NY Islanders – Montreal 3:6 (kon.) | Florida – Buffalo 4:1 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Winnipeg – Detroit 4:3 (kon.) | Calgary – NY Rangers 1:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 7:1 (kon.)
Vancouver – Nashville 3:4 (po pr.) | Vegas – Ottawa 4:5 (kon.) | Anaheim – Columbus 4:2 (kon.)
Tampa – Philadelphia 7:6 (2:0 po s.n.) | Dallas – St. Louis 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Chicago 3:5 (kon.)
Boston – Montreal 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (po pr.)
po prodl.
Boston Bruins
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Montreal Canadiens
Sobota 03.03.2018, 23:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne vše. Po velkém a dramatickém derby se s vámi loučím a přeji dobrou noc. Někdy příště opět na počtenou! (02:12:30)
     
    Česká stopa v zápasu:
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 23:35
    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely. čas na ledě 20:37
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 4 střely, čas na ledě 19:10.
     
    Tři hvězdy zápasu:
    1. Brad Marchand (BOS) 1+0
    2. Anton Chudobin (BOS) 27 zásahů, 1 gól, 96,4%
    3. Antti Niemi (MTL) 48 zásahů, 2 góly, 96,0%.
     
    Konečný poměr střel:
    Boston 50:28 Montreal.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým Boston Bruins! Medvědi disponovali výraznou střeleckou převahou, Antti Niemi však velice dlouho úspěšně odolával. Nakonec nestačil na teč Jakea DeBruska a v čase 57:14 se hrálo prakticky od začátku. Poté se ale vcelku klidné utkání pořádně rozjelo a zbytek základní hrací doby nabídl obrovské šance na obou stranách. Jelikož nebyl žádná proměněna, následovalo prodloužení, které rozsekl krásnou individuální akcí Brad Marchand. Boston byl v nastaveném čase aktivnější a dá se určitě říct, že zvítězil po právu. Za smolaře střetnutí musíme označit Davida Pastrňáka, jenž neproměnil několik vyložených příležitostí.
     
    62:06
    Konec zápasu.
    62:06 Brad MARCHAND - 2:1
     
    62:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston vítězí a byla to skutečná paráda v podání BRADA MARCHANDA! Domácí forvard si u mantinelu rychlým obratem pohrál hned s dvojicí soupeřů. Následně vyjel za branku, kterou si troufl obkroužit a vydal se až až mezi kruhy, přičemž jej Jonathan Drouin stíhal marně. Z tohoto prostoru už střílel a ačkoliv si Antti Niemi na kotouč sáhl, nedokázal jej zastavit! Dobrou práci před gólmanem navíc odvedl Jake DeBrusk. Asistence: Torey Krug.
     
    61:21
    David Pastrňák odvedl dobrou práci za brankou a snažil se najít Briana Giontu, jenž hlídkoval před Antti Niemim. Do přihrávky dobře vložil hůl Paul Byron a odklonil ji.
     
    61:03
    Vylučovat se nebude. Po vhazování vypálil od modré čáry Torey Krug a gólman jeho ránu vytěsnil mimo tři tyče.
     
    60:59
    Antti Niemi přerušil hru po střele Davida Krejčího. Před brankou se poté strhla strkanice, kterou rozhodčí rozdělovali s vypětím všech sil. Uvidíme, zde se bude vylučovat.
     
    60:26
    David Krejčí si u hrazení pohrává s Alexem Galchenyukem. Nakonec to s kličkami malinko přehnal a Boston sám sebe vyhání do středního pásma.
     
    60:05
    Brad Marchand mohl bleskově rozhodnout. Dostal totiž puk ideálně do jízdy, leč z levého kruhu napálil Niemiho do masky! Hra pokračuje a u kotouče jsou Medvědi.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba díky vyrovnání Jakea DeBruska o vítězi nerozhodla. Pojďme tedy na prodloužení!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:31
    V samotném závěru ještě operuje v pásmu Boston, ale nemůže se dostat zpoza branky. Zdá se tedy, že derby dospěje do prodloužení. To je drama!
     
    58:51
    Neskutečné! Šťastným týmem mohl být Montreal. Brendan Gallagher táhl přečíslení dvou proti jednomu, najel si až do bezprostřední blízkosti Antona Chudobina a napálil jej přímo do břicha!
     
    58:25
    A další obrovská příležitost! David Krejčí vybojoval puk pro Ricka Nashe. Ten se natlačil před Niemiho, položil si jej, ale nepřehodil jeho beton! To byla stoprocentní loženka.
     
    57:25
    Tak to je neskutečné, David Pastrňák mohl rozpoutat obrovskou euforii! Z levé strany se hnal v úniku na Antti Niemiho. Zkusil mu poslat puk mezi nohy a kotouč za čáru neprošel.
    57:14 Jake DEBRUSK - 1:1
     
    57:14
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno, v TD Garden panuje obrovská radost! Nick Holden dostal na pravý kruh přihrávku od Toreyho Kruga a krásným nástřelem našel čepel hole JAKEA DEBRUSKA, jenž usměrnil kotouč mezi tři tyče. Nešťastné vyhození Drouina tak přichází hosty pořádně draho. Asistence: Nick Holden, Torey Krug.
     
    56:29
    Boston pokračuje v náporu, Canadiens se ale osvobozují a mohou načerpat potřebné, a bezesporu docházející, síly.
     
    55:42
    Brad Marchand se opřel do střely na pravém kruhu a Antti Niemi předvedl poněkud neortodoxní zákrok. Kotouč se povaloval před brankovištěm, odkud jej včas odpálil Karl Alzner!
     
    55:27
    Střelu Toreyho Kruga vyrazil Antti Niemi do strany, kde dorážel David Pastrňák. Ten ve velké šanci nastřelil pouze hráče Montrealu!
     
    55:25
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jonathan Drouin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    54:56
    Anton Chudobin si vyjíždí pro kotouč za branku a rozehrává jej na Toreyho Kruga, jenž maskovanému muži pohotově přispěchal na pomoc.
     
    54:33
    A Zdeno Chára to nakonec udělal skvěle! Předvedl na své poměry nevídaný individuální průnik, který podnikl přes trojnásobnou přesilu. Noah Juulsen mu kotouč vypíchl, ale přímo k Ricku Nashovi, jehož střelu z prostoru levého kruhu vytěsnil skvělý Antti Niemi.
     
    54:20
    Jacob de La Rose pohotově vyhodil puk do neutrální zóny. Bere si jej kapitán Bruins Zdeno Chára a vyráží s ním do ofenzivní zóny.
     
    53:52
    To byla slušná příležitost! Artturi Lehkonen obdržel přihrávku do předbrankového prostoru a ihned zakončoval bekhendem. Trefil Antona Chudobina, jenž pohotově zabránil všem snahám o dorážku.
     
    53:20
    Hosté rozvážně kombinují. Nakonec Nikita Ščerbak pěknou křižnou přihrávkou nalezl Jeffa Petryho. Ten hned zakončoval, ale orazítkoval pouze mantinel za brankou Bruins.
     
    52:55
    Jeff Petry zamíchal s pukem na modré čáře a rozdal jej na pravý kruh.Tam operoval Alex Galchenyuk, jeho žrána bez přípravy trefila Antona Chudobina do masky!
     
    52:36
    Sean Kuraly si nyní vysloužil potlesk na otevřené scéně. Vybojoval totiž kotouč proti přesile a poslal jej za modrou čáru.
     
    52:16
    Jonathan Drouin se pěkně zbavil obránce a po hrazení nahodil touš do útočného pásma. Tam se hosté snaží usadit.
     
    51:49
    Jeff Petry na modré čáře nezpracoval vrtící se kotouč. Ten mu uskočil až do neutrální zóny a Montreal tedy bleskově přichází o útočné pásmo. Pokud tuto přesilovku využije, udělá mílový krok k vítězství!
     
    51:45
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Zdeno Chára – 2 min., hákování).
     
    51:04
    Karl Alzner nahodil od mantinelu. Kotouč byl za letu dvakrát tečován, přičemž směr střely chytře změnil Byron Froese. Anton Chudobin měl velké štěstí, že jej puk trefil do špičky betonu!
     
    50:42
    Nicolas Deslauriers trošku zbrkle odehrál kotouč pouze na zakázané uvolnění. Hráči se tedy vracejí před hostující klec, kde se bude vhazovat.
     
    Střely na branku: 36:22.
     
    50:35
    Torey Krug se stal obětí čistého hitu v podání Mikea Reillyho! Divákům se to nelíbí, avšak vše proběhlo v souladu s hokejovými pravidly.
     
    50:08
    Artturi Lehkonen vystřelil bez přípravy z pravého kruhu. Zakončení narazilo do nohy Toreyho Kruga, který jej tečoval mimo prostor tří tyčí. Vzápětí vyráží Medvědi do protiakce.
     
    49:49
    Vhazuje se ve středovém kruhu. Černá guma se totiž zatoulala na střídačky a hra je tedy přerušena.
     
    48:57
    Kanadský tým je usazen v pásmu. Paul Byron a jeho formace působí aktivním dojmem a obranné šiky Bostonu se musejí mít na pozoru.
     
    Dnešní utkání sleduje v TD Garden 17 565 diváků, je vyprodáno!
     
    48:25
    Vyhození Davida Schlemka bylo jemně tečováno Timem Schallerem. Icing se tedy v tomto případě pískat nebude a Nick Holden musí rozehrávat z vlastního obranného pásma.
     
    47:40
    Na ledě je elitní domácí formace. David Pastrňák bojoval o puk za brankou Montrealu, ale nepodařilo se mu vydolovat jej.
     
