Schalke – Hertha 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hannover 1:0 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 0:2 (kon.)
Hamburg – Mohuč 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Dortmund 1:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
0:2 (0:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 03.03.2018, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:18. (17:25:07)
     
    V důležitém souboji týmů ze středu tabulky si připisuje tři body Hoffenheim, který na trávníku Augsburgu zvítězil 2:0.

    Úvod zápasu byl ospalý z obou stran, ale postupem času se především Hoffenheim dostával více a více do ofenzivní části. Po třiceti minutách vyvrcholilo útočné snažení hostujícího celku parádní hlavičkou Andreje Kramariče, který nedal Hitzovi žádnou šanci. Ve druhém poločase poté přišel vynikající protiútok, který vedl Serge Gnabry. Ten si ještě ve vápně narazil s Kramaričem a poté sám zakončil do opuštěné branky. Domácí mohli snížit, ale po brance střídajícího Parkera se pískal ofsajd. V závěru si již tři body hostující Hoffeinheim i s Pavlem Kadeřábkem na trávníku pohlídal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dlouhý pas Daniela Baiera doputoval jen k hostujícímu brankáři. Oliver Baumann se tak po dlouhé době setkal s balonem.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Nepříjemnou situaci prožil Pavel Kadeřábek, který dohrával souboj na zadní tyči. Nabíhající Córdova českého hráče rozhodil ze stability a poté Kadeřábek narazil do reklamy položené na trávníku za brankovou lajnou.
     
    89
    Druhým potrestaným hráčem žlutou kartou je hostující Nadiem Amiri, který zbytečně fauloval zezadu unikajícího Baiera.
     
    88
    Hoffenheim i nadále kontroluje závěr dnešního střetnutí. Po dalším rohovém kopu se dostal k hlavičce Uth, ale jeho pokus jen jen vysoko nad břevno Hitzovy branky.
     
    87
    A mohlo být definitivně rozhodnuto. Uth si našel balon v pokutovém území v dobrém náběhu, ale v poslední moment se mu střela svezla po kopačce a končí jen vedle bližší tyče.
     
    86
    Kadeřábkův centr našel až na druhé straně trávníku Schulze. Následně ale přichází faul právě Nica Schulze, který si dal balon až příliš daleko od kopačky.
     
    85
    Khedira skvěle zapracoval ve středu pole, vybojoval balon. Domácí se poté dostali s míčem až do pokutového území, ale proti skvěle hrající obraně se znovu neprosadili.
     
    84
    Parker spolupracoval s dalším střídajícím hráčem a to Richterem. Ten poté centroval na Gregoritsche, ale následný pokus hlavou jen mimo tři tyče.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Mark Uth zakončoval rychlý protiútok hostujícího celku střelou jen do obránce.
     
    82
    Hoffenheim stále nepouští soupeře k závěrečnému náporu. Kadeřábek hned několikrát vhazoval na pravé straně, ale ve středovém kruhu získal balon Parker.
     
    81
    Kadeřábek dovádí na pravé straně vynikající práci. Nyní ale šel do soupeře až příliš aktivně Amiri a je pískán další faul.
     
    79
    Córdova se dostal k hlavičce. Prudký pas si našel hlavu střídajícího hráče domácího celku, ale Sergio Córdova se mezi tři tyče netrefil.
     
    78
    Kadeřábek vyšel z klubka hráčů na pravé straně jako vítěz. Po jeho zblokovaném centru se však rohový kop kopat nebude. Český reprezentant se dostal s balonem až za brankovou lajnu.
     
    77
    Augsburgu se nedaří kombinace. Toho využívá hosté a s klidem kontrolují průběh zápasu. Po několika nečistých zákrocích si hlavní rozhodčí vybral k odpískání faul Khediry.
     
    75
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marcel Heller, přichází Marco Richter.
     
    75
    Schmid se opřel do balonu při rozehrávce volného přímého kopu, ale míč od jeho kopačky končí jen vysoko nad hostující brankou.
     
    74
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Ádám Szalai.
     
