Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:0 (kon.)
Plzeň – Zlín 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (2:0 po s.n.) | Chomutov – Sparta 4:2 (kon.)
Vítkovice – Liberec 3:2 (po pr.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:5 (0:1, 1:3, 1:1) Stav série: 0:4
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 04.03.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezkou neděli z valašského Vsetína. Zimní stadion Na Lapači dnes bude hostit již čtvrtou bitvu čtvrtfinálové série mezi VHK ROBE Vsetína a HC Energie Karlovy Vary. Západočeši ve včerejším duelu dokázali navázat na domácí představení a i na Lapači zvítězili jednoznačným poměrem 6:0. Karlovy Vary by samozřejmě již dnes chtěly zkompletovat i čtvrtou výhru, která by znamenala postup do semifinále. Poslední krok však bývá vždy nejtěžší a domácí Valaši, kteří již nemají co ztratit touží pro své fanoušky vybojovat alespoň ještě jedno vítězství.
     
    HC Energie Karlovy Vary: Vítěz základní části se s rolí favorita popasoval zatím více než dobře. Západočeši zvládli v poklidu vyhrát oba domácí zápasy a také ve Vsetíně jsou zatím stoprocentní. Karlovy Vary se prezentují trpělivým hokejem, vysokou efektivitou v zakončení a hlavně umí využívat přesilové hry. Když už se stane problém, energetici vědí, že mají za svými zády jistotu v podobě Filipa Novotného, jenž během tří utkání čtvrtfinálové série propustil za svá záda pouze jednu branku.

    Karlovy Vary táhne do semifinále útočník Jakub Flek, jenž proti Vsetínu zaznamenal ve čtvrtfinále již pět kanadských bodů za tři branky a dvě asistence. Jen o bod méně si připsali další dva útočníci Ondřej Beránake (2+2) a také Daniel Vrdlovec (1+3). Ve včerejším utkání se blýskl Martin Kohout, jenž připravil svým spoluhráčům dvě branky na zlatém podnose. Karlovarské ofenzívě se však daří celkově velmi dobře, vždyť 16 vstřelených branek během tří utkání play-off je skvělá bilance.

    Energie pochopitelně touží navázat na výborné výkony a sérii dnes ve Vsetíně ukončit. Poslední krok však bývá záludný, ale pokud se Karlovy Vary opět budou prezentovat trpělivým hokejem a na své příležitosti si počkají, mohou slavit již dnes.
     
    Vzájemné zápasy v základní části WSM Ligy

    Vsetín – Karlovy Vary 3:2p.

    Karlovy Vary – Vsetín 3:0

    Vsetín – Karlovy Vary 3:2

    Karlovy Vary – Vsetín 1:2

    Čtvrtfinále play-off

    Karlovy Vary – Vsetín 5:1

    Karlovy Vary – Vsetín 5:0

    Vsetín – Karlovy Vary 0:6
     
    VHK ROBE Vsetín: Hokejistům Vsetína se nepodařilo v play-off navázat na výsledkovou formu, která je zdobila v samotném závěru základní části. Ve čtvrtfinálové sérii však Vsetín rozhodně nepůsobí odevzdaným dojmem, minimálně v prvním a ve včerejším třetím utkání byl výsledek zápasu pro Valachy až příliš krutý. Vsetín doplácí na špatnou koncovku, promarněné přesilovky a nejistotou v brankovišti, kterou potvrzuje fakt, že Valaši ve dvou ze tří utkání střídali pokaždé v polovině základní hrací doby brankáře.

    Jediným úspěšným střelcem Vsetína v play-off zůstává i po třech odehraných utkání obránce Jakub Teper. Valaši se při tom dostávají do řady zajímavých příležitostí, především ve včerejším utkání byli vsetínští útočnicí ve vyložených pozicích, ale prolomit kletbu, kterou karlovarský brankář Novotný začaroval svou branku, se Valachům zatím nepodařilo. Vsetín si pak ze základní části přenesl do play-off i neschopnost využívat přesilové hry.

    Vsetínští ovšem rozhodně nechtějí házet flintu do žita, ve včerejším utkání bojovali i za rozhodnutého stavu. Chtějí pro své skvělé domácí publikum vybojovat alespoň jedno vítězství, pokud konečně budou efektivní v zakončení, mohou uspět. Vždyť Karlovy Vary dokázal Vsetín v základní části porazit hned třikrát.
     
