Štrasburk – Monaco 1:3 (kon.)
konec
RC Štrasburk
1:3 (1:3)
AS Monaco
Pátek 09.03.2018, 20:45 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný páteční večer! V rámci 29.kola francouzské Ligue 1 se dnes společně podíváme na utkání mezi domácím RC Štrasburk Alsace a hostujícím AS Monaco FC.

    Štrasburk srdnatě bojuje o udržení ve francouzské nejvyšší soutěži, na kontě má 31 bodů, nachází se na 15.příčce a od sestupových pozic jej dělí 3 body. V posledních pěti utkáních Alsace získalo jen 4 body, když vyhrálo nad Troyes a remizovalo s Montpellierem. Krom toho si však domácí za rámeček rozhodně nedají čtvrtfinálovou prohru v tuzemském poháru s třetiligovým Chambly. Nejlepším střelcem týmu je s pěti góly Jean-Eudes Aholou.

    Monako si vcelku pohodově drží se 60 body 2.příčku v tabulce. Knížecí klub z posledních pěti zápasů hned čtyřikrát vyhrál, body ztratil jen při divoké přestřelce s Toulouse, která skončila remízou 3:3. Hosty táhne svou bohatou řádkou gólů kolumbijský kanonýr Radamel Falcao, který letos vstřelil 17 branek.
     
    Úvodní sestavy:

    RC Štrasburk Alsace: Oukidja – Lala, B. Koné (C), P. Martinez, Seka – Martin, Aholou, Liénard – Bahoken, Blayac, Terrier.
    Náhradníci: Kamara – Corgnet, Grimm, Ndour, Nogueira, Saadi, Salmier.

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Raggi (C) – Moutinho, Fabinho – Baldé Diao, Lemar, Rony Lopes – Jovetić.
    Náhradníci: Sy – Diakhaby, Falcao, R. Ghezzal, N'Doram, Tielemans, A. Touré.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Před úvodním výkopem hráči drží na hrací ploše symbolickou minutu ticha za náhle zesnulého kapitána Fiorentiny Davide Astoriho.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Štrasburk vstupuje do utkání aktivně, modří využívají drobného zaváhání soupeře a Bahoken poprvé vyslal míč do oblasti brány.
     
    3
    Alsace pokračuje nebezpečným centrem z pravého křídla, který má na svědomí Martin. Subašić likviduje.
     
    4
    Liénard zkusil vystřelit zpoza velkého vápna, nikterak ostrou střelu Subašić bezpečně chytá do náruče.
     
    5
    Monaco právě vstřelilo branku!
    To je bleskurychlý gól! Knížecí klub využil své úplně první útočné šance, Sidibé dlouhým centrem z pravé strany našel těsně před hranicí malého vápna STEFANA JOVETIĆE, jenž hlavičkou nekompromisně zavěsil balón do sítě.
    5. Stevan JOVETIĆ - 0:1
     
    7
    Lala v osobním souboji s Rony Lopesem nakopl zezadu nenápadně svého soupeře zhruba někam do oblasti kolene. Hra je přerušena.
     
    8
    Po krátkém ošetření je hra znovu v plném proudu, domácí začínají v hloubi vlastní poloviny hřiště.
     
    9
    Razantní nákop do předbrankového prostoru uklidil pohotový Glik do zámezí na rohový kop.
     
    10
    Monako se standardní šanci víceméně bezpečně ubránilo, domácí to sice zkoušeli střelou z velké dálky, ale balón zaplul vysoko nad bránu.
     
    11
    Martin velmi pohotově přebral balón rozběhnutému Lemarovi, jenž následně přepadl přes Martinovy nohy. Sudí nařizuje přímý kop pro hosty.
     
    12
    Rozehrávky se ujal Rony Lopes, který napoprvé nastřelil obrannou zeď. Následně se míč dostal k Raggimu, jenž ve vápně nastřelil Koného ruku, ale sudí navzdory protestům nařizuje jen rohový kop.
     
    13
    Ten nakonec vyplynul lépe pro hráče Štrasburku, kteří se ihned dostali do brejkové akce. Zakončení se ujal hodně nepřesnou levačkou Aholou.
     
    15
    Liénard si povodil míč po levé straně a nakonec zkusil vystřelit ze střední vzdálenosti, střela však ani nezamířila k bráně.
     
    16
    Úvodní minuty nabízí vcelku aktivní fotbal. Ovšem kdo je tu dnes v roli leadera, je od rychle vstřeleného gólu absolutně jasné.
     
