Zlaté Moravce – Trenčín 1:4 (kon.) | Prešov – Ružomberok 0:0 (kon.) | Nitra – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Michalovce – Žilina 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 0:0 (kon.) | Senica – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
1:0 (0:0)
MŠK Žilina
sk Sobota 03.03.2018, 14:00Niké liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas sa končí zaslúženým víťazstvom Michaloviec, ktoré pôsobili lepším dojmom a mali aj viac šancí. Žilina sa v zápase hľadala, vypracovala si len jednu lepšiu šancu. V závere zápasu už s výsledkom nedokázala nič urobiť, keďže nemala väčší tlak. Michalovce si tak pripisujú 3 body za výhru 1:0. Ďakujem vám za pozornosť. Dovidenia. (15:50:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Samuel Mráz sa po centri z pravej strany dostal k hlavičke, avšak nedokázal to lepšie zúžitkovať. Loptu poslal len vedľa brány a Matúš Kira sa nikam neponáhľa.
     
    90+1
    Žilinčania sa po štandardke dostali do zakončenie, lenže za cenu nedovoleného zákroku. Domáci tak majú čas na natiahnutie času.
     
    90
    Píska sa faul na pravej strane a aj Žilina si vyskúša priamy kop. Domáci po podobnej akcií strelili úvodný gól zápasu.
     
    89
    Hostia okamžite menia svoje rozostavenie a všetci hráči smerujú do útoku, kde smerujú dlhé nákopy na hranicu šestnástky.
     
    88
    Dlho sa nehralo, keďže domáci oslavovali strelený gól. Žilina bude mať čo robiť, aby ešte dokázala vyrovnať.
    87. José CARRILLO - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    87
    Michalovce dali gól!
    Domáci strieľajú gól v závere zápasu! Na zadnej tyči sa k odrazenej lopte dostal stopér JOSÉ CARRILLO, ktorý zachoval chladnú hlavu a volejom prepálil brankára Žiliny! Ten už nedokázal zareagovať.
     
    86
    Ivan Santiago Diaz fauluje pri pravej postrannej čiare a Michalovce majú ďalšiu šancu na realizáciu priameho kopu.
    85.
    Zdroj: www.huste.tv
     
    85
    Z tejto štandardky mohol padnúť prvý gól, keď si hostia takmer strelili vlastný gól! Miloš Volešák predviedol zlý zokrok, keď sa od jeho spoluhráča odrazila lopta takmer do brány. Z bránkovej čiary loptu vykopával Jakub Holúbek.
     
    84
    Trochu oneskorene, ale predsa. Píska sa faul pred šestnástkou Žiliny. Toto môže byť dobrá príležitosť na strelenie prvého gólu. Zahrávať bude Peter Kolesár.
     
    83
    Hostia si nedokázali lepšie prihrať. Pri pravej strane prišla nepresnosť, a tak aj strata lopty. Michalovce budú vhadzovať.
     
    82
    Lukáš Jánošík zakončoval pomerne zbrklo. Dostal peknú prihrávku za obranu, lenže už bol dostupovaný obrancom, a tak sa rozhodol o zakončenie z hranice šestnástky. Nepripravenú loptu poslal vedľa tyče.
    81. Samuel Mráz
    Zdroj: www.huste.tv
     
    81
    Samuel Mráz mohol otvoriť skóre zápasu! Medzi dvoma hráčmi v bielych dresoch sa dostal k hlavičke, ktorá len tesne minula tyč! Jednoznačne najväčšia šanca zápasu.
     
    80
    Gól sme zatiaľ nevideli. O malý moment sa nám rozbehne posledných 10 minút zápasu. Michalovce sú stále lepším tímom.
     
    78
    Domáci si vypracovali ďalší náznak šance, keď si do malého vápna pekne zbehol Peter Kolesár, ale hlavičkou trafil len priestor, kde sa nachádzal Volešák.
     
    77
    Matúš Kira si pripisuje po dlhej dobe jednoduchý zákrok, keď ešte zachytil loptu na hracej ploche. Žilinčania si znovu nedokázali pred šestnástkou lepšie prihrať.
     