    Vsetínský Lapač se připravuje na 4. čtvrtfinálové utkání. Domácí Vsetín bude odvracet konec sezony a bude bojovat o první vítězství v letošním play-off. Naopak Karlovy Vary by rády navázaly na předchozí tři vítězství a čtvrtfinálovou sérii dnes ve Vsetíně ukončily. Kdo bude mít v závěru víkendu více důvodu ke spokojenost? Sledujte náš přenos.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Jekel (Šurý) – Teper, Janáček, Slováček, D. Krenželok (A), Frolo, Holomek, Žák – Protasenja (C), Kucharczyk, Březina – Markovič (A), Kopta, P. Beránek – Šilhavý, Karafiát, Vávra – Hořanský, Pokorný, Kajaba.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan (A), Kovačevič, J. Tomeček – T. Rachůnek (A), Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Gorčík, Skuhravý (C), Osmík – Vrdlovec, Tuominen, O. Beránek – Šik.

    Rozhodčí: Čech, Fiala – Kotlík, Polák.
     
    Ještě jednou hezký podvečer ze Vsetína. Potemnělý stadion Na Lapači již očekává nástupu hráčů.
     
    Pískot vsetínských fanoušků doprovází nástup hokejistů Karlových Varů.
     
    Klubová hymna doprovází příchod domácího Vsetína, Valaši budou dnes doufat, že to přeci jen nemusí být poslední utkání letošní sezony, které místní stadion hostí.
     
    Vše je připraveno k zahájení utkání, na úvodní buly se staví Kucharczyk proti Balánovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Na úvodním buly uspěl vsetínský hráč a domácí zahajují první útočnou akci.
     
    00:44
    Karlovy Vary nevpustili domácí hráče do obranného pásma a daří se jim kotouč držet ve středním pásmu.
     
    01:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie bleskově otevírá skóre utkání! Hostující tým se dokázal usadit v útočném pásmu a na modrou čáru dostal kotouč SABAHUDIN KOVAČEVIČ a puk proletěl až za záda vsetínského brankáře Jekela. Asistence: Martin Kohout.
     
    02:26
    Beránek nedokázal zpracovat přihrávku od svého brankáře a vsetínská čtvrtá formace mohla zaútočit, Karafiát připravil střeleckou pozici pro Hořanského, jehož pokus Novotný vyrazil ramenem, z ostrého úhlu to zkoušel ještě Pokorný, ale Novotný si bližší tyč pohlídal.
     
    02:57
    Vsetínští zatím nemohou přejít přes střední pásmo, Karlovy Vary po rychle vstřelené brance zodpovědně brání a vyčkávají s čím se Valaši předvedou.
     
    03:48
    Energie v obranném pásmu Vsetína, od modré čáry pálil Podlipnik, Jekel tentokrát na jeho střelu stačil reagovat a vyrazil, ovšem Západočeši nadále motají hlavy vsetínským obráncům.
     
    04:40
    Nyní se podařilo otočit hru vsetínské čtvrté útočné řadě, Kajaba pálil z hranice pravého kruhu, Novotný vyrazil a k další střele se dostal Šilhavý, jehož pokus zachytil Novotný ve své lapačce a vhazovat se bude po pravici karlovarského brankáře.
     
    05:10
    Karlovy Vary si zahrají první přesilovou hru v dnešním utkání, dvě minuty za vysokou hůl pro vsetínského Reného Kajabu.
     
    05:30
    Karafiát zachytil kombinaci Karlových Varů a dlouhým vyhozením osvobozuje Vsetín.
     
    05:48
    Znovu se Valachům podařilo vyhodit, tentokrát zásluhou Kucharczyka.
     
    06:18
    Tentokrát nevpustil hosty do útočného pásma Březina, Vsetín zatím oslabení zvládá velmi dobře.
     
    06:54
    A znovu se Energii nepodařilo usadit se v útočném pásmu, Holomek vyhazuje.
     
    07:10
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    08:06
    Slováček vyvezl kotouč z vlastního obranného pásma, dostal se až do bekhendového zakončení, které však Novotný bez problému zvládl a ukryl kotouč ve své výstroji.
     
