Perm – Arsenal Tula 0:2 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
0:2 (0:1)
PFK Arsenal Tula
Pátek 09.03.2018, 12:00 • Stadion Nefťjanik (Ufa) • Ruská Premier Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    V samotném závěru duelu mohli hosté udeřit potřetí! Do předbrankového prostoru nabíhající Dzjuba se šikovně odpoutal od svého strážce a po Álvarezově přihrávce z levého okraje vápna zakončoval zblízka do Chomiče.
     
    87
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Evans Kangwa, přichází Igor Ševčenko.
    83. Sergej TKAČJOV - 0:2
     
    83
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Neproměněná penalta Arsenal mrzet nemusí. Skóroval totiž ze hry. Zprava centrující Kombarov našel Dzjubu, který ve vápně hlavou přiťukl míč SERGEJI TKAČJOVOVI a ten ho z jedničky kopl mimo Chomičův dosah. Zdá se, že o vítězi je definitivně rozhodnuto.
    82. Neproměněná penalta
     
    82
    Protože Dzjuba při penaltě v úvodním dějství na Chomiče nevyzrál, přišel k penaltovému puntíku Evans Kangwa (FC Arsenal Tula). Ale ani on nepochodil. Chomič vystihl směr střely a i s notnou dávkou štěstí vyrazil balon na tyč!
    80. Červená karta po 2. žluté
     
    80
    Další rána pro Amkar Perm, který dohraje zápas v osmi hráčích v poli! Hosté kopali roh, na centr si naskakoval Dzjuba, ale míč z hlavy mu doslova sebral Dmitrij Bělorukov. Hlavní sudí neměl pro takové chování pochopení a "volejbalistu" po druhé žluté kartě vyloučil.
     
    80
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Alexandr Rjazancev, přichází Ivan Melnikov.
     
    78
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Luka Djordjević, přichází Kantemir Berchamov.
     
    77
    O vyrovnání usilující domácí utrpěli šok! Fegor Ogude tři minuty po svém příchodu na hřiště nešetrně atakoval Tkačjova a jde ze hry ven.
    75. Evans Kangwa (ATU)
     
    75
    Kangwa (FC Arsenal Tula) zazdil stoprocentní šanci! Uvnitř pokutového území zůstal úplně osamocen, přesto po přihrávce ze strany vůbec netrefil terč. Balon prosvištěl nad břevnem.
     
    74
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Saied Ezatolahi, přichází Fegor Ogude.
     
    68
    Slovní přestřelka doprovázená strkanicí? Nic takového Michail Vilkov nestrpí. Najevo to dal karetními tresty pro oba kohouty. Žlutou kartu dostala dvojice Dmitrij Bělorukov (FK Amkar Perm), Arťom Dzjuba (FC Arsenal Tula). Příště si podobné chování určitě rozmyslí.
     
    64
    Akce pokračovala a vyrovnání měl na kopačce Olanare, který orazítkoval horní konstrukci brány! Tohle byly dvě velikánské šance domácího týmu během několika vteřin.
    63. Michail Gaščenkov (AMP)
     
    63
    Málem ano! Gaščenkov (FK Amkar Perm) se totiž jako blesk z čistého nebe zjevil přímo před Levašovem, toho ale neprostřelil.
     
    61
    Po hodině hry odstoupil Felicio Brown Forbes, jeho místo zaujal Darko Bodul. Pomůže tato změna domácímu týmu v honbě za vyrovnáním?
     
    57
    Jako utržený ze řetězu vlétl Evans Kangwa (FC Arsenal Tula) do souboje se Sivakovem a bude si muset zblízka prohlédnout žlutě zbarvený kartonek.
    31. Aaron Samuel Olanare (AMP)
     
    31
    Zmíněné souboje vyhrál Idowu (FK Amkar Perm), jenž pak chirurgicky přesným pasem našel Olanareho. Ten si naběhl za obranu do levé strany pokutového území a překvapivou střelou téměř z nulového úhlu donutil Levašova k důležitému zákroku u tyče.
     
    14
    K odpovědi na inkasovaný gól neměli domácí daleko. Brown Forbes načechral centr a hlavou o zem zakončující Olanare těsně přestřelil. Scházely jen centimetry!
    11. Arťom DZJUBA - 0:1
     
    11
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Přestože z penaltového puntíku ARŤOM DZJUBA neuspěl, pohotová dorážka už v síti skončila, a tak se hosté přeci jen radují z otevření skóre.
    11. Penaltový zákrok na Dzjubu
     
    11
    Dzjuba (FC Arsenal Tula) se odhodlal vejít do pokutového území a v jeho pravém rohu byl podražen. Faulovaný hráč se postaral i o samotnou exekuci nařízené penalty, ale na Chomičovi si vylámal všechny zuby.
     
    5
    Nepříjemná zpráva pro FC Arsenal Tula. Gija Grigalava při rychlostním souboji špatně došlápl na zem a přivodil si zranění, nahradil ho Víctor Álvarez.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 11. Dzjuba, 83. Tkačjov (Dzjuba)

    Karty:   68. Bělorukov (AMP) – 57. Kangwa (ATU), 68. Dzjuba (ATU)   80. Bělorukov (AMP)   77. Ogude (AMP)

    Neproměněná penalta: 11. Dzjuba (ATU), brankář Chomič zneškodnil, 82. Kangwa (ATU), brankář Chomič zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:6.
    FK Amkar Perm: Chomič – Miljković, Idowu, Bělorukov, Sivakov, Zanev (C) – Rjazancev (80. Melnikov), Gaščenkov, Ezatolahi (74. Ogude), Brown Forbes (61. Bodul) – Olanare.
    Náhradníci: Vambolt, Sedov – Gol, Googe, Bodul, Melnikov, Conde, Ogude, Šavajev, Gasilin.

    PFK Arsenal Tula: Levašov – K. Kombarov (C), Beljajev, Grigalava (5. V. Álvarez), Sunzu – Čaušić – Tkačjov, Gorbatěnko, Djordjević (78. Berchamov), Kangwa (87. I. Ševčenko) – Dzjuba.
    Náhradníci: Obuchov, Berezin – M. Alexandrov, Novoselcev, Berchamov, V. Álvarez, Adžojev, Rasic, I. Ševčenko, A. Denisov.

    Rozhodčí: Vilkov – Jeremin, Bolotěnkov
    thejrc.org