    76
    Bude sa odkopávať od domácej brány, keďže si hostia nedokázali lepšie prihrať. Center skončil za bránkovou čiarou.
     
    75
    Hra je prerušená, pretože jeden z hráčov Žiliny zostáva ležať na hracej ploche. Miloš Volešák vyhadzuje loptu do autu.
    74. Sadam Sulley
    Zdroj: www.huste.tv
     
    74
    Po rohovom kope nasledovala prvá šanca zápasu, keď hlavičkoval zrejme Sadam Sulley z dobrej pozície, lenže loptu nedokázal poslať bližšie k tyčke. Miloš Volešák pohotovo zakročil.
     
    73
    Martin Koscelník vyhnal spoluhráča do zlého uhlu, odkiaľ nemohol dobre nacentrovať. Vybojoval však rohový kop.
     
    72
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jaroslav Mihalík, prichádza Lukáš Jánošík.
     
    72
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Milan Šimčák, prichádza Eligius Jankauskas.
     
    71
    Ivan Santiago Diaz mohol vytvoriť prvú šancu zápasu, lenže akciu pokazil. K lopte sa dostal v malom vápne, kde nebol nikým bránený, ale on to vyriešil najhoršie ako mohol. Snažil sa prihrávať pred bránu, kde nikoho nenašiel.
     
    70
    Niečo podobné prišlo aj na druhej strane, s tým rozdielom, že lopta skončila za bránkovou čiarou. Matúš Kira už taktiež nebol dlho preverený.
     
    69
    Miloš Volešák si po dlhej dobe musel pripísať zákrok, keď smerovala lopta na jeho bránu. Neišlo o tvrdú strelu, zrejme to bol center, ktorý bol veľmi nepodarený.
     
    68
    Domáci sa snažia vyvinúť tlak na hlavného rozhodcu, ktorý je na to zvyknutý a nepodlieha tlaku okolia.
     
    67
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Vladislav Bragin, prichádza Sadam Sulley.
     
    66
    Samuel Mráz prenikal po ľavej strane, ale proti dvojici súperov úspešný nebol. Prišiel pohotový zákrok a Žilina bude vhadzovať.
     
    65
    Faul sa píska na polovici Michaloviec. Hráč Žiliny dobiedzal na súpera, až ho napokon fauloval. Hrá sa medzi šestnástkami.
     
    64
    Jaroslav Mihalík sa previnil pri pravej postrannej čiare, kde podrazil súpera. Nejednalo sa o tvrdší zákrok, takže nemusela prísť žltá karta.
     
    63
    Žilina sa snaží vytvoriť si aspoň nejaký optický tlak. Nedokáže si však podržať loptu dlhšie na svojich kopačkách, keďže ju ľahko stráca.
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Jozef-Šimon Turik, prichádza Peter Kolesár.
     
    61
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Balaj, prichádza František Kubík.
     
    60
    Filip Kaša to skúsil z azda 45 metrov a úspešný nebol. Jeho strela nebola gólová. Lopta preletela vedľa ľavej tyče.
     
    59
    Druhý polčas nám prináša len bitku o územie. Ani jeden z tímov si nedokáže loptu udržať dlhšie na svojich kopačkách.
     
    58
    Centre do šestnástky zatiaľ neznamenajú nič. Žilina sa prebrala, ale centrami sa nedokáže presadiť. Dnes to ani jednému celku vo vzduchu nejde, teda čo sa útoku týka.
     
    57
    Igor Žofčák bol na svojom mieste a odrazená lopta patrila jemu. Nemal s ňou čo spraviť, a tak ju jednoducho odkopol od vlastnej brány.
     
    56
    V Michalovciach vyšlo slniečko. Že by znamenie nejakých gólov? Doposiaľ sme nevideli ani jednu väčšiu šancu.
     
    55
    Martin Regáli sa otočil s loptou v šestnástke a okamžite pálil. Loptu nedokázal lepšie usmerniť a namieril ju presne do rúk brankára.
     
    54
    Martin Koscelník sa na pravej strane parádne uvoľnil, keď si prehodil obrancu a unikal do šestnástky. Tam posielal loptu do malého vápna, ale včas zakročil brankár Volešák.
     
