Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:4 (2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)
HC VERVA Litvínov
Úterý 06.03.2018, 17:30 • ZS Chomutov • Play-out extraligy • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:06 Lukáš DOUDERA - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    63:06
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Viktor Hübl zadovkou přenechal černou gumu na LUKÁŠE DOUDERU. Jeho střela po ledě našla mezeru mezi Lukešovými betony a rozhodla o bodu navíc pro Vervu. Asistence: Viktor Hübl.
     
    61:46
    Z rohu kluziště si před branku nabruslil Dávid Skokan, jenž si dlouhou kličkou položil brankáře. Ovšem střelou po ledě nepřehodil beton Michaela Petráska!
     
    59:42
    Michal Poletín odmítl beka a narval se před brankáře. Ovšem Michael Petrásek mu kotouč vypíchl holí, následně puk ležel mezi kruhy, ale jako první se zorientovali hostující obránci.
     
    50:51
    Aby těch trefených brankových konstrukcí nebylo málo, tak opět zazněla tyč domácí branky! Jeden z hostů se otočil na pravém kruhu kolem beka a trefil vzdálenější tyč!
     
    49:38
    Na pravém kruhu dostal hodně prostoru Viktor Hübl, jenž orazítkoval břevno chomutovské svatyně. V posledních minutách sledujeme reklamu na hokej!
     
    48:50
    Další akce Vervy si říkala o branku! Střelu Juraje Mikúše tečoval mezi kruhy Viktor Hübl, jenž orazítkoval tyč! Puk se odrazil před Františka Lukeše, který trefil výborně zasahujícího chomutovského brankáře.
     
    48:29
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., nesportovní chování).
     
    47:43
    Chomutov vytáhl napadání hodně vysoko, čehož mohl soupeř využít. Dlouhá přihrávka mířila na Viktora Hübla, jenž vytáhl ze svých zkušeností pěkný hokejový moment. Veterán Litvínova si prohodil puk mezi bruslemi a přitom se obtočil kolem beka. Následně zakončil bekhendem mezi ruku a tělo Štěpána Lukeše.
     
    46:49
    Po levé straně ujel Dávid Skokan, který si nabruslil před branku, kde hledal mezírku mezi brankářovy betony. Ovšem Michael Petrásek vytáhl pěkný zákrok a drží pro Litvínov vyrovnaný stav.
    45:37 Jakub LAUKO - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    45:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov opět využívá početní výhodu a vyrovnává! Sedmnáctiletý talent hraje v obrovské pohodě a je vidět, že si neskutečně věří! JAKUB LAUKO totiž získal kotouč na hranici brankoviště, odkud si potáhl puk do strany, čímž si položil Michaela Petráska. Mládežnický reprezentant střelou o tyč dává opravdu nádhernou branku. Asistence: Martin Šťovíček a Tomáš Slovák.
     
    45:07
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., podražení).
     
    44:26
    To je neskutečná smůla domácího celku! Od modré čáry nahazoval puk vedle brány Juraj Valach! Do dráhy letu kotouče vložil hůl Vladimír Růžička, který znovu orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    43:55
    Další tyč Litvínovské branky zacinkala stadionem! V rohu kluziště zachytil kotouč Lukáš Vantuch, který ho okamžitě posílal bekhendem na branku, ale trefil jen konstrukci svatyně!
     
    42:59
    Neskutečná bomba z hole Juraje Valacha, po které musel zasáhnout litvínovský brankář. Ten si vybral obrovskou porci štěstí, když černá gumu zacinkala na vzdálenější tyč. Následně Litvínov vyhrazuje raději na icing.
     
    Dnešní utkání sleduje 3132 diváků.
     
    37:30
    A další šance Chomutov, která volala po brance! Zakončení z mezikruží vyrazil hostující brankář před sebe. V tomto prostoru se nacházel Lukáš Vantuch, jenž rychle vystřelil, ale jeho pokus mířil asi tři centimetry od vzdálenější tyče!
     
    37:03
    Vladimír Růžička dlouho hledal prostor vhodný ke střele, ale branku přestřelil. Puk se od zadního mantinelu odrazil k Ivanu Humlovi, jenž ho před odkrytou brankou netrefil!
     
    36:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., podražení).
     
    35:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., sekání + 2 min., krosček).
    35:00 Juraj MIKÚŠ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hned po vypršení trestu Františka Lukeše se Litvínov prosazuje v přesilové hře. JURAJ MIKÚŠ dostal hodně prostoru a od modré čáry ranou švihem zamířil přesně. Vypadalo to, že Štěpán Lukeš toho moc neviděl. Asistence: Florian Iberer.
     
    32:53
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., sekání).
     
    32:01
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Nicolas Hlava – 5 min., zásah do hlavy nebo krku + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jan Havel.
     
    32:01
    Nicolas Hlava za brankou Litvínova trefil Františka Gerháta, za což inkasuje trest do konce utkání. Následně byl chomutovský útočník napaden a strhla se na ledové ploše mela.
     
    30:51
    Domácí publiku už zvedalo ruce, když po střele Vladimíra Růžičky rozvlnila boční síť. Chomutovský útočník dlouho naznačoval přihrávku, ale trefil jen síť z venku.
     
    28:47
    Do samostatného úniku po chybě Jaroslava Mrázka pelášil Viktor Hübl, který se mezi kruhy nepochopitelně zastavil, čímž sice zmátl dojíždějící obránce, ale puk i jemu utekl.
     
    27:00
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ondřej Jurčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:53
    Od zadního mantinelu se před branku procpal Ondřej Jurčík, který natřikrát nepřekonal chomutovkého brankáře. Následně se u mantinelu strhla mela, v níž byli nejaktivnější Tomáš Slovák a Jiří Gula. Bude se vylučovat.
    24:19 Viktor HÜBL - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno! Jakub Lauko
    se nechal snad obhodit VIKTOREM HÜBLEM, který se následně prezentoval parádní individuální akcí. Zkušený útočník střelou podél brankáře trefil vzdálenější šibenici. To byl moment, který musel každého fanouška hokeje potěšit. Asistence: František Lukeš.
     
    20:24
    Do útočného pásma vletěl František Lukeš, který z mezikruží přestřelil. Následně došlo k dalšímu souboji bratří Lukešů, který tentokrát vyhrál mladší Štěpán. Následně domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
    16:09 Martin ŠŤOVÍČEK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to je až neskutečné! Vladimír Růžička poslal na oslabení mladou útočnou dvojici, která stejně jako proti Spartě dává branku v oslabení i Litvínovu! Jakub Lauko nabral obrovskou rychlost, položil si beka a následně přihrál na MARTINA ŠŤOVÍČKA. Střelec posledních dnů měl před sebou už odkrytou svatyni. Asistence: Jakub Lauko a Brett Flemming.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ivan Huml – 2 min., podražení).
     
    14:59
    Nejprve zblízka vystřelil Viktor Hübl, který ale trefil jen brankáře. Chomutov se vydal do protiútoku, když černá guma šla mezi Michaela Petráska a Vladimíra Růžičku. Hostující gólman vyjel, čehož se snažil využít Jakub Sklenář. Ovšem ten trefil právě beton Petráska.
    12:54 Dávid SKOKAN - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    A je opět vyrovnáno, když Chomutov využil početní výhodu! Od modré čáry se napřáhl Vladimír Růžička, jehož ránu tečoval před brankou DÁVID SKOKAN. Chomutovský bojovník byl výborně postavený, a tak nedal brankáři nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Vladimír Růžička a Ronald Knot.
     
    12:03
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:59
    Z levého kruhu vypálil Jakub Lauko, který trefil jen brankáře. Následně benjamínek Chomutova přihrával před branku, kde byl Dávid Skokan, jenž netrefil kotouč před prázdnou svatyní.
     
    10:04
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., podražení).
     
    09:57
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., nesportovní chování).
     
    07:03
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jakub Čutta – 2 min., hrubost).
     
    07:03
    Obrovskou rychlost nabral ve střední pásmu Martin Šťovíček, který střílel bekhendem. Ovšem jeho pokus minul branku jen o pár centimetrů. Chomutov ale bude hrát v početní výhodě.
    04:47 Juraj MIKÚŠ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je tu první branka utkání, kterou vstřelila Verva! Bombu od modré čáry vyslal na Lukeše Jiří Gula, jehož pokus chomutovskému brankáři vypadl. Před brankou se nacházel JURAJ MIKÚŠ, jenž využil postavení gólmana. Štěpán Lukeš zvedl beton a v právě v tom momentu poslal střelec puk po ledě do branky. Asistence: Jiří Gula a Jakub Černý.
     
    03:18
    Elitní hostující formace byla nyní tou aktivnější na ledové ploše. Mezi oba obránce si najel Viktor Hübl, jenž se celkem lehce za ně dostal. Ovšem jeho bekhendové zakončení skončilo pouze na hrudi Štěpána Lukeše.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. Skokan (V. Růžička, Knot), 17. Šťovíček (Lauko, Flemming), 46. Lauko (Šťovíček, Slovák) – 5. J. Mikúš (Gula, J. Černý), 25. V. Hübl (F. Lukeš), 35. J. Mikúš (Iberer), 64. L. Doudera (V. Hübl)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, Mrázek, L. Chalupa – J. Havel, V. Růžička (A), Sklenář – Vantuch, Huml (C), Poletín – V. Tomeček, Skokan, Koblasa – Hlava, Šťovíček, Lauko.
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Iberer, Šesták, Čutta, Z. Sklenička, Baránek, L. Doudera, Gula (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Marek Růžička, Gerhát, Trávníček (C) – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Řehoř, Válek, Jurčík.

    Rozhodčí: Svoboda, Bejček – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 3132
    thejrc.org