AC Milán – Arsenal 0:2 (kon.) | Dortmund – Salzburg 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – Lyon 0:1 (kon.)
Atlético – Lok. Moskva 3:0 (kon.) | Sporting – Plzeň 2:0 (kon.) | Marseille – Ath. Bilbao 3:1 (kon.)
RB Lipsko – Zenit 2:1 (kon.) | Lazio – Dynamo Kyjev 2:2 (kon.)
konec
S. S. Lazio
2:2 (0:0)
Dynamo Kyjev
Čtvrtek 08.03.2018, 21:05 • Stadio Olimpico, Řím (ITA) • Evropská liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy

     
    Po bezbrankovém prvním poločase krátce po přestávce poslal Dynamo Kyjev do vedení parádní patičkou Viktor Cygankov, na jehož gól po necelých dvou minutách bleskově odpověděl Ciro Immobile a po hodině hry otočil zápas na stranu Lazia Felipe Anderson, který si při prvním gólu připsal asistenci. Ukrajinský tým ovšem nesložil zbraně a jedenáct minut před koncem vyrovnal střídající Júnior Moraes. Kvůli ošetření nakonec bylo nastaveno pět minut a v poslední sekundě mohl strhnout vedení na stranu italského týmu Ciro Immobile, jenže jeho lob skončil na tyči. Konečný výsledek. S. S. Lazio 2 Dynamo Kyjev 2. (23:05:21)

     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Denis Harmaš závěr utkání neunesl a zřejmě za protesty směrem k hlavnímu rozhodčímu byl vyloučen po inkasování druhé a následně červené karty.
    90+5. Immobile v poslední sekundě zápasu orazítkoval tyč!
     
    90+5
    Ciro Immobile si opět naběhl za obranu na dlouhý kolmý pas a už pomalu slavil gól, když nádherným lobem přehodil vybíhajícího Denyse Bojkova, jenže míč se od vzdálenější pravé tyče odrazil zpět do hry!
     
    90+4
    Nad rámec utkání byly nakonec nastaveny 4 minuty. Nyní už je to ale jedno, protože akci Lazia zastavil útočný faul v blízkosti pokutového území.
     
    90+3
    Marco Parolo si naběhl do šestnáctky na krásný centr Felipa Andersona z pravého křídla, jenže na přední tyči hlavičkoval pouze do náruče brankáře Denyse Bojkova!
     
    90+2
    Fanoušci Lazia začali jásat po odvráceném centru ze standardní situace, jenže poté rychle ztichli. Dynamo rychle vybojovalo ztracený míč zpět, ke střele se ale nedostalo.
     
    90+2
    Viktor Cygankov unikal nebezpečně podél levé postranní čáry a Patric ho zezadu stáhl za dres k zemi.
     
    90+1
    Denys Bojko při odkopu od brány nasimuloval, že ho tahá stehenní sval. Zasloužená žlutá karta.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Felipe Anderson přeskočil míč a Sergej Milinković-Savić napřáhl z volného přímého kopu k prudké přízemní střele, která kolem zdi zamířila vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    88
    Po přestávce padly čtyři góly, když Lazio dvěma góly otočilo skóre na svou stranu, jenže před pár okamžiky inkasovalo.
     
    87
    Centr ze standardní situace a následně i rohového kopu na straně Dynama nic kloudného nepřinesl a vypadá to vypadá, že se oba týmy rozejdou za nerozhodného stavu 2:2.
     
    86
    Ciro Immobile se opět hnal v šestnáctce marně za dlouhým a vysokým pasem. Navíc mu byl zřejmě odpískán faul, po kterém Denys Bojko v klidu odkopával od brány.
     
    85
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Wallace, přichází Nani.
     
    84
    Júnior Moraes utrpěl v blízkosti šestnáctky nepříjemný střet, po kterém zůstal ležet na hrací ploše. Hra ovšem pokračovala dále. Lazio z následné akce nic nevytěžilo.

    Tomáš Reiner

    Branky: 54. Immobile (Anderson), 62. Anderson (S. Milinković-Savić) – 52. Cygankov (Besjedin), 79. Júnior Moraes (Cygankov)

    Karty:   63. Murgia (LAZ), 71. S. Milinković-Savić (LAZ), 81. J. Lukaku (LAZ) – 36. Pivarić (DKY), 69. Kádár (DKY), 70. Harmaš (DKY), 90+1. Bojko (DKY)   90+6. Harmaš (DKY)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:16.
    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace (85. Nani), de Vrij, Radu – Basta (74. Patric), Murgia (74. Parolo), Lucas Leiva, S. Milinković-Savić, J. Lukaku – Anderson, Immobile (C).
    Náhradníci: Guerrieri – Patric, Nani, Bastos, Parolo, Alberto, F. Caicedo.

    Dynamo Kyjev: Bojko – Kędziora, Burda, Kádár, Pivarić – Šaparenko (67. Júnior Moraes), Bujalskij – Cygankov, Harmaš, Morozjuk (C) – Besjedin.
    Náhradníci: Rudko – Šepeljev, Júnior Moraes, D. González, Chačeridi, Mykolenko, Alibekov.

    Rozhodčí: Ivan Kružliak. Asistenti: Tomaš Somolani, Branislav Hancko. Čtvrtý rozhodčí: Tomaš Mokoš. Brankoví rozhodčí: Peter Kralović, Filip Glova (všichni SVK)
    Čtvrtek 15.03.2018
    Dynamo Kyjev - Lazio 0:2

    Branky: 23. Lucas Leiva (Alberto), 83. de Vrij (Luiz Felipe)

    Karty:   55. Júnior Moraes (DKY), 66. Šabanov (DKY), 90+3. Bujalskij (DKY) – 18. Luiz Felipe (LAZ)

    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:8.
    thejrc.org