
     
    69
    Hosté se stále více a více tlačí směrem k prostoru vápna Dmitroviće. Což má za následek i opakovaný volný přímý kop.
     
    66
    Podruhé se v tomto zápase žlutilo. Po sražení s Huseinem Balicem si žluté napomenutí vysloužil Yusuf Otubanjo.
     
    65
    Altach se dostal k dalšímu přímému kopu. Opětovná Lienhartova přihrávka však znovu našla pouze prostor před brankou Dmitrovićem, který ji přesně odkopl do středu pole.
     
    65
    Hosté se neustále snaží o vyrovnání. Proti nim však stojí kompaktní obrana Sankt Pöltenu, která spolehlivě blokuje veškeré útočné příležitosti.
     
    63
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Louis Ngwat-Mahop, přichází Hannes Aigner.
     
    61
    Obrovská šance domácího týmu! David Atanga se objevil sám před brankou, kde ho jeho spoluhráči našli krásnou přihrávkou. K jeho smůle ovšem Atanga netrefil volnou polovinu branky, nýbrž prostor těsně za ní.
     
    59
    Z následného nahození se bleskově vydal do protiútoku Michael Ambichl. Přestože jej obránci Altachu nakonec dostihli, další rohový kop již Sankt Pöltenu nikdo neodpáře.
     
    59
    Volného přímého kopu se dostali i hosté. Ten rozehrál Andreas Lienhart, ovšem přímo do rukavic gólmana Dmitroviće.
     
    57
    Altach se prokombinovával útočnou polovinou tak dlouho, až přišel nedovolený zákrok. Po kterém se navíc poprvé v tomto zápase žlutilo. Napomenutí si odnesl Adrian Grbic.
     
    55
    Z rohového kopu Sankt Pöltenu se nyní Altach poučil a bezprostředně jej poslal mimo ohrožení vlastní branky. Naopak započal ohrožování branky soupeřovy.
     
    54
    Obdržený gól trochu vlažnější Altach v druhém poločase více nakopl. Pokračuje ale ve své enormní neefektivitě, díky čemuž dokáže málokdy zakončit své akce střelou. Už skoro nikdy pak střelou na bránu.
    52. Daniel SCHÜTZ - 1:0
     
    52
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    Trochu překvapivě se domácí ujímají vedení. Z rohového kopu se dostal míč k DANIELU SCHÜTZOVI, který se na několikrát ze shrumáže hráčů pokusil procedit míč za Kobrase, až byl nakonec úspěšný.
     
    50
    Sprinterský průnik hráčů Sankt Pöltenu dokázali hosté včas ubránit. V sevření protihráče se však dopustili provinění. Sankt Pölten se tak dostal k volnému kopu.
    49.
     
    49
    Krásná šance Christiana Gebauera! Několika kličkami si obehrál dvojici protihráčů. K jeho smůle pak ve vápně nenašel žádného spoluhráče v úplně ideálním postavení. Přihrávku tak poslal do prostoru, čímž byla akce ukončena.
     
    47
    Sankt Pölten se pokusil o nasměrování míče k velkému vápnu před Kobrasem. V tomto prostoru však nestál žádný z domácích hráčů, díky čemuž si míč opět přivlastnili hosté.
     
    46
    Druhou periodu začali opět aktivněji hosté. Ihned po úvodním výkopu se směrem k brance dostal Adrian Grbic. S jeho vysoce troufalým nákopem ovšem neměl Dmitrović vůbec žádný problém.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Přes občasné nádechy měl daleko více hry hostující celek. Ani jeden z týmů se ovšem nedostal do vyložené gólové příležitosti, díky které by byl schopen změnit gólový vývoj.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní sudí nastavuje dvě minuty.
     
    44
    Martin Rasner spěchá dopředu. Následně se pokusil s míčem najít Kelese, což se mu nevyvedlo zcela dle jeho představ,
     
    41
    Nákop domácích bezprostředně po autovém vhazování podél autové čáry našel pouze obránce Altachu. Hostům se následně podařilo celkem rychle přesunout směrem k Dmitrovićovi.
     
    40
    Ve vzduchu si oba týmu předávají míč mezi sebou. Ten pak k zemi srazila domácí obrana, která se velmi rychle přeměnila v útok.
     
    39
    O troufalou šanci se postaral Ngwat-Mahop i podruhé. Tentokrát míč našel čelo domácího obránce, od něhož se také odrazil.
     