    73
    Augsburg zkouší také přitvrdit hru, ale Rani Khedira to přehnal. Sestřelil unikajícího Geigera a hosté budou rozehrávat volný přímý kop.
    72. Neuznaná Parkerova branka pro ofsajd
     
    72
    Domácí se již radovali ze snížení, ale po rohovém kopu je pískán ofsajd. Parker si skvěle zabíhal na zadní tyč na prodloužený centr, ale jen těsně se ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    71
    Augsburg se usadil v posledních minutách na polovině soupeře. Po Baierově přihrávka do vápna se musel zapojit do obrany Kadeřábek, po jeho zákroku se bude kopat rohový kop.
     
    70
    Hübner schytal nepříjemný zákrok od Córdovy. Hlavní rozhodčí ale tvrdý faul netrestá ani žlutou kartou.
     
    69
    Michael Gregoritsch se hnal za balonem, ale nepohlídal si ofsajdovou a pozici a musí tak svůj pohyb k míči zastavit.
     
    68
    Kramaričův pas do pokutového území směřoval do klubka těsně před brankářem. Hitz si ale došel pro balon a dokázal ho vyboxovat.
     
    67
    Mark Uth skvěle přebral kolmici v pokutovém území, ale už se dostal do velkého úhlu a nemohl tak pálit na branku. Vybojoval alespoň rohový kop.
     
    66
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Lukas Rupp, přichází Nadiem Amiri.
     
    66
    Neurovnaná část hry pokračuje. Akpoguma vletěl do souboje pozdě, ale faul pískán není.
     
    64
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Mark Uth.
     
    63
    Augsburg se ubránil a mohl se také vydat do útoku. Hinteregger spolupracoval s Baierem ve středu pole, následně přišla přihrávka křížem na rozběhnutého Hellera, ale balon získávají znovu jen hosté.
     
    62
    První potrestaným hráčem zápasu je Lukas Rupp, který zajel zezadu do rozehrávajícího Baiera.
     
    62
    Po vstřelené brance se hra znovu uklidňuje. Hoffenheim kontroluje vývod zápas postupnou kombinací ve středu pole.
     
    60
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Kevin Danso, přichází Shawn Parker.
     
    60
    Po hodině hry se znovu dostal do útočné pozice hostující celek. Lukas Rupp hledal ve vápně Kramariče, ale střelec první dnešní branky byl pokryt.
     
    59
    Augsburgu se podařilo usadit se na útočné polovině. Po druhém rohovém kopu v řadě si Baumann došel pro balon do klubka hráčů.
     
    57
    Schulz nyní zazmatkoval, malou domů posílal na nepřipraveného Baumanna, který měl co dělat, aby balon poslal na rohový kop.
     
    56
    Po prudkém centru do vápna se prosadil k hlavičce jen bránící Akpoguma. Akce ale ještě pokračovala, ale ani druhý pokus do vápna se neujal.
     
    55
    Augsburg se stále nemůže probojovat k balonu. Hoffenheim si nyní s hráči soupeře hraje. Ku spadl na pravé straně a hlavní rozhodčí píská faul.
     
    54
    Hostující hráče druhá branka ještě více povzbudila a nyní jasně přehrávají soupeře. Augsburg si navíc pomáhá také faulem ve středové kruhu.
     
    52
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Killian Jakob, přichází Sergio Córdova.
    51. Serge GNABRY - 0:2
     
    51
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Baierův nákop měl najít na pravé straně Hellera, ale vznikl z toho smrtící protiútok hostujícího celku. Ve středu trávníku výborně zabojoval dvaadvacetiletý útočník Hoffenheimu SERGE GNABRY, poté si ještě ve vápně narazil s Kramaričem a následně už měl před prázdnou brankou jasnou pozici.
     
    50
    Ve druhém poločase je zatím aktivnějším týmem Hoffenheim. Nyní to ale zkusil Heller individuálně, ale jeho počínání zastavil ještě před vápnem Vogt.
     
    49
    Hoffenheim vybojoval balon ve středu hřiště, Kadeřábek rozkmital své rychlé nohy, ale centr mu blokuje Jonathan Schmid.
     
    48
    Také na druhé straně trávníku byl úspěšnější obránce. Proti Kramaričovi zasáhl u brankové lajně pohotovým skluzem Philipp Max.
     