    47:24
    Nick Holden je dnes střelecky při chuti. Souběžně s koncem přesilové hry vypustil od modré čáry další bombu. Při dnešní formě Antti Niemiho se však nejednalo o nic, co by brankáře mělo zaskočit.
     
    47:20
    Antti Niemi se dnes zdá být neprůstřelný. Na brankovišti na něj dotíral Brian Gionta, ale maskovaný muž byl znovu skálopevný, včas kotouč našel a přerušil hru.
     
    46:41
    Danton Heinen tvrdě vypálil zpoza pravého kruhu a Antti Niemi vyrazil puk do strany. Tam se po něm natáhl Jake DeBrusk a posílal jej před branku, kde Brianu Giontovi nechybělo mnoho.
     
    46:23
    David Krejčí cestoval s pukem na holi přes střední pásmo a byl podražen Byronem Froesem. Domácí se zlobí, ale rozhodčí v tomto případě Canadiens do tří nepošlou.
     
    45:51
    Jordie Benn odpaluje puk razantně do bezpečí. Bostonu se dnes v přesilovkách příliš nedaří a ani se moc nedokáže vůbec udržet v útočném pásmu.
     
    45:23
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jeff Petry – 2 min., hákování).
     
    44:28
    Hra je nyní poněkud rozháraná. Obě mužstva kupí nepřesnosti a na ledě se neodehrává nic zaznamenáníhodného.
     
    43:40
    Bostonu se druhá polovina početní výhody herně vůbec nedaří. Danton Heinen se ještě snaží dostat puk do pásma, ale nepodařilo se.
     
    42:53
    Teď ale zahrozil Montreal. Jacob de La Rose se v oslabení vydal kupředu a z levého kruhu trefil Antona Chudobina přesně do břicha. Puk si berou opět Medvědi.
     
    42:10
    Boston nyní tlačí. Na ledě je přesilovková formace a vytváří si interesantní nápor. Střílel David Backes a Antti Niemi se přesunul na jedničku.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Mike Reilly – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:21
    Tak to je něco, do akce dva na jednoho se nyní vydali pro změnu Medvědi! Brad Marchand ale prováhal vhodný okamžik pro přihrávku a Rileyho Nashe vůbec nenašel, což je pro domácí velká škoda.
     
    40:42
    A další přečíslení hostů! Jonathan Drouin se tentokráte rozhodl pro přihrávku, ale hokejku svého spoluhráče těsně nenašel. Kdyby ano, nebylo by co řešit.
     
    40:18
    Opět se hraje! A hned byla k vidění tutovka Montrealu. Jonathan Drouin unikl do přečíslení. Vzal jej na sebe a vypálil v této situaci trošku netradičně příklepem. Anton Chudobin střelu jemně lízl a nakonec jej zachránilo břevno!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:03.
     
    Čtyřicet minut je za námi a stále jsme viděli pouze jednu branku. Boston přes druhou periodu dobýval a mohl minimálně vyrovnat. Nejvíce šancí na to měl David Pastrňák, jenž si však zřejmě úplně neseřídil mířidla a pálí nepřesně. Canadiens cítí, že by to dnes na ledě odvěkého rivala mohlo vyjít, a hrají tedy ze zajištěné defenzivy. Ta je navíc podpořena velmi dobrým výkonem Niemiho a smrtícími brejky, které kolikrát zaváněly dalším gólem v domácí síti! Uvidíme, zda si z TD Garden finský brankář třeba neodveze čisté konto. Zajímavé je, že druhou část vyhrál Boston na střely drtivě 19:5!

    Střely na branku po 2. třetině:
    Boston 29:17 Montreal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    David Schlemko přecházel modrou čáru hodně krkolomně, nakonec však úspěšně a vybídl Artturi Lehkonena. Ten se snažil o okamžitou ránu, ale v zákleku promáchl a zdá se, že už se před odchodem na přestávku nic nestane.
     
    39:23
    Bruins se nyní zásluhou vyhození Zdena Cháry znovu osvobozují a hosté se pro kotouč musejí vrátit až do hloubi vlastního obranného pásma.
     
    38:54
    Alex Galchenyuk řídil přesilovkovou kombinaci od modré čáry. Několikrát si vyměnil kotouč s Paulem Byrone, jenž nakonec pálil z pravého kruhu a trefil pouze zadní hrazení.
     
    38:29
    Brad Marchand byl ve sprinterském souboji rychlejší než Jeff Petry a našetřil tak nějaké cenné chvilky v blízkosti montrealské svatyně. Canadiens nakonec puk získali a obracejí hru.
     
    37:59
    Díky zbytečnému přestupku musejí Medvědi čelit přesilovce soupeře. Začali dobře, Zdeno Chára totiž ihned po vhazování odpravuje kotouč až ke druhé brance.
     
