Boston – Philadelphia 3:2 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 2:3 (kon.) | Columbus – Colorado 5:4 (po pr.)
Ottawa – Buffalo 3:4 (1:2 po s.n.) | Detroit – Vegas 0:4 (kon.) | Tampa – NY Rangers 5:3 (kon.)
Florida – Montreal 5:0 (kon.) | Nashville – Anaheim 4:2 (kon.) | Chicago – Carolina 2:3 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 2:1 (2:1 po s.n.) | Los Angeles – Washington 3:1 (kon.) | San Jose – St. Louis 2:0 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Philadelphia Flyers
Pátek 09.03.2018, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Brad Marchand mohl ihned přidat i další branku, jeho nahození na prázdnou soupeřovu svatyni ale skončilo pouze na tyči!
     
    59:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelné! Boston se po skrumáži v brankovišti Lyona dostává pouhých 22 sekund před koncem do vedení! BRAD MARCHAND přidává svoji devětadvacátou branku v letošní sezóně opravdu ve správnou chvíli! Asistence: David Pastrňák, Zdeno Chára.
     
    59:11
    Rozběhla se nám poslední minuta základní hrací doby!
     
    58:06
    Provorom dělovkou prověřil postřeh Raska, ten svým ramenem dostal puk až do ochranné sítě nad jeho svatyní!
     
    53:21
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., hákování).
     
    53:21
    Coutorier se řítil sám na brankáře Raska, byl faulován, ale vystřelil. Bude z toho tak pouze vyloučení Marchanda. V dnešním utkání už asi čtvrté!
     
    51:48
    Filppulova rána někde z prostoru modré čáry, nadělala Raskovi nevídané problémy! Tomu totiž kotouč vypadl z lapačky a jeden z dorážejících hráčů zakončoval nepřesně!
     
    47:52
    A opět Zdeno Chára! Tentokrát si tento slovenský obránce objel bránu soupeře, poté se ještě snažil ohrozit Lyonovu svatyni, ale nepřesně!
     
    41:30
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Travis Konecny – 2 min., hákování).
     
    35:45
    Flyers poznali, že možnost útočných akcí je a nejlépe se toho chytil Jakub Voráček. Ten ani na dvakrát ale překonat Raska nedokázal!
     
    27:21
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté celkem nečekaně vyrovnávají stav utkání! Když se nedaří přesilovky, musí se dařit oslabení. V dalším takovém ujel JORI LEHTERÄ a zamířil mezi Raskovy betony. Asistence: Valtteri Filppula a Radko Gudas.
     
    26:28
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Nolan Patrick – 2 min., sekání).
     
    21:18
    Nash s Marchandem měli ale první šanci tohoto početního oslabení Bostonu! Nash najel s pukem až do útočného pásma, kde následně před brankoviště Lyona našel Marchanda. Ten nedokázal blafákem překonat soupeřova brankáře.
     
    20:30
    Jakub Voráček se pokoušel dostat do útočného pásma, následně byl ale přidržen Torey Krugem (Boston Bruins), který si tak půjde odpykat dvouminutový trest za držení.
    19:34 Brian GIONTA - 2:1
     
    19:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nedáš, dostaneš! Takřka z ničeho nic Bruins otáčejí utkání a vedou 2:1! Zdeno Chára, kapitán domácího celku, vyslal vynikajícím pasem do brejku BRIANA GIONTAA, který si poté výborným blafákem poradil také s gólmanem soupeře! Asistence: Zdeno Chára, Tommy Wingels.
     
    16:50
    Girouxe tato zdlouhavá kombinace zřejmě přestala bavit a rozhodl se k bombě od modré. Jeho tvrdou ránu vynikajícím zákrokem zneškodnil Rask, který tak zatím drží vyrovnaný stav utkání!
     
    15:45
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., podražení).
     
    15:14
    Další šance domácího celku, tentokrát z hlavy a následně hole Kruga! Ten si najel k brankovišti Lyona, nakonec ale nedokázal propasírovat kotouč mezi ním a jeho bližší tyčí!
     
    14:19
    Brad Marchand měl další obrovskou příležitost k obratu v utkání! Jeho ránu ale pokryl ve své výstroji Lyon a následně přerušil hru. Budeme tak svědky dalšího vhazování v obranném pásmu Flyers.
    09:14 Riley NASH - 1:1
     
    09:14
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins z opravdového obstřelování Lyonovy brány vyrovnávají stav utkání! Na konci této palby stál RILEY NASH, který dokázal dostat kotouč do hostující svatyně! Obrovskou práci na této brance ale odvedl David Pastrňák, který obkroužil klec Flyers a předal puk spoluhráči! Asistence: David Pastrňák a Kevan Miller.
     
    06:05
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Jori Lehterä – 2 min., sekání).
     
    Hostující kapitán si mimochodem další asistencí připsal dvaadvacátý kanadský bod za posledních 15 utkání!
    01:38 Jakub VORÁČEK - 0:1
     
    01:38
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté rychle využívají první přesilovou hru v utkání a dostávají se do brzkého jednobrankového vedení! Po vynikající kombinaci posunul kotouč Nolan Patrick na druhou stranu JAKUBU VORÁČKOVI, kterému nedělalo potíže zasunout puk do odkryté svatyně! Asistence: Nolan Patrick a Claude Giroux.
     
    01:29
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Kevan Miller – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    00:27
    Úvodní buly sice David Krejčí nezískal na hokejky svých spoluhráčů, následně se ale po přechodu do útočného pásma ocitl ve velké příležitosti Debrusk. Bránu Lyona ale minul!

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 10. Riley Nash (Pastrňák, K. Miller), 20. B. Gionta (Chára, Wingels), 60. Marchand (Pastrňák, Chára) – 2. Voráček (Patrick, Giroux), 28. Lehterä (Filppula, Gudas)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo (C), Chára, McQuaid, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash (A), Krejčí, DeBrusk – B. Gionta, Wingels, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.
    Philadelphia Flyers: Lyon (Mrázek) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald, Hägg, Gudas, Manning – Konecny, Couturier (C), Giroux – Voráček, Patrick, Lindblom (A) – Simmonds (A), Filppula, Weal – M. Raffl, Laughton, Lehterä.

    Rozhodčí: O'Halloran D. (Can), Schlenker C. (Can)
    thejrc.org