    47
    Domácí fotbalisté rozehráli druhou polovinu dnešního zápasu ze středového kruhu. Rychle přišla blesková nahrávka na Hellera, ale ten v souboji se Schulzem neuspěl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas tak končí. Týmy se dlouho po začátku zápasu nemohly dostat do pořádného tempa. Hoffenheim převzal po čtvrthodině hry aktivitu, která nakonec vyvrcholila úvodní brankou. Hitz nepřesně rozehrál, následně se hosté zmocnili balonu ještě na útočné polovině. Hübner bleskově a milimetrově našel centrem Andreje Kramariče, který parádní hlavičkou k tyči poslal Hoffneheim do vedení. Na odpověď se zatím domácí Augsburg nezmohl a Oliver Baumann tak velmi snadno drží čisté konto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hosté ještě jednou vyzkoušeli pozornost obrany Augsburgu. Prudký centr po trávníku ale dokázal Danso s přehledem odvrátit.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Střela nakonec přišla. Z třiceti metrů se opřel do balonu Baier, ale domácí kapitán nedal střele takovou razanci, která byl mohla ohrozit Baumanna.
     
    44
    Minutu před pauzou se domácí usadili na útočné polovině. Danso vysunul Jakoba, který poté ještě hledal Gregoritesche, ale hostující obrana znovu nedovolila ohrozit Baumanna.
     
    43
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Schulz bojoval na pravé straně, ale proti napadajícímu soupeři si musel pomoct jen dlouhým nákopem.
     
    41
    Marwin Hitz musí být dokonce ošetřen po zákroku proti střele Lukase Ruppa. Po krátkém pobytu na trávníku se ale domácí brankář zvedá a bude pokračovat ve hře.
     
    40
    Naopak druhou branku mohli přidat hosté. Po zblokovaném centru vyplaval na pravé straně Lukas Rupp, ale z dobré pozice napálil jen Hitze.
     
    39
    Augsburg zvýšil po inkasované brance aktivitu směrem dopředu, ale zatím si nevypracoval jedinou střeleckou pozici.
     
    38
    Andrej Kramarič měl v pokutovém území prostor, ale Philipp Max mu přišlápl kopačku a hostující útočník končí na trávníku. Hlavní rozhodčí ale nyní pokutový kop pískat nebude.
     
    37
    Hoffenheim pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Po dlouhém autu se dostal k balonu na levém kraji Gnabry, ale s jeho kličkou si poradil bránící Danso.
     
    36
    Dennis Geiger si připomněl na trávníku. Po narážečce s Ruppem vystřelil z první, ale míč končí jen na obránci Augsburgu Hintereggerovi.
     
    35
    Nyní si pohlídal balon na pravé straně Kadeřábek a hosté tak budou moci vhazovat v dostatečné vzdálenosti od své branky.
     
    34
    Augsburg se snaží o rychlou odpověď, ale snažení domácího týmu ukončil faulem daleko od branky Rupp.
    32. Andrej KRAMARIĆ - 0:1
     
    32
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Marwin Hitz nepřesně vykopl a hosté se tak dostali k balonu ještě na útočné polovině. Po parádním centru Hübnera se dostal zcela osamocen k hlavičce ANDREJ KRAMARIČ, který umístil svůj pokus přesně k bližší tyči. Hitz byl na brankové lajně bez šance.
     
    31
    Augsburgu se standardní situace zatím vůbec nedaří. Po další rozehrávce od rohového kopu se dostali do protiútoku hosté. Gnabry však netrefil míč čistě a Hitz tam měl ulehčenou práci.
     
    30
    Po půlhodině hry si výborně naběhl na průnikovou přihrávku Schmid, následně se ale k němu stáhl Hübner, který dokázal zblokovat jeho centr na rohový kop.
     
    29
    Geiger je v posledních minutách aktivní. Po souhře s Kadeřábkem vysunul Geiger Gnabryho, ale ten už centroval jen do rukavic Hitze.
     
    28
    Geiger rozjel útočnou akci Hoffenheimu, Gnabry ale balon proti přesile neudržel a najednou se hrnuli domácí do přečíslení. Ku si však ve finální fázi s Gregoritschem nerozuměl.
     
    27
    Druhý rohový kop v krátkém čase ale končí jen u Olivera Baumanna, který s přehledem sebral balon do rukavic.
     
    26
    Ale Augsburgu ale ještě pokračovala. Schmid se ještě dostal k odraženému balonu, ale jeho střela z velkého úhlu končí jen nad brankou. Baumann nakonec ještě tečoval míč a domácí budou pokračovat rohovým kopem.
     
