Slavia – Mountfield HK 1:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 3:4 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 0:6 (kon.)
Vítkovice – Kometa Brno 0:8 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Kladno 1:3 (kon.)
K. Vary – Zlín 5:4 (2:0 po s.n.) | Liberec – Sparta 2:1 (po pr.) | HC Litvínov – Jihlava 6:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
HC Plzeň 1929
Sobota 03.03.2018, 12:30 • ZS Chomutov • DHL Extraliga juniorů • Nadstavba B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u mládežnického hokeje zase někdy příště. Všem fanouškům přeji z Pirátské arény příjemný zbytek sobotního dne. (14:44:52)
     
    Čtyřicet minut jsme sledovali celkem vyrovnané utkání, ale dominance Plzně v poslední části byla obrovská. Indiáni začali proměňovat šance a soupeři nakonec nadělili šest branek. Čisté konto si po velice dobrém výkonu připsal Kristián Kolář, jenž předvedl několik výtečných zákroků. Piráti se snažili vyrovnat se soupeři, což se jim dlouho dařilo, ale doplatili na vysoký počet vyloučených. Navíc se jim vůbec nedařilo v koncovce, a tak se před lídrem tabulky museli sklonit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Domácí v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty celého zápasu. Kotouč mají na hokejkách hosté, kteří si v poklidu přihrávají za vlastní brankou. Kristián Kolář sahá po čistém kontu, které si po svém výkonu zcela jistě zaslouží.
     
    57:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Petr Chlán – 2 min., krosček).
    57:11 Jan MATIÁŠEK - 0:6
     
    57:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je černá dvacetiminutovka domácího mužstva! Zaváhání chomutovského obránce využil JAN MATIÁŠEK, jenž se dostal před Dominika Pavláta a střelou po ledě jej překonal. Asistence: Vojtěch Kovařík a Lukáš Kaňák.
    55:00 Petr ERET - 0:5
     
    55:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Piráti dostávají nepopulárního "bůra"! Už to vypadalo, že Dominik Pavlát má kotouč pod svou výstrojí. Jenže PETR ERET a Filip Přikryl černou gumu vyšťourali a nakonec ji poslal první zmíněný za brankovou čáru. Asistence: Filip Přikryl.
     
    54:07
    Plzeň se pokusila o dlouhou přihrávku, která překročila tři čáry, a tak je odpískané další zakázané uvolnění.
    53:11 Jan MATIÁŠEK - 0:4
     
    53:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A už je opravdu hotovo! Josef Roubal našel výborně postaveného JANA MATIÁŠKA, před kterým už zívala pouze odkrytá branka. Asistence: Josef Roubal.
     
    52:35
    Střelou přes obránce se prezentoval na druhé straně Jan Matiášek, který málem překvapit Dominika Pavláta. Chomutovský gólman držadlem hole kotouč se štěstím vyrazil.
     
    51:57
    Před branku se snažil natlačit Petr Chlán, kterému se podařilo také zakončit. Ovšem hostující brankář byl velmi dobře postaven u přední tyče a jeho pokus vyrazil.
     
    51:13
    Plzeň se už nikam nežene a na hře je to hned vidět. Zdá se, že se Západočeši budou soustředit již jen na obranu.
    50:04
     
    50:04
    Martin Hřebíček se mohl stát prvním autorem chomutovské branky, ale to by musel proměnit šanci před brankou. Jeho slabý pokus trefil je beton brankáře. Hra pokračovala dále a jeden z domácích se pokusil překvapit Kristiána Koláře, který vůbec netušil, kde se kotouč nachází. Nevěděli to ani samotní hráči, a tak hlavní sudí hru přerušil.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 12. Vavřička (Pour, Kvasnička), 36. Rubner (Chalupa, Kaňák), 45. D. Roubal (Houdek, Lokajíček), 54. Matiášek (J. Roubal), 55. Eret (Přikryl), 58. Matiášek (Kovařík, Kaňák)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Buchtela, Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, Studený, A. Novák, Hajič – Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Veselý, Šeliga, Šišolák, Šilar, Ouřada.
    HC Plzeň 1929: Kolář (Beran) – Houdek, Kvasnička, Štěpánek, Staněk, Váchal Kaňák, Lokajíček – Chalupa, Reitspies, Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Přikryl, Eret, D. Roubal, Rubner.

    Rozhodčí: Hlinka – Janíček, Goltsch
    thejrc.org