    53
    Milan Šimčák sa po rohovom kope dostal k odrazenej lopte a skúsil to z prvej. Lopta však preletela štadión, na čo fanúšikovia reagovali posmechom.
     
    52
    Ivan Santiago Diaz sa hnevá, pretože si myslí, že nefauloval. Hlavný arbiter má dostatok skúseností a stretnutie vedie s prehľadom.
     
    51
    Michalovce zohrali parádnu akciu, keď prišiel center do šestnástky, aby následne musel zakročiť brankár Žiliny vo vlastnom malom vápne. Nikto z hráčov ho neatakoval, a tak mal uľahčenú úlohu.
     
    50
    Prišiel pád pred šestnástkou domáceho tímu, ale hlavný arbiter sa rozhodol nepískať. Následne prišiel brejk na druhej strane, ktorý skončil nepresnou prihrávkou.
     
    49
    Hráči si nedarujú ani milimeter voľného priestoru. Okamžite po zisku lopty je daný tím napádaný dvoma hráčmi.
     
    48
    Michalovce začínajú aktívne aj druhý polčas. Snažia sa útočiť po svojej pravej strane, kým v prvom polčase skôr po ľavej.
     
    47
    Do druhého polčasu nastupujú oba celky v rovnakých zostavách. Ani jeden z trénerov sa nerozhodol pre zmenu v hernom štýle.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas bol veľmi zaujímavý, aj keď sme sa nejakej väčšej šance nedočkali. Pri šanci vždy prišiel ofsajdový verdikt, takže všetko vzrušenie bolo zbytočné. Michalovce sú zatiaľ lepšie, to treba určite povedať. Žilina sa do zápasu nedostala a v druhom polčase musí niečo zmeniť, inak dnes nevyhrá.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Domáci sa v závere prvého polčasu dostávajú na útočnú polovicu, kde budú vhadzovať pri pravej postrannej čiare.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Juraj Chvátal (MŠK Žilina).
     
    43
    Žilina sa už dlhšiu dobu nedostala do nejakej lepšej akcie. Domáci celok hrá veľmi kompaktne a správne pokrýva voľné priestory na vlastnej polovici.
     
    42
    Igor Žofčák rozohrával priamy kop tesne za šestnástkou Žiliny. Myslel to dobre, keď loptu posielal prudko na teč. Nikto ho však zo spoluhráčov nepochopil, a tak to bola ľahká práca pre Volešáka.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Michal Škvarka (MŠK Žilina).
     
    40
    Michal Škvarka zakončil rýchlu akciu Žiliny. Už moc nemal komu prihrať, a tak sa rozhodol správne. Mal dostatok času na zamierenie, ale loptu aj tak poslal vysoko nad.
     
    39
    Michalovce sa nevedia presadiť po centrovaných loptách. Už niekoľko desiatok centrov smerovalo do šestnástky, ale vždy na hráča Žiliny.
     
    38
    Hostia kopia individuálne chyby. Hráči si akoby neveria, a tak strácajú lopty po zbytočných chybách. Po jednej z týchto chýb bude nasledovať roh pre Michalovce.
     
    37
    Píska sa ďalší faul. Tentokrát sa previnili hostia ľahkým faulom v blízkosti brány Michaloviec.
     
    36
    Ivan Santiago Diaz získal loptu v šestnástke súpera a mohol posielať presnú prihrávku pod seba. Tam sa však dokázali domáci stiahnuť a odvrátiť akciu Žiliny.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Jozef-Šimon Turik (MFK Zemplín Michalovce).
     
    34
    Hra sa nám zrýchlila a oba celky hrajú oveľa priamočarejšie. Prichádzajú z toho zaujímavé akcie pred oboma bránami.
     
    33
    Žilina stratila loptu na útočnej polovici a už sa opäť sformovala a čaká na protiútok súpera.
     
    32
    Nepríjemná situácia pre hostí sa udiala v ich malom vápne, kde prišla prihrávka pred prázdnu bránu. Miloš Volešák predviedol parádny zákrok, ale následne bol odmávaný ofsajd.
     