    08:41
    Protiútok Karlových Varů vedl Kohout, poslal přihrávku Tuominenovi, jenž ještě vylepšil pozici pro Ondřeje Beránka, ale jeho střelecký pokus byl sražen do ochranné sítě bránícím Holomkem.
     
    09:10
    Kucharczyk vybojoval puk pro Březinu, jenž to zkusil z voleje, ale kotouč branku minul.
     
    09:17
    Přesilová hra tentokrát pro Vsetín, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Šenkeřík.
     
    09:47
    Holomek se dlouze rozmýšlel, zda má vypálit, nakonec vystřelil a nadělal Novotnému obrovské problémy, jenž musel kotouč krotit lapačkou, na dorážku ovšem nikdo ze Vsetínských nedosáhl.
     
    10:24
    Vsetínu se dařilo dlouze kombinovat v útočném pásmu, ale nyní ji dokázal přerušit Skuhravý, jenž osvobozuje svůj tým a hosté mohou v klidu vystřídat.
     
    10:53
    Kohout dokázal za vsetínskou brankou vybojovat puk a přihrál jej do vyložené pozice Ondřeji Beránkovi, ten však z mezikruží trefil pouze betony Jekela.
     
    11:17
    Hosté v plném počtu.
     
    11:42
    Šenkeřík obkroužil s kotoučem vsetínskou branku a stačil zakončit, puk se však svezl těsně kolem tyče vsetínské svatyně.
     
    12:04
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    12:23
    Tentokrát se rozehrávka nepodařila Energii a rozhodčí píská opět zakázané uvolnění.
     
    12:39
    Flek zavezl po levém křídle puk do vsetínského pásma, zbavil se bránícího Frola a připravil střeleckou pozici pro Rachůnka, tomu však zamýšlena přihrávka na Balána nevyšla.
     
    13:15
    Hořanský se nyní řítil na karlovarskou branku, ovšem ve chvíli, kdy už se chystal zakončit mu slibný pokus znemožnil pohotový obránce Podlipnik.
     
    14:15
    Skuhravý nyní využil svých fyzických parametrů, zvládl souboj s bránicím Janáčkem a zpoza branky se dostal i do bekhendového zakončení, které však Jekel dokázal vyřešit.
     
    14:49
    Nahozený kotouč byl Jekel nyní nucen přikrýt a Energie získává vhazování v útočném pásmu.
     
    15:25
    Karlovy Vary jsou nyní aktivnějším týmem, vsetínské pokusy o útok eliminují již ve středním pásmu, a pokud to jde, tvoří kombinaci za útočnou modrou čárou.
     
    15:47
    Kuriózní moment, do střely Pokorného vložil hůl bránící hráč Karlových Varů a puk vyletěl tak vysoko, že rozbil zářivku jednoho ze světel vsetínského stadionu. Na ledovou plochu tak nabíhá úklidová čerta a první třetina v tuto chvílí končí. Pokračování utkání bude následovat cca v 18:15.
     
    15:48
    Hra opět pokračuje, po odehrání zbývajícího času z první třetiny proběhne výměna stran a okamžitě odstartuje třetina druhá.
     
    16:47
    Kverka nyní vypálil z mezikruží a Jekel jeho střelu neudržel ve své lapačce, Energie pokračuje v náporu.
     
    17:12
    Karafiát to zkoušel z ostrého úhlu, Novotný nemusel ani zasahovat, neboť puk trefil boční konstrukci jeho branky.
     
    18:05
    Kajaba se dostal ke střele, měl čas na to, aby ideálně zamířil, ale branku přestřelil.
     
    18:46
    Kohout nabil na střelu Plutnarovi, jenž pálil na Jekela, před kterým nepříjemně clonil Tuominen, vsetínský brankář si však dokázal kotouč najít a ukryl jej ve své lapačce.
     
    19:15
    Individuální akce v podání Březiny, ten se dokázal prosmýknout skrz hostující obranu a bekhendem ohrozit karlovarskou branku, Novotný byl však dobře postavený a jeho pokus vyrazil.
     
    19:19
    Přesilová hra pro Vsetín, menší trest za hákování odsedí Michal Plutnar.
     
