Kometa Brno – Kladno 1:3 (kon.) | K. Vary – Č. Budějovice 2:4 (kon.) | Liberec – Sparta 7:4 (kon.)
HC Plzeň – Salzburg 1:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 6:1 (kon.) | Žďár n/S – Chomutov 5:4 (kon.)
Letňany – Warriors Brno 8:1 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:2 (kon.) | Vsetín – Olomouc 3:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – HC Litvínov 2:8 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Rytíři Kladno
Pátek 09.03.2018, 15:30 • DRFG Arena, Brno • Extraliga staršího dorostu • 27. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký pátek z Brna. Extraliga staršího dorostu má před sebou poslední hrací víkend před startem vyřazovacích bojů. Kometa Brno už na své startovací pozici pro play-off už nic nezmění, ve hře je však herní pohoda a načasování formy pro nejdůležitější část sezony. Naopak Kladno má stále o co hrát, jeho pozice se může v případě úspěchu o několik stupínku vylepšit či zhoršit.
     
    Rytíři Kladno: Tým ze Středočeského kraje dokázal formu na závěr základní části respektive skupiny o pořadí pro play-off načasovat skvěle. Z posledních pěti utkání ztratili Rytíři pouze zápas na půdě suverénního lídra ze Salcburku a to celkem drtivě 0:8. V ostatních případech však Kladno jede, ještě před výpraskem v Rakousku stihli Středočeši zvítězit v Českých Budějovicích 5:3. Pak přišel na řadu domácí trojboj, ve kterém Kladno postupně zdolalo Zlín (5:2), Vítkovice (6:3) a v posledním vystoupení Rytíři doslova roznesli na kopytech pražskou Slavii, která si z Kladna do hlavního města odvezla debakl 4:12.

    Kladno aktuálně sídlí na 8. místě tabulky se ziskem 36 bodů, ztráta na sedmé Pardubice je nulová, ale Východočeši mají momentálně lepší skóre. Dostupné je pro středočeský tým také šesté místo, na pražskou Spartu činí ztráta pouhé tři body. Pokud Rytíři potvrdí svou formu nejen v Brně, ale také o den později na ledě Jihlavy, pak můžou při shodě okolností Kladenští pomýšlet i na 5. místo a v případě opravdu velkého štěstí dokonce i na příčku čtvrtou, ale ta už je pouze v rovině teorie. Nicméně je jasné, že Kladno přijíždí do Brna hrát o významný posun v tabulce. Situace je v případě Kladna napjatá také ze spodní části tabulky. Devátá Jihlava ztrácí tři body, právě tam Kladno zamíří v sobotu, den po utkání v Brně.
     
    Vzájemné utkání v sezoně 2017/2018:

    12.1. 2018: KLADNO – KOMETA BRNO 5:7 (2:3, 3:1, 0:3)
     
    HC Kometa Brno: Domácí borci nejsou dle výsledků v takové herní pohodě jako jejich páteční soupeř z Kladna. Kometa v novém roce zvítězila pouze ve čtyrech případech a pokaždé to bylo na ledě soupeřů. Naposledy se Brňanům podařilo zvítězit v minulý týden, když v pátečním utkání ovládli moravské derby ve Zlíně 4:1, čímž přerušili hrůzostrašnou sérii sedmi porážek v řadě. Doma to ovšem Kometě nejde vůbec. Naposledy se modrobílí v domácím prostředí radovali před Vánoci, konkrétně 14. prosince, kdy v DRFG Areně přestříleli pražskou Spartu 6:3. Od té doby si brněnský celek připsal celkem osm domácích porážek v řadě. Možnost napravit tuto nelichotivou domácí bilanci má Kometa právě v následujícím víkendu, den po utkání s Kladnem bude totiž hostit ještě pražskou Slavii.

    Kometě už však nic nepomůže k vzestupu tabulkou, je jisté, že brněnský tým obsadí před startem play-off 13. pozici a v osmifinále vyzve čtvrtý tým tabulky, kterým je momentálně českobudějovický Motor, ale stát se ještě může cokoliv a jméno soupeře pro první kolo play-off tak budou znát Brněnští až ve druhé polovině víkendu. Kometa bude chtít určitě v domácím prostředí zabrat a před play-off si spravit náladu a dostat se do herní pohody.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Kučeřík, Sedláček T., Mlčák, Sedláček J., Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzin, Střondala, Zajíček, Kavický, Del Favero, Kunc, Kadlic.

