NY Islanders – Montreal 3:6 (kon.) | Florida – Buffalo 4:1 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Winnipeg – Detroit 4:3 (kon.) | Calgary – NY Rangers 1:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 7:1 (kon.)
Vancouver – Nashville 3:4 (po pr.) | Vegas – Ottawa 4:5 (kon.) | Anaheim – Columbus 4:2 (kon.)
Tampa – Philadelphia 7:6 (2:0 po s.n.) | Dallas – St. Louis 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Chicago 3:5 (kon.)
Boston – Montreal 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (po pr.)
konec
VHK ROBE Vsetín
0:6 (0:2, 0:2, 0:2) Stav série: 0:3
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 03.03.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den ze Vsetína. S vývojem čtvrtfinálové série momentálně panuje spokojenost v západočeském týmu z Karlových Varů. Favorit dokázal naplno využít domácího prostředí a v obou duelech nastřílel Vsetínu dohromady deset branek. První bitvu rozhodly především skvěle sehrané přesilové hry Energie a také mimořádná efektivita v zakončení. Valaši rozhodně nebyli výrazněji horším týmem, leč padli 1:5. Druhé utkání bylo zcela odlišné, domácí Západočeši měli otěže zápasu pevně ve svých rukou a tentokrát neponechali nic náhodě a po smrtících protiútocích porazili Vsetín i podruhé, tentokrát 5:0.
     
    HC Energie Karlovy Vary: Západočeši mají v letošní sezoně jen ty nejvyšší ambice, jednoznačným cílem klubu je okamžitý návrat do Tipsport extraligy. Karlovy Vary zakončily základní část ve velmi dobré formě, z posledních osmi zápasů dokázali zvítězit hned v sedmi případech. Skvostnou výsledkovou pohodu si energetici přenesli také do play-off proti Vsetínu.

    Čtvrtfinálová série odstartovala v KV Aréně v úterý, Energie ukázala sílu především v přesilových hrách, které měly rozhodující vliv na konečný výsledek 5:1. Západočechy zdobila také efektivita v zakončení. Druhé utkání Karlovy Vary dokázali zařadit ještě o jeden rychlostní stupeň nahoru a bez větších problému si došli pro hladké vítězství 5:0.

    V úvodních duelech čtvrtfinálové série se nejvíc dařilo Ondřeji Beránkovi, jenž zaznamenal dvě trefy a také asistence. Čtyři kanadské body dokázal nasbírat také Daniel Vrdlovce, jenž ke své jedné brance přidal ještě tři přihrávky. Roli velké opory mužstva naplňuje v play-off také Jakub Flek (2+1). Karlovy Vary ovšem mají v ofenzivních řadách další borce, kteří mohou svými zkušenosti přispět k postupu do semifinále. Jedná se především o Václava Skuhravého či Tomáše Rachůnka.

    Západočeši se ve čtvrtfinále zatím mohou spolehnout na propracovanou defenzívu, která navíc dokáže podporovat i útočnou hru týmu. Nebezpečí pro soupeřovu obranu hrozí v případech, kdy od modré čáry napřahuje Matic Podlipnik. Zkušenostmi hýří Vladimír Sičák. Velkou oporu mají Karlovy Vary v brankovišti, Filip Novotný působil v obou duelech velmi jistým dojmem a celkem bez problému chytal marné pokusy vsetínských útočníků. Za svá záda v sérii prozatím propustil jediný puk, čímž dokazuje, že ne nadarmo byl nejlepším maskovaným mužem v rámci základní části soutěže.
     
    Vzájemné zápasy v základní části WSM Ligy

    Vsetín – Karlovy Vary 3:2p.

    Karlovy Vary – Vsetín 3:0

    Vsetín – Karlovy Vary 3:2

    Karlovy Vary – Vsetín 1:2

    Čtvrtfinále play-off

    Karlovy Vary – Vsetín 5:1

    Karlovy Vary – Vsetín 5:0
     
    VHK ROBE Vsetín: Valaši zakončili základní část podobně jako Karlovy Vary, také zelenožlutý tým se mohl pochlubit vítěznou sérii, která čítala pět utkání v řadě a byla nejdůležitějším faktorem konečného postupu nováčka do play-off. Vsetín v základní části dokázal favorizované Západočechy významně trápit a ve třech případech dokonce zvítězil. Jenže v play-off to zatím Valachům proti Karlovým Varům příliš nejde. V prvním utkání na západě Čech doplatil Vsetín zejména na tragickou koncovku a hlavně na častá vyloučení, která se znovu opakovala i v druhém pokračování série.