    19:43
    Karlovy Vary zatím nepouštějí Vsetín do vlastní třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí, následuje výměna stran a okamžitý začátek prostředního dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Druhá třetina odstartovala, hostům se podařilo po úvodním vhazování ihned nastřelit kotouč do obranného pásma Vsetína.
     
    20:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se prosazuje ve vlastním oslabení! SEBASTIÁN GORČÍK dokázal při vývozu puku z vlastní třetiny přebruslit vsetínské obránce a zavěsit puk pod horní tyč vsetínské branky. Asistence: Henri Tuominen.
     
    21:05
    Energie se osvobozuje.
     
    21:07
    Přesilová hra Vsetína končí, dvě minuty za podražení fasuje Jiří Karafiát. Po jedenácti vteřinách začne početní výhoda hostů.
     
    21:18
    Karlovy Vary kompletní.
     
    21:32
    Frolovi se podařilo vyhodit kotouč.
     
    21:49
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši využívají přesilovou hru! Rachůnek zavezl kotouč do rohu útočného pásma, odkud poslal přihrávku na MICHALA PLUTNARA, ten napřáhl a jedovatou střelou prostřelil brankáře Jekela. Asistence: Tomáš Rachůnek, Stanislav Balán.
     
    21:49
    Vsetín již potřetí v této sérii střídá brankáře, Pavla Jekela nahrazuje Michal Šurý.
     
    22:49
    Valaši se nyní vydali do útočného pásma a snaží se okamžitě reagovat na nepříznivý stav.
     
    23:41
    Vávra vypálil z levé strany od mantinelu, Novotný jeho pokus pouze vyrazil a k dorážce se dostal Karafiát, jenže ten branku Karlových Varů přestřelil.
     
    24:07
    Vsetín přidal na střelecké aktivitě, nyní opět pálil Vávra, Novotný však bez problému jeho pokus vyrazil.
     
    24:43
    Prudká střela v podání Hořanského, jenž se na hostující branku řítil z levého křídla, Novotný ovšem s lehkostí natáhl lapačku a ukázal, v jaké pohodě chytá toto čtvrtfinále.
     
    25:39
    Karlovy Vary nyní otupily rodící se nápor Valachů a daří se jim držet kotouč v útočném pásmu.
     
    26:03
    Plutnarova střela byla sražena a ke kotouči se jako první dostal Balán, jenž poslal puk do křídla Kohoutovi, ten se snažil Šurého obhodit bekhendem, ale vsetínský brankář dokázal jeho snahu zlikvidovat.
     
    26:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelně dlouhé čekání Vsetína na vstřelení branky končí! Ke střele se nejprve dostal Protasenja, jehož pokus Novotný pouze vyrazil a k puku se dostal DAVID BŘEZINA, jenž bekhendovou střelou prolomil kouzlo karlovarského brankáře. Asistence: Anatolij Protasenja.
     
    26:50
    Valaši budou moct usilovat o kontaktní branku, Novotnému to tentokrát s jeho holí nevyšlo a kotouč vyhodil mimo ledovou plochu, za což pochopitelně následuje trest za zdržování hru.
     
    27:09
    Holomek nahazoval kotouč od modré čáry, Markovič se před Novotným snažil puk dostat za jeho záda, ale kotouč si našel cestu mimo branku.
     
    27:40
    Karlovy Vary se osvobozují.
     
    28:22
    Protasenja si s kotoučem najel hluboko do útočného pásma, dostal se i do bekhendového zakončení, ale Novotný jej dokázal zneškodnit.
     
    28:47
    Vsetín přidává na důrazu, nyní před karlovarskou brankou operoval Šilhavý, Novotný však navazuje na svou skvělou formu.
     
    28:50
    Karlovy Vary hrají v plném počtu.
     
    29:54
    Karlovy Vary se snaží uklidnit hru a zabránit Valachům v pokračování zvýšené střelecké aktivity.
     
    30:26
    Markovič nyní v rychlé jízdě našel dobře najetého Koptu, jenž okamžitě vypálil, Novotný však dokázal špičkou betonu jeho střelu vytěsnit.
     