    Rytíři Kladno: Novotný (Jiroušek) – Funk, Volráb, Šmatlák, Zich – Bláha M., Tržil, Bláha O., Hašek, Bernat, Zíka, Routa, Kulma, Urban, Rendla, Čermák, Filip.

    Rozhodčí: Dědek – Kříž, Zapletal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Utkání odstartovalo, na úvodním buly byl úspěšnější kladenský kapitán Filip.
     
    00:49
    Brněnský Kučeřík zavezl kotouč do útočného pásma, kde se Kometa pokouší o vytvoření kombinace.
     
    01:15
    Kavický našel přeš šíří pásma dobře postaveného Jana Sedláčka, jenž zkoušel zamířit mezi nohy, kladenský brankář Novotný však včas zasáhl a přerušil hru.
     
    01:42
    První úspěšný zákrok si připsal také domácí brankář Kašpar, když betonem vyrazil nahození v podání Zíky.
     
    02:03
    Slibná akce Komety! Kunc zavezl kotouč do útočného pásma, z mezikruží vylepšil pozici pro Vašíčka, jenž měl na holi první branku Komety, Novotný se však stačil pohotově přemístit a první inkasované brance zabránit!
     
    03:10
    Branková příležitost také na druhé straně! Kladenský Rendla poslal od mantinelu přihrávku Bláhovi, jenž se s pukem vytočil v mezikruží a byl před Kašparem zcela osamocený, také brněnský brankář ovšem zachoval klid a jeho koncovku vychytal.
     
    03:44
    Úvod utkání se nese ve vysokém tempu, oba celky se nebojí útočit, naopak defenzívy zatím příliš slibně nepracují.
     
    04:18
    Routa vyjel do individuální akce, objel i bránícího Mlačáka, jenž musel zatáhnout za záchrannou brzdu a odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    04:43
    Kometě se podařilo osvobodit, ovšem při snaze zaútočit se domácí tým dostává do postavení mimo hru.
     
    05:04
    Kladnu se přesilová hra vůbec nedaří, Minárik dokonce chvíli operoval s kotoučem v útočném pásmu a vyzval ke střele svého spoluhráče Kavického, kladenský Novotný však stačil jeho střelu vyrazit.
     
    05:33
    Vašíček znovu úspěšně vyhazuje, Rytíři se zatím vůbec nedostali do útočné kombinace.
     
    05:57
    Znovu je kotouč v bezpečné vzdálenosti od brněnské branky.
     
    06:19
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Vteřinu po konci početní výhody se Rytířům daří otevřít skóre zápasu. Kladno se dokázalo až v posledních vteřinách početní výhody usadit v obranném pásmu Komety. Od modré čáry pak vypálil Urban, jehož střelu usměrnil za záda Kašpara DAVID ROUTA. Asistence: Adam Zich, Tomáš Urban.
     
    07:34
    Další příležitost Kladna, konkrétně Filipa, jenž pálil z levého křídla, Kašpar ovšem jeho střelu ukryl v lapačce a vhazovat se bude po pravici brněnského brankáře.
     
    07:40
    Volrába pálil po vhazování od modré čáry, před brankou clonil ještě Ondřej Bláha, ale Kašpar si dokázal kotouč najít a vyrazit, následně se Kometě daří odvrátit hru.
     
    08:31
    Postavení mimo hru na straně Komety.
     
    09:10
    Kladno je při chuti, úvodní branka Rytíře nabudila a to dokazují i při svých kombinacích v útočném pásmu. Nyní se podařilo trojici Routa – Urban – Bernat dokonale rozebrat brněnskou defenzívu, posledně jmenovaný se natahoval po bekhendové koncovce do odkryté branky, ale puk se pouze svezl po boční konstrukci brněnské svatyně!
     
    10:05
    Kometa se snaží o protiútoky, ale momentálně se domácímu týmu příliš nedaří přechod do útočného pásma, nyní kotouč končí mimo ledovou plochu a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    10:29
    Popelkovi se podařilo nahodit kotouč na kladenskou branku, kde se po puku natahoval Střondala, ten však zamířil mimo.
     
    11:10
    Další nebezpečná akce v podání Rytířů! Tentokrát vedl akci Filip, v přečíslení dva na jednoho poslal puk Martinu Bláhovi, jenž se rozhodl vystřelit, ale těsně minul! Akci ještě dojížděl Ondřej Bláha, ale z této příležitosti Kladno nic nevytěžilo.
     
    11:19
    Další přesilová hra pro Rytíře, brněnská Kometa je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě, dvouminutový trest odsedí Erik Meluzin.
     
    12:09
    Kladno nastěhováno v brněnské třetině, nebezpečně pálil Zíka, domácí brankář ramenem vyrazil.
     
    12:45
    Rytíři svírali Kometu velmi dlouho, až nyní se podařilo Studenému vyhodit a domácí mohou v klidu vystřídat.
     
    13:13
    Znovu se Kometě podařilo osvobodit.
     
    13:19
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    13:41
    Důležitý zákrok brankáře Kašpara! Kladno pokračovalo v náporu, který si Rytíři přenesli z početní výhody i do rovnoměrného počtu hráčů na ledě. Filip pak přihrávkou zpoza branky našel zcela volného Čermáka, jenž pálil z voleje, Kašpar se však dokázal proti pohotově střele kladenského útočníka včas přemístit a zabránit jisté brance!
     
    14:08
    První přesilová hra pro Kometu Brno, dvě minuty za podražení fasuje Patrik Šmatlák.
     
    14:40
    Kladno po dlouhé kombinaci Komety vyhazuje.
     
    15:08
    Rytířům se nyní podařilo vyvést kotouč do útočné třetiny, kde se snaží posbírat cenné vteřinky.
     
    15:35
    Funk zachytil přechod domácích již na modré čáře a pohodlně mohl Kladno znovu osvobodit.
     
    16:08
    Kladno hraje v plném počtu.
     
    16:23
    Po vhazování v útočném pásmu pálil Věžník, jeho střela však byla sražena do rohu pásma a Kladno přebírá kotouč.
     
    17:00
    Brňanům se nyní podařilo na chvíli uzavřít Rytíře ve vlastním obranném pásmu, ale do střeleckých příležitostí se Jihomoravané zatím příliš nedostávají.
     
    17:28
    Kladenský Zich nyní svižnou střelou protáhl brankáře Kašpara, jenž měl co dělat, aby jeho střelu zpacifikoval.
     
    18:30
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytířům se podařilo úspěšně zakončit jednu ze svých skvěle sehraných kombinací! Kotouč zavážel do útočného pásma Routa, jenž vylepšil pozici pro Urbana, toho ještě brněnský brankář dokázal vychytat, ale na dorážku MATYÁŠE RENDLY už nedosáhl. Asistence: Tomáš Urban, David Routa.
     
    18:53
    Kladno mohlo jít do trháku! Na Kašpara se rozjel zcela osamocený Martin Bláha, jeho koncovku však dokázal brněnský brankář vytáhnout do ochranné sítě.
     
    18:53
    Rytíři se nyní budou bránit, zbytečným prohřeškem proti pravidlům se prezentoval Ondřej Bláha a svůj tým oslabí na dvě minuty za nesportovní chování.
     
    19:34
    Přesilová hra Komety je u konce, dvě minuty za sekání obdržel Vojtěch Kadlic. Bude se hrát ve čtyrech na obou stranách, poté započne zkrácená přesilová hra Kladna.
     
    19:55
    Střondala zavezl kotouč hluboko do útočného pásma, zpoza branky pak poslal přihrávku na Svobodu, jenž z bezprostřední blízkosti ztroskotal na zákroku Novotného.
     
    19:55
    V témže čase vyloučen kladenský Routa, jenž odsedí dvě minuty za sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání mezi Kometou a Kladnem je minulostí. Utkání začalo ve svižném tempu a útočné akce se střídaly na obou stranách. Kladno mělo jako první možnost přesilové hry, původně se početní výhoda Rytířům vůbec nedařila, ale vteřinu po jejím vypršení se jim podařilo zásluhou Routy otevřít skóre. Vstřelená branka Rytíře povzbudila a na brněnskou branku se valil jeden útok za druhým. Kometa měla také možnost přesilové hry, ale během ní se nedokázal střelecký prosadit. Kladno pak udeřilo v závěru první třetiny, když rychlý protiútok zakončil Rendla. Závěr první části také doprovodila častá vyloučení, která se přenesou do prostředního dějství, ve kterém Kometa začne početní výhodou 4 na 3, stane se tak 16:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Odstartovala druhá třetina, Kometa pokračuje v přesilové hře 4 na 3.
     
    20:28
    Největší šanci si však vytvořili zatím Rytíři, konkrétně Filip, jenž se rozjel do útočného pásma a střelou z pravého křídla nastřelil tyč!
     
    21:07
    Kladno ve čtyrech.
     
    21:34
    Kometa hraje v plném počtu, startuje její zkrácená početní výhoda.
     
    21:53
    Do konce kladenského oslabení zbývaly dvě vteřiny, ale další trest je uložen Ladislavu Funkovi, jenž míří na trestnou lavici za podražení.
     
    21:55
    Kladno ve čtyrech.
     
    22:33
    Rytířům se daří podruhé v krátkém sledu vyhodit kotouč.
     
    23:18
    Po dlouhé kombinaci domácích dostal na modrou čáru nabito Kučeřík, ale jeho střela se pouze odrazila od zadního mantinelu a Martin Bláha mohl vyhodit.
     
    23:54
    Rytíři hrají v plném počtu.
     
    24:14
    Kometa pokračovala v náporu, Kunc vybídl ke skórování Svobodu, jenž mířil z úhlu na kladenskou branku, zdálo se, že puk přeletěl Novotnému lapačku a mířil do branky, ale naštěstí pro Středočechy se kotouč svezl mimo brankovou čáru!
     
    25:32
    Opět se hraje velmi rychle, Kladno se snaží hru uklidnit, naopak Kometa cítí šanci ke kontaktní brance.
     
    25:47
    Zakázané uvolnění Kladna.
     
    26:27
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Kladno, dvě minuty za hákování pro Vojtěcha Střondalu.
     
    26:33
    Kometě se daří ihned po vhazovaní osvobodit.
     
    26:57
    A znovu je kotouč až u Novotného, Kladno se zatím nemůže dostat do útočné třetiny.
     
    27:20
    Krušné chvíle pro Kladno, trestem na pět minut plus osobním trestem do konce utkání je potrestán Martin Bláha, důvodem pětiminutového trestu je bodnutí špičkou hole.
     
    27:20
    Trenéři si nyní žádají hlavní rozhodčí k vysvětlení, hra bude pokračovat záhy.
     
    27:25
    Hra pokračuje, momentálně ve čtyrech hráčích na obou stranách, poté bude následovat přesilová hra Komety Brno.
     
    28:27
    Kometa kompletní, více než tři minuty bude hrát v početní výhodě.
     
    29:07
    Tržil vystihl kombinaci domácích a posílá kotouč do brněnského obranného pásma.
     
    29:35
    Znovu se daří Rytířům ihned eliminovat útočné výpady do vlastního pásma.
     
    30:19
    Nyní už se Kometa dokázala usadit v útočném pásmu a od modré čáry vypálil Mlčák, jeho ránu zachytil Novotný ve své lapačce a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    30:25
    Haškovi se podařilo ihned po buly chopit se kotouče a vyvézt jej až do útočného pásma.
     
    31:15
    Kladno zatím brání velmi dobře, Brňané se do přímého ohrožení Novotného brány nemohou dostat.
     
    31:48
    Kombinaci Komety nyní vystihl Ondřej Bláha, vyvezl kotouč do útočného pásma a ještě stačil vystřelit, trefil však pouze zadní plexisklo.
     
    32:10
    Kometa byla nyní blízko kontaktní brance! Zajíček připravil zakončení pro Kadlice, jenž už mohl uklízet puk do prázdné branky, ale Novotný se po brankové čáře sklouzl a inkasované brance zabránil. Kometa pak marně dobývala předbrankový prostor.
     
    32:20
    Kladno hraje v plném počtu.
     
    33:43
    Kladenští se ve hře pět na pět snaží usadit v útočném pásmu, střeleckou příležitostí se nyní prezentoval Routa, Kašpar vyrazil.
     
    34:27
    Rytíři nyní musejí vyklidit útočné pásmo, neboť Šmatlák zachytil kotouč už za modrou čárou.
     
    35:30
    Kometa se nyní snažila v útočném pásmu něco vymyslet, ale žádná branková příležitost se neurodila.
     
    35:43
    Ondřej Bláha v samostatném úniku, mířil nad vyrážečku brankáře Kašpara, od níž se kotouč odrazil do ochranné sítě!
     
    36:08
    Nyní však Bláha chyboval a do samostatného úniku se rozjel Popelka, byl však Bláhou nedovoleně zastaven a i přes to, že stačil zakončit, svůj nájezd si zopakuje v trestném střílení!
     
