Havířov – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Jihlava – Pardubice 1:4 (kon.) | Chomutov – Liberec 3:8 (kon.)
Technika Brno – Vsetín 1:5 (kon.) | HC Litvínov – HC Plzeň 0:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Třinec 5:6 (0:1 po s.n.)
Vítkovice – Zlín 7:3 (kon.) | Žďár n/S – Letňany 5:6 (kon.) | K. Vary – Kladno 3:2 (kon.)
Třemošná – Ústí n/L 3:2 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 6:1 (kon.) | Warriors Brno – Poruba 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:1 (0:0, 1:1, 5:0)
HC Motor České Budějovice
Sobota 03.03.2018, 15:45ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Já se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (17:50:07)
     
    Utkání dovršilo konce. Sparťané ve třetí třetině strhli vedení na svoji stranu a pěti góly zasypali českobudějovickou defenzivu. Sparta vítězí 6:1, a tři body tak zůstávají v Praze.
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    A pozor. Sparťanům se ještě v závěru třetí třetiny podařil vstřelit další gól! MAXIM KUBÁNEK si našel kotouč u pravé tyčky a se štětím ho dokázal dorazit za bezmocného Korytara. Asistence: Nikita Guryevskiy.
     
    58:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci se domácím ještě podařilo vsítit jeden gól! MAXIM KUBÁNEK vybruslil k levé tyčce a svou až moc přesnou střelou vymetl horní růžek hostující klece! Bez asistence.
     
    58:18
    Poslední dvě minuty utkání se už rozeběhly, sparťané v poklidu korigují skóre. Kubánek se snažil protlačit přes protihráče, ale klubko před Korytarem neprostřelil.
     
    58:05
    Domácí v plném počtu.
     
    57:01
    Josef Slavíček čekal na přihrávku na útočné modré od svého kolegy z obrany, skákavý puk se mu ale nepodařilo zkrotit.
     
    56:26
    Hosté ještě můžou alespoň zdramatizovat závěr utkání. To se jim ale zatím nedaří, jelikož Matěj Jaroš šetří cenné vteřinky v útočném pásmu.
     
    56:05
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Brůna – 2 min., hákování).
     
    55:21
    Sparťané si nerozuměli při svém přechodu do útočné třetiny, jelikož jeden z nich byl už v útočném pásmu. Rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    54:43
    Sparťané jsou ve třetí třetině lepším týmem a ženou se za dalšími brankami. Teď se však hosté dostali ke kotouči, ale rozehráli pouze na zakázané uvolnění.
     
    53:47
    Zemchenkov ještě zuby nehty udržel kotouč v útočném pásmu. Jan Krupička ještě poslal puk do hloubi až k brance Korytara, tam ale byli pouze hráči Motoru.
     
    52:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď to tam sparťanům začíná padat! TOMÁŠ HAMARA se dostal k opuštěnému puku na pravém kruhu a svou střelou nedal brankáři Korytarovi sebemenší šanci zasáhnout! Puk sice ještě cinkl o tyčku, ale poté zapadl přesně do branky. Bez asistence.
     
    51:46
    Pražané byli v dobrém tlaku před českobudějovickou svatyní a jednomu z nich se podařilo nastřelit jen boční konstrukci branky!
     
    50:40
    Slavíček už jen ztěžka bruslil v útočném pásmu pro kotouč u mantinelu, před brankou ještě čekal na případnou přihrávku Tomáš Tomek, první jmenovaný se ale nakonec k puku neprocpal.
     
    49:55
    Hosté se snaží alespoň zmírnit pro ně nepříznivý stav. Matouš Masopust po vyhraném buly v útočném pásmu, ale svou střelou nastřelil jen clonícího protihráče.
     
    49:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí Sparta se dostává do dvoubrankového vedení! MATĚJ KURACINA si sjel na levý kruh do téměř nulového úhlu, ale i tak odkázal svou střelou pokořit brankáře Korytara již potřetí v tomto utkání. Asistence: Michal Vitouch, Maxim Kubánek.
     
    48:20
    Tomáš Tomek si sjel na modrou čáru a ihned vypálil. Před Korytarem však nikdo v bílém neclonil a českobudějovický brankář puk bez větších obtíží vyrazil.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 36. Tomek (Krupička, Adam), 41. Krupička (Slavíček), 50. Kuracina (M. Vitouch, Kubánek), 53. Hamara, 59. Kubánek, 60. Kubánek (Guryevskiy) – 29. Pojar (Anderle)


    HC Sparta Praha: Sluka (Krbeček) – Zemchenkov, Brůna, Hamara ml., Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Jaroš, Potůček, Broš, David, Slavíček, M. Vitouch, Tomek, Kuracina.
    Trenér: Tomáš Hamara.

    HC Motor České Budějovice: Korytar (Kadlec) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Hail, Ryba, Remta – Dub, Kantor, Anderle, Korndöfrer, Fousek, Cháb, Dohnal, Kovář, Masopust.
    Trenér: Radek Bělohlav.

    Rozhodčí: Kraval – Svobodová, Klouček
    thejrc.org