    30:35
    Zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    31:05
    Vsetín se snaží kombinovat v útočném pásmu, ale nyní se vlastní vinou dostává zpět do středního.
     
    31:31
    Kucharczyk vybídl ke skórování Krenželoka, jenž však branku minul, dobývání karlovarské svatyně však pokračuje, v dalším střeleckém pokusu opět Krenželok a dorážet se snažil Kucharczyk, karlovarská obrana krušné chvíle ustála.
     
    31:49
    Přesilová hra pro Vsetín, dvě minuty za sekání fasuje Martin Kohout.
     
    31:57
    Karlovy Vary se dokázaly ihned po vhazování osvobodit a Flek dokonce vybojoval po svém střeleckém pokusu vhazování v útočném pásmu.
     
    32:18
    Kovačevič vybojoval kotouč u mantinelu a osvobozuje Západočechy.
     
    32:47
    Přesilová hra Vsetína opět končí předčasně, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Radim Kucharczyk, kterému se udělení trestu vůbec nelíbilo a jakoby se snažil Šenkeříkovi říct, aby se přiznal k tomu, že k přestupku proti pravidlům nedošlo. To už však nic nezmění na tom, že nás čeká hra ve čtyrech na obou stranách, která bude trvat minutu a čtyři vteřiny k tomu.
     
    33:49
    Karlovy Vary hrají v plném počtu.
     
    34:15
    Podlipnik napřáhl od modré čáry, Šurého trefil puk do ramene, vsetínský brankář však vůbec netušil, kde se puk nachází.
     
    34:30
    Šurý nyní uhasil závar před svou brankou, kde se snažil dorážet Kverka, vsetínský brankář kotouč zalehl a hra je přerušena.
     
    34:57
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši využívají druhou přesilovou hru v dnešním utkání! Skvěle sehranou kombinaci má na svědomí Rachůnek společně s JAKUBEM FLEKEM, jenž po vhazování poslal kotouč právě Rachůnkovi, který obkroužil vsetínskou brankou a pak přesnou přihrávkou našel zmiňovaného střelce, jenž uklidil puk do odkryté vsetínské branky. Asistence: Tomáš Rachůnek.
     
    35:44
    Karlovy Vary pokračovaly v útočných manévrech, Vsetínští se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    36:08
    Kopta znovu ujížděl do rychlého protiútoku společně s Markovičem, rozhodl se vypálit, ale jeho pokus přizvedl Šenkeřík a Novotný zasahovat nemusel.
     
    36:38
    Vsetínští při pokusu o další přechod do útočného pásma končí v ofsajdu.
     
    37:28
    Vsetín se snaží změnit obraz hry a znovu se pokouší o zatlačení Karlových Varů do vlastní obrané třetiny, energetici však nepřipouštějí tvorbu brankových příležitostí na straně Valachů.
     
    38:27
    Novotný si nyní vyjel z branky k mantinelu, aby opět pomohl svým obráncům vyhozením kotouče, jenže to asi netušil, že jej dohraje Kucharczyk. Karlovarský brankář se okamžitě skácel k zemi a na odvetu okamžitě přicházejí spoluhráči karlovarského brankáře.
     
    38:27
    Rozhodčí posuzuje Kucharczykovo počínání jako přestupek proti pravidlům a uděluje mu trest za napadení. Vsetínští se ještě dožadují vyloučení karlovarského brankáře, protože vyhozený kotouč z jeho hole skončil v ochranné síti, ale marně. Přesilovou hru si zahrají znovu hosté.
     
    39:12
    Karlovy Vary si zahrají dvojnásobnou početní výhodu. Rozhodčí trestá Vsetín za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvouminutový trest odsedí Petr Beránek.
     
    39:55
    Balán nabil na střelu Plutnarovi, do níž se obětavě vložil Slováček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství skončilo. Karlovy Vary mají slibně nakročeno k co nejrychlejšímu možnému postupu do semifinále. Vsetínští fanoušci ovšem nelibě nesou rozhodnutí hlavních arbitrů v posledních minutách druhé třetiny a dávají to rozhodčím jasně najevo. Energie nejprve odskočila do tříbrankového trháku. Pak se dokázal prosadit i Vsetín, čekání na branku Valachů trvalo neuvěřitelných 179 minut a 56 vteřin, což jsou téměř tři celé zápasy. Branka naděje ale Vsetínu nepomohla, protože Karlovy Vary poté využily přesilovou hru a opět odskočili na rozdíl tří branek. Vsetín navíc zahájí třetí třetinu pouze ve třech hráčích, bránit se bude muset ještě šestadvacet vteřin. Třetí třetina odstartuje na Lapači v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Třetí třetina odstartovala, Karlovy Vary pokračují ve dvojnásobné početní výhodě.
     
