NY Islanders – Montreal 3:6 (kon.) | Florida – Buffalo 4:1 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Winnipeg – Detroit 4:3 (kon.) | Calgary – NY Rangers 1:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 7:1 (kon.)
Vancouver – Nashville 3:4 (po pr.) | Vegas – Ottawa 4:5 (kon.) | Anaheim – Columbus 4:2 (kon.)
Tampa – Philadelphia 7:6 (2:0 po s.n.) | Dallas – St. Louis 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Chicago 3:5 (kon.)
Boston – Montreal 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
New Jersey Devils
Sobota 03.03.2018, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům NHL! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Carolinou Hurricanes a New Jersey Devils! Duel startuje v 1:30.
     
    New Jersey Devils

    Ďáblové z New Jersey letos prožívají povedenou sezónu a bojují o účast v play-off. Aktuálně mají na svém kontě sedmdesát čtyři bodů a patří jim sedmá pozice Východní konference. Na kluzištích soupeřů navíc patří mezi špičku celé NHL. Ďábla trápí průměrná defenzíva. V dosavadním průběhu inkasovali 193 branek. Nejproduktivnějším hráčem je s devětašedesáti body Hall. V minulém utkání New Jersey prohrálo 3:2 na ledě Floridy.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina také bojuje o účast v bojích o Stanley Cup. Aktuálně má na svém kontě šedesát sedm bodů a ve Východní konferenci je na deváté pozici. Na osmý Columbus však ztrácí pouhé dva body. Doma však Carolina body soupeřům pravidelně rozdává. V minulém utkání dokázala Carolina zvítězit 4:1 na půdě Philadelphie.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, T. van Riemsdyk, H. Fleury – B. McGinn, J. Staal, Williams – T. Teräväinen, E. Lindholm, Aho – Di Giuseppe, Wallmark, Skinner – Stempniak, D. Ryan, V. Rask.

    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Vatanen, A. Greene, Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall – Zacha, Wood, Noesen – Zajac, Grabner, Maroon – Boyle, Bratt, Coleman..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Carolina bude hrát v červených dresech, zatímco New Jersey přijelo v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Jordan Staal neuspěl na úvodním vhazování a hosté se ihned hnali do útoku. Prudké nahození za branku Caroliny zastavil Jacob Slavin.
     
    00:35
    Kyle Palmieri si nabruslil na přihrávku do jízdy, jenže kotouč si nedokázal zpracovat a od jeho brusle se kotouč odrazil k obráncům.
     
    01:03
    Noah Hanifin střílel od modré čáry. Hostující brankář měl dobře zakrytý výhled, jenže Kinkaid si našel cestu a přízemní střelu vytěsnil ramenem do ochranné sítě.
     
    01:25
    Hanifin puk jen lehce nahodil před branku New Jersey. Hned dva hokejisté Hurricanes se snažili o dorážka, jenže Vatanen byl dobře postaven.
     
    02:03
    Lee Stempniak musel uklidnit hru Caroliny přihrávkou do zadních řad. Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a snaží se ohrozit Kinkaida.
     
    02:26
    Viktor Raks dostal krásnou přihrávku do jízdy, přehodil si kotouč na forhend a parádní střelou zápěstím orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    03:10
    Jordan Staal objel branku Devisl a prudkou přihrávkou hledal Stempniaka. Toho si vzal do parády Will Butcher a nepustil jej do zakončení.
     
    03:33
    Hosté se nyní ubránili jen za cenu vyhození kotouč přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Kinkaida. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    04:10
    Stefan Noesen sice chyboval při rozehrávce, nicméně pozorný Kinkaid vyjel ven z branky a hokejkou posunul kotouč na hokejistu v bílém dresu.
     
    04:42
    Jacob Slavin si skvěle pohlídal rozjetého útočníka New Jersey a v rohu obranného pásma jej poslal na mantinel. Carolina může založit další útok.
     
    05:09
    Hall se z pravého křídla tlačil mezi dva obránce domácího celku. Nejproduktivnější hokejista New Jersey se ale nedostal do zakončení.
     
    05:26
    Na druhé straně se Derek Ryan natahoval po prudkém nahození na vzdálenější tyč! Ryan kotouč nakonec zasáhl, ale Kinkaid se stačil přemístit!
     
