Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:0 (kon.)
Plzeň – Zlín 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (2:0 po s.n.) | Chomutov – Sparta 4:2 (kon.)
Vítkovice – Liberec 3:2 (po pr.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
HC Sparta Praha
Neděle 04.03.2018, 16:20 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (18:37:33)
     
    Piráti díky skvělému výkonu ve třetí třetině poráží pražskou Spartu 4:2. V poslední části se dvakrát prosadil Martin Šťovíček, do prázdné branky se poté prosadil Jakub Lauko. Čtvrtá lajna dnes porazila Spartu a zařídila Pirátům důležité body vzhledem k záchraně.

    Střely na branku: 19:25
    Nejlepší hráči utkání: Martin Šťovíček – Vojtěch Kropáček
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    V posledních sekundách se bude ještě vhazovat před Štěpánem Lukešem. O vítězi utkání je ovšem pravděpodobně již rozhodnuto.
    59:00 Jakub LAUKO - 4:2
     
    59:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti se ubránil velké šanci a nakonec skórovali! Lukáš Vantuch svižně vyhodil přes celé hřiště, od zadního mantinelu se kotouč dostal na hůl rychlonohé JAKUBA LAUKA, jenž neměl problém prázdnou branku trefit. Třetí branka čtvrté lajny domácích. Asistence: Lukáš Vantuch a Michal Poletín.
     
    58:22
    Domácí v plném počtu.
     
    58:11
    Štěpán Lukeš se pokusil dát branku, ale jeho vyhození skončilo jen na hokejce Klimka. Ten z dobré pozice mířil jen nad branku Chomutova.
     
    57:35
    Ján Laco opustil branku a Sparta hraje v šesti!
     
    57:05
    Následně se domácímu celku povedlo vyhodit a Piráti tak mohli prostřídat. Pokračovat se bude akcí hostů od vlastní branky.
     
    56:45
    Po postupné kombinaci hostů přišel střelecký pokus od modré čáry, jenž skončil na betonech Lukeše. Dorážky Klimka byly již zbytečné.
     
    56:22
    Šance na srovnání skóre. Lukáš Vantuch inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění pronikajícího hostující hráče.
     
    56:17
    Štěpán Lukeš zachytil nahození do brankoviště a kotouč raději přikryl. Pokračovat se bude po pravici chomutovského brankáře.
     
    55:45
    Nyní sledujeme spíše bojovné utkání a ani jeden celek se do akcí nedostává. Uvidíme, zda se ještě něčeho zajímavého dočkáme.
     
    54:21
    Sparta se pokoušela dostat do pásma, což se ji povedlo jen za cenu porušení pravidel. Po ofsajdu hostů se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    53:37
    Famózně hrající Martin Šťovíček se dostal do pásma a střílenou přihrávkou před branku hledal Jakuba Lauka. Tomu se ale v brankovišti nepovedlo ideálně zakončit.
     
    53:07
    Piráti jsou ve vedení díky čtvrté formaci a nyní pozorně a spolehlivě brání. Uvidíme, zda se jim povede vstřelit ještě jednu branku.
     
    52:05
    Domácí v plném počtu.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 2. Flemming, 46. Šťovíček (Hlava, Slovák), 52. Šťovíček (Lauko, Dietz), 59. Lauko (Vantuch, Poletín) – 34. T. Voráček (Jarůšek, Kudrna), 37. Kropáček (Černoch)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Dietz, Flemming, Knot, Valach, Szathmáry, Slovák, Mrázek – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Koblasa, Skokan, V. Tomeček – Poletín, Huml, Vantuch – Lauko, Šťovíček, Hlava.
    HC Sparta Praha: J. Laco (Wolf) – T. Pavelka, T. Voráček, M. Jandus, Mikuš, Jeřábek, Švrček, Eliáš – Jarůšek, Klimek, Kudrna – Kumstát, Pšenička, Říčka – Uher, Černoch, Kropáček – O. Procházka, Komárek, Wojnar.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Brejcha, Zíka

    Diváci: 3 825
    ocianews.com