    40:15
    Plutnar dostal nabito od Podlipnika, ten trefil bránícího Ostrčila.
     
    40:27
    Vsetín ve čtyrech.
     
    40:58
    Šenkeříkova dělovka od modré pouze otestovala pevnost vsetínských mantinelů.
     
    41:12
    Valaši hrají v plném počtu.
     
    42:08
    Březina nahodil kotouč na Novotného, ten však stačil jeho střelu nejen pokrýt, ale ještě poslat kotouč do středního pásma.
     
    42:27
    Vsetín se bude muset opět bránit, dvě minuty za hákování obdržel David Březina.
     
    42:43
    Kombinace Karlových Varů končí po zásahu Slováčka v ochranné síti, vhazuje se po levici brankáře Šurého.
     
    42:47
    Krenželok ihned po buly poslal kotouč do obranného pásma Karlových Varů.
     
    43:16
    Znovu se Vsetínským daří osvobodit, tentokrát zásluhou Holomka.
     
    43:40
    Toto oslabení zvládá Vsetín dobře, nyní vyhodil kotouč Pokorný.
     
    44:21
    Kotouč končí mimo ledovou plochu, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    44:27
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    45:38
    Další vyloučení na straně Vsetína, tentokrát putuje na trestnou lavici Tomáš Frolo, dvě minuty za držení.
     
    46:33
    Energie kombinuje v útočném pásmu, ke střele se odhodlal Plutnar, jeho pokus byl tentokrát sražen a ani k Šurému nedoputoval.
     
    46:39
    Karlovy Vary v ofsajdu, hra se stěhuje do středního pásma.
     
    47:01
    Holomek posbíral s kotoučem na holi cenné vteřinky a následně kotouč napálil do obranného pásma Energie.
     
    47:38
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    47:47
    Znovu se vylučuje, tentokrát na straně Karlových Varů proti pravidlům se provinil Petr Stloukal a fasuje dvě minuty za hákování.
     
    47:59
    Po střele Krenželoka se snažil dorážet Markovič, ale Novotný se včas orientoval a kotouč ukryl ve své lapačce.
     
    48:18
    Šenkeřík osvobozuje Karlovy Vary, Vsetín musí začít od vlastní branky.
     
    48:37
    Kohout zkušeně podržel kotouč a poté jej poslal až k brankáři Šurému.
     
    49:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru a střílí branku naděje! Po přihrávce Kucharczyka přes šíří útočného pásma napřáhl ke střele ONDŘEJ HOLOMEK a jeho prudká rána skončila až za zády brankáře Novotného. Asistence: Radim Kucharczyk.
     
    49:25
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    49:39
    Brankář Šurý nyní vytáhl excelentní zákrok, když zlikvidoval tutovou příležitost Fleka, jenž dostal přihrávku od Balána a okamžitě pálil z voleje. Vsetínský brankář roztáhl své betony a udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    50:11
    Slováček nahodil kotouč od modré čáry do skrumáže před Novotným, kde se snažil kotouč ještě vybojovat Kajaba, ale nejlépe se orientoval karlovarský brankář a puk přikryl pod svou rukavici.
     
    50:30
    Zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    51:00
    Vsetín vykázán z útočného pásma, před brankou clonil Protasenja a nejspíš došlo ke kontaktu s brankářem Novotným, jenž v pádu posunul branku.
     
    51:12
    Dnešní utkání sleduje 3720 diváků.
     
    51:32
    Tuominen vyvážel kotouč do útočného pásma, z druhé strany jej podporoval Vrdlovec, finský útočník vzal zakončení na sebe, Šurý jeho pokus vytěsnil mimo branku a ke kotouči se dostávají Vsetínští.
     
