NY Islanders – Montreal 3:6 (kon.) | Florida – Buffalo 4:1 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Winnipeg – Detroit 4:3 (kon.) | Calgary – NY Rangers 1:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 7:1 (kon.)
Vancouver – Nashville 3:4 (po pr.) | Vegas – Ottawa 4:5 (kon.) | Anaheim – Columbus 4:2 (kon.)
Tampa – Philadelphia 7:6 (2:0 po s.n.) | Dallas – St. Louis 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Chicago 3:5 (kon.)
Boston – Montreal 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (po pr.)
konec
Vegas Golden Knights
4:5 (2:1, 0:3, 2:1)
Ottawa Senators
Sobota 03.03.2018, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:43
    Vegas vyvolalo v blízkosti pravé tyče obrovské zmatky, Craig Anderson ale dokázal společně se svými spoluhráči puk zalehnout a stále je to o jeden gól! Oddechový čas Golden Knights.
     
    58:09
    Golden Knights střelou od modré čáry v blízkosti střídaček minuli přední tyč a Marc-André Fleury naskočil na střídačku! Vegas zkouší vyrovnat při hře bez brankáře.
     
    54:22
    Zack Smith se řítil do samostatného úniku a střelou zápěstím z mezikruží zamířil pouze do hrudi Marca-Andrého Fleuryho! Obrovská šance, mohlo být rozhodnuto!
     
    51:47
    Tomáš Nosek na levém křídle forčekoval až příliš důrazně a podruhé v zápase usedl na trestnou lavici poté, co zezadu fauloval v rohu ledové plochy Codyho Ceciho a dostal dvě minuty za podržení.
    48:51 Alexandre BURROWS - 4:5
     
    48:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ALEXANDRE BURROWS u přední pravé tyče skvěle tečoval nahození Erika Karlssona od modré čáry a puk mezi betony Marca-Andrého Fleuryho prošel do brány! Ottawa si rychle vzala zpět ztracené vedení! Asistence: Erik Karlsson a Max McCormick.
    47:55 Ryan CARPENTER - 4:4
     
    47:55
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tomáš Nosek vyhrál před boxem časoměřičů důležitý osobní souboj, po kterém ve středním pásmu Colin Miller přiťukl puk RYANOVI CARPENTEROVI, jenž rychle zavezl puk do levého kruhu, kde se krásnou stahovačkou zbavil protihráče a střelou zápěstím poslal puk z bodu pro vhazování mezi betony Craiga Andersona do brány! Ryan Carpenter skóroval v oslabení a je vyrovnáno 4:4! Asistence: Colin Miller a Tomáš Nosek.
     
    46:14
    Mike Hoffman z vrcholu mezikruží krásnou střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, Vegas ale podržel fantastickým semaforem Marc-André Fleury!
     
    46:08
    Marc-André Fleury vyrazil střelu Ottawy z levého kruhu, jenže Cody Eakin dostal dvě minuty za držení a Senators si po reklamní přestávce zahrají přesilovou hru.
     
    44:43
    Erik Haula se před bránou dostal ke střele, která pod tělem ležícího Craiga Andersona mířila do brány, nakonec ji ale zastavila levá tyč a brankář Ottawy rychle na břiše instinktivně sevřel betony!
    43:34 William KARLSSON - 3:4
     
    43:34
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    WILLIAM KARLSSON si srovnal puk a na vrcholu levého kruhu napřáhl ke krásné střele zápěstím, která mezi betony Craiga Andersona zamířila ke vzdálenější pravé tyči! Vegas se podařilo rychle snížit a ještě má spoustu času na vyrovnání. Asistence: Jonathan Marchessault a Reilly Smith.
     
    42:14
    A další fantastický zákrok bývalého brankáře Penguins, kterého tentokrát nepřekonal z blízkosti Matt Duchene!
     
    41:15
    Jean-Gabriel Pageau se v levém kruhu krásně protáhl mezi dvěma protihráči a poté si obloukem sjel před bránu, kde se na vzdálenější pravé tyči snažil bekhendem zvednout puk pod víko, Marc-André Fleury ho ale fantasticky vychytal!
     
    39:44
    Jonathan Marchessault si rychle sjel od hrazení na bod levého kruhu pro vhazování a prudkou střelou zápěstím mířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže Craig Anderson puk skvěle vykopl levým betonem!
     
    38:31
    Matt Duchene dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Vegas má šanci vrátit se zpět do zápasu.
     
    35:15
    Jonathan Marchessault rychle objel bránu a jeho přihrávka se od brusle jednoho z hráčů Ottawy odrazila před brankoviště, kde mohl skórovat Reilly Smith, levou bruslí ale pouze přikopl puk pod lapačku Craiga Andersona!
    34:41 Jean-Gabriel PAGEAU - 2:4
     
    34:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    JEAN-GABRIEL PAGEAU se na vrcholu pravého kruhu bez přípravy opřel do puku po zpětné přihrávce Erika Karlssona z pravého kruhu a parádní ránou vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Parádní trefa, po které Senators vedou dvoubrankovým rozdílem. Asistence: Erik Karlsson a Bobby Ryan.
     
    33:18
    Jim O'Brien napřáhl na vrcholu pravého kruhu k prudké střele, kterou Marc-André Fleury nedokázal udržet, a dvojice hráčů Senators se snažila dostat k dorážce, jenže brankář Vegas dokázal puk na poslední chvíli zalehnout!
    30:45 Matt DUCHENE - 2:3
     
    30:45
    Ottawa právě vstřelila branku!
    MATT DUCHENE na vrcholu levého kruhu rychle zamíchal s pukem a nádhernou střelou zápěstím mezi levým betonem a lapačkou Marc-Andrého Fleuryho zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Ottawa využila přesilovou hru a po vyloučení českého útočníka Tomáše Noska poprvé v zápase vede! Asistence: Thomas Chabot a Mike Hoffman.
     