    Valaši se zatím trápí v koncovce, jediným úspěšným střelcem Valachů byl v prvním utkání obránce Jakub Teper. Trenéři Dopita s Jenáčkem by si určitě přáli, aby se střelecky probudil kanonýr David Březina či Jaroslav Markovič, jenž se dostával v Karlových Varech do slibných příležitostí, ale Novotného překonat nedokázal.

    Pokud chce Vsetín pomýšlet na úspěch, musí se vyvarovat vyloučením. Nedisciplinovanost provází Valachy od počátku soutěže. Na uzdě by se měl držet zejména Tomáš Frolo, jenž během dvou utkání nasbíral 16 trestných minut. Vsetínští trenéři budou rovněž znovu řešit otázku brankářského postu. Proti Karlovým Varům vyzkoušeli Vsacané již tři maskované muže, v prvním utkání dostal důvěru Luboš Horčička, jenž v základní části odchytal všechny zápasy proti Energii, ale v play-off se mu karlovarské střelce zastavit nepodařilo. Do druhého utkání nastoupil Pavel Jekel, ten byl ale nucen v polovině základní hrací doby za stavu 0:3 střídat a šanci dostal Michal Šurý. Uvidíme, na koho tedy vsetínští trenéři ukáží. Změny v sestavě se dají očekávat na všech postech.
    Zatím největší návštěvu sezony zaznamenal vsetínský Lapač v utkání proti Českým Budějovicím. Bude dnes rekord překonán?
     
    Třetí čtvrtfinálové utkání slibuje velmi slušnou atmosféru. Natěšení Valaši se chystají na hokej opět ve velkém a budou se snažit své miláčky dotlačit k vítězství, potažmo směřovat k vyrovnání série. Na Valašsko se vydali také příznivci z Karlových Varů, kteří by výlet na východ České republiky rádi zakončili postupem do semifinále. Hokejový víkend na Valašsku startuje, budeme rádi, když budete sledovat náš přenos.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Jekel) – Janáček, Teper, D. Krenželok, Slováček, Frolo, Holomek, Ostrčil – Karafiát, Podešva, Vávra – Protasenja, Kucharczyk, Březina – Markovič, Kopta, P. Beránek – Vítek, Šilhavý, Kajaba.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Sičák (A), Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar (A), Podlipnik, Kovačevič – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Skuhravý (C), Gorčík, Vrdlovec – Šafář, Tuominen, O. Beránek – Šik.

    Rozhodčí: Čech, Kopeček – Lukš, Gančarčík.
     
    Tribuna vsetínského Lapače k stání je již při rozbruslení velmi slušně zaplněna, je vysoce pravděpodobné, že návštěvnický rekord letošní sezony, který činí 4821 diváků, bude v ohrožení.
     
    Vsetínský Lapač praská ve švech, zaplněné tribuny již vyčkávají nástupu hráčů obou týmu.
     
    Karlovy Vary nastupují na ledovou plochu vsetínského stadionu, jejich nástup doprovází hlasitý pískot a bučení domácí většiny.
     
    Nástup Vsetína doprovází klubová hymna, kterou doprovází zaplněné tribuny fanoušků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Třetí čtvrtfinálová bitva odstartovala na úvodním buly byl úspěšnější vsetínský Podešva.
     
    00:43
    Vsetínští se nastěhovali do útočného pásma, kde se snaží vytvořit kombinaci.
     
    01:10
    Defenzíva Karlových Varů zatím nepovoluje Vsetínu ohrožení Novotného branky.
     
    01:49
    Frolo nahodil kotouč ze středního pásma na Novotného, hostující brankář si kotouč zpracoval a poslal do středního pásma.
     
    02:15
    Druhá útočná formace nyní dostává Energii pod tlak, ale střelecké pokusy postrádají přesnost.
     
    02:35
    Na druhé straně prověřil pozornost brankáře Šurého Stloukal, vsetínský brankář bez problému vyrazil.
     
    02:57
    Po levém křídle se do střelecké pozice dostal domácí Vítek, Novotný musel použít svou vyrážečku a připsal si první důležitý zákrok.
     
    03:15
    Vsetín si zahraje první přesilovou hru v dnešním utkání, s důrazem před brankou to přehnal Ondřej Beránek a po zásluze fasuje dvě minuty za krosček.
     
    03:32
    Vávra poslal kotouč do mezikruží, kde si najel na střelu Krenželok, jeho slibnou ránu však dokázal zablokovat bránící Rohan.
     
    04:08
    Vsetínští dokázali skoro celou minutu držet Karlovy Vary pod tlakem, ale Slováček dostává trest za sekání, když se snažil kotouč vydolovat z pod rukavice brankáře Novotného. Čeká nás hra ve čtyrech na obou stranách a potrvá šedesát sedm vteřin.
     
    04:32
    Hra ve čtyrech zatím více svědčí Vsetínu, ten pokračuje ve svých útočných aktivitách.
     
    05:11
    Rozehrávka Karlových Varů je nepřesná a rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    05:15
    Energie hraje v plném počtu, startuje její zkrácená početní výhoda.
     
    05:32
    Flek dostal kotouč do jízdy na levé křídlo, dostal se až do zakončení, snažil se Šurého prostřelit mezi betony, ale vsetínský brankář dokázal včas zasáhnout a jeho příležitost zneškodnit.
     
    06:08
    Vsetín kompletní.
     
    06:46
    Vsetín opět kombinuje v útočném pásmu, střelu Ostrčila však zblokoval jeho spoluhráč Podešva, nicméně nápor Valachů pokračuje.
     
    07:36
    Nyní trochu zbytečně překročil pravidla karlovarský Henri Tuominen, když bez puku nedovoleně atakoval Podešvu, odsedí si dvě minuty za krosček.
     
    08:09
    Vsetín nemá problém kombinovat v útočném pásmu, ale chybí mu střelba, hosté se nyní i s drobnou pomocí rozhodčího dokázali osvobodit.
     
    09:01
    Vsetín svou početní výhodu opět nedohraje do konce, dvě minuty za podražení pro Davida Březinu. Situace se však nelíbila nejen vsetínským divákům, ale především trenérovi Dopitovi, jenž si hlavního rozhodčího zavolal pro vysvětlení situace.
     
    09:36
    Karlovy Vary hrají v plném počtu.
     
    10:09
    Vsetín vyhazuje, hosté zakládají novou útočnou akci.
     
    10:28
    Znovu je kotouč až u brankáře Novotného.
     
    10:55
    Karlovým Varům se přesilová hra příliš nedaří, nyní puk přeskočil Balánovi hokejku a hosté musejí útočné pásmo vyklidit.
     
    11:12
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté otevírají skóre zápasu! Nenápadné nahození v podání hostujícího MICHALA PLUTNARA doputovalo až za záda vsetínského brankáře Šurého. Asistence: Jakub Flek, Stanislav Balán.
     
    12:24
    Pas Tepera na Vítka nevyšel, ke kotouč se dostal brankář Novotný a poslal jej do středního pásma, maskovaný muž Energie dnes hodně svým bekům pomáhá.
     
    12:51
    Vrdlovec přihrávkou zpoza branky našel dobře postaveného Plutnara, ten však tentokrát ztroskotal na vyrážečce brankáře Šurého.
     
    13:37
    Nahození Slováčka byl Novotný nyní nucen přikrýt pod svou rukavici, vhazovat se tak bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    13:46
    Protasenja nyní poslal kotouč zpoza branky na Březinu, vsetínský útočník byl před Novotným zcela sám, zkusil kličku do bekhendu, ale nedokázal puk zvednout nad beton karlovarského brankáře!
     
    13:57
    Ke střele z pravého kruhu se dostal Rachůnek, Šurý bez problému vyrazil.
     
    14:14
    Další slibná příležitost Vsetína, Markovič ve spolupráci s Koptou vyvezli kotouč do útočného pásma, vsetínský kapitán přihrál do mezikruží Beránkovi, ten ve vyložené pozici ovšem branku minul.
     
    14:39
    Přesilová hra pro Karlovy Vary, dvě minuty za sekání fasuje Tomáš Frolo.
     
    15:06
    Po přihrávce Kovačevice pálil z první Podlipnik, Šurý betonem vyrazil.
     
