Boston – Philadelphia 3:2 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 2:3 (kon.) | Columbus – Colorado 5:4 (po pr.)
Ottawa – Buffalo 3:4 (1:2 po s.n.) | Detroit – Vegas 0:4 (kon.) | Tampa – NY Rangers 5:3 (kon.)
Florida – Montreal 5:0 (kon.) | Nashville – Anaheim 4:2 (kon.) | Chicago – Carolina 2:3 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 2:1 (2:1 po s.n.) | Los Angeles – Washington 3:1 (kon.) | San Jose – St. Louis 2:0 (kon.)
po s.n. (1:2)
Ottawa Senators
3:4 (0:1, 3:1, 0:1 - 0:0)
Buffalo Sabres
Pátek 09.03.2018, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jacob JOSEFSON - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres.
    Autorem vítězné branky je JACOB JOSEFSON.
     
    3. série
    1:2
    Jacob Josefson zamířil nekompromisně nad lapačku. Buffalo vítězí!
     
    64:44
    Rasmus Ristolainen se už dostával sám před Andersona, ale Mike Hoffman ho sekl. Tohle mohlo být i trestné střílení, ale rozhodčí sáhli k dvouminutovému trestu.
     
    61:52
    Nicholas Baptiste mohl rozhodnout! Mladý hostující útočník se zbavil hvězdného Karlssona drzou stahovačkou a uháněl sám na Andersona. Ten si však vychutnal pro změnu jeho, když si pro puk sáhl lapačkou.
     
    59:37
    Další šance hostí! Andersen švihl proti střele z pravého kruhu lapačkou.
     
    58:50
    Hosté nebyli ke gólu daleko! Po ráně Nelsona se dva hráči dostali k dorážce a blízko byl zejména Jason Pominville, kterému scházela trocha štěstí.
     
    54:12
    Obrovský závar před Lehnerem. Byli tam Hoffman a Pageau, ale ani teď se puk za záda gólmana Buffala nedostal!
     
    53:03
    Od modré vypálil Karlsson a k dorážkám se ještě dostal Jean-Gabriel Pageau. Lehner ale odolal a Scandella následně vyhodil.
     
    52:49
    Teď se ale může něco stát. Hostující Johan Larsson totiž poslal puk až do hlediště a je vyloučen za zdržování hry.
     
    47:50
    Teď hosty zachránila i tyčka! Dorážku Jeana-Gabriela Pageaua na ní vytěsnil padající Robin Lehner!
     
    46:43
    Po reklamní přestávce si zahrají přesilovku domácí. Benoit Pouliot je vyloučen za sekání.
     
    45:44
    Rychlá kombinace domácích. Dělovku Claessona vyrazil Lehner, který si následně poradil i se střelou Matta Duchena z předbrankového prostoru!
     
    43:15
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Ryan Dzingel – 2 min., hákování).
    40:27 Scott WILSON - 3:3
     
    40:27
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté vyrovnávají! SCOTT WILSON nejprve přetlačil dvojici protihráčů v rohu kluziště a položil tak základ akce, kterou i sám zakončil. Ryan O'Reilly ho totiž přesně našel zpoza branky a Wilson z bezprostřední blízkosti nedal Andersonovi šanci. Asistence: Ryan O'Reilly a Sam Reinhart.
    39:21 Mike Hoffmann nedostal puk za brankovou čáru o milimetry.
     
    39:21
    To je neskutečné! Už se zdálo, že domácí zvýšili na 4:2, ale puk nakonec nebyl za brankovou čarou! Ryan Dzingel zůstal zapomenut sám před Lehnerem, otočil se s pukem a přes hostujícího brankáře ho procpal na Mikea Hoffmanna, který ho zasouval do zcela prázdné klece. Puk však zkopíroval brankovou čáru a zastavil se u tyčky, přičemž čáru celým objemem nepřekročil! Tohle bylo o milimetry.
    37:30 Thomas CHABOT - 3:2
     
    37:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Opět se naplnilo pravidlo nedáš-dostaneš! THOMAS CHABOT napravil své zaváhání při hostujícím gólu na 2:2. Domácí obránce z druhé vlny podpořil rychlý protiútok svého týmu, dostal přihrávku od Pääjärviho a z levého kruhu zamířil ke vzdálenější tyčce. Asistence: Magnus Pääjärvi a Mark Stone.
    34:23 Sam REINHART - 2:2
     
    34:23
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté vyrovnávají! Thomas Chabot při bruslařském obratu v rohu kluziště upadl a k puku se tak dostal Benoit Pouliot. Ten ho nezištně předložil před úplně odkrytou branku SAMOVI REINHARTOVI, který to už měl hodně snadné. Asistence: Benoit Pouliot.
     
    33:27
    Po chybě hostů v rozehrávce pálil z pravého kruhu Mark Stone. Jeho dělovka z první se však nevešla mezi tyče!
     
    29:58
    Magnus Pääjärvi nyní dobruslil téměř ztracený kotouč, do něhož ještě těsně před Lehnerem stačil uhodit holí, kterou držel jen v jedné ruce. Lehner musel pořádně natáhnout svůj levý beton, aby toto pohotové zakončení zneškodnil!
     
    29:34
    Domácí se dostali do přečíslení 3 na 2. Celou akci zakončoval pěknou střelou Magnus Pääjärvi, ale Lehner kotouč přizvedl vyrážečkou do ochranné sítě!
     
    26:03
    Málem bylo vyrovnáno! Po ráně Caseyho Nelsona se puk odrazil k Zemgusovi Girgensonsovi, jenž ve velké šanci mířil do Andersona. Volný kotouč se ještě snažil dorazit do odkryté branky Nicholas Baptiste, ovšem domácí brankář ho těsně před ním přikryl lapačkou!
    23:26 Ryan DZINGEL - 2:1
     
    23:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři otáčejí skóre zápasu! Vše opět začalo hostující ztrátou ve vlastním obranném pásmu. Puk u mantinelu vybojoval Matt Duchene pro Erika Karlssona, který ho předal Mikeovi Hoffmanovi. Ten nahrál na zadní tyčku, kde byl RYAN DZINGEL, jenž zvedl puk mimo dosah přesouvajícího se Lehnera – 2:1. Asistence: Mike Hoffman a Erik Karlsson.
    20:36 Ryan DZINGEL - 1:1
     
    20:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají! Za brankou Buffala chyboval obránce Justin Falk, jenž pouze odevzdal puk forčekujícímu Mattovi Duchenovi. Ten ho okamžitě předal mezi kruhy RYANOVI DZINGELOVI, který z první vymetl šibenici nad lapačkou Lehnera. Asistence: Matt Duchene.
    17:26 Marco SCANDELLA - 0:1
     
    17:26
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté jdou do vedení! Střelu Babtisteho z mezikruží vyrazil Anderson k obránci Cecimu, jehož vyhození však na modré čáře zachytil MARCO SCANDELLA. Ten z otočky vystřelil a puk zapadl k levé tyčce z pohledu domácího brankáře, který toho zřejmě moc neviděl. Bez asistence.
     
    16:10
    Střelu Ryana O'Reillyho z levého kruhu Anderson neudržel a vyrazil puk jen před sebe. Následně se ale včas vrhl hlavou napřed proti dorážejícímu Samovi Reinhartovi a ten nedokázal protlačit puk za jeho záda!
     
    14:58
    Nepříjemnou střelu Marca Scandelly vyrážel Anderson pravým betonem na poslední chvíli! Dorážka Scotta Wilsona už gólové parametry neměla, útočník Sabres nedokázal z otočky udělit kotouči potřebnou razanci.
     
    13:45
    Jednalo se o akci Benoita Pouliota, po níž byla hra přerušena. Zkoumalo se, zda Anderson nezasahoval až za brankovou čarou. Rozhodčí ale po krátké konzultaci s centrálou rozpažil a pokračujeme tedy za stavu 0:0.
     
    11:36
    Pominville přepadl přes hokejku Erika Karlssona. Po reklamní přestávce začne hostující přesilovka.
     
    09:53
    Dokonce zajímavá šance hostí! Přihrávku spoluhráče usměrnil Justin Falk z bezprostřední blízkosti jen do betonů Craiga Andersona.
     
    08:46
    Mike Hoffman vypálil z první velmi nebezpečně. Kotouč se otřel o Lehnera a skončil těsně vedle tyčky!
     
    07:41
    Deset sekund před návratem Ristolainena na led krosčekoval Benoit Pouliot domácího Bobbyho Ryana. Sens budou hrát 10 sekund v pěti proti třem!
     
    05:51
    Dzingel ale neskóroval i proto, že ho nedovoleně bránil Rasmus Ristolainen. Uvidíme přesilovku Ottawy.
     
    05:42
    Matt Duchene rozpoutal pořádné zmatky před Lehnerovou brankou! Jeho střelu hostující brankář vyrazil lapačkou jen k Hoffmanovi, který puk nabízel Ryanovi Dzingelovi. Ten nedokázal trefit odkrytou klec!
     
    02:50
    Ryan Dzingel se natlačil až před Lehnera. Přeci jen byl ale tísněn obráncem a nezasunul puk za brankáře Sabres!
     
    00:22
    Domácí špatně rozehráli a hned tu tedy byla velká šance Buffala! Reinhart našel před brankou zcela volného Ryana O'Reillyho, který byl ale možná překvapen a bekhendem minul Andersonovu klec.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 21. Dzingel (Duchene), 24. Dzingel (Hoffman, E. Karlsson), 38. Chabot (Pääjärvi, Mark Stone) – 18. Scandella, 35. S. Reinhart (B. Pouliot), 41. S. Wilson (R. O'Reilly, S. Reinhart), rozh. náj. Josefson

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Matt Duchene (OTT)
    1:0   Ryan O'Reilly (BUF)
    2. série:
    1:0   Bobby Ryan (OTT)
    1:1   Sam Reinhart (BUF)
    3. série:
    1:1   Mike Hoffman (OTT)
    1:2   Jacob Josefson (BUF)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – E. Karlsson (C), Claesson, Ceci, Harpur, Chabot, Borowiecki – Hoffman, Duchene, Dzingel – Mark Stone (A), Pageau, B. Ryan – Pyatt, Z. Smith (A), Pääjärvi – Burrows, O'Brien, Gáborík.
    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Ristolainen, Scandella, C. Nelson, Guhle, Gorges, Falk – S. Reinhart, R. O'Reilly (A), Girgensons – Okposo (A), Josefson, Nolan – Pominville (A), Jo. Larsson, S. Wilson – Baptiste, B. Pouliot, O'Regan.

    Rozhodčí: Chmielewski, Morton – Sericolo, Nagy

    Diváci: 13377
    thejrc.org