    25
    Po dlouhém pase na rozběhnutého Gregoritsche vybojoval domácí útočník alespoň rohový kop pro svůj celek. Schmidův centr ale nenadělal větší neplechu.
     
    23
    S dalším pokusem o ohrožení domácí branky si již poradil Hinteregger ve spolupráci s Dansem. Schulz se k centru do vápna vůbec nedostal.
     
    22
    Nadějná střela Gnabryho pořádně provětrala rukavice Marwina Hitze. Domácí brankář si ale s dalekonosnou střelou poradil.
     
    21
    Hostující obrana si s lehkostí poradila s náběhem Gregoritsche. Následně rozehrával akci po pravé straně Kadeřábek, ale hosté uklidili balon jen daleko vedle bližší tyče.
     
    20
    Ve dvacáté minutě zápasu přišla první střela na branku. Kramarič měl proti sobě jen jednoho obránce, ale do kličky nešel. Zkusil střelu ze střední vzdálenosti, ale s ní neměl Hitz sebemenší potíže.
     
    19
    Hoffenheim začíná více držet balon. Schulz si ale při zpracování pomohl rukou, když si odstrčil soupeře. Hlavní rozhodčí rychle zastavuje hru.
     
    18
    Gnabry uvolnil Kramariče dlouhým pasem, chorvatský útočník si to namířil do pokutového území, ale proti dvěma obráncům byl bez šance.
     
    17
    Spolupráce Dansa s Hellerem zatím nefunguje podle představ domácích fanoušků. Po dlouhém nákopu se dostali k balonu znovu jen hostující obránci.
     
    16
    Kramaričův další pas do pokutového území našel znovu jen hlavu domácího stopera. Danso s přehledem odklízí balon z nebezpečné pozice.
     
    15
    Tentokrát už Heller dostihl balon před koncovou lajnou, ale poté se proti němu postavila hned dvojice hostujících obránců a míč tak rychle změnil majitele.
     
    14
    Augsburg to nyní zkusil po pravém kraji. Danso chtěl najít rozběhnutého Hellera, ale balon mu sjel z kopačky a poté se již útočník domácího týmu do úniku nedostal.
     
    13
    Andrej Kramarič centroval od rohového praporku před Hitze, ale domácí brankář se nemusel dotknout balonu. Vše za něj zařídila obrana v čele s Hintereggerem.
     
    12
    Ani jednomu z týmů se nedaří kombinovat. Nyní se dostal k balonu na levém kraji Geiger, ale přes Maxe se nedostal. Hosté však budou pokračovat rohovým kopem.
     
    11
    Marcel Heller se pokoušel na pravé straně obejít bránícího Schulze, ale klička mu nevyšla a balon jde nakonec od útočníka Augsburgu za koncovou lajnu.
     
    10
    Kevin Danso vhodil dlouhý aut až do pokutového území Hoffenheimu, ale Vogt společně s Hübnerem nedovolili soupeřům zakončovat.
     
    9
    Hoffenheimu se podařilo po delším čase dostat se na útočnou polovinu. Kramarič spolupracoval s Gnabrym, ale domácí obrana s přehledem krátkou akci hostů ukončuje.
     
    8
    Snad poprvé se dotkl balonu také český reprezentant Pavel Kadeřábek. Na pravé straně chtěl vyzvat ke sprintu Ruppa, ale míč jde jen k domácím.
     
    7
    Opatrný start zápasu pokračuje. Jakobův centr dokázal zblokovat již první bránící hráč Hoffenheimu Kevin Akpoguma.
     
    6
    Po rozehrávce rohového kopu Maxem se domácí tlačili do zakončení, ale poslední slovo měl v pokutovém území bránící Akpoguma.
     
    5
    Nyní se ale Kramarič provinil šlapákem na rozehrávajícího Hintereggera. Hlavní rozhodčí se rozhodl ještě žlutou kartu neudělovat.
     