    06:03
    Andy Greene chtěl urychlit rozehrávku domácího celku, jenže rozehrávka se mu vůbec nepovedla a prudký puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    06:25
    Hall si v útočném pásmu převzal přihrávku vzduchem, zavezl puk do rohu útočného pásma, kde jej předal Zajacovi. Nikdo v bílém zatím nezakončil.
     
    07:10
    Ben Lovejoy napadal rozehrávku Caroliny za domácí brankou. Domácí ale dokázali rozehrát a Lucas Wallmark dokonce zakončil. Kinkaid si připsal snadný zákrok.
     
    07:28
    Derek Ryan bojoval o kotouč v rohu útočného pásma. Bekhendem chtěl přihrát na modrou čáru, jenže Noah Hanifin jeho prudkou přihrávku nezachytil.
     
    08:10
    Další akci Caroliny zastavuje postavení mimo hru. Victor Rask dlouho otálel s přihrávkou do útočného pásma a jeho spoluhráči nakonec překročili modrou čáru rychleji.
     
    08:35
    Brian Boyle si v obranném pásmu vzal odražený kotouč a pokusil se rozjet akci domácího celku. Na jeho prudkou pobídku nikdo v červeném nedosáhl.
     
    09:20
    Pavel Zacha se v útočném pásmu krásnou kličkou zbavil obránce a ještě dokázal přihrát před prázdnou branku. Nikdo v bílém se ale nedostal k puku.
     
    10:03
    Ben Lovejoy v rohu obranného pásma svedl souboj s Ahem. Domácí hokejista nakonec udržel puk pro Carolinu jenže nikdo v červeném nepochopil jeho přihrávku.
     
    10:29
    Další obrovská šance domácího celku! Derek Ryan jel z levého křídla sám na branku, ale Kinkaid jeho dělovku vyrazil ramenem. Vzápětí dostal Ryan nabito od Williamse, ale hostující brankář se znovu stačil přemístit!
     
    11:09
    V další šanci se objevil Brock McGinn, který však musel zakončovat z ostrého úhlu bekhendem a jeho pokus Kinkaid vyrazil ramenem mimo tři tyče.
     
    11:23
    Andy Greene vybojoval puk za vlastní brankou a přihrávkou na volného spoluhráče uklidnil hru z pohledu New Jersey. Hosté si na chvíli mohou odpočinout.
     
    12:06
    Pavel Zacha pouze prodloužil kotouč do středního pásma. Nikdo v bílém dresu na jeho přihrávku nedosáhl. Carolina může znovu zaútočit.
     
    12:35
    Derek Ryan přiklepl kotouč na modrou čáru, odkud pálil Trevor van Riemsdyk, jenže jeho projektil zápěstím postrádal přesnost a zaduněl o zadní mantinel.
     
    13:15
    Andy Greene zavezl kotouč do rohu útočného pásma, odkud přihrál mezi kruhy. Hall si chtěl vylepšit statistiky, ale obránce mu stačil přizvednout hůl.
     
    13:45
    Taylor Hall vyvezl puk až do útočného pásma, kde hledal Hischiera, jenže Pesce se s ním stačil vrátit a zablokoval zpětnou přihrávku.
     
    14:20
    Nico Hischier poslal přihrávku na pravé křídlo, kde byl Stefan Noesen, jehož ránu po ledě domácí brankář Cam Ward s naprostým přehledem vyrazil.
     
    15:10
    Lovejoy poslal prudkou přihrávku za branku, odkud se Hischier snažil vybídnout Noesena, ale obránce Hanifin přihrávku před branku protečoval k mantinelu.
     
    15:34
    Pavel Zacha hledal zadovkou obránce na modré čáře. Hostující zadák si ale vybral slabší chvilku při převzetí kotouč a hosté teď musí vyklidit útočné pásmo.
     
    16:22
    Bude se poprvé vylučovat! New Jersey si zahraje první přesilovou hru. Justin Faulk dostává dvě minuty za držení.
     
    16:41
    Kyle Palmieri těsně před brankou tečoval prudké nahození od pravého mantinelu. Carolina měla obrovské štěstí, jelikož puk prosvištěl těsně vedle!
     
    17:20
    Pesce vystihl přihrávku mezi hostujícími obránci a špičkou čepele dokázal vypíchnout puk do středního pásma. New Jersey musí začít znovu.
     
    17:45
    Nico Hischier neustál souboj v rohu útočného pásma a Carolina znovu vyhazuje kotouč přes všechny čáry. Hosté se nemohou usadit ve třetině.
     
    18:22
    Domácí v plném počtu.
     
    18:33
    Justin Williams se zapojil do útoku domácího celku. Podle rozhodčího ale projel přes modrou čáru ještě před kotouče. Ofsajd! Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:25
    Pavel Zacha ze středního pásma nahodil kotouč za domácí branku a podobně jako jeho spoluhráči odjel střídat. První třetina se chýlí ke konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! V úvodní dvacetiminutovce jsme se úvodní branky nedočkali! Carolina byla v první třetině lepším celkem. Domácí si dokonce vypracovali několik možností. V té největší byl Derek Ryan, ale Kinkaid jeho dělovku nadvakrát udržel před brankovou čárou. Na druhé straně tečoval Palmieri v přesilovce nebezpečné nahození, jenže netrefil branku. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    Střely na branku: 9 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Jordan Staal uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Carolina se ihned hnala do útoku, jenže Pesce trefil jen obránce.
     
    20:41
    Justin Williams na modré čáře sebral odražený puk, objel ležícího soupeře, ale už nedokázal zakončit. New Jersey ale znovu začíná hodně pasivně.
     
    21:20
    Michael Grabner dotíral na rozehrávku domácího celku. Noah Hanifin měl problémy za brankou, ale ve spolupráci se Stempniakem situaci ustál.
     
    21:46
    Sebastian Aho dostal přihrávku do střelecké pozice v útočném pásmu a zakončil svižnou střelou zápěstím. Jeho pokus schoval Kinkaid do lapačky.
     
    22:02
    Na druhé straně střílel Pavel Zacha, jenže Cam Ward stačil zaklapnout mezírku mezi betony a nedovolil českému útočníkovi otevřít skóre.
     
    22:45
    Pavel Zacha nahodil puk bekhendem za branku Caroliny a spolu se svými kolegy z útočné formace odjel na střídačku. Canes mohou uklidnit hru.
     
    23:12
    Boyle projel s kotoučem do útočného pásma, jenže jeho svižný pokus prosvištěl kolem branky New Jersey. Stále pokračujeme bez přerušení.
     
    24:05
    Jordan Staal uspěl v souboji u mantinelu v rohu obranného pásma. Zkušený útočník domácích poté rozjel akci, jenže nikdo v červeném nezakončil.
     
    24:28
    Až nyní je hra přerušena! Cam Ward si dal pozor na dělovku od modré čáry a přízemní střelu skryl do lapačky. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    25:00
    Sebastian Aho si v útočném pásmu nabruslil na krásnou zadovku, jenže z ostrého úhlu nenašel mezírku mezi Kinkaidovým betonem a brankovou konstrukcí.
     
    25:29
    Noah Hanifin nahodil puk do rohu útočného pásma. Obrana New Jersey tentokrát zahrála bez problémů a nepustila domácí hráče k puku.
     
    26:06
    Domácí hrají v šesti! Rozhodčí totiž signalizuje vyloučení pro New Jersey.
     
    26:34
    Také Carolina si tedy zahraje přesilovku. Střídačka New Jersey dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    27:00
    Hosté začínají v oslabení velmi dobře. Lovejoy vybojoval kotouč za brankou a bekhendem jej vyhodil přes všechny čáry.
     
    27:20
    Sebastian Aho vymyslel hodně nepřesnou přihrávku do útočného pásma. John Moore s přehledem dojel jeho pobídku a poslal puk za modrou čáru.
     
    28:05
    Rask bez přípravy přenesl hru na levé křídlo, kde byl Sebastian Aho, jenže tomu kotouč při pokusu o zakončení přeskočil přes hokejku.
     
    28:34
    Hosté v plném počtu.
     
    29:03
    John Moore střílel od modré čáry. Hostující obránce však trefil první hokejku domácího hokejisty. Od něj se puk odrazil do rohu kluziště.
     
    29:23
    Další akci New Jersey zastavuje postavení mimo hru. Nico Hischier udělal na modré čáře jednu kličku navíc a spoluhráč mu projel do ofsajdu.
     
    30:08
    Justin Williams dostal přihrávku za branku soupeře, ale Will Butcher jej skvělým napadáním dokázal rozhodit a vybojoval kotouč pro New Jersey.
     
    30:27
    Jordan Staal si v útočném pásmu vybruslil do střelecké pozice. Domácí útočník střílel zápěstím, nicméně jeho střela prosvištěla kousek nad břevnem.
     