    52:02
    Krenželok se dostal ke střele, která však končí mimo branku Karlových Varů.
     
    52:54
    Po střele Holomka se kotouč dostal na hůl Protasenji, jenž se bekhendem snažil uklidit kotouč do odkryté branky Energie, kotouč se ovšem svezl po boční konstrukci mimo, Karlovy Vary teď měly velkou dávku štěstí.
     
    53:58
    Valaši jsou v tlaku a z toho pramení faul karlovarského Martina Kohouta, jenž odchází na trestnou lavici za hákování.
     
    54:09
    Slováček napálil kotouč, do jeho rány vložil hůl Kucharczyk, ale puk trefil připraveného brankáře Novotného.
     
    54:33
    Kucharczykovi přihrávka na Krenželoka nevyšla a Tuominen osvobozuje svůj tým.
     
    55:01
    Vsetín nadále tlačí, Holomkova střela orazítkovala tyč!
     
    55:17
    Karlovy Vary se osvobozují, Vsetín to zkouší v šesti!
     
    55:58
    Kovačevič obloučkem vyhodil kotouč z obranného pásma a puk jen těsně minul vsetínskou odkrytou branku.
     
    56:50
    Slováček napálil kotouč do skrumáže před brankou, kde se však puk zastavil, Valaši nadále hrají v šesti.
     
    57:32
    Valaši drží útočné pásmo, ale úporná obrana Energie nepovoluje Valachům vystřelit.
     
    58:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie pečetí svůj postup do semifinále play-off! Karlovarští se vymanili ze vsetínského sevření a kotouč do odkryté klece poslal TOMÁŠ RACHŮNEK. Bez asistence.
     
    58:23
    Je až k neuvěření, jak průběžný stav utkání nemá absolutní vliv na skvělou atmosféru v podání vsetínského publika. Stejně jako včera se Valaši na tribunách baví a Lapačem se dokonce nese oslavný pokřik vysoký jalovec.
     
    59:06
    V rohu obranného pásma zůstává otřesený Kohout, zdá se však ale, že karlovarský útočník bude v pořádku.
     
    59:20
    Vsetín se ještě snaží zaútočit, ale jeho snahu komplikuje postavení mimo hru.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí a stejně tak končí i čtvrtfinálová série mezi Vsetínem a Karlovými Vary. Favorit ze západu Čech dokázal ovládnout i čtvrté utkání této série a po zásluze postupuje mezi nejlepší čtyři celky WSM Ligy, kde se bude prát o postup do extraligové baráže. Vsetín se snažil v závěrečné třetině vykřesat ještě plamínek naděje, což se mu brankou v podání Holomka povedlo. Valaši dokonce zkoušeli hru bez brankáře již pět minut před vypršením základní hrací doby, ale právě v předčasné power-play definitivně pečetil postup Energie Rachůnek. Ode mne je to ze Vsetína vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:54:56)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 27. Březina (Protasenja), 50. Holomek (Kucharczyk) – 2. Kovačevič (Kohout), 21. Gorčík (Tuominen), 22. Plutnar (T. Rachůnek, Balán), 35. Flek (T. Rachůnek), 59. T. Rachůnek


    VHK ROBE Vsetín: Jekel (22. Šurý) – Teper, Janáček, Slováček, D. Krenželok (A), Frolo, Holomek, Žák – Protasenja (C), Kucharczyk, Březina – Markovič (A), Kopta, P. Beránek – Šilhavý, Karafiát, Vávra – Hořanský, Pokorný, Kajaba.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan (A), Kovačevič, J. Tomeček – T. Rachůnek (A), Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Gorčík, Skuhravý (C), Osmík – Vrdlovec, Tuominen, O. Beránek – Šik.

    Rozhodčí: Čech, Fiala – Kotlík, Polák

    Diváci: 3720
    Vsetín 0 4 K. Vary
    #1 Úterý 27.02.2018 • 17:30
    K. Vary - Vsetín 5:1
    #2 Středa 28.02.2018 • 17:30
    K. Vary - Vsetín 5:0
    #3 Sobota 03.03.2018 • 17:30
    Vsetín - K. Vary 0:6
    #4 Neděle 04.03.2018 • 17:30
    Vsetín - K. Vary 2:5
    thejrc.org