    15:21
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie využívá přesilovou hru a navyšuje svůj náskok na dvě branky. Brankova situace začala u Kovačeviče, jenž vypálil kotouč od modré čáry, jeho střela byla zblokována vsetínským obráncem a kotouč se odrazil na hůl PETRA STLOUKALA, jenž dokázal prostřelit vsetínského brankáře. Asistence: Sabahudin Kovačevič, Matic Podlipnik.
     
    16:44
    Zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    16:51
    Petr Beránek vypálil z pravého kruhu, mířil na bližší tyč, kterou měl však brankář Novotný pohlídanou a střelu zneškodnil.
     
    18:24
    Vsetín se snaží do konce první třetiny alespoň o kontaktní branku, ale kombinace Valachů jsou eliminovaný včasným přístupem karlovarských obránců.
     
    19:39
    Vsetín v přechodu do útočného pásma nebyl přesný, kotouč ve středním pásmu zachytil Ondřej Beránek a rozjel se ke střele na Šurého, ten jeho pokus zneškodnil vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Domácí Valaši se snažili v úvodu utkání být aktivní, což se jim dařilo a kombinace v útočném pásmu si zelenožlutí opravdu tvořili, ale Vsetínským chyběla větší intenzita střelby. Karlovy Vary se do vedení dostali šťastnou trefou od modré čáry v podání Plutnara. Energie poté opět předvedla efektivitu v přesilové hře, když Šurého propálil Stloukal a stanovil stav utkání po první třetině na 2:0 ve prospěch západočeského celku. Prostřední dějství vypukne na Lapači v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Karafiát kombinoval s Vávrou, ten už mohl střílet, ale chtěl ještě kotouč posunout Podešvovi, ten však nebyl na místě, které Vávra očekával.
     
    20:43
    Energie se snažila o proniknutí do útočného pásma, ale octla se v ofsajdu.
     
    20:46
    Vsetín si zahraje třetí přesilovou hru v dnešním utkání, dvě minuty za podražení pro Jaromíra Kverku.
     
    21:08
    Holomek poslal kotouč přes šíří pásma Protasenjovi, jenž měl dostatek času zamířit, ale trefil boční síť.
     
    21:19
    Karlovým Varům se podařilo osvobodit.
     
    21:37
    Slováček nyní dokázal kotouč zavést až do útočného pásma, kde dokázal uvolnit Podešvu, ten už měl brankáře Novotného na lopatě, ale kotouč zastavila tyč! Obrovské štěstí měl nyní karlovarský tým.
     
    22:06
    Energie znovu vyhazuje.
     
    22:40
    Vsetín předvádí pohledné kombinace, ale střelecké trápení Valachů nebere konce.
     
    22:46
    Západočeši hrají v plném počtu.
     
    23:58
    Vsetínu se podařilo vstřelit branku, hlavní rozhodčí ji však k velké nelibosti domácích příznivců neuznává pro vysokou hůl.
     
    24:27
    Vsetín je ve druhé třetině více na puku, nadále se snaží tvořit kombinace, které by jej dovedly ke kýžené kontaktní brance.
     
    25:15
    Karlovy Vary po delší době v útočném pásmu, od modré čáry vypálil Sičák, před Šurým clonil Beránek, vsetínský brankář však letící puk viděl a pohotově vyrazil.
     
    25:48
    Karlovým Varům se nyní podařilo Vsetín zmáčknout, střelecký pokus si připsal Kverka, ale Šurý zasahovat nemusel.
     
    25:54
    Na ledě nyní zůstává ležet otřesený Podešva, kterého při cestě na střídačku atakoval karlovarský hráč, rozhodčí však pravici zvednutou nemá.
     
    25:54
    Zdá se však, že Podešva bude v pořádku na střídačku odjíždí po vlastních nohou.
     
    25:56
    Ihned po buly pálil v útočném pásmu Kohout, jeho střela však postrádala přesnost a trefila zadní mantinel.
     
    26:15
    Kohout znovu ve střelecké příležitosti, tentokrát pálil z pravého kruhu, Šurý jeho střelu zastavil svými betony.
     
    26:41
    Zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    26:46
    Střela Frola byla sražena vysoko nad ledovou plochu, vhazování před Novotným.
     
    27:22
    Vsetín opět v náporu, Kopta vyzýval ke skórování Beránka, tomu však puk v klíčové chvíli hůl přeskočil a ze slibné příležitosti nic nebylo, nicméně Vsetínu se daří držet hru v útočném pásmu.
     
    27:47
    David Vítek nyní ostřel sestřelil u mantinelu Sičáka, zbytečného faulu se dopustil ve signalizované výhodě. Vsetínský útočník po dlouhé poradě hlavních arbitrů fasuje nejvyšší trest, tedy pět minut + trest do konce utkání. Za Karlovy Vary si menší trest odsedí Ondřej Šafář, dvě minuty vysoká hůl.
     
    28:42
    Kovačevič přišel na útočné modré čáře o puk a do samostatného úniku se hnal vsetínský Karafiát, zkoušel střelu nad lapačku, ale Novotný svůj tým opět podržel a lapačkou slibnou šanci Vsetína zneškodnil!
     
    28:58
    Na druhé straně se po přejetí modré čáry prezentoval prudkou střelou zápěstím Gorčík, Šurý zachytil kotouč do své lapačky a bude se vhazovat před brankou Vsetína.
     
    29:13
    Kucharczyk se nyní zbavil bránícího Rohana a vypálil, jeho střela však byla sražena do ochranné sítě, vsetínské čekání na vstřelení branky nebere konce.
     
    29:32
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie odskakuje do tříbrankového trháku! Útočnou akci vedl Kohout a poslal kotouč do jízdy na levé křídlo VÁCLAVU SKUHRAVÉMU, jenž napřáhl a prostřelil Šurého mezi nohy. Asistence: Martin Kohout.
     
    29:32
    Střídaní brankářů v týmu VHK ROBE Vsetín. Brankáře Michala Šurého nahrazuje Pavel Jekel.
     
    29:47
    Karlovy Vary hrají v plném počtu, startuje jejich tříminutová přesilová hra.
     
    30:19
    Balán pálil z mezikruží, do jeho rány vložil hůl bránící Slováček a kotouč končí v ochranné síti.
     
    30:31
    Vsetín se osvobozuje.
     
    30:50
    Krenželok opět osvobozuje domácí tým.
     
    31:24
    Šenkeřík při střele od modré čáry zlomil hůl, ke kotouč se dostal Kucharczyk, jenž posbíral cenné vteřinky ve středním pásmu.
     
    31:58
    Stloukal prověřil Jekela střelou od modré čáry, vsetínský brankář ji bez problému ukryl ve své výstroji, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    32:44
    Stloukal tvořil slibnou akci a dostal se do přečíslení dva na jednoho s Kverkou, s přihrávkou však příliš dlouho váhal a Krenželok stihl ke Kverkovi dobruslit a přihrávku zblokovat.
     
    32:47
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    33:48
    Šilhavý ve střelecké příležitosti z pravého kruhu, jeho střelu zablokoval bránící Rohan.
     
    33:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie navyšuje své vedení na luxusní čtyřbrankový náskok. Puk zavezl do útočného pásma Kohout a žabičkou našel dobře najetého SEBASTIÁNA GORČÍKA, jenž zasunul kotouč za záda bezmocného brankáře Jekela. Asistence: Martin Kohout.
     
    34:46
    Střela vsetínského Vávry byla Šenkeříkem sražena do ochranné sítě, Valaši se v koncovce opravdu trápí.
     
    35:23
    Plutnar napřáhl na modré čáře a vypálil, Jekel jeho střelu dokázal zkrotit a bude se vhazovat před brankou Vsetína.
     
    35:39
    Vsetín v ofsajdu.
     
    36:04
    Skuhravý se dostal ke kotouči mezi kruhy, zkoušel to střelou zápěstím, ale trefil pouze zadní plexisklo.
     
    36:38
    Šilhavý nahazoval kotouč na hostující branku, kde clonil Protasenja, Novotný však i s obtížným výhledem dokázal úspěšně zasáhnout.
     
    37:26
    Markovič zachytil nepřesnou rozehrávku Kovačeviče a zkoušel se dostat do bekhendového zakončení, na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu Sabahudin Kovačevič a obdržel dvě minuty za podražení.
     
    38:42
    Přesilová hra Vsetína končí, dvě minuty za podražení fasuje Jakub Teper, jenž musel zastavit průnik Gorčíka jen za cenu podražení.
     
    39:26
    Energie hraje v plném počtu.
     