    36:08
    Popelka se rozjížděl na kličku do bekhendu, kotouč jej však v klíčové chvíli neposlechl a Novotný si s přízemní koncovkou dokázal poradit.
     
    36:51
    Kladno v útočné akci přerušilo postavení mimo hru.
     
    37:48
    Po individuální akci se střelou zápěstím prezentoval Kavický, ale pro Novotného nebyl příliš velký problém tuto střelu zlikvidovat.
     
    38:25
    Podobně jako Kavický to zkoušel i Kučeřík, Novotný ukryl kotouč ve své moci a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    39:21
    Kladno v další rychlé kombinaci, akci vedl Filip, snažil se přihrát do zakončení Urbanovi, ale možná ne zcela záměrně se ke koncovce dostal Bernat, jenž však branku přestřelil.
     
    39:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se přeci jen dočkala kontaktní branky a to ještě před koncem druhé třetiny! Zpoza branky se do zakončení dostal ADAM STUDENÝ, jenž dokázal procpat kotouč za záda Novotného. Asistence: Daniel Kavický.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství nabídlo řadu vyloučení. Více přesilových her měla k dispozici brněnská Kometa především v úvodu druhé třetiny, ale kontaktní branka se ne a ne dostavit. Kladno pak dokázalo přečkat i krušné chvíle, kdy se téměř necelé čtyři minuty bránilo početní výhodě soupeře. Kometa pak mohla snížit v trestném střílení, ale Popelkovi se nájezd nepovedl. Když už se zdálo, že Rytíři svůj dvoubrankový náskok uhájí i do třetí třetiny, dokázal se prosadit domácí Studený, jenž dává Kometě slibnou šanci k vyrovnání případně i obratu ve skóre. Třetí třetina odstartuje v Brně v 17:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Byla zahájena 3. třetina a Minárik se s kotoučem okamžitě stěhuje do obranného pásma Kladna.
     
    41:02
    Svoboda hledal před brankou Střondalu, ten však na kotouč nedosáhl, nicméně Kometa je v úvodu třetí třetiny mimořádně aktivní.
     
    41:46
    Zakázané uvolnění Kladna.
     
    42:24
    Kometa usazena v útočné třetině, nyní pálil od modré čáry Mlčák, ale trefil pouze zadní plexisklo.
     
    42:51
    Protiútok Kladna, akci vedl Routa, mohl ještě vylepšit pozici pro Bernata, ale volil zakončení, kotouč zasáhl Kašpara do masky, ale hra pokračuje dál.
     
    43:29
    Kometa se snaží Rytíře dostat pod drtivý tlak, ti se s kotoučem nyní dostali pouze do středního pásma.
     
    44:06
    Po souhře Brňanů pálil od modré čáry Kučeřík, jenže Novotný měl na jeho pokus velmi dobrý výhled a bez větších problémů ukryl kotouč ve své výstroji.
     
    45:20
    Kometa otvírá vrátka a toho nyní mohl využít Filip, jenž se rozjel po pravém křídle vstříc Kašparovi, zakončení mu však ideálně nesedlo a brněnský brankář bez problému puk vyrazil.
     
    45:53
    Individuální akce v podání kladenského Routy, zkoušel to zápěstím z levého kruhu, ale branku těsně přestřelil.
     
    46:32
    Kladno srovnává tempo hry, Urban nyní odjel doražený kotouč a z voleje vystřelil, Kašpar reagoval pohotovým zákrokem vyrážečkou.
     
    47:03
    Kometa v postavení mimo hru.
     
    47:19
    Kunc nyní schoval svou střelu za obránce a prověřil postřeh Novotného, ten dokázal pohotově vyrazit, útočné akce se nyní střídají na obou stranách.
     
    48:12
    Příležitost pro Kometu, dvě minuty za podražení fasuje Matěj Čermák.
     
    48:38
    Kometa nyní vlastní vinou přichází o útočné pásmo a bude muset začít znovu.
     
    49:07
    Svoboda nyní vybídl přihrávkou přes celé pásmo ke střele Střondalu, ten okamžitě pálil z voleje, ale na Novotného nevyzrál.
     
    49:24
    Kometa svou početní výhodu opět nedohraje, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Kunc.
     