    37
    Slibně se vyvíjející souhra mezi Gebauerem a Ngwat-Mahopem neměla příliš dlouhého trvání. Zpětnou přihrávku nedokázal Christian Gebauer převzít tak přesně, jak by potřeboval. Tudíž ho defakto okamžitě obral o míč před ním stojící protihráč.
     
    34
    Po mezidobí, kdy se domácí nadechovali k příležitostem, se i Altach předvedl. Přesun hostí po celém trávníku směrem k Dmitrovićovi se zakončit pokusil Samuel Yves Oum Golet. Těsně před něj si ale vyběhl domácí obránce, který také přízemní střelu uzemnil úplně.
     
    33
    Následný průnik Roope Riskiho zmařili sudí díky zachycení záložníka domácích v ofsajdovém postavení.
     
    32
    O závan šance na branku hostujícího celku se postaral Eren Keles. I ten však pálil hodně mimo svatyni Martina Kobrase.
     
    30
    Sankt Pöltenu se zadařilo sebrání míče hostujícím. Přesto nakonec byla hra zakončena až Dmitrovićem, který míč vrací do hry dlouhým odkopem.
     
    29
    Útočný nápad domácích neměl dlouhého trvání. Altach se znovu dostal k míči, který se postupně snaží nasměrovat k brance.
     
    27
    St. Pölten musí opětovně čelit přímému kopu. Z pravé strany jej opět vyslal Schreiner. Domácím se jej podařilo odhlavičkovat za vápno, odkud míč hosté odpálili vedle branky.
     
    26
    Malou domů byla zahájena rozehrávka Sankt Pöltenu, díky které se domácí dostali až k velkému vápnu. Zde však křižnou přihrávku mezi žlutomodrými srazil Adrian Grbic.
     
    23
    Hosté získávají výhodu v podobě přímého kopu. K jeho exekuci se dostal Emanuel Schreiner, načež míč do rukavic domácího gólmana dohlavičkoval Otubanjo.
     
    21
    O zakončení Altachu se opětovně postaral Christian Gebauer. Perfektně přijatou přihrávku však obloukem pouze namířil vedle Dmitrovićovy branky.
     
    20
    Skvěle myšlený centr Christiana Gebauera našel pouze hráče Sankt Pöltenu, díky čemuž byla útočná šance Altachu zmařena.
     
    19
    Sankt Pölten se stále více a více tlačí směrem do útoku. Jeho kombinace ale není natolik důrazná, aby se hosté museli nějak výrazně strachovat.
     
    17
    Slibně se vyvíjející šance domácích vzala za své na hranici velkého vápna. Altachu se pak podařilo dostat se ven, přesto se nakonec dokázal Sankt Pölten přímo do vápna vrátit. Nezmohl se ale ovšem na více než odkop vedle branky hostí.
     
    15
    Domácí hledají každého nehlídaného spoluhráče k rozehrávání od vlastní branky. Na polovině o míč přišli, Altach vybojoval míč zpět. Důraznou střelou z velkého vápna pak prověřil Dmitroviće Martin Rasner. Gólman domácích si ale míč dokázal stáhnout k sobě.
     
    14
    A hned další šanci měl Altach vzápětí. Od Andrease Lienharta přišel přesně namířený rohový kop. Ten už ale útočící družstvo nedokázalo převzít tak, jak potřebovalo. Následná střela tudíž skončila na kopačkách Sankt Pöltenu.
     
    13
    Tuto chybu se ale Altach velmi rychle snažil potrestat. Z pokutového území vyslal na Dmitroviće střelu Yusuf Otubanjo. Domácí brankář ji dokázal vyrazit před sebe.
     
    11
    Zajímavou přihrávku obdržel Roope Riski! Rychlý pass přes několik obránců hostujícího týmu ale nedokázal zpracovat dříve, než k míči seskočil gólman Martin Kobras.
     
    10
    Domácí se přihlásili o slovo v útočné situaci. Velmi brzy ovšem o míč přišli, načež si obrana Altachu přihrávala na vlastní polovině.
     
    9
    Po delší době si sáhl na míč gólman Dmitrović. Jeho nákop ovšem mířil přesně do zámezí. Altach se tedy dostal k autovému vhazování.
     
    8
    Altach je stále u míče. U středového pole však kombinoval tak dlouho, až se ofenziva St. Pöltenu vydala na útočný výlet. Před brankou však Oum Gouet vyhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    7
    Od své branky odkopl míč gólman Kobras. Jeho spoluhráči pak drží míč těsně před středem hřiště, kde čekají na vzájemnou rozehrávku.
     
