Vsetín – Warriors Brno 3:4 (po pr.) | Kometa Brno – Jihlava 4:2 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
3:4 (2:1, 1:0, 0:2 - 0:1)
HCM Warriors Brno
Středa 07.03.2018, 17:45 • Zimní stadion Na Lapači • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina E
Partner:
     
    V prodloužení se do šancí dostaly oba týmy, a to z přečíslení. O vítězi ale nakonec rozhodla situace, ve které jel brněnský kapitán Martin Snášel sám na vsetínskou branku. Stíhal jej Houser, a i když se obránce domácího celku snažil překazit brejk v rámci pravidel, rozhodčí odpískal jeho počin jako držení soupeře a nařídil trestné střílení. To Snášel proměnil a hráči Warrioru si mohli užít děkovačku.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek večera. (20:08:16)
     
    Konec zápasu.
     
    62:08
    Warrior Brno právě vstřelili branku!
    A brněnský kapitán MARTIN SNÁŠEL trestné střílení střelou mezi betony proměňuje, a rozhoduje tak o vítězství a bonusovém bodu pro Warrior. Asistence: Bez asistence.
     
    62:08
    Snášel se dostal do brejku, ve kterém jej stíhal Houser. Vsetínský obránce si podle hlavního sudího počínal při bránění ve střele nedovoleně a je nařízeno trestné střílení.
     
    61:53
    Babeliak poslal křižnou přihrávku na Kunsta, který netrefil kotouč přesně a puk končí u mantinelu.
     
    61:23
    Dva na jednoho se hnali Fojt s Hyklem. Dobrým defenzivním zákrokem se prezentoval Půček, který se ihned vydal do protiútoku. Jeho střela od pravé tyčky nadělala hostujícímu gólmanovi problémy.
     
    60:36
    Babeliak nabruslil středem kluziště do útočného pásma. Střelec třetí vsetínské branky nejprve z levého kruhu přestřelil, pokusem z mezikruží následně trefil betony Atanasiadise.
     
    60:10
    Vhazování vyhráli hosté a Fojtovi se podařilo podél mantinelu dostat až za Málkovu branku, kde začíná aktivní hra Brna.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Díky dvěma rychlým brankám Brna v 58. a 59. minutě je po šedesáti minutách hry skóre nerozhodné a za stavu 3:3 se bude prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:47
    Warrioru se podařilo dostat z pásma a v pro Vsetín kritickém okamžiku mohli Brněnští dokonce skórovat do prázdné branky. Akce nakonec skončí vsetínskou rozehrávkou zpoza vlastní brány.
     
    59:28
    V útočném pásmu se drží Valaši, všechny jejich střely jsou zblokovány.
     
    59:07
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:35
    Warrior Brno právě vstřelili branku!
    Neuběhla ani minuta a na Lapači je srovnáno. Na pravé straně kluziště stál v téměř nulovém úhlu JIŘÍ MRKVICA, který nastřelil Málkovu masku, od níž se kotouč odrazil až za brankovou čáru. Asistence: Luboš Fojt, David Lambert.
     
    57:29
    Warrior Brno právě vstřelili branku!
    Dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny tu máme kontaktní branku. Sviták prohrál souboj o kotouč u střídačky hostujícího celku, načež poslal Hykl dlouhou přihrávku na JIŘÍHO MRKVICU. Ten se prohnal po pravém křídle, odkud se trefil pod horní tyčku. Asistence: Ondřej Hykl.
     
    56:58
    Hrstka našel kotouč na modré a z otočky vystřelil. Puk se zastavil na bruslích Housera a dopředu se vydali Valaši. V útočném pásmu Vsetína šla Půčkova střela na Atanasiadise mimo prostor tří tyčí.
     
    55:53
    Marčíkova střela od modré skončila v lapačce připraveného Málka. Formace Warrioru již byla na ledě dlouho a se značnou úlevou se po přerušení hry vydává střídat.
     
    54:43
    Do útočného pásma se po delší době dostal Warrior. Z levého křídla vypálil Kubíček, jeho střela ale nedělala Málkovi žádné problémy a vsetínský brankář puk betonem vytěsňuje.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 4. Zemánek (Čajanová), 5. Půček (Kočí), 35. Babeliak (Vrána) – 20. Marčík (Mrkvica), 58. Mrkvica (Hykl), 59. Mrkvica (Fojt, Lambert), 63. Snášel (TS)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Křenek) – Houser, Velikovský, Zeman, Kunst, Sviták – Bednařík, Dědek, Kuchařík, Babeliak, Kočí, Calaba, Urban Veselý, Zemánek, Vrána, Půček, Čajanová.
    HCM Warriors Brno: Atanasiadis (Šebo) – Fojt, Mrkvica, Pavič, Kopřiva, Hykl, Ludvík, Mahdal, Lambert – Kubíček, Hrstka, Marčík, Orsech, Snášel, Novotný, Heinrich.

    Rozhodčí: Fiala – Lederer, Bartek
    ocianews.com