Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:3 (2:2, 1:1, 0:0 - 1:0)
Calgary Flames
Úterý 06.03.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 0+0, 0 střel, TOI 9:40
    Michael Frolík (CGY) 0+1, 1 střela, TOI 18:30 (04:00:44)
     
    Hvězdy utkání

    1. Justin Schultz (PIT) 1+0
    2. Kris Letang (PIT) 1+0
    3. Troy Brouwer (CGY) 1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 32-38; Zablokované střely: 16-15; Vhazování: 56%-44%; Hity: 20-27; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 6-6.

     
    Troy Brouwer se v první třetině asistencí podílel na gólu, po kterém Calgary smazalo dvoubrankový náskok Pittsburghu. Penguins se během necelých úvodních čtyř minut prosadili v rozmezí pouhých 55 sekund a v závěru prostřední části šli podruhé v zápase do vedení, na které tentokrát Troy Brouwer rychle odpověděl sám gólem. Ve třetí třetině mohla rozhodnout obrovská chyba Jona Gilliese, kterému prošlo vyhození Penguins v oslabení od vlastní brány mezi betony a málem si ho srazil sám do brány, jenže holí dokázal své zaváhání napravit. Utkání tak došlo do prodloužení, ve kterém se řítil sám na bránu Johnny Gaudreau, jenže minul levou tyč a na opačné straně Flames potrestal za neproměněnou šanci Justin Schultz. Konečný výsledek parádního utkání v PPG Paints Areně po prodloužení. Pittsburgh Penguins 4 Calgary Flames 3.
     
    Konec zápasu.
    62:36 Justin SCHULTZ - 4:3
     
    62:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin na levém křídle zpracoval pod tlakem puk a poté ho podél modré čáře přenesl bekhendem doprava, kde si ho zpracoval rukavicí k ledu v jízdě Phil Kessel a přihrávkou z pravého kruhu našel na vzdálenější levé tyči JUSTINA SCHULTZA, který skóroval do prázdné brány! Penguins vítězí po prodloužení 4:3! Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
     
    62:10
    Tristan Jarry si po další střele Flames snadno poradil a po přerušení hry se bude vhazovat po jeho levici.
     
    61:38
    Další šanci měl v mezikruží Dougie Hamilton, jenže zamířil pouze do náruče Tristana Jarryho, který si vyjel z brány proti puku, aby mu snížil střelecký úhel.
     
    61:29
    Johnny Gaudreau se řítil sám na bránu, jenže střelou zápěstím z mezikruží těsně minul levou tyč!
     
    60:46
    TJ Brodie byl zřejmě hráčem, který se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže Tristan Jarry dokázal jeho bekhendový pokus vleže vyrazit pravým betonem za bránu!
     
    60:14
    Kris Letang na pravém křídle z ostrého úhlu nahodil puk před bránu, Sidney Crosby na něj ale na vzdálenější levé tyči v rychlosti nedokázal dosáhnout.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.

     
    Calgary v první třetině dokázalo smazat dvoubrankové manko po gólech Penguins, kteří se prosadili v úvodu zápasu dvakrát v rozmezí pouhých 55 sekund, zatímco po přestávce smazalo v závěru prostřední části rychle jednobrankovou ztrátu. Ve třetí třetině předvedl obrovskou chybu Jon Gillies, na brankové čáře ji ale holí dokázal napravit. Čeká prodloužení. Skóre po třetí třetině. Pittsburgh Penguins 3 Calgary Flames 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:20
    Phil Kessel na pravém křídle nabral obrovskou rychlost, střelou z ostrého úhlu ale minul přední tyč.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Ruhwedel (Kessel), 4. Malkin, 38. Letang (Malkin, Hagelin), 63. J. Schultz (Kessel, Malkin) – 7. Giordano (Brouwer, Stajan), 11. Backlund (Frolík, Hamonic), 40. Brouwer (Brodie, J. Gaudreau)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Dumoulin, Letang (A), Oleksiak, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Hörnqvist – Hagelin, Malkin (A), Rust – Simon, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Sheary. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Calgary Flames: Gillies (Rittich) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan (A), Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Brouwer (A), Stajan, Lazar. Hlavní trenér: Glen Gulutzan.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Ghislain Hebert. Čároví: Shandor Alphonso, Steve Barton

    Diváci: 18630
    ocianews.com