    39:50
    Janáček vyhazuje až k Novotnému.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá třetina třetího čtvrtfinálového utkání mezi Vsetínem a Karlovými Vary. Valaši podobně jako v úvodní periodě předváděli aktivní hokej, tvořili si útočné kombinace a snažili se prolomit střelecké trápení, to se jim však i díky skvělému výkonu brankáře Novotného nepovedlo. Trpělivě hrající Energie pak udeřila potřetí zásluhou kapitána Skuhravého a stejně jako ve druhém utkání v KV Aréně i dnes byl Vsetín přinucen ke střídání brankářů. Ani Pavel Jekel však nedokázal zabránit čtvrté brance Západočechů, kterou obstaral Gorčík. Situace Vsetína před třetí třetinou nevypadá vůbec dobře, uvidíme, zda se Valachům podaří utkání alespoň zdramatizovat. Třetí třetina odstartuje na Lapači v 19:19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Třetí třetina odstartovala, Karlovy Vary pokračují v přesilové hře.
     
    40:30
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši využívají další přesilovou hru. S kotoučem se do útočného pásma vydal TOMÁŠ RACHŮNEK, najel si mezi kruhy a pohotovou střelou prostřelil vsetínského brankáře Jekela. Asistence: Stanislav Balán.
     
    41:35
    Dnešní utkání sleduje 4650 diváků.
     
    41:48
    Vsetínský zmar v koncovce nadále pokračuje, Březina trefil z hranice levého kruhu tyč!
     
    42:16
    Velká příležitost také v podání Karlových Varů, Ondřej Beránek vyvezl kotouč do útočného pásma a poslal jej Tuominenovi, ten dokázal ještě pozici pro prvně jmenovaného vylepšit, Beránek zkoušel nadvakrát překonat vsetínského brankáře, ale ten tentokrát dokázal navýšení debaklu zabránit!
     
    43:26
    Tak nyní se brankář Jekel opravdu vytáhl! Kombinace, kterou započal Kohout vedla přes Stloukala na hůl Kverky, jenž pálil z bezprostřední blízkosti z voleje, Jekel se však stačil fantasticky přesunou a zabránit jisté brance!
     
    44:16
    Markovič kombinoval se Slováčkem, ten byl však v klíčové chvíli odzbrojen Šikem, a putující kotouč dokázal Novotný přikrýt pod svou rukavici.
     
    44:50
    Vrdlovec poslal kotouč do předbrankového prostoru Ondřeji Beránkovi, ten ve své další šanci opět neuspěl a Jekel si připsal další důležitý zákrok.
     
    45:20
    Na druhé straně vypálil z levého křídla Březina, ale ani jeden z nejlepších střelců základní části nedokázal zatím najít recept na spolehlivého Novotného.
     
    46:40
    Hra je nyní hodně otevřená, ono ostatně Vsetínu také nic jiného nezbývá, jsme tak svědky řady útočných akcí, které se střídají na obou stranách.
     
    47:35
    Vsetín zkouší trpělivě tvořit další útočné kombinace, ale v pohodě hrající hosté jim souhru znepříjemňují.
     
    48:01
    Přesilová hra pro Vsetín, dvouminutovým trestem za hákování je potrestán Michal Plutnar.
     
    48:07
    Nahození Holomka Novotný dokázal lapačkou vytěsnit a následně se jeho tým dokázal osvobodit.
     
    48:28
    Brankář Novotný dnes předvádí opravdu skvělou práci se svou holí, nyní si dovolil i pod tlakem vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    49:03
    Nahození Krenželoka se za Novotného záda snažil usměrnit Kopta, ale kotouč sjel těsně mimo tyčku karlovarské branky.
     
    49:30
    Krenželok tentokrát trefil svého spoluhráče Beránka, od nějž se kotouč odrazil na karlovarské hole a následně putuje do vsetínské třetiny.
     
    50:01
    Energie hraje v plném počtu.
     
    51:06
    Snaha Vsetína o vstřelení alespoň čestné branky nadále pokračuje, Teper napřáhl od modré čáry a před Novotným číhal Kucharczyk, ale kotouč opět trefil karlovarského brankáře a trápení Valachů pokračuje.
     
    52:16
    Zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    52:58
    Kucharczyk pracuje na hranici brankoviště a nyní clonil na střelu Březinovi, Novotný byl dokonce bez hole, ale přesto si dokázal s nepříjemnou střelou poradit.
     
