Villarreal – Girona 0:2 (kon.) | Sevilla – Ath. Bilbao 2:0 (kon.) | Leganés – Malaga 2:0 (kon.)
La Coruňa – Eibar 1:1 (kon.) | Real Madrid – Getafe 3:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
0:2 (0:1)
Girona FC
Sobota 03.03.2018, 13:00 • Estadio de la Cerámica • Španělská LaLiga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro tentokrát vše, příště na počtenou! (14:53:12)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:18.
     
    Je dobojováno, Girona překvapivě vítězí ve Villarrealu 2:0 a na šestý tým tabulky bude po dnešku ztrácet už jen jediný bod, a ligový nováček je tak reálně ve hře o pohárovou Evropu. Už po čtvrthodině hry otevřel skóre povedenou hlavičkou Stuani a fotbalisté Villarrealu si sice především po změně stran vytvořili několik šancí na vyrovnání, na skvěle chytajícího Bona ale nedokázali vyzrát. Deset minut před koncem navíc přidal náramnou střelou do šibenice definitivní razítko na výhru Girony střídající Lozano.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jeho exekuce se ujal Manu Trigueros, jehož neutěšená rána ovšem proletěla vysoko nad břevnem Bonovy svatyně.
     
    90+1
    Polovina dvouminutového nastavení už je minulostí, Villarreal bude mít po faulu na Carlose Baccu k dispozici ještě jeden přímý kop.
     
    89
    Po Lozanově trefě se utkání prakticky už jen dohrává, ani jeden tým se nemá k útočení a výsledkem je neatraktivní plácaná na půli hřiště.
     
    88
    Pokus o kolmici na Baccu zachytil Jonás Ramalho a okamžitě se s míčem vydal kupředu, načež se pokusil vyslat na zteč Anthonyho Lozana, autor druhého gólu Girony ale uvízl v ofsajdu.
     
    87
    Z ostrého úhlu to zkusil Manu Trigueros, jeho pokus ale rozvlnil pouze boční síť a Bono i tentokrát s odkopem od své branky pochopitelně otálí.
     
    85
    Tribuny Estadio de la Cerámica se už povážlivě vyprazdňují, mnoho fanoušků už radši vyrazilo na oběd, než aby sledovali trápení svých oblíbenců proti ligovému nováčkovi.
     
    84
    Rodrigo Hernández v návalu frustrace naprosto zbytečně postrčil k zemi Mojicu, v tuto chvíli je už prakticky jasné, že Girona si překvapivě odveze z Villarrealu všechny tři body.
     
    83
    Jaume Costa to zkusil z uctivé vzdálenosti, proti jeho nepřesnému pokusu ale Bono zasahovat nemusel a nyní bude mít čas a klid na rozehrávku.
     
    82
    Anthony Lozano měl navíc o pár desítek sekund později na kopačce třetí gól Girony, tváří v tvář Asenjovi ale nedokázal zakončit!
    80. Anthony LOZANO - 0:2
     
    80
    Girona právě vstřelila branku!
    To jsou věci. Zdá se, že je rozhodnuto! Cristian Portugués utekl po pravém křídle a poté přenechal míč střídajícímu ANTHONYMU LOZANOVI, načež čerstvá posila Girony z barcelonské rezervy napálila míč nechytatelně do levé šibenice!
     
    79
    V posledních minutách Villarrealským zoufale chybí přesnost v předfinální fázi, naštěstí pro ně ale nepovedená rozehrávka Girony skončila jen u Martíneze.
     
    78
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Roger Martínez.
     
    76
    Ofsajd a v něm Cristian Portugués, domácí fotbalisté už bleskurychle míří zpět na útočnou polovinu.
     
    75
    Dalekonosný nákop na Carlose Baccu byl příliš prudký a míč skončil až v zámezí, v posledních minutách tlak Villarrealu poněkud polevil.

    Vojtěch Balon

    Branky: 16. Stuani (B. García), 80. Lozano (Portugués)

    Karty:   2. Raba (VLR), 34. J. Costa (VLR), 39. Bonera (VLR), 61. M. Gaspar (VLR) – 42. Granell (GIR)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:18.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Bonera, Álvaro González, J. Costa – Castillejo (59. R. Soriano), Hernández, Trigueros – Raba (46. Ünal), Fornals (78. R. Martínez), Bacca.
    Náhradníci: Barbosa – V. Ruiz, Ünal, R. Soriano, Antonio Rukavina, R. Martínez, Morlanes.

    Girona FC: Bono – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Maffeo, Pons (63. Aleix Garcia), Granell, Planas (25. Mojica) – Portugués, Stuani (71. Lozano), B. García.
    Náhradníci: Lizak – Mojica, Douglas Luiz, Timor, Muniesa, Lozano, Aleix Garcia.

    Rozhodčí: González – García, De Francisco
    thejrc.org