    49:44
    Střela Jana Sedláčka nyní nadělala Novotnému velké problémy, kladenský brankář se však stačil orientovat a před dotírajícími Brňany kotouč přikryl pod svou rukavicí.
     
    50:12
    Kladno hraje v plném počtu.
     
    50:32
    Kometě se podařilo přestěhovat hru do středního pásma.
     
    50:53
    Mlčák vyhazuje a Rytíři sbírají kotouč až u vlastní branky.
     
    51:24
    Kometa Brno v plném počtu.
     
    51:56
    V signalizované výhodě vyprášil lapačku Kašpara Urban. Vyloučení na straně Komety Brno zapříčinil Richard Zajíček, dvě minuty za hákování.
     
    52:15
    Kometa zásluhou Mlčáka vyhazuje.
     
    52:41
    Po přihrávce Zicha pálil Urban, tentokrát ztroskotal na betonech brankáře Kašpara.
     
    53:06
    Kometa se pokusila vyvést kotouč, její snahu přerušilo postavení mimo hru.
     
    53:38
    Brňanům se daří držet Rytíře na uzdě, ti se jen s těží prosazují a tato přesilová hra se jim příliš nedaří.
     
    53:56
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    54:11
    Při vyrovnaném počtu hráčů na ledě vypálil Meluzíin, Novotný bez problému kotouč zachytil, ale hru raději přerušil.
     
    55:08
    Nepřesná rozehrávka Komety končí zakázaným uvolněním.
     
    55:18
    Nenápadnou střelu Zicha musel Kašpar vyrazit okrajem své lapačky.
     
    55:24
    Další vyloučení na straně Komety Brno, vyloučen Adam Studený na dvě minuty za sekání plus deset minut za nesportovní chování.
     
    55:33
    Kometě se daří osvobodit zásluhou Jana Sedláčka.
     
    56:11
    Do skrumáže před Kašparem pálil Ondřej Bláha, puk se však odrazil do rohu kluziště.
     
    56:38
    Kometě se znovu podařilo osvobodit, do útočného pásma zavezl puk Kunc.
     
    56:58
    Nyní se po levém křídle urval Svoboda, jenž vyslal prudkou střelu zápěstím, Novotný jeho ránu kryje.
     
    57:10
    Na druhé straně měl na hokejce třetí branku Rytířů Routa, ale kotouč se po zásahu domácího brankáře svezl do ochranné sítě.
     
    57:24
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:17
    Střondala to ihned po vhazování zkoušel bekhendem, branku přestřelil.
     
    58:22
    Kometa to zkouší v šesti, Kašpar na střídačce!
     
    58:47
    Toužil se z vlastního obranného pásma snažil trefit odkrytou klec Komety, puk se však svezl těsně mimo tyč a píská se zakázané uvolnění.
     
    58:47
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:13
    Kladenský Urban už mířil do odkryté branky, jeho střelu sklepl Kavický, Kometa má stále naději.
     
    59:41
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři definitivně potvrzují své dnešní vítězství. Puk do prázdné branky poslal ze středního pásma TOMÁŠ BERNAT. Asistence: Tomáš Urban.
     
    59:41
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Kunc – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Kometou a Kladnem je minulostí. Rytíři dokázali ve třetí třetině úspěšně ubránit své jednobrankové vedení, které v závěrečných vteřinách navýšil trefou do prázdné branky Bernat. Rytíři tak mohou nadále živit naděje na lepší umístění pro začátek play-off. Naopak čekání Komety na první domácí vítězství v roce 2018 pokračuje, Brňané se jej pokusí ukončit v zítřejším utkání proti Slavii Praha. Kladno čeká vystoupení na ledě jihlavské Dukly. Ode mne je to pro dnešek vše, z Brna vám přeji hezký páteční večer. (17:42:16)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 40. Studený (Kavický) – 7. Routa (Zich, Urban), 19. Rendla (Urban, Routa), 60. Bernat (Urban)


    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Kučeřík, Sedláček T., Mlčák, Sedláček J., Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzin, Střondala, Zajíček, Kavický, Del Favero, Kunc, Kadlic.
    Rytíři Kladno: Novotný (Jiroušek) – Funk, Volráb, Šmatlák, Zich – Bláha M., Tržil, Bláha O., Hašek, Bernat, Zíka, Routa, Kulma, Urban, Rendla, Čermák, Filip.

    Rozhodčí: Dědek – Kříž, Zapletal
    bahis siteleri