    5
    Altach se neustále snaží o kombinace na polovinu soupeře. Tu se ovšem Sankt Pöltenu daří blokovat.
     
    4
    Domácí tým se osvobodil na míči, postupně se dostal až k rohovému praporku. Zde ovšem Martin Rasner srazil Emanuela Schneinera, čímž záložník Altachu o míč přišel.
     
    3
    Od Davida Atangy jsme se dočkali prvního přímého kopu proti brance Sankt Pöltenu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SKN St. Pölten: Dmitrović – Huber, Ambichl, Keles – Roope Riski, Schütz, Rasner, L. da Silva, Wessely, Atanga – Hofbauer.
    Náhradníci: Vollnhofer – Mugamedbegovic, Luxbacher, Malicsek, Balič, Bajrami, Pak.

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Oum Gouet, Netzer, Lienhart, Grbic – Gebauer, Salomon, Otubanjo, Schreiner – Zech, Ngwat-Mahop.
    Náhradníci: Lukse – Zwischenbrugger, Nussbaumer, Tartarotti, Aigner, Janeczek, Akyıldız.

    Rozhodčí: Eisner – Riedel, Bauernfeind.
     
    Předchozí vzájemný zápas

    16. kolo, 25.11.: SC Rheindorf Altach – SKN St. Pölten 3:0
    Vstřelené góly: 14. Salomon, 64. Zwischenbrugger, 76. Honsak
     
    SC Rheindorf Altach

    Celek z opačného konce Rakouska je na tom v letošní sezóně o něco lépe. Na svého soupeře má náskok sedmnácti bodů a dvou míst v tabulce. Ovšem ani oni již delší dobu nevyhráli. Naposledy 10. prosince taktéž proti Austrii. Na rozdíl od Sankt Pöltenu má ale Altach na svém kontě dvě remízy proti Wacu a Mattersburgu.

    Nejlepším střelcem Altachu je Johannes Aigner, který se do branek soupeřů dokázal prosadit sedmkrát. Všechny zápasy odchytal dlouholetý hráč Altachu Martin Kobras.

    Poslední zápasy Altachu:
    SC Rheindorf Altach – SV Mattersburg 1:1
    LASK Linz – SC Rheindorf Altach 2:0
    SC Rheindorf Altach – Red Bull Salzburg 0:1
     
    SKN St. Pölten

    Tým ze západní části Rakouska nemá tuto sezónu rozehranou příliš úspěšně. Z dosavadních 24 utkání získal pouhých deset bodů a drží se na posledním místě. Na devátý RZ Pellets navíc ztrácí také deset bodů. Boj o záchranu tak v jarní části sezóny bude pro St. Pölten velmi těžký. Navíc čeká na výhru již od 29.11., kdy porazil Austrii Vídeň.

    Nejlepším střelcem Sankt Pöltenu je útočník Roope Riski, který se v osmnácti utkáních prosadil gólově čtyřikrát. Dvacet zápasů St. Pöltenu odchytal Christoph Riegler, zbylé čtyři Filip Dmitrović.

    Poslední zápasy St. Pöltenu:
    18.2.: Red Bull Salzburg – SKN Sankt Pölten 4:0
    10.2.: SKN Sankt Pölten – SV Mattersburg 0:3
    3.2.: LASK Linz – SKN Sankt Pölten 2:1
     
    Zdravím vás u 25. kola rakouské Tipico Bundesligy. V rámci toho se proti sobě postaví týmy SKN St. Pölten a SC Rheindorf Altach. Oba týmy potřebují získat vítězství, neboť se nacházejí na chvostu tabulky. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vít Trubička

    Branky: 52. Schütz – 70. Aigner, 89. Oum Gouet

    Karty:   79. Schütz (SPN), 90+2. Balič (SPN) – 57. Grbic (ALT), 66. Otubanjo (ALT), 82. Zech (ALT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 12:14.
    SKN St. Pölten: Dmitrović – Huber, Ambichl, Keles (86. Balič) – Roope Riski (78. Pak), Schütz, Rasner, L. da Silva, Wessely, Atanga – Hofbauer.
    Náhradníci: Vollnhofer – Mugamedbegovic, Luxbacher, Malicsek, Balič, Bajrami, Pak.

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Oum Gouet, Netzer, Lienhart, Grbic – Gebauer, Salomon, Otubanjo (82. Zwischenbrugger), Schreiner – Zech, Ngwat-Mahop (63. Aigner).
    Náhradníci: Lukse – Zwischenbrugger, Nussbaumer, Tartarotti, Aigner, Janeczek, Akyıldız.

    Rozhodčí: Eisner – Riedel, Bauernfeind
    thejrc.org