    31
    Filip Balaj dostával fantastickú prihrávku do behu a mohol sám unikať na brankára, ktorý správne zareagoval a prakticky na hranici šestnástky odkopol loptu hráčovi Žiliny.
     
    30
    Samuel Mráz sa dostával do úniku, ktorý aj zakončil, ale prišiel pohotový zákrok brankára. Navyše sa mával ofsajd.
     
    29
    Pred chvíľou menovaný futbalista sa dostal k lopte na pravom krídle a posielal ju do šestnástky. Lopta sa vzniesla až k brankárovi.
     
    28
    Filip Kaša mohol byť veľmi nepríjemne faulovaný, keď súpera zašiel vedľa neho veľmi ostro. Ku kontaktu nedošlo, ale bol to tvrdý sklz.
     
    27
    Miloš Volešák mal problém po rohovom kope, keď mu to tam hráč domáceho tímu skoro zatočil priamo od rohovej zástavky. Brankár Žiliny sa musel natiahnuť a vyraziť loptu na ďalší roh.
     
    26
    Samuel Mráz posielal loptu z pravej strany do malého vápna, ale jeho center nebol presný. Lopta spadla za bránkovú čiaru.
     
    25
    Žilina zistila, že sa nemôže moc rútiť dopredu, a tak drží loptu na vlastnej polovici a vyčkáva na správny moment.
     
    24
    Žilina sa po dlhej dobe dostala do šestnástky, ale nedokázala tam nič vymyslieť, keďže Michalovce výborne bránia.
     
    23
    Michalovce držia loptu na vlastnej polovici a pretáčajú hru na ľavú stranu, ktorá je aktívnejšia a najmä priechodnejšia.
     
    22
    Cubasa Niši dostal priestor na hranici šestnástky a okamžite pálil. Strela ľavačkou sa však vzniesla vysoko nad bránu.
     
    21
    Možno je to prekvapením, ale Michalovce sú zatiaľ lepším celkom. Žilina sa v chladom počasí nevie dostať do tempa.
     
    20
    Píska sa faul pri oboch striedačkách. Michal Škvarka vyštartoval po hlavnom arbitrovi a vyslúžil si dôrazný dohovor.
     
    19
    Juraj Chvátal sa dostal k lopte v blízkosti brány súpera a mal dosť času na presný center. Jeho vysoká lopta sa dostala do územia nikoho.
     
    17
    Cubasa Niši nevystrelil z hranice šestnástky, ale nádherne vysunul spoluhráča, ktorý si zle prebral loptu. Tam už dokázali hostia dostúpiť a zabrániť strele. Bola to však najväčšia šanca zápasu.
     
    16
    Dnes neprišlo do Michaloviec veľa divákov. Zrejme ich odradilo chladné počasie.
     
    15
    Jaroslav Mihalík sa dostal k odrazenej lopte na hranici šestnástky, ale vystreliť nedokázal. Navyše mu bol pískaný útočný faul.
     
    14
    Martin Regáli je na ľavej strane veľmi katívny. Idú cez neho prakticky všetky akcie domáceho tímu.
     
    13
    Michal Škvarka si prebral loptu pri vlastnej šestnástke a potiahol ju až do stredu, kde ľavačkou prihrával na hrotového hráča. Lopta však skončila až pri brankárovi.
     
    12
    Zatiaľ sme nevideli žiadny lepší strelecký pokus. Nevedno, či sa dá toto brať ako strela. Bola to skôr nepresnosť v domácich radoch.
     
    11
    Michalovce rozohrávali v krátkom slede dva rohy, ale oba dopadli veľmi podobne. Prišlo odvrátenie na prednej tyči.
     
    10
    Domáci sú aktívni a zatlačili súpera do jeho šestnástky. Po zrazenom centri sa bude rozohrávať roh.
     
    9
    Domáci to skúšali centrom z ľavej strany, ktorý však nikoho nenašiel, keďže sa v šestnástke nachádzali len dvaja hráči v bielych dresoch.
     
    8
    Michalovce nevyrukovali s aktívnym napádaním. Skôr vyčkávajú na akcie súpera.
     
    7
    Domáci kombinovali pri pravej postrannej čiare, kde sa dostali až za ňu. Žilina bude vhadzovať na útočnej polovici.
     