    37:57
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jake DeBrusk – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    37:17
    Kanadský tým přežil těžké chvíle a nyní opět hraje v kompletním složení. V této periodě je ovšem pod soustavným tlakem a se svým vedením začíná vskutku hazardovat.
     
    36:46
    David Backes už si připravoval střelu z levého kruhu, ale dostoupil jej Brendan Gallagher a zablokoval mu velmi dobře hůl. K zakončení tedy nedošlo a Paul Byron se chystá k návratu na led.
     
    Střely na branku: 29:17.
     
    36:10
    David Backes pálil z levého kruhu při klasické přesilovce proti čtyřem. Projektil vykopl Antti Niemi před sebe, kde se Brian Gionta nedokázal zorientoval a k dorážce se tak nedostal.
     
    35:39
    Teď už hosté konečně zásluhou Karla Alznera vyhazují do bezpečí! Mohou si tedy aspoň na chvilku vydechnout.
     
    35:13
    Po bleskové kombinaci nabil David Krejčí na pravý kruh Toreymu Krugovi. Tomu rychlá střela úplně nesedla a narazila do betonu Antti Niemiho.
     
    34:58
    Bruins mají k dispozici dvojnásobnou početní výhodu a už utahují šrouby. Trojice Canadiens je nekompromisně sevřena před vlastní klecí, a to velice těsně.
     
    34:49
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Paul Byron – 2 min., podražení).
     
    34:29
    Nápor Medvědů pokračuje. Především Brad Marchand je nyní velice aktivní a čtyřlístek hostů si musí chvílemi připadat jako na kolotoči.
     
    33:59
    Domácí si vytvářejí zajímavý tlak. Riley Nash nabil Davidu Pastrňákovi, který v další nadějné pozici vystřelil znovu zcela mimo klec Antti Niemiho.
     
    33:39
    Torey Krug se snažil využít clony před brankou a střílel. Riley Nash dobře clonil, ale Antti Niemi si kotouč stejně našel a vychýlil jej mimo prostor tří tyčí.
     
    33:33
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jacob de La Rose – 2 min., podražení).
     
    32:55
    Jake DeBrusk se vydal atakovat rozehrávajícího Jordieho Benna. Ten se však nenechal jakkoliv rozhodit a v pohodě dostal puk do střední třetiny.
     
    32:21
    Noel Acciari příkladně vybojoval kotouč za vlastní brankou a ještě jej vyhodil až na opačný konec kluziště. Brandon Carlo už se chystá k návratu zpět na ledovou plochu.
     
    31:51
    Riley Nash ukázkově napadá rozehrávku soupeře a znemožňuje mu tak plynulý přechod vpřed. Bruins teď brání obstojně.
     
    31:19
    To byl semafor! Alex Galchenyuk si navedl puk na pravý kruh a švihem pálil do horního růžku. Tam ovšem vytyčil Anton Chudobin rukavici a svůj zákrok náležitě prodal! Tribuny bouří, domácí brankář předvedl skvělý moment.
     
    30:58
    Canadiens se nemohli prokombinovat do třetiny, tak Jeff Petry jednoduše nahodil kotouč na zadní hrazení, kde se o něj bude bojovat.
     
    30:46
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., krosček).
     
    30:15
    David Pastrňák se vadl za branku napadat rozehrávajícího Antti Niemiho. Ten musel kotouč rychle odehrát, ale zvládl to a Montreal vyráží do ofenzivy.
     
    29:59
    Antti Niemi v klidu zastavil nevýrazný pokus Charlieho McAvoye letící od modré čáry. Hra je přerušena a pokračovat bude po skončení komerční přestávky.
     
    29:27
    V těchto chvílích sledujeme krásný hokej. Brendan Gallagher pálil z levého křídla a Anton Chudobin musel bleskurychle vytyčit beton, aby zabránil inkasované brance.
     
    28:53
    Danton Heinen vyváží puk přes střední pásmo k brance Montrealu. K vidění bylo po velké příležitosti na obou stranách, gólmani však až na jednu výjimku zatím suverénně kralují.
     
    28:23
    Obrovská šance! Nicolas Deslauriers v přečíslení skvěle našel Logana Shawa. Ten byl sám před brankou, Anton Chudobin už pouze seděl na ledě, ale Shaw šel ještě do bekhendu, což už bylo navíc a ruský gólman k velké radosti obecentsva zasahuje!
     
    27:30
    David Pastrňák se krásně obtočil okolo branky a snažil se zasunout puk za čáru. Neúspěšně, Antti Niemi zasáhl špičkou betonu! Následně ještě stejný hráč dostal nabito na pravý kruh, ale přestřelil. Dnes mu zatím není přáno.
     
    26:58
    Phillip Danault táhl rychlou protiakci hostů, na konci které se sám natlačil před braku. Nick Holden se však dobře vrátil a nenechal útočníka zakončit.
     
    26:43
    David Pastrňák si přihrávkami po mantinelu vyměňuje kotouč s Toreym Krugem. Bruins se ale nemohou dostat do střeleckých pozic.
     