    17
    Modří se srdnatě snaží překonat kompaktní obranu hostí, Aholou nadvakrát nastřelil pouze defenzivně laděné hráče Monaka.
     
    18
    Štrasburk využívá ke své rozehrávce gólmana Oukidju, ten posílá balón dalekým nákopem za půlící čáru.
     
    19
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Lala dobře mířenou přihrávkou našel ve vápně nabíhajícího si Martina, který v tísni Jemersona zkusil vystřelit na bránu, avšak balón se o nohy obránce odrazil přímo před STÉPHANE BAHOKENA, který pohotově doklepl balón brány.
    19. Stéphane BAHOKEN - 1:1
     
    21
    Monaco právě vstřelilo branku!
    To je tedy přestřelka! Monako vyvezlo balón do útoku po pravém křídle, hráči v červených dresech udělali v malém vápně závar a balón se posléze odrazil před nepokrytého MARCOSE RONYHO LOPESE, jenž neměl sebemenší problém zakončit mezi tři tyče.
    21. Marcos Rony Lopes - 1:2
     
    23
    Nastolené tempo se nyní lehce zklidnilo, Monako se usazuje na polovině soupeře.
     
    24
    Martinez využil zpětné přihrávky a před napadajícím Jovetićem přihrál brankáři Oukidjovi, ten odkopl míč na střed hřiště.
     
    25
    Přímý kop pro AS Monaco FC.
     
    26
    Oukidja si pohlídal vysoký centr Ronyho Lopese a pro balón si vyběhl daleko z brankové čáry.
     
    27
    Lemar zkusil nástřel do hloučku hráčů clonících před bránou, balón prolétl až do Oukidjovy náruče.
     
    28
    Na druhé straně se pro změnu dostal k přízemnímu zakončení Terrier, míč zamířil přímo do Subašićových připravených rukavic.
     
    29
    Rohový kop pro RC Štrasburk Alsace. Obrana hostí balón okamžitě odklidila a dostala jej až na půlící čáru.
     
    30
    Sidibé vyslal hodně nepřesný nákop, Seka kontrolovaně dobíhá s míčem až do blízkosti brankáře.
     
    31
    Rony Lopes dobře mířeným centrem hledal před bránou Jovetiće, ale před něj se velmi riskantně natáhl svou nohou stoper Koné, jenž srazil míč na roh.
     
    32
    Ovšem tohle byl hodně nepovedený rohový kop. Monako rozehrálo balón nakrátko, avšak hned při první přihrávce domácí dokázali získat míč a nakopávají jej až do středového kruhu.
     
    33
    Štrasburk se pokouší zahrozit z nenápadných protiútoků, Blayacova střela gólmana hostí příliš neohrozila.
     
    34
    Domácí si nyní vyzkouší rozehrávku přímého kopu. Liénardův vysoký centr pouze naprázdno prolétl pokutovým územím za bránu.
     
    35
    Bahoken si šikovně obhodil Moutinha a následně mu již nic nebránilo v samotném zakončení, razantní přízemní střela rozvlnila boční síť.
     
    36
    Moutinho zůstává po souboji s Bahokenem ležet na hrací ploše, hra je přerušena.
     
    38
    Hra pokračuje stále na polovině hostí, Štrasburk zahrává přímý kop. Modří sice způsobili v předbrankovém prostoru drobné pozdvižení, ale na víc než na sérii hlaviček a Terrierovu zblokovanou střelu se nezmohli.
     
    39
    Monako pouze zakopává míč přes polovinu hřiště.
     
    40
    Raggi nedokázal ubránit na pravém křídle Lalu, který přesným centrem našel na zadní tyči Blayac, jenž se navzdory Sidibému vyšvihnul do vzduchu, ale hlavičkou přestřelil bránu.
     
    41
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Hosté si vytváří po dlouhých minutách bránění dvoubrankový náskok! Po rychle sehrané kombinační akci na pravé straně přihrál Baldé Diao do pokutového území na FABINHA, jenž si zpracoval míč a následně propálil gólmana Oukidju do horního rohu.
    41. FABINHO - 1:3
     
    43
    Štrasburk se nadále snaží minimálně potrápit svého soupeře a tlačí se do útoku.
     
    44
    Dle statistik mají domácí sice takřka shodné držení míče, avšak co se týče počtu střel, nad svým soupeřem zatím mají převahu.
     