    6
    Nič zaujímavé sa doteraz neudialo. Oba celky kopia chyby v strede poľa. Hrá sa medzi šestnástkami.
     
    5
    Píska sa faul na šestnástke Michaloviec. Domáci môžu po útočnom faule rozohrávať.
     
    4
    Žilina bola vytlačená až k vlastnej bráne, takže si zahrá aj brankár Volešák.
     
    3
    Hrá sa na dobre pripravenom teréne, keďže včera snežilo, tak sa na hracej ploche objavuje aj sneh.
     
    2
    Žilina začala aktívne s loptou na kopačkách. Momentálne kombinuje na útočnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Žofčák (C), Kavka, Carrillo, Šimčák – Bednár, Koscelník, Niši, Turik – Regáli, Bragin.
    Náhradníci: Bieszczad – Kolesár, Danko, Sulley, Matić, Jankauskas, Kurminowski.

    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko, Holúbek – Diaz, Pečovský, Škvarka (C) – Mráz, Balaj, Mihalík.
    Náhradníci: Mandous – Kubík, Niňaj, Jánošík, Vallo, Klec, Králik.

    Rozhodca: Kružliak – Hancko, Pozor.
     
    Vitajte pri sledovaní najvyššej súťaže u nás na Slovensku! Michalovce privítajú na svojom trávniku favorita zo Žiliny.

    Vzájomné zápasy:
    30.09.17 Žilina – Michalovce 2 : 1
    06.05.17 Michalovce – Žilina 0 : 1
    11.12.16 Žilina – Michalovce 7 : 1
    10.09.16 Michalovce – Žilina 0 : 2
    20.05.16 Michalovce – Žilina 3 : 0

    Michalovce sa nachádzajú v druhej polovici tabuľky, takže už majú istotu členstva v skupine o udržanie. Doposiaľ nazbierali len 21 bodov, keďže veľmi často remizujú. Z posledných piatich ligových zápasov remizovali až štyrikrát 1:1. Naposledy prišla prehra s Dunajskou Stredou v pomere 2:0. Tam sa od Michaloviec ani veľké zázraky neočakávali. Tento celok nestrelil veľa gólov, štatistika 17 strelených gólov hovorí sama za seba. Najlepším strelcom tímu je so šiestimi gólmi Martin Koscelník.

    Žilina zažíva úplne iné starosti, bitka o titul je veľmi ďaleko a ťažké to bude aj s kvalifikáciou do Európskej ligy, keďže špica tabuľky je pomerne vyrovnaná. Klub zo severu Slovenska sa momentálne nachádza na 4. priečke, lenže na druhé miesto stráca len jeden bod. V poslednom zápas prišlo veľké zobudenie pre tento tím, keď išiel na zápas do hlavného mesta a odchádzal s poltuctom gólov. Bola to veľká hanba a prekvapenie kola. Žilina v tejto sezóne pomerne často inkasuje. Doposiaľ dostala 34 gólov, čo je z vrchnej časti tabuľky najviac. Najlepším strelcom je Samuel Mráz, ktorý dokázal prekonať brankára súpera už desaťkrát.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Patrik Žažo

    Branky: 87. Carrillo

    Karty:   35. Turik (MIC) – 41. Škvarka (ZIL), 44. Chvátal (ZIL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:17.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Žofčák (C), Kavka, Carrillo, Šimčák (72. Jankauskas) – Bednár, Koscelník, Niši, Turik (62. Kolesár) – Regáli, Bragin (67. Sulley).
    Náhradníci: Bieszczad – Kolesár, Danko, Sulley, Matić, Jankauskas, Kurminowski.

    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko, Holúbek – Diaz, Pečovský, Škvarka (C) – Mráz, Balaj (61. Kubík), Mihalík (72. Jánošík).
    Náhradníci: Mandous – Kubík, Niňaj, Jánošík, Vallo, Klec, Králik.

    Rozhodčí: Kružliak – Hancko, Pozor

    Diváci: 595
    bahis siteleri