    53:25
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nedáš? Dostaneš! Toto známe sportovní pravidlo se nyní potvrdilo na plné čáře. Nejprve Valaši vypracovali závar před Novotným, ale kotouč do branky nikdo ze zelnožlutých nedostal. Ke kotouči se pak dostali hosté a rychlý přechod do útoku zakončil přesnou trefou JAKUB FLEK. Asistence: Matic Podlipnik, Stanislav Balán.
     
    54:27
    Vsetínští fanoušci si čtvrtfinálové utkání užívají i za vysoce nepříznivého stavu, Valaši jsou rádi, že mohou hostit play-off a nenechají si zkazit náladu. Utkání tak doprovází sympatická atmosféra.
     
    55:31
    Vrdlovec nyní mohl uvolnit Tuominena, na poslední chvíli se však v útočném pásmu rozhodl, že zkusí vypálit, jeho střelu však Jekel bez problému zneškodnil.
     
    55:43
    Nahození hostujícího Rohana končí v lapačce brankáře Jekela, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    56:22
    Novotný opět používá svou hokejku a rodící se útočnou akci Vsetína likviduje vyhozením kotouč do středního pásma.
     
    56:45
    Vsetínští stále bojují, snaží se vstřelit alespoň čestnou branku, tribuny jim v tom hodně pomáhají, brankář Novotný však působí velmi jistým dojmem a jde vstříc druhé vychytané nule v play-off.
     
    57:17
    Protasenja našel v mezikruží Koptu, jeho pokus Novotný vytěsnil svým pravým betonem.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty dnešního utkání.
     
    58:42
    Skvělá akce Vsetína které k dokonalosti scházelo to nejdůležitější a to vstřelení branky. Kajaba našel výborně najetého Šilhavého, jenž zkoušel bekhendem překonat Novotného, karlovarský brankář však vytáhl další výborný zákrok!
     
    58:50
    Vsetín dohraje utkání v oslabení, dvě minuty za hákování fasuje Tomáš Frolo.
     
    59:08
    Utkání se dohrává, Karlovy Vary vedou na Lapači 6:0, ale atmosféra na Lapači vypadá spíš jakoby ve vedení byl domácí tým.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášení:

    Filip Novotný (KVA)

    Ondřej Holomek (VSE) (19:54:37)
     
    Třetí čtvrtfinálové utkání je za námi. Karlovy Vary dnes dokázaly podobně jako ve dvou předchozích utkání využít své příležitosti efektivně, proměnily dvě přesilové hry a to vše bylo podpořeno vynikajícím výkonem brankáře Novotného. Naopak Valaši se nadále trápí v koncovce, nedaří se jim ani početní výhody, které jsou v play-off stěžejní. Západočeši slaví třetí vítězství a v zítřejším utkání mohou čtvrtfinálovou sérii ukončit. Já vám děkuji za dnešní pozornost při sledování přenosu a ze Vsetína přeji příjemný zbytek sobotního večera.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 12. Plutnar (Flek, Balán), 16. Stloukal (Kovačevič, Podlipnik), 30. Skuhravý (Kohout), 34. Gorčík (Kohout), 41. T. Rachůnek (Balán), 54. Flek (Podlipnik, Balán)


    VHK ROBE Vsetín: Šurý (30. Jekel) – Janáček, Teper, D. Krenželok, Slováček, Frolo, Holomek, Ostrčil – Karafiát, Podešva, Vávra – Protasenja, Kucharczyk, Březina – Markovič, Kopta, P. Beránek – Vítek, Šilhavý, Kajaba.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Sičák (A), Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar (A), Podlipnik, Kovačevič, Šafář – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Skuhravý (C), Gorčík, Vrdlovec – Tuominen, O. Beránek, Šik.

    Rozhodčí: Čech, Kopeček – Lukš, Gančarčík

    Diváci: 4650
    Vsetín 0 4 K. Vary
    #1 Úterý 27.02.2018 • 17:30
    K. Vary - Vsetín 5:1
    #2 Středa 28.02.2018 • 17:30
    K. Vary - Vsetín 5:0
    #3 Sobota 03.03.2018 • 17:30
    Vsetín - K. Vary 0:6
    #4 Neděle 04.03.2018 • 17:30
    Vsetín - K. Vary 2:5
    thejrc.org