Kometa Brno – Kladno 1:3 (kon.) | K. Vary – Č. Budějovice 2:4 (kon.) | Liberec – Sparta 7:4 (kon.)
HC Plzeň – Salzburg 1:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 6:1 (kon.) | Žďár n/S – Chomutov 5:4 (kon.)
Letňany – Warriors Brno 8:1 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:2 (kon.) | Vsetín – Olomouc 3:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – HC Litvínov 2:8 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Rytíři Kladno
Pátek 09.03.2018, 15:30 • DRFG Arena, Brno • Extraliga staršího dorostu • 27. kolo
Partner:
     
    59:41
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Kunc – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    59:41
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři definitivně potvrzují své dnešní vítězství. Puk do prázdné branky poslal ze středního pásma TOMÁŠ BERNAT. Asistence: Tomáš Urban.
     
    58:22
    Kometa to zkouší v šesti, Kašpar na střídačce!
     
    55:24
    Další vyloučení na straně Komety Brno, vyloučen Adam Studený na dvě minuty za sekání plus deset minut za nesportovní chování.
     
    51:56
    V signalizované výhodě vyprášil lapačku Kašpara Urban. Vyloučení na straně Komety Brno zapříčinil Richard Zajíček, dvě minuty za hákování.
     
    49:24
    Kometa svