Kometa Brno – Kladno 1:3 (kon.) | K. Vary – Č. Budějovice 2:4 (kon.) | Liberec – Sparta 7:4 (kon.)
HC Plzeň – Salzburg 1:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 6:1 (kon.) | Žďár n/S – Chomutov 5:4 (kon.)
Letňany – Warriors Brno 8:1 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:2 (kon.) | Vsetín – Olomouc 3:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – HC Litvínov 2:8 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 09.03.2018, 17:15 • ČPP Aréna • Extraliga staršího dorostu • 27. kolo
Partner:
     
    Ode mě je to v tuto chvíli již vše. Přeji příjemný víkend a u dalších textových přenosů z mládežnického hokeje se těším na shledanou. (19:33:10)
     
    První dvě třetiny dnešního mače byly poměrně vlažné, ta třetí ale vše vynahradila. Hradečtí na jejím začátku prohrávali 0:2, ukázali ale, že není třeba házet flintu do žita. Ve 44. minutě vstřelil kontaktní branku a když se perioda přehoupla přes svou polovinu, udeřili východočeši znovu. A to hned třikrát. Mountfield tak po vydařeném finiši bere všechny tři body za výhru 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Spolu se závěrečnou sirénou se ještě strhla mela v rohu vítkovického útočného pásma. Nejaktivněji si v ní počínali hradecký Denis Martinec a vítkovický Adam Beránek, oba protivníky od sebe oddělil sudí.
     
    59:43
    Rána Petra Fridricha byla hodně nepřesná, skončila jen na mantinelu.
     
    58:58
    Hradečtí měli najeto do slušné akce, ani jeden z členů útoční letky ale nedokázal usměrnit puk mezi tyče.
     
    58:51
    Vítkovické mužstvo si vyžádalo oddechový čas. Uvidíme hru bez gólmana?
     
    58:51
    Po souboji u mantinelu zůstal na ledě ležet hradecký Dominik Sklenář, jenž nakonec na střídačku doputoval za podpory spoluhráče a lékaře.
     
    57:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle je skutečně obrat, jak se sluší a patří! Od brankáře Daniela Dvořáka putoval kotouč na Dominika Sklenáře, který jej ještě předal TADEÁŠI JAKUBCOVI. Ten se trefil do horní části vítkovické branky a svou trefu náležitě oslavil. vyhodil do vzduchu rukavici a po koleni doklouzal až do středního pásma – 4:2. Asistence: Dominik Sklenář, Daniel Dvořák.
     
    56:50
    Zápas dnes končí pro vítkovického Marcela Kunce, jenž vyfasoval desetiminutový trest a poté ještě trest do konce utkání za nesportovní chování a míří do kabiny.
     
    56:27
    Zatím jsou ale na puku domácí, kteří po buly odvezli kotouč daleko od své brány a tam také hru zdržují.
     
    56:03
    Teď už se ale vylučuje, a to na hradecké straně. Dominik Šedivý si odsedí trest za podražení a Ostravané mohou vyrovnat v početní výhodě.
     
    55:41
    Střela na Dvořákovu branku z toho sice nebyla, menší potyčku ale mezi sebou svedli Kukla a Zapletal. Vše se obešlo bez udělení trestných minut.
     
    55:22
    Vystřelit se jim ale nepovedlo a na druhou stranu se vydali zase hosté.
     
    54:57
    Hradečtí jsou po otočení skóre na koni a krouží útočnou třetinou.
     
    54:13
    Karty jsou rázem obráceny, Vítkovice jsou nyní v pozici dotahujícího celku. Povede se jim během zbytku třetí třetiny vstřelit gól?
     
    52:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    V posledních minutách se tahle třetina Hradeckým opravdu daří, právě nyní se totiž domácí poprvé dostávají do vedení! Miroslav Kukla narýsoval geniální průnikovou nahrávku na PETRA POPPELA, který využil samostatný únik náramně. V rychlosti předvedl svižný bekhendový blafák, položil gólmana na led a zavěsil pod horní tyč – 2:2. Asistence: Miroslav Kukla, Dominik Sklenář.
     
    52:26
    Vítkovice si chtěly vzít náskok zpět, proti byl ale Daniel Dvořák.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 44. Poppel, 51. Kukla (Martinec), 53. Poppel (Kukla, Sklenář), 58. Jakubec (Sklenář, Dvořák) – 20. Bílý (Vacula, Beránek), 41. Fridrich (Konečný, Věntus)


    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Řehák, Kukla, Voňka (A), Junek, Janoušek, Martinec, Pěnčík (C), J. Kynčl, Kuboš – Dominik Šedivý, Sklenář, Jakubec, M. Síla, T. Pinkas, Hrabčák (A), Šánek, Komma, Poppel. Trenér: Libor Pivko.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Micka) – Bílý, Zpletal, Raška, Smička, Vacula, Kunc – Lednický, Fridrich (C), Beránek (A), Mrva (A), Bernovský, Kylnar, Konečný, Věntus, Lewandowski. Trenér: Jan Vavrečka.

    Rozhodčí: Veselý – Kis, Maštalíř
    ocianews.com