    26:29
    Medvědi nyní ovládají dění na ledové ploše. Antti Niemi měl další práci, tentokráte to na něj zkoušel střelu z pravého kruhu Tim Schaller. Gólman Canadiens ovšem znovu úspěšně chytá.
     
    25:41
    David Backes se po odrazu puku natlačil mezi kruhy a střílel. Antti Niemi jeho pokus vyrazil do volného prostoru, kam si dojel opět David Backes a dorážel. Noah Juulsen další pokus tečoval bruslí mimo tři tyče.
     
    24:49
    Nikita Ščerbak osvobodil kanadský tým úprkem z pásma. Po přejetí modré čáry jeho cesta skončila na důsledném Nicku Holdenovi.
     
    24:18
    Formace Davida Krejčího je poměrně aktivní a pobývá v zajímavých prostorech. Montreal se zatím dobře zvládá bránit.
     
    23:44
    David Krejčí uspěl na vhazování a od modré čáry okamžitě zkoušel štěstí Nick Holden. Brankář Canadiens opět úspěšně zasahuje.
     
    23:37
    David Pastrňák byl ústřední postavou rychlého protiútoku, kterým se Boston dostal do hostujícího pásma. Poté poslal kotouč na levý kruh Zdenu Chárovi, jehož střelu zápěstím si Antti Niemi úspěšně našel.
     
    22:55
    A další icing v podání Bruins! Ti se teď skutečně nemohou vysvobodit z pásma, aniž by neužili nedovolených prostředků.
     
    22:48
    Střelu Alexe Galchenyuka ztečoval Brandon Carlo vysoko do vzduchu. Anton Chudobin byl mírně zaskočen, ale našel si kotouč a skryl jej v rukavici. Hra je přerušena.
     
    22:32
    Montreal obrátil hru a Boston zareagoval pouze vyhozením přes všechny čáry. Píská se tedy zakázané uvolnění a vhazovat se bude v medvědí zóně.
     
    21:50
    Medvědi jsou v úvodu druhé třetiny hodně při chuti. Rivala znovu dostali pod tlak, který zakončil Brian Gionta, jehož střela prolétla kousek nad horní tyčkou branky Antti Niemiho.
     
    21:21
    Jake DeBrusk se prohnal podél pravého hrazení a tlačil se před branku. Bekhendem nahrnul puk do Antti Niemiho, který jej vyrazil k navrátivšímu Karlovi Alznerovi. Ten puk poslal zpět k brankáři.
     
    20:56
    Aktivitu domácího týmu ukončil Phillip Danault, jenž získal kotouč a obrací hru proti bostonské brance. Nakonec nahodil puk po mantinelu.
     
    20:20
    Další obrovská neproměněná šance v podání Davida Pastrňáka! Boston se dostal do přečíslení tří proti jednomu a Brad Marchand jej ideálně našel. Český forvard pálil do poloodkryté klece, opět ji však minul.
     
    20:07
    Riley Nash získal puk na úvodním vhazování a Bruins tak mohou kombinovat od samotného úvodu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:05.
     
    První perioda je za námi. Souboj mezi odvěkými rivaly zatím vyznívá lépe pro Montreal, který vede zásluhou individuální akce Brendana Gallaghera. Boston měl více šancí, přičemž v té největší selhal David Pastrňák. Sledujeme herně vyrovnané utkání a opravdu těžko předpokládat, na čí stranu se skóre nakonec přikloní. Canadiens mají každopádně slušně nakročeno k tomu, aby Medvědy poprvé v sezóně zdolali.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Boston 10:12 Montreal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Ještě jednou se vhazovalo po pravé Niemiho ruce, ale domácí neuspěli na vhazování a je tak jasné, že první část dnešního utkání prohrají.
     
    19:47
    Dalším, kdo zkoušel štěstí, byl Nick Holden. Střela se mu ovšem nepovedla tolik jako Krugovi a Antti Niemi měl snažší práci. Po dalším zásahu finského gólmana je hra opět přerušena.
     
    19:40
    Torey Krug si od modré čáry vyjel do trošku výhodnější pozice a švihem vypálil. Antti Niemi toho nemohl moc vidět, ale střelu si vyhlédnutím mezi clonícími hráči našel a úspěšně zasáhl.
     
    19:13
    Bruins dlouho kombinovali, až se o rozdílovou křižnou přihrávku pokusil Jake DeBrusk. S úspěchem se nesetkal, pas byl zastaven Davidem Schlemkem a obránce Canadiens vyhazuje do bezpečí.
     
    18:47
    Domácí uspěli na vhazování v neutrální zóně a Nick Holden rychle nahodil puk po mantinelu. Dojel si jej David Krejčí a Bruins mohou zahrozit, pokud se jim podaří rozestavět přesilovkový vzorec.
     