    4
    Andrej Kramarič nabral solidní rychlost na levé straně, ale Schmid ho dokázal vytlačit za postranní lajnu.
     
    3
    Domácí nikam s rozehrávkou nespěchají. Hinteregger si několikrát vyměnil balon s Dansem, poté přišla už delší přihrávka středem trávníku, ale hostující obrana snadno sbírá balon.
     
    2
    Fotbalisté Hoffenheimu měli k dispozici rozehrávku prvního poločasu ze středového kruhu. Grillitsch ale ihned fauluje a balon také mají pod kontrolou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas nejvyšší německé soutěže Bundesligy tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Hitz – Schmid, Danso, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Heller, Ku, Jakob – Gregoritsch.
    Náhradníci: Luthe – Parker, Janker, Kačar, Córdova, Richter, Asta.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Akpoguma, Vogt (C), Hübner, N. Schulz – Rupp, Grillitsch, Geiger – Kramarić, Gnabry.
    Náhradníci: Stolz – Bičakčić, Polanski, Zuber, Amiri, Uth, Szalai.

    Rozhodčí: Ittrich – Grudzinski, Thielert.
     
    Poslední pět vzájemných zápasů

    14.10. 2017 Hoffenheim – Augsburg 2:2
    20.05. 2017 Hoffenheim – Augsburg 0:0
    21.01. 2017 Augsburg – Hoffenheim 0:2
    02.03. 2016 Hoffenheim – Augsburg 2:1
    26.09. 2015 Augsburg – Hoffenheim 1:3
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Hoffenheim si v závěru předešlé sezony vybojovala parádním finišem konečné čtvrté místo, které zaručovalo účast v předkole Ligy mistrů. V něm se ale na německý celek štěstí neusmálo. Proti slavnému Liverpoolu inkasoval ve dvou zápasech dohromady šest branek a musel se tak spokojit jen s Evropskou ligou. Ale ani v druhé nejprestižnější klubové soutěže se týmu nedařilo, v konkurenci Bragy, Ludogoretse a Basaksehiru obsadilo poslední místo jen s pěti body na kontě.

    Ani v Bundeslize to letos není žádná sláva. Tým českého obránce Pavla Kadeřábka má na kontě stejný počet výher, remíz i proher, také skóre je naprosto vyrovnané na 38:38. Na aktuální devátou pozici spadl Hoffenheim především po nepovedeném úvodu roku 2018. Ze sedmi zápasů v novém roce se Hoffenheim radovat ze třech bodů jen jednou a to když na domácí půdě přehrál Mohuč 4:2.
     
    FC Augsburg

    Jihoněmecký tým vyhrál v loňském ročníku Bundesligy jen devětkrát a to stačilo na konečné třinácté místo, jediný bod nad sestupovou hranicí. V přípravných zápasech před sezonou ulovil Augsburg cenné výsledky, když zcela jasně porazil 4:0 anglický Southampton.

    Povedenou přípravu si hráči přenesli i do začátku Bundesligy. V prvních pěti kolech prohráli jen jednou, poté ale přišla pro Augsburg série čtyř zápasů bez vítězství. V posledních zápasech se ale nemůže prosadit dvakrát po sobě. Poslední výhra přišla na začátku února, kdy Augsburg přetlačil na domácím trávníku Frankfurt a od té doby česká na další tříbodový zisk. Před týdnem si ale Augsburg odvezl cenný bod ze stadionu Dortmundu za remízu 1:1.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Německá nejvyšší soutěž Bundesliga pokračuje již pětadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Augsburgu, který přivítá před domácím publikem souseda ve středu tabulky Hoffenheim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 32. Kramarić (Hübner), 51. Gnabry (Kramarić)

    Karty:   62. Rupp (HOF), 89. Amiri (HOF)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:18.
    FC Augsburg: Hitz – Schmid, Danso (60. Parker), Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Heller (75. Richter), Ku, Jakob (52. Córdova) – Gregoritsch.
    Náhradníci: Luthe – Parker, Janker, Kačar, Córdova, Richter, Asta.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Akpoguma, Vogt (C), Hübner, N. Schulz – Rupp (66. Amiri), Grillitsch, Geiger – Kramarić (74. Szalai), Gnabry (64. Uth).
    Náhradníci: Stolz – Bičakčić, Polanski, Zuber, Amiri, Uth, Szalai.

    Rozhodčí: Ittrich – Grudzinski, Thielert
    bahis siteleri