Schalke – Hertha 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hannover 1:0 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 0:2 (kon.)
Hamburg – Mohuč 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Dortmund 1:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
0:2 (0:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 03.03.2018, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:18. (17:25:07)
     
    V důležitém souboji týmů ze středu tabulky si připisuje tři body Hoffenheim, který na trávníku Augsburgu zvítězil 2:0.

    Úvod zápasu byl ospalý z obou stran, ale postupem času se především Hoffenheim dostával více a více do ofenzivní části. Po třiceti minutách vyvrcholilo útočné snažení hostujícího celku parádní hlavičkou Andreje Kramariče, který nedal Hitzovi žádnou šanci. Ve druhém poločase poté přišel vynikající protiútok, který vedl Serge Gnabry. Ten si ještě ve vápně narazil s Kramaričem a poté sám zakončil do opuštěné branky. Domácí mohli snížit, ale po brance střídajícího Parkera se pískal ofsajd. V závěru si již tři body hostující Hoffeinheim i s Pavlem Kadeřábkem na trávníku pohlídal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dlouhý pas Daniela Baiera doputoval jen k hostujícímu brankáři. Oliver Baumann se tak po dlouhé době setkal s balonem.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Nepříjemnou situaci prožil Pavel Kadeřábek, který dohrával souboj na zadní tyči. Nabíhající Córdova českého hráče rozhodil ze stability a poté Kadeřábek narazil do reklamy položené na trávníku za brankovou lajnou.
     
    89
    Druhým potrestaným hráčem žlutou kartou je hostující Nadiem Amiri, který zbytečně fauloval zezadu unikajícího Baiera.
     
    88
    Hoffenheim i nadále kontroluje závěr dnešního střetnutí. Po dalším rohovém kopu se dostal k hlavičce Uth, ale jeho pokus jen jen vysoko nad břevno Hitzovy branky.
     
    87
    A mohlo být definitivně rozhodnuto. Uth si našel balon v pokutovém území v dobrém náběhu, ale v poslední moment se mu střela svezla po kopačce a končí jen vedle bližší tyče.
     
    86
    Kadeřábkův centr našel až na druhé straně trávníku Schulze. Následně ale přichází faul právě Nica Schulze, který si dal balon až příliš daleko od kopačky.
     
    85
    Khedira skvěle zapracoval ve středu pole, vybojoval balon. Domácí se poté dostali s míčem až do pokutového území, ale proti skvěle hrající obraně se znovu neprosadili.
     
    84
    Parker spolupracoval s dalším střídajícím hráčem a to Richterem. Ten poté centroval na Gregoritsche, ale následný pokus hlavou jen mimo tři tyče.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Mark Uth zakončoval rychlý protiútok hostujícího celku střelou jen do obránce.
     
    82
    Hoffenheim stále nepouští soupeře k závěrečnému náporu. Kadeřábek hned několikrát vhazoval na pravé straně, ale ve středovém kruhu získal balon Parker.
     
    81
    Kadeřábek dovádí na pravé straně vynikající práci. Nyní ale šel do soupeře až příliš aktivně Amiri a je pískán další faul.
     
    79
    Córdova se dostal k hlavičce. Prudký pas si našel hlavu střídajícího hráče domácího celku, ale Sergio Córdova se mezi tři tyče netrefil.
     
    78
    Kadeřábek vyšel z klubka hráčů na pravé straně jako vítěz. Po jeho zblokovaném centru se však rohový kop kopat nebude. Český reprezentant se dostal s balonem až za brankovou lajnu.
     
    77
    Augsburgu se nedaří kombinace. Toho využívá hosté a s klidem kontrolují průběh zápasu. Po několika nečistých zákrocích si hlavní rozhodčí vybral k odpískání faul Khediry.
     
    75
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marcel Heller, přichází Marco Richter.

    Vít Schück

    Branky: 32. Kramarić (Hübner), 51. Gnabry (Kramarić)

    Karty:   62. Rupp (HOF), 89. Amiri (HOF)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:18.
    FC Augsburg: Hitz – Schmid, Danso (60. Parker), Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Heller (75. Richter), Ku, Jakob (52. Córdova) – Gregoritsch.
    Náhradníci: Luthe – Parker, Janker, Kačar, Córdova, Richter, Asta.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Akpoguma, Vogt (C), Hübner, N. Schulz – Rupp (66. Amiri), Grillitsch, Geiger – Kramarić (74. Szalai), Gnabry (64. Uth).
    Náhradníci: Stolz – Bičakčić, Polanski, Zuber, Amiri, Uth, Szalai.

    Rozhodčí: Ittrich – Grudzinski, Thielert
    thejrc.org