    18:23
    Boston nerozehrál přesilovku špatně, Torey Krug dokonce nebezpečně vypálil od modré čáry, ale poté už se Montreal osvobozuje. Puk míří za branku Antona Chudobina, jenž si vyjíždí na rozehrávku.
     
    17:59
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Noah Juulsen – 2 min., hákování).
     
    17:49
    Jake DeBrusk se ze strany prodral až před Antti Niemiho a snažil se ho rozhýbat a následně zasunou puk mezi betony. To se mu i díky faulu nepodařilo, Niemi vyráží a Bruins ještě mají k dispozici ponechanou výhodu. Pokud ji nevyužijí, čeká je první dnešní přesilovka.
     
    16:59
    Boston konečně vyhazuje a Sean Kuraly se pomalu chystá k návratu mezi hokejisty na ledovou plochu.
     
    16:44
    Nikita Ščerbak nakonec nabil na pravý kruh, kde hlídkoval Paul Byron. Ten si zpracoval puk a rychle střílel, pokus švihem ovšem vyrazil přesouvající se Anton Chudobin!
     
    16:30
    Teď už si hosté vytvářejí velký tlak. Nikita Ščerbak si vyměňuje puk s Alexem Galchenyukem a čtveřice Medvědů už je hodně stažená a pouze se přesouvá společně se hrou.
     
    15:58
    A nyní dokonce Bruins mohli skórovat! Tim Schaller unikl po pravé straně a našel najíždějícího Rileyho Nashe. Ten, stejně jako David Pastrňák, ve skvělé pozici pálí zcela mimo tři tyče.
     
    15:31
    Boston úvod oslabení zvládá velice dobře. Brad Marchand obtěžuje montrealskou rozehrávku a šetří cenné vteřinky v soupeřově pásmu.
     
    15:10
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Sean Kuraly – 2 min., sekání).
     
    15:10
    Paul Byron unikal sám na branku a díky faulu Seana Kuralyho nezakončil. Pozoruhodné je, že není nařízené trestné střílení, protože to byla přesně situace, ve které by se využívat mělo!
     
    14:57
    A opět známý scénář. Canadiens si skvěle pohlídali domácí přechod do ofenzivy a přihrávka Noela Acciariho žádného spoluhráče nenašla a skončila až u zadního hrazení.
     
    14:19
    Tim Schaller pronikal po levé straně. Dostal se až za modrou čáru, a poté už byl zastaven. Bostonu se teď opravdu nedaří dostávat do šancí.
     
    13:39
    B´s se snaží pronikat přes zhuštěný střed pole, leč zatím se jim to úplně nedaří. Montreal brání velice svědomitě a nenechává prakticky žádná volná okénka.
     
    13:14
    Alex Galchenyuk se snažil nahodit puk do pásma, ale po kotouči se natáhl Zdeno Chára a zastavil jej. Domácí se mohou pokusit o protiakci.
     
    Střely na branku: 4:6.
     
    12:46
    Nick Holden poslal od modré čáry pomalé nahození, které nikdo netečoval a Antti Niemi tak měl poměrně snadnou práci a přerušuje hru.
     
    12:19
    Kevan Miller nyní prachbídně naložil s dobrou šancí. Hostům se nepovedlo úplně ideálně vystřídat a k bostonskému obránci se v pásmu odrazil puk, ale místo vysunutí Brada Marchanda do úniku přišla mizerná přihrávka do mantinelu.
     
    11:38
    Canadiens jsou teď aktivní. Už dlouho nepustili soupeře pryč z jeho pásma, Jacob de La Rose si nakonec troufl na bekhendové zakončení a klec Antona Chudobina netrefil.
     
    10:53
    Jordie Benn se na modré čáře nerozpakoval a okamžitě střílel. Střela byla přizvednuta domácími beky vysoko nad branku a přistála až v ochranné síti.
     
    10:19
    Montreal se snaží o další ofenzivní aktivitu a obrací hru proti domácí brance. Už kombinuje v pásmu a Medvědi musejí být ve střehu.
     
    09:31
    Bruins se snaží o reakci. Brandon Carlo vypálil od modré čáry a jeho pokus byl usměrněn do ochranné sítě. Vhazování proběhne po pravé ruce Antti Niemiho.
    09:15 Brendan GALLAGHER - 0:1
     
    09:15
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nenápadná akce posílá Canadiens do vedení! BRENDAN GALLAGHER si vzal puk ve středním pásmu, přejel modrou čáru a ze zákrytu Toreyho Kruga vypálil zápěstím. Střela prolétla až do sítě! Anton Chudobin se jen bezradně ohlédl, ačkoliv to vypadalo, že zakončení bylo chytatelné. Bez asistence.
     
    08:21
    Tim Schaller se zkoušel chytře vytočit zpoza brány. Narazil však na hokejku Antti Niemiho, která mu puk u bližší tyčky chytře vypíchla. Ke kotouči se dostávají hosté.
     
    07:47
    Boston rychle obrací hru. Noel Acciari bojuje o puk za brankou a čeká na potřebnou podporu od svých spoluhráčů, kteří dostřídávají.
     
    07:16
    Logan Shaw mohl poslat hosty do vedení. Bostonskou defenzivu nachytal v nedbalkách, získal puk a z pravé strany najížděl na Chudobina. Ten však jeho střelu mířící mezi betony do branky nepustil!
     
    06:49
    Artturi Lehkonen těžil z dobré spolupráce s Karlem Alznerem a protečoval puk do pásma Bruins.
     
    06:20
    Jordie Benn se v neutrální zóně nerozpakoval a napálil puk po mantinelu za branku Bostonu. Montreal se snaží usadit v pásmu, což se mu i díky vysoké holi domácích daří.
     
    05:55
    Kotouč opustil prostor mezi mantinely a následuje komerční přestávka. Opakované záběry ukazují, že Pastrňákově střele pomohla mimo branku tyčka.
     
    05:43
    Tak to bylo neskutečné! Montreal totálně propadl a Medvědi se hnali do obrovské šance. Brad Marchand vysunul do úniku Rileyho Nashe, který až trošku s exhibičním nádechem vracel puk na druhou stranu, kam mířil David Pastrňák. Český útočník zakončoval do prázdné brány, z bezprostřední blízkosti ji ovšem netrefuje! Fanoušci zklamaně usedají zpátky na sedačky.
     
    04:55
    Noel Acciari vyvezl puk až za branku Canadiens, kde byl těsně bráněn a kotouč už se znovu nachází v moci Montrealských.
     
    04:33
    Jacob de La Rose zkoušel pálit přes klubko těl. Prostřelit se mu jej nepovedlo a puk byl přizvednut do ochranné sítě. Vhazovat se bude před domácí brankou.
     
    03:41
    Boston se dostal před Antti Niemiho a usadil se tam. Od modré to zkoušel Nick Holden, jehož střela byla zblokována a posléze se kotouč dostal k Ricku Nashovi. Ten už byl v dobré pozici a vystřelil těsně vedle!
     
    02:55
    Montreal se dostal do pásma a po kratším tlaku napřáhl na modré čáře Karl Alzner. Jeho dělovku schytal přibližně metr opodál stojící David Pastrňák a kotouč se odráží od jeho nohy do neutrální zóny.
     
    02:21
    Kevan Miller se vydal až do ofenzivní zóny, kde byl obklíčen a od mantinelu se nevysvobodil ani poměrně vtipnou zadovkou. Hosté tedy obracejí hru na druhou stranu.
     
    01:31
    Logan Shaw za Chudobinovou brankou napadal domácí rozehrávku, ale nakonec neúspěšně. Medvědi kombinují a už se postupně přibližují k montrealskému pásmu.
     
    01:13
    Rick Nash si vzal puk, prosvištěl přes střed pole a po přejetí modré čáry vystřelil. Antti Niemi jeho pokus moc dobře viděl a spolehlivě ho zastavil. Hra je přerušena.
     
    00:37
    Hosté se dostali do ofenzivy, ale byli o puk obráni dlouhou holí Zdena Cháry. Ten poslal kotouč Davidu Pastrňákovi, jenž jej zavezl za modrou čáru. Nakonec vystřelil Brad Marchand a Antti Niemi si připsal zahřívací zákrok.
     
    00:05
    Hrajeme! Na úvodním vhazování uspěl Jonathan Drouin a na kotouči jsou tedy Canadiens. Ti rozvíjejí z hloubi vlastního obranného pásma první postupný útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů již vstupují na hrací plochu. Boston oblékl černé dresy, Canadiens se představí v bílé barvě. TD Garden je samozřejmě jako obvykle vyprodaná, zvláště když se jedná o dost možná nejprestižnější souboj v soutěži! Dá se očekávat skvělá atmosféra a výborný zápas. Ten začne během několika minut.
     
    Nesmíme zapomenout na ještě jednu velkou pikantnost. Canadiens vede bývalý trenér Bostonu Claude Julien! Ten jakožto Medvěd zaznamenal obrovské úspěchy, ale teď už díky neshodám s vedením stojí na straně Canadiens. Fanoušci Bruins jej ale i nadále milují a když hrál Montreal v Massachusetts naposledy, odměnili ho bouřlivým potleskem vestoje. Něco nevídaného, vzhledem k tomu, jaká rivalita mezi těmito organizacemi panuje!
     
    Po odchodu Tomáše Plekance do Toronta registrujeme československou stopu pouze na straně Bruins. Jako tradičně se však bude jednat o početné zastoupení, nastupuje totiž kompletní trojlístek Zdeno CháraDavid KrejčíDavid Pastrňák.
     
    V brankovištích uvidíme na obou stranách dvojky. V domácí kleci se představí ruský gólman Anton Chudobin, jenž disponuje velice sympatickými statistikami. Montrealu se bude svými zásahy snažit pomoci Fin Antti Niemi. Ten je při absenci Coreyho Price první volbou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), K. Miller, Krug, Carlo, Holden – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – Wingels, Backes (A), B. Gionta – Acciari, Kuraly, Schaller.

    Montreal Canadiens: Niemi (Ch. Lindgren) – Petry (A), Reilly, Juulsen, Alzner, Schlemko, Jo. Benn – Gallagher (A), Drouin, Galchenyuk – Lehkonen, Danault, Carr – Ščerbak, J. de La Rose, Byron – L. Shaw, A. Shaw, Deslauriers..
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ

    14.1.2018: Montreal – Boston 3:4 PP (1:1 2:2 0:0 – 0:0)
    ---------------------------------------------------------
    Branky: 4. Pacioretty, 26. Deslauriers, 29. Galchenyuk – 18. a rozhodující sam. nájezd Marchand, 23. DeBrusk, 38. Krejčí. Střely na branku: 30:32. Diváci: 21 302. Hvězdy utkání: 1. Marchand (Boston), 2. Galchenyuk, 3. Deslauriers (oba Montreal).

    18.1.2018: Boston – Montreal 4:1 (1:1 1:0 2:0)
    ---------------------------------------------------------
    Branky: 7. Pastrňák, 23. Spooner (Krejčí), 44. Marchand, 57. Krejčí – 1. Jeřábek. Střely na branku: 32:22. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Marchand, 3. Rask (všichni Boston).

    21.1.2018: Montreal – Boston 1:4 (0:0 1:2 0:2)
    ---------------------------------------------------------
    Branky: 32. Pacioretty – 35. a 58. Pastrňák (na druhou Krejčí), 36. Krug (Pastrňák), 60. Riley Nash. Střely na branku: 25:31. Diváci: 21.302. Hvězdy utkání: 1. Pastrňák, 2. Krug (oba Boston), 3. Pacioretty (Montreal).
     
    MONTREAL CANADIENS

    Sezóna se v podání kanadského velkoklubu nevyvíjí zdaleka podle představ. Vypadá to totiž, že bude chybět ve vyřazovacích bojích! Problém je především v ofenzivě, Canadiens totiž patří mezi nejhůře střílející týmy v soutěži. Paradoxní je, že se jim daří v přesilovkách, ve kterých drží příjemnou úspěšnost těsně pod hranicí 23%. Při hře v rovnovážném počtu hráčů to je však slabší.

    Na postup do play-off ztrácí Montreal v tuto chvíli jedenáct bodů. Je otázkou, jak dopadne utkání na ledě New Yorku Islanders, které se odehraje až po dopsání tohoto preview. Canadiens nedisponují nikterak dobrou formou, z posledních 28 zápasů totiž vyhráli pouze osmkrát. Pro českého fanouška bude zcela jistě nezvyk nevídat v jejich dresu Tomáše Plekance, jenž byl vyměněn do Toronta a působiště tak změnil vůbec poprvé v zámořské kariéře.
     
    BOSTON BRUINS

    Medvědi se o Vánocích dostali do obrovské formy, v rámci které zaznamenali neskutečnou bilanci. Během 24 zápasů totiž nebodovali pouze ve dvou případech! Toto parádní období je vyneslo těsně pod samotný vrchol tabulky. Tým z Massachusetts se momentálně nachází na druhé příčce Atlantické divize a zároveň Východní konference. Play-off jej nemine.

    Bostonu se příliš nevydařil trip, v rámci kterého padl ve třech z pěti utkání. Po návratu do domácí arény už se však opět vrátil do výsledkové kondice. Carolinu porazil po obratu 4:3 v prodloužení a proti Pittsburghu rozjel smrtící gólostroj. Hattrick zaznamenal David Krejčí, dvakrát se prosadil David Pastrňák a výsledkem byla úspěšná kanonáda v poměru 8:4. Do formy se dostává také zvučná posila Rick Nash, jenž bodoval v obou těchto střetnutích.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League plyne dál a my se společně zaměříme na velké derby mezi týmy Boston Bruins a Montreal Canadiens. Střetnou se spolu dvě mužstva, která nejprestižnější klubovou soutěž světa hrají již od jejího vzniku. Rivalita je obrovská, sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 58. DeBrusk (Holden, Krug), 63. Marchand (Krug) – 10. Gallagher


    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), K. Miller, Krug, Carlo, Holden – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Backes (A), B. Gionta – Acciari, Kuraly, Schaller.
    Montreal Canadiens: Niemi (Ch. Lindgren) – Petry (A), Reilly, Juulsen, Alzner, Schlemko, Jo. Benn – Gallagher (A), Drouin, Galchenyuk – Lehkonen, Danault, Carr – Ščerbak, J. de La Rose, Byron – L. Shaw, A. Shaw, Deslauriers – Froese.

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    thejrc.org