Anaheim – Chicago 6:3 (kon.) | New Jersey – Vegas 2:3 (kon.) | Carolina – Winnipeg 2:3 (kon.)
Minnesota – Detroit 4:1 (kon.) | San Jose – Columbus 2:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Columbus Blue Jackets
Pondělí 05.03.2018, 03:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Sergej Bobrovskij (CBJ) (33 zásahů)
    Evander Kane (SJS) (1 + 1)
    Jack Johnson (CBJ) (0 + 1) (05:38:53)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:34)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 35

    Columbus Blue Jackets: 28
     
    San Jose Sharks ještě ve třetí třetině doháněli ztrátu, kterou dovolili v první polovině duelu. A docela se jim to dařilo, Evander Kane snížil na rozdíl jediného gólu. Třetí trefy svého týmu se ale publikum v SAP Center nedočkalo. Žraloci tak v závodu o play-off ztrácí důležité dva body a dávají příležitost soupeřům v tabulce pod sebou. Velkou zásluhu na vítězství Columbusu má brankář Sergej Bobrovskij. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Už se jen dohrává, více se toho v dnešním utkání nestane.
    59:07 Artěmij PANARIN - 2:4
     
    59:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nejspíš je rozhodnuto o tom, kdo dnes v SAP Center zvítězí. Sharks sice nějakou chvíli soupeře tlačili a posílali střely na branku. Jenže pak si nerozuměli ve středním pásmu, chybovali a ARTĚMIJ PANARIN skóroval do odkrytého zařízení. Trefuje se tak podruhé v tomto zápase a dodává klid na hostující hole. Asistence: Pierre-Luc Dubois.
     
    58:37
    Evander Kane nadvakrát dorážel puk z prostoru před brankovištěm. Pokaždé ale trefil jen připravené betony soupeřova gólmana.
     
    58:15
    Aaron Dell odjíždí z branky a San Jose to zkouší se šesti muži v poli.
     
    58:00
    Jsou tu poslední dvě minuty základní hrací doby. Ve stejném okamžiku končí branka San Jose Sharks mimo své základní postavení.
     
    57:49
    Znovu to byl Calvert, kdo ohrozil Della. Tentokrát sice jen střelou z dálky, ale i tak z toho byla docela zajímavá možnost.
     
    57:15
    Panarin na nic nečekal, ze středního pásma co nejrychleji odpálil puk pryč, aby mohl on i jeho formace odjet vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    56:49
    Bjorkstrand zkoušel nadvakrát překonat Della. Ale gólman San Jose zůstává od nástupu do klece bezchybný.
     
    56:25
    Columbus nepříjemně napadá v útočném pásmu a snaží se držet daleko od své branky. Dobrou práci odvedl Calvert, Sharks pak byli nuceni vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    56:03
    Gólman Blue Jackets svůj tým nyní hodně drží. Šel na něj další nebezpečný pokus z hokejky Brenta Burnse, avšak opět odolal.
     
    55:46
    Na druhé straně to zkusil Joe Pavelski. Hledal místo u pravé tyče, jenže tam měl Bobrovskij všechny mezírky dobře pohlídané.
     
    55:21
    Panarin získal puk v útočném pásmu, na zádech mu ale visela dvojice domácích hráčů. Takže se dalo čekat, že brzy o kotouč přijde.
     
    54:56
    Je tu poslední komerční přestávka, pak budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 39. Donskoi (DeMelo, E. Kane), 51. E. Kane (Pavelski) – 10. N. Foligno (Calvert, J. Johnson), 19. Milano (Jenner, Bjorkstrand), 26. Panarin (Cole, Atkinson), 60. Panarin (Dubois)


    San Jose Sharks: M. Jones (26. Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – E. Kane, Pavelski (C), Donskoi – Hertl, Couture, Bødker – Meier, Tierney, Labanc – Goodrow, M. Karlsson, Fehr.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, R. Murray, Cole, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Vanek, Dubinsky, N. Foligno (C) – Jenner, Letestu, Calvert – Milano, Bjorkstrand, Wennberg.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Charron – Knorr, Murchison

    Diváci: 17 211
    thejrc.org