    29:28
    Tomáš Nosek bojoval v levém rohu obranného pásma u hrazení o puk s Maxem McCormickem, kterého zasáhl holí do obličeje, a dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    29:10
    Marc-André Fleury v rychlém sledu dvakrát zasáhl proti střelám Senators z mezikruží a následný pokus Codyho Ceciho z bodu pravého kruhu ukryl ve své lapačce!
    28:29 Craig Anderson sebral gól Marchessaultovi semaforem!
     
    28:29
    Jonathan Marchessault se ocitl v mezikruží sám za obranou Senators a rychlou střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, jenže Craig Anderson předvedl úžasný semafor a dokázal ho vychytat! Komerční přestávka.
     
    27:48
    Senators se na levém křídle řítili do šance, jenže Marc-André Fleury rychle vyjel ze své brány, aby se v kruhu pro vhazování vrhl pod nohy Zacka Smitha!
     
    26:17
    Brayden McNabb z bodu levého kruhu pro vhazování mířil rychlou střelou zápěstím do bližšího horního rohu brány, Craig Anderson ale puk pravým ramenem vyrazil!
     
    25:22
    Senators se dostali na vrcholu mezikruží k prudké střele zápěstím, kterou Marc-André Fleury hrudí vyrazil, a u pravé tyče si poté dokázal poradit i s dorážkou hostů!
    23:57 Bobby RYAN - 2:2
     
    23:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    BOBBY RYAN si na útočné modré čáře rychle zpracoval nádherný kolmý pas od Marka Stona z pravého kruhu obranného pásma a samostatný únik zakončil v mezikruží rychlou střelou zápěstím, po které puk mezi betony Marca-Andrého Fleuryho prošel do brány! Asistence: Mark Stone a Erik Karlsson.
     
    21:22
    William Karlsson se u pravé tyče pokusil z nulového úhlu dostat puk do brány o Craiga Andersona, brankář Ottawy ale puk skvěle vyrazil na brankové čáře levým betonem!
    18:22 Colin MILLER - 2:1
     
    18:22
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    COLIN MILLER šest sekund před koncem přesilové hry napřáhl na vrcholu pravého kruhu ke střele zápěstím, která se od vyrážečky Craiga Andersona odrazila ke vzdálenější levé tyči! Vegas využilo přesilovou hru a vzalo si krátce před přestávkou zpět ztracené vedení! Asistence: Brad Hunt a Erik Haula.
     
    16:37
    Jonathan Marchessault dobře mířil do levého horního rohu brány, jenže Craig Anderson puk vyrážečkou vyrazil!
     
    16:27
    Fredrik Claesson byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Golden Knights si zahrají první přesilovou hru.
     
    09:38
    Tomáš Nosek se během oslabení dostal v mezikruží ke střele, kterou clonící Thomas Chabot tečoval vedle levého horního rohu brány a Craig Anderson zasahovat nemusel!
     
    07:40
    Erik Haula vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl a Vegas půjde po krátké komerční přestávce opět do čtyř.
     
    05:24
    Jon Merrill dostal dvě minuty za podražení a Senators mají šanci otočit zápas během první přesilové hry utkání.
     
    03:59
    Tom Pyatt se postaral o rozruch před bránou Vegas, puk se mu ale nepodařilo propasírovat do brány a Marc-André Fleury ho na brankové čáře dokázal zmrazit!
    02:19 Mark STONE - 1:1
     
    02:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Bobby Ryan z vrcholu levého kruhu nahodil puk před bránu Vegas, kde MARK STONE předvedl nádhernou otočku a kotouč na vzdálenější pravé tyči vedle levého betonu Marca-Andrého Fleuryho zasunul po ledě do brány! Vegas rychle udeřilo, nyní je ovšem vyrovnáno. Asistence: Bobby Ryan.
    00:58 Reilly SMITH - 1:0
     
    00:58
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Jonathan Marchessault na vrcholu levého kruhu naznačil střelu a REILLY SMITH po jeho krásné kolmé přihrávce předvedl před bránou rychlý bekhendový blafák, po kterém nad lapačkou Craiga Andersona vymetl pravý horní roh brány! Vegas po 58 sekundách vede 1:0! Asistence: Jonathan Marchessault a William Karlsson.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. R. Smith (Marchessault, W. Karlsson), 19. C. Miller (Hunt, Haula), 44. W. Karlsson (Marchessault, R. Smith), 48. Carpenter (C. Miller, Nosek) – 3. Mark Stone (B. Ryan), 24. B. Ryan (Mark Stone, E. Karlsson), 31. Duchene (Chabot, Hoffman), 35. Pageau (E. Karlsson, B. Ryan), 49. Burrows (E. Karlsson, M. McCormick)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – McNabb, Theodore, Merrill, Engelland (A), C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Perron, Haula, Tatar – Tuch, Eakin (A), Carpenter – Hyka, Nosek, Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Claesson, E. Karlsson (C), Harpur, Ceci, Borowiecki, Chabot – Hoffman, Duchene, Pyatt – B. Ryan, Pageau, Mark Stone (A) – Dzingel, Z. Smith (A), Pääjärvi – M. McCormick, O'Brien, Burrows. Hlavní trenér: Guy Boucher.

    Rozhodčí: Tim Peel, Brian Pochmara. Čároví: Tony Sericolo, Ryan Daisy

    Diváci: 18269
    thejrc.org