Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
po prodl.
Edmonton Oilers
4:3 (3:1, 0:0, 0:2 - 1:0)
Arizona Coyotes
Úterý 06.03.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to již definitivně pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a věřím, že se zase velmi brzo sejdeme u dalších zápasů a dalších přímých přenosů. Hezký zbytek právě začínajícího dne vám přeje Jaroslav Svoboda. (06:06:50)
     
    NÁSLEDUJÍCÍ PROGRAM TÝMŮ

    Edmonton Oilers
    Na Olejáře nyní čekají ještě další dva domácí zápasy v řadě. Ve čtvrtek 8. března se střetnou s New York Islanders, o dva dny později pak přivítají Minnesotu Wild. Ve čtvrtek 13. března pak dojde na kanadské derby s Calgary Flames.

    Arizona Coyotes
    Kojoti začali v Edmontonu miniturné, které bude pokračovat dalšími dvěma zápasy venku. Dne 7. března se představí v kanadském Vancouveru v souboji s místními Canucks, poté se přesunou do Denveru, kde 10. března změří síly s domácím celkem Colorado Avalanche. Den poté, v neděli 11. března, budou už zpět doma hostit svého příštího soupeře, tedy Vancouver.
     
    ZAJÍMAVOSTI ZÁPASU

    Zase v prodloužení
    I druhé vzájemné utkání hrané v Edmontonu v rámci sezóny 2017/2018 došlo do prodloužení a opět v něm o svém vítězství rozhodli domácí Olejáři. Po výhře 3:2 z 28. 11. 2017 se tedy tentokrát radovali 4:3. V obou případech bylo vyprodáno.

    100. asistence Ryana Stromea
    Když v čase 8:01 srovnal na 1:1 Jujhar Khaira, tak si u této branky připsal 100. asistenci v kariéře v NHL domácí útočník Ryan Strome. Přitom nešlo v pravém slova smyslu o nahrávku, protože Strome vypálil a kotouč propadl za záda Kuempera, až poté jej dorazil do branky Khaira.

    Tisíc střel na branku Brada Richardsona
    Útočník Arizony Coyotes se dočkal zajímavé mety. V zápasech NHL již vystřelil na branku soupeře přesně 1001 střeleckých pokusů. Dnes ohrozil branku Cama Talbota celkem čtyřikrát. Podobného milníku dnes mohl dosáhnout i Nugent-Hopkins z Edmontonu, kterému stejně jako Richardsonovi chyběly před zápasem do tisícovky tři střely. Nugent-Hopkins ale dnes vystřelil na branku soupeře jen jednou.

    Lucicovo čekání je u konce
    Plných 30 zápasů čekal na gól Milan Lucic. Útočník Edmontonu se konečně prosadil až dnes, když v čase 13:21 poslal krásnou střelou Oilers do vedení. Dlouho se zdálo, že by mohla být jeho branka i vítěznou, ale hosté nakonec byli proti.
     
    Československá stopa v utkání:
    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:22
    Richard Pánik (ARI) 0+1, 1 střela, čas na ledě 13:28
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Oscar Klefbom (EDM) 1+0
    2. Niklas Hjalmarsson (EDM) 1+0
    3. Milan Lucic (EDM) 1+0
     
    Dnešní utkání sledovalo v Rogers Place v Edmontonu 18347 diváků.
     
    Je za námi utkání plné zvratů a rozdílných třetin. V té první měli ze začátku více ze hry hosté, jenže Edmonton na úvodní trefu reagoval drtivě, skóroval během devíti minut třikrát a například Milan Lucic ukončil třicetizápasové čekání na gól. Ofenzivní představení, které v úvodní dvacetiminutovce nabídlo 30 střel na branku, v té druhé ovadlo.

    Ani jeden z týmů neměl moc ze hry, hosté sice přestříleli Edmonton, ale většina pokusů byla spíše propagačních. A tak strhující drama nabídla až třetí třetina, kdy Arizona zásluhou Dvoraka a Hjalmarssona srovnala během čtyř minut.

    V prodloužení byli jasně lepší domácí a ze třetí větší šance rozhodli. Klefbom tak ukončil duel, Edmonton doma poráží Coyotes 4:3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    60:50 Oscar KLEFBOM - 4:3
     
    60:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí tým nakonec vítězí! Oilers rychle přenesli hru do útočného pásma a po přihrávce McDavida se ve výborné střelecké pozici nemýlil OSCAR KLEFBOM, který nekompromisně poslal puk za záda bezmocného Kuempera. Asistence: Connor McDavid a Leon Draisaitl.
     
    60:46
    Neměl ale dlouhého trvání a Draisaitl zaváží puk.
     
    60:37
    První výpad hostů v prodloužení.
     
    60:29
    A znovu závar před Kuemperem, tentokrát střílel McDavid! Znovu ale puk o helmu Kellera míří mimo ledovou plochu!
     
    60:23
    Domácí stále u puku.
     
    60:17
    Derek Stepan pálí z druhé vlny, ale tečovaný kotouč končí mimo kluziště!
     
    60:09
    Domácí vyhráli buly a hned se žene do útoku McDavid.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Začíná tedy prodloužení hrané tři na tři.

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 9. Khaira (R. Strome), 14. Lucic (Draisaitl, Benning), 18. Puljujärvi (Nugent-Hopkins), 61. Klefbom (McDavid, Draisaitl) – 4. Demers (Ekman-Larsson, Stepan), 52. Dvorak (Pánik), 56. Hjalmarsson


    Edmonton Oilers: Talbot (Montoya) – Nurse, Russell, Klefbom, Benning, Sekera, Bear – Lucic (A), McDavid (C), Draisaitl – Cammalleri, Nugent-Hopkins (A), Åberg – Puljujärvi, R. Strome, Slepyšev – Pakarinen, Khaira, Caggiula.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Raanta) – Ekman-Larsson (A), Demers, Chychrun, Hjalmarsson (A), Connauton, L. Schenn – Perlini (A), Stepan, Keller – Domi, Dvorak, Fischer – Pánik, F. Hamilton, Archibald – Martinook, Richardson, Cousins.

    Rozhodčí: South, Kowal – Wheler, Tobias

    Diváci: 18347
    ocianews.com