    45
    Liénard zkusil z dálky překvapit gólmana Subašiće, ale ten naplno ukázal svou připravenost.
     
    45+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    45+2
    Lala poměrně důrazným obranným zákrokem zastavil kombinujícího Ronyho Lopese, ale dle reakce sudího v rámci fotbalových pravidel.
     
    45+3
    Jovetić si z pravého křídla nabíhal za obranu na daleký centr, avšak ve sprinterském souboji s Martinezem povalil svého soupeře na zem a píská se útočný faul.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí po velké přestřelce poněkud krutým skórem pro domácí tým. Oba celky hrají poměrně vyrovnanou partii, Štrasburk má dle statistik i lehce navrch, jenže co naplat, když se na vstřelení branky horko těžko nadře, zatímco Monako dokáže proměnit v podstatě každou akci. Není se tak čemu divit, že skóre hovoří 1:3 ve prospěch hostí, kteří tak naplňují roli favorita.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Benjamin Corgnet.
     
    48
    Tohle byla dobrá šance! Liénard přesným centrem z levého křídla našel před bránou hlavičkujícího Blayaca, jemuž opět nepřálo štěstí při usměrnění balónu.
     
    49
    Aholou zůstává po špatném došlapu na nepříliš kvalitní hrací povrch ležet na zemi. Z opakovaných záběrů to vypadá na problémy s kotníkem.
     
    50
    Aholou za asistence lékařů kulhá za postranní čáru, domácí kouč Laurey bude dost možná muset sáhnout po druhém střídání.
     
    51
    Štrasburk nadále pokračuje v sympatickém stylu hry.
     
    52
    Martin se společně s Ronym Lopesem natáhl po kutálejícím se balónu, inkriminovaný moment odnesl hůře domácí záložník, který se teď svíjí na trávníku v bolestech.
     
    53
    Rohový kop pro RC Štrasburk Alsace.
     
    54
    Rychlý centr před bránu proměnili domácí hráči v hlavičku do zámezí.
     
    55
    Baldé Diao inkasoval důrazné dohrání osobního souboje od Bahokena, sudí pouze řeší poněkud vyostřenou situaci vzniklou za postranní čárou.
     
    56
    Nutno však poznamenat, že vzhledem k postavení obou týmů v tabulce ale hosté vůbec nepůsobí jako jasný favorit.
     
    57
    Jovetić se vznesl na hranici malého vápna vysoko do vzduchu a svou hlavičkou orazítkoval pravou tyč!
     
    59
    Hra se pozvolna přesouvá zpátky na polovinu hostí, hráči Alsace rozehrávají volný kop.
     
    60
    Červení poklidně kombinují s míčem na vlastní části hřiště, ale ve středovém kruhu o balón přichází.
     
    61
    Martin se znovu dostává do křížku s Rony Lopesem, tentokrát inkasuje nepříjemný šlapák, po němž je sudí nucen přerušit hru a povolat na trávník lékaře.
     
    63
    Fabinhův nepovedený nákop do ofenzivy dolétl až k brankáři Oukidjovi.
     
    64
    Tohle si říkalo o gól! Bahoken z levé strany nacentroval za obranu do prostoru, kde si naskočil na křižný pas Blayac, jenž hlavičkou zblízka důkladně prověřil gólmana.
     
    65
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Jonas Martin, přichází Jérémy Grimm.
     
    65
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Djibril Sidibé, přichází Almamy Touré.
     
    67
    Monako se pozvolna přesouvá přes půlící čáru a vypadá to, že se po delší době konečně dočkáme útoku hostí.
     
    68
    Tak nakonec ne, Rony Lopes nestačil na předkopnutý balón a ve snaze vypíchnout jej obránci Martinezovi pouze podrazil stopera domácích, a tak následně vidí žlutou kartu.
     
    70
    Do konce utkání aktuálně zbývá ještě zhruba dvacet minut, domácí jsou nadále aktivnější a nebezpečnější, tohle by se mohlo ještě hostům teoreticky vymstít.
     
    71
    Liénard se dostal ve vápně do kontaktu s nedávno příchozím Tourém a padá k zemi. Hráči v modrých dresech se sice vehementně dožadují penalty, ale marně.
     
    72
    Rohový kop pro RC Štrasburk Alsace.
     
    73
    Prvotní centr úspěch neslavil, míč se však odrazil mimo pokutové území k Grimmovi, který zkusil pohotově zakončit a nemířil vůbec špatně. Střela „zaplavala“ zhruba půl metru od brány.
     