    31:05
    Sebastian Aho vymyslel přihrávku na modrou čáru, jenže jeden z hráčů v bílém dresu jeho úmysl přečetl a protečoval kotouč do středního pásma.
     
    31:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina se přeci jen dostává do vedení! Victor Rask odvedl moře práce při napadání soupeře v jeho obranném pásmu. Ke kotouči se nakonec dostal DEREK RYAN a se štěstím překonal Kinkaida! Asistence: Victor Rask, Noah Hanifin.
    31:50 Derek RYAN - 1:0
     
    32:40
    Hostům se nyní vůbec nedaří. New Jersey se prakticky nemůže prodrat do útolu. Jediný z hostů, který hýří aktivitou, je zatím Pavel Zacha.
     
    33:15
    Kyle Palmieri vybojoval kotouč za brankou domácího celku, jenže odrazem o mantinel vyhnal své spoluhráče za modrou čáru. Hosté nehrají dobře.
     
    33:33
    Na druhé straně střílel z jízdy Noah Hanifin. Kinkaid si proti jeho pokusu povyjel ven z branky a schoval kotouč někde do výstroje. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    34:07
    Cam Ward musel před dotírajícím Zachou pomoci domácím hráčům s rozehrávkou. Zkušený kanadský brankář rozehrál s přehledem odrazem o mantinel.
     
    34:35
    Na další dlouho nahození si brousil zuby Miles Wood. Nikdo v bílém dresu mu ale nepřišel pomoci a sám proti přesile obránců neměl šanci.
     
    35:06
    Kyle Palmieri se v pádu natahoval po odraženém puku. Hostující střelec jej sice nasměroval na branku, jenže Cam Ward se s přehledem stačil přemístit.
     
    35:38
    Jacob Slavin ukázal obětavost. Domácí obránce se položil do dělovky od pravého mantinelu a ušetřil Cama Warda těžkému zákroku. Hosté se však začínají probouzet.
     
    36:06
    Noah Hanifin střílel z otočky od mantinelu. Kinkaid měl zcela zakrytý výhled, jenže obrana hostujícího celku mu pomohla a prudkou střelu zastavila.
     
    36:33
    Jesper Bratt chtěl najít rozjetého Lovejoye, jenže jeho přihrávka byla moc prudká a skončila na hokejkách domácí defenzívy.
     
    37:06
    Phillip Di Giuseppe si na modré čáře udělal prostor, přehodil si puk na forhend a zakončil. Jeho pokus trefil jen brusle Andyho Greena.
     
    37:35
    Sebastian Aho spěchal za kotoučem do rohu útočného pásma. Jeden z obránců New Jersey byl o kousek rychlejší a nepustil dotírajícího soupeře k puku.
     
    38:05
    Justin Faulk na modré čáře přišpendlil rozjetého soupeře k mantinelu. New Jersey má po celou dobu dnešního utkání velké problémy s přechodem.
     
    38:34
    Zajac se hnal za modrou čáru, ale ukázalo se, že jeden z jeho spoluhráčů byl ještě rychlejší. Po dalším ofsajdu New Jersey se vhazuje za modrou čárou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:00
    New Jersey si zahraje svou druhou přesilovku. Derek Ryan dostává dvě minuty za držení.
     
    39:28
    Devils právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Hosté dokázali využít přesilovou hru a ještě před přestávkou dotahují skóre! Sami Vatanen nahodil puk od modré čáry a TAYLOR HALL chytrou tečí prodlužuje sérii zápasů, ve kterých dokázal bodovat! Asistence: Sami Vatanen, Kyle Palmieri.
    39:28 Taylor HALL - 1:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí! V prostřední dvacetiminutovce jsme se dočkali dvou branek. Díky důrazu Victora Raska se ve 32. minutě dokázal prosadit Derek Ryan a Carolina šla do vedení! New Jersey bylo v tu dobu hodně opařené, jenže minutu před přestávkou dostalo impuls v podobě přesilové hry. Tu po sedmadvaceti sekundách využil Taylor Hall a vyrovnal na 1:1! Závěrečná třetina tak slibuje dramatickou bitvu!
     
    Střely na branku: 22 – 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Carolina uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny. Hosté se ihned tlačili do útoku, ale brankář Kinkaid prudké nahození po mantinelu zastavil.
     
    40:32
    Brock McGinn podle čárového rozhodčího projel do ofsajdu. Justin Williams vletěl do útočného pásma o něco dříve. Hra se posune do středního pásma.
     
    41:03
    Sami Vatanen jednoduše nahodil puk na domácí branku. Cam Ward puk celou dobu dobře viděl a vyrazil střelu betonem. Carolina si poté pomohla vyhozením přes všechny čáry.
     
    41:25
    Lucas Wallmark spěchal za odraženým pukem do útočného pásma. Nakonec jej získal, přihrál na modrou čáru a Faulkovu střelu musel hasit Kinkaid.
     
    42:05
    Travis Zajac dotíral na statickou rozehrávku domácího celku. Zajac se dostal k odraženému kotouči, jenže z ostrého úhlu trefil jen boční síť.
     
    42:29
    Ofsajd také na straně New Jersey! Will Butcher udělal na modré čáře o jednu kličku navíc a projel s pukem do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    43:05
    Stefan Noesen dojel vlastní nahození do útočného pásma. Hostující hokejista chtěl z rohu útočného pásma přihrát mezi kruhy, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    43:35
    Boyle protečoval kotouč za branku Caroliny, jenže nikdo v bílém dresu mu nepřišel na pomoc a zadáci Caroliny tak mohou uklidnit hru.
     
    44:06
    Trevor van Riemsdyk od modré čáry nahodil puk na branku Devils, nicméně pozorný Keith Kinkaid jeho nahození s přehledem vyrazil mimo tři tyče.
     
    44:35
    Ben Lovejoy na modré čáře neudržel puk pro New Jersey. Teuvo Teräväinen mu jej na poslední chvíli vypíchl mezi brusle. New Jersey musí vyklidit třetinu.
     
    45:10
    Ben Lovejoy bekhendem vyhodil puk ven z obranného pásma. Na druhé straně se do zakončení probil Nico Hischier, ale Cam Ward byl na správném místě.
     
    45:33
    Kyle Palmieri dohnal dlouhou přihrávkou vzduchem, v útočném pásmu se zbavil soupeře, jenže jeho střelu z ostrého úhlu domácí brankář bez problémů vyrazil.
     
    46:06
    Taylor Hall se hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu tlačil do zakončení, jenže Cam Ward se roztáhl v brankovišti a bekhendovou střelu nepustil za svá záda!
     
    46:29
    Carolina se nyní z tlaku svého soupeře vymanila jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se vhazuje po levici domácího brankáře.
     
    47:10
    Sebastian Aho se z otočky snažil přihrát mezi kruhy, kde číhal Jordan Staal. Pobídka mu ale vůbec nesedla a kotouč se odrazil na hole hostů.
     
    47:27
    Stefan Noesen nahodil puk po mantinelu za branku Caroliny. Jeho nahození dohnal Will Butcher, jenže z úhlu trefil jen jednoho z obránců.
     
    48:06
    Stefan Noesen spěchal za přihrávkou do rohu útočného pásma. Proti sobě měl ale hned dva zadáky v červeném, proti kterým neměl šanci na úspěch.
     
    48:35
    Ben Lovejoy vymyslel dlouhou přihrávku na pravé křídlo. Nico Hischier spěchal za kotoučem, jenže Justin Faulk před ním protečoval puk do bezpečí.
     
    49:10
    Damon Severson upadl při snaze zakončit z otočky. Kotouč si ještě chtěl převzít Kyle Palmieri, ale puk zmizel pod ležícím tělem Damona Seversona.
     
    49:37
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina si bere zpět ztracené vedení! Brett Pesce dostal z rohu útočného pásma přihrávku na modrou čáru a pohotově vypálil. Jeho střelu ještě tečoval TEUVO TERÄVÄINEN! Hostující brankář neměl šanci. Asistence: Brett Pesce, Elias Lindholm.
    49:37 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:1
     
    49:57
    New Jersey si ale zahraje přesilovku. Dvě minuty za podražení dostává Lee Stempniak.
     
    50:30
    Cam Ward se fantasticky přesunul k pravé tyči domácí branky a zlikvidoval dělovku od modré čáry. Domácí gólman drží šance Caroliny na úspěch.
     
    51:03
    Brock McGinn vybojoval puk v obranném pásmu a středem ledové plochy jej vyvezl až do útočného pásma. Carolina nasbírala cenné vteřinky.
     
    51:57
    Domácí v plném počtu.
     
    52:10
    V hale panuje parádní atmosféra! Domácí příznivci cítí, že Carolina dnes může Devils porazit a tlačí hokejisty v červeném k dobrému výkonu.
     
    52:28
    Keith Kinkaid se musel rychle přesunout po Ahově střele z pravé strany. Hostující brankář se fantasticky roztáhl a ramenem vytěsnil puk nad břevno.
     
    53:10
    Lee Stempniak nahodil puk na levé křídlo, jenže někdo z hokejistů kotouč přizvedl mezi diváky. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    53:21
    Domácí hokejisté si nerozuměli na útočné modré čáře a dopustili se postavení mimo hru. Rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    54:05
    Hra se nyní hodně přerušuje. Elias Lindholm projel s pukem na hokejce do útočného pásma, jenže jeho střelu zápěstím přizvedl zadák do ochranné sítě.
     
    54:25
    Miles Wood udržel pro Devils útočné pásmo. Zajac se snažil dotlačit kotouč do sítě, jenže fantastický Cam Ward udržel beton na ledě a nedal soupeři prostor.
     
    55:00
    Cam Ward schoval střelu od modré čáry do lapačky. Chvíli váhal, zda by neměl rozehrát, ale poté si všiml dotírajícího Zachy a raději přerušil hru.
     
    55:23
    Nico Hischier zavezl puk do rohu útočného pásma, kde se rychlou brzdou chtěl zbavit Lindholma, ale při bruslařském manévru ztratil balanc.
     
    56:20
    Carolina zatím brání skvěle. Domácí zadáci hrají na hranici sebeobětování a nenechávají střelcům New Jersey prostor k zakončení.
     
    57:08
    Stefan Noesen spěchal za vyhozeným kotoučem do středního pásma. Obránce Faulk byl u puku jako první s noblesou dokázal rozehrát.
     
    57:40
    Lee Stempniak dojel prudké nahození za branku soupeře. Do parády si jej vzala dvojice zadáků New Jersey a hosté rychle získali puk pro sebe.
     
    58:06
    Keith Kinkaid míří ven ze své klece a hosté zkoušejí vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:32
    Ben Lovejoy se z pravého křídla tlačil před Warda, ale výborně zasáhl vracející se Justin Faulk, který mu špičkou čepele vypíchl puk k mantinelu.
     
    59:10
    Taylor Hall nahodil puk do útočného pásma a hosté se teď budou snažit dostat Carolinu pod tlak. New Jersey zatím marně čeká na velké příležitosti.
     
    59:17
    Hostující trenér si ještě vyžádal oddechový čas! Lodivod Devils udělí svým svěřencům poslední pokyny!
     
    59:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Carolina dnes vyhraje! JUSTIN WILLIAMS dojel puk ve středním pásmu a bekhendem jej uklidil do opuštěné branky! Asistence: Jordan Staal.
    59:39 Justin WILLIAMS - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Carolina zvládla dnešní utkání s New Jersey a po vítězství 3:1 se alespoň na chvíli bodově dotáhla na osmý Columbus. Třetí třetina patřila domácí hokejistům. New Jersey sice hrálo aktivně, ale Teuvo Teräväinen šikovnou tečí poslal domácí celek do vedení! Hosté se od té doby snažili vyrovnat, ale Cam Ward dnes předvedl skvělý výkon! V samotném závěru ještě gólem do prázdné branky pečetil výhru Hurricanes Justin Williams!
     
    Střely na branku: 30 – 26
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Teuvo Teräväinen (CAR) 1+0
    2. Cam Ward (CAR) 60 minut, 25 zákroků, 1 gól, 96%
    3. Derek Ryan (CAR) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:18
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:11:09)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 32. D. Ryan (V. Rask, Hanifin), 50. T. Teräväinen (Pesce, E. Lindholm), 60. Williams (J. Staal) – 40. Hall (Vatanen, Palmieri)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, T. van Riemsdyk, H. Fleury – B. McGinn, J. Staal, Williams – T. Teräväinen, E. Lindholm, Aho – Di Giuseppe, Wallmark, Skinner – Stempniak, D. Ryan, V. Rask.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Vatanen, A. Greene, Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall – Zacha, Wood, Noesen – Zajac, Grabner, Maroon – Boyle, Bratt, Coleman.
    thejrc.org