Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
konec
HC Olomouc
3:2 (0:1, 1:0, 2:1) Stav série: 1:0
Berani Zlín
Úterý 06.03.2018, 17:20 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla ofenzivně nejbohatší část utkání a také z diváckého hlediska nejatraktivnější. Olomouc se sice jako první ujala vedení, avšak Zlín stále se svou ofenzivní silou ještě stále bez ustání hrozil. Deset minut před koncem tak bylo znovu vyrovnáno, avšak kohouti přeci jen nakonec brali na domácí půdě vítězství. O celém utkání rozhodla situace z 56. minuty, kterou využil hráč utkání Petr Strapáč ve svou druhou dnešní branku. Berani ještě výrazně tlačili, ale k vyrovnání už se nakonec v nesmírně vyrovnaném utkání nedostali. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:42:41)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 27, Zlín – 30
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 5, Zlín – 9
     
    Nejlepší hráči utkání: Petr Strapáč (Olomouc) – David Šťastný (Zlín)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Olomouc po dlouhém tlaku vyhazuje puk z pásma.
     
    59:16
    Olomouc půjde do čtyř! Jiří Ondrušek (OLO) bude pykat za hru vysokou holí, což Zlínu v této situaci mimořádně nahrává.
     
    58:55
    Kašík je z brány pryč, Berani risknou power-play!
     
    58:55
    Zlín si vybírá v tuto chvíli oddechový čas!
     
    58:15
    Okál inkasoval od Vyrůbalíka učebnicový bodyček, avšak to ještě nezabránilo pokračování zlínskému tlaku. Berani jsou v ofenzívě ještě mimořádně natěšeni, prakticky stále ještě zkoušejí o zvýšení aktivity. Olomouc musí hrát v hlubokém bloku.
     
    56:34
    Jan Káňa se poprvé v utkání výrazně publiku ukázal v ofenzivní akci, avšak hned to byla pořádná šance. Jeho průnik přes střední pásmo však všechnu nadějnost nakonec pohřbil, exbrněnský útočník pálil těsně nad bránu.
    55:57 Petr STRAPÁČ - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další zvrat! Chytrá nahrávka Jakuba Galvase na pravou stranu nakonec byla rozhodující, neboť se zde zjevil PETR STRAPÁČ a jeho přesná dělovka pod víko nakonec nedala rozhozenému Kašíkovi šanci na přesný zákrok. Asistence: Jakub Galvas, Zbyněk Irgl.
     
    55:19
    Přesně na konci zlínské početní výhody se bude vylučovat i na druhé straně barikády, když se na trestnou lavici posadí Jakub Šlahař (ZLN). Hostující forvard bude sedět za nedovolené bránění.
     
    54:29
    Štastný se krásně podíval a nešel úplně volného Okála na druhé straně pásma. Jeho diagonála však vousatého forvarda Beranů našla, dokonce i přesně jeho hůl, jenže provedení celé akce nebylo přesně. Proti zlínské snaze o skórování vytáhl Konrád spektakulární zákrok.
     
    53:49
    Hermanovi sr podařilo po zlínské chybě na modré vyhodit, domácí se tak pro tuto chvíli mohou dostat ke střídání.
     
    53:19
    Jan Knotek (OLO) dohrál v rohu kluziště podobně jako před malou chvílí na druhé straně Ference, avšak tentokrát byl jeho záměr mnohem více okatější. Sudí tak celkem logicky sahají ke dvouminutovému trestu.
     
    53:00
    Ferenc dohrál tvrdě u mantinelu Holce, který letěl nekontrolovaně na mantinel. Sudí ovšem zůstávají pro zřejmé dodržení pravidel v klidu, olomoucký útočník se v průběhu komerční přestávky zvedá ale jen s velkým sebezapřením z ledu.
     
    52:37
    Jerglovi najížděl relativně volný Herman, ale nepřesnost v této chvíli vybízí Zlín ke kontru. Berani se usazují v soupeřově obranném pásmu.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 30. Strapáč (Irgl, Laš), 43. Holec (Vyrůbalík, Jergl), 56. Strapáč (J. Galvas, Irgl) – 14. Klhůfek (Popelka), 50. Šťastný (Roberts Bukarts, Okál)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Houdek – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Mráz, J. Káňa – Jergl, Herman, Holec.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Šlahař – Kubiš (A), Fryšara, O. Veselý (C) – Klhůfek, Popelka, P. Sedláček.

    Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Tošenovjan, Kis

    Diváci: 4271
    Olomouc 3 1 Zlín
    #1 Úterý 06.03.2018 • 17:20
    Olomouc - Zlín 3:2
    #2 Středa 07.03.2018 • 18:00
    Olomouc - Zlín 1:3
    #3 Pátek 09.03.2018 • 17:00
    Zlín - Olomouc 1:2
    #4 Sobota 10.03.2018 • 16:00
    Zlín - Olomouc 2:3
    ocianews.com