    74
    Gólman Subašić si aktuálně dává s výkopem od brány na čas, na hráčích Monaka je vidět zjevná nervozita.
     
    75
    Modří v posledních minutách v plném nasazení obléhají soupeřovu polovinu hřiště.
     
    76
    Vysoký pas Liénarda do předbrankového prostoru Subašić bez větších potíží chytá do rukavic.
     
    77
    Štrasburk pokračuje ve své nebezpečnosti! Bahoken si přebral dlouhý pas za obranu a pelášil na bránu, první pokus o zakončení mu znemožnil skvěle skluzující Glik, následná střela z druhého pokusu zamířila smolně do boční sítě.
    77.
     
    79
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Keita Baldé Diao, přichází Youri Tielemans.
     
    80
    Modří si rozsáhle přihrávají v blízkosti půlící čáry.
     
    81
    Lala nyní doběhl za míčem k autové čáře, zakopl míč mimo hrací plochu a následně se položil na trávník. Přibíhající lékaři po chvilce signalizují, že bude nutné střídat.
     
    82
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Kenny Lala, přichází Abdallah Ndour.
     
    83
    Corgnet se dobře obtočil s balónem kolem Fabinha a ze zhruba třiceti metrů okamžitě pálil na bránu, míč se v letu zatočil dobrých pár metrů od brány.
     
    85
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Rachid Ghezzal.
     
    86
    Jovetićův lehký lob skončil pohodlně v Oukidjově náruči, gólman Štrasburku okamžitě rozehrává míč do útoku.
     
    87
    Ghezzal chtěl vyslat nabíhajícího si Jovetiće přihrávkou za obranu do samostatného úniku, avšak hrotový útočník Monaka se ocitl v ofsajdu.
     
    88
    Ze strany hostí už se teď bude jednat spíše o takticky sehraný závěr zápasu, aneb hlavně bez zbytečných chyb a starostí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat nezvyklých šest minut.
     
    90+1
    Rony Lopes vyvezl míč středem hřiště až do pokutového území, kde o balón na úkor gólmana přišel.
     
    90+2
    Grimm zakládá rychlou akci po pravém křídle, bohužel pro domácí hráče s nepřesnou finální přihrávkou.
     
    90+3
    Tielemans vypálil rotující projektil zpoza hranice velkého vápna, gólman Oukidja se musel hodně natahovat k pravé tyči, aby míč vytěsnil.
     
    90+4
    Modří se nyní nechali kvůli zaspání Blayaca vystavit zcela zbytečnému několikametrovému ofsajdu.
     
    90+5
    Na řadu pomalu a jistě přichází poslední útočný nápor v dnešním utkání, Štrasburk se nadále drží na polovině soupeře.
     
    90+6
    Po drobném faulu hostí si hráči Alsace ještě zkusí rozehrávku přímého kopu. Tu nakonec modří proměnili v nepřesnou hlavičku do zámezí.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase jsme již branku neviděli, a tak dnešní utkání končí výhrou 1:3 pro hostující AS Monako. Hosté byli ve druhé půli zaměřeni hlavně na defenzivní činnost, což se projevilo na samotném herním projevu. Štrasburk byl velmi často u balónu, měl četné množství šancí, ale až na malou hrst výjimek se vždy dostal jen k nikterak nebezpečným zakončením. Monako dnes dle očekávání naplnilo roli favorita, ale nejednalo se o vůbec dominantní výkon, knížecí klub těžil hlavně z prvního poločasu, kdy proměnil takřka každou akci, kterou hráči v červených dresech založili. (22:47:00)

    Petr Hluchý

    Branky: 19. Bahoken – 5. Jovetić (Sidibé), 21. Rony Lopes, 41. Fabinho (Baldé Diao)

    Karty:   68. Rony Lopes (ASM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 14:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:14.
    RC Štrasburk: Oukidja – Lala (82. Ndour), B. Koné (C), P. Martinez, Seka – Martin (65. Grimm), Aholou, Liénard – Bahoken, Blayac, Terrier (46. Corgnet).
    Náhradníci: Kamara – Corgnet, Grimm, Ndour, Nogueira, Saadi, Salmier.

    AS Monaco: Subašić – Sidibé (65. A. Touré), Glik, Jemerson, Raggi (C) – Moutinho, Fabinho – Baldé Diao (79. Tielemans), Lemar (85. R. Ghezzal), Rony Lopes – Jovetić.
    Náhradníci: Sy – Diakhaby, Falcao, R. Ghezzal, N'Doram, Tielemans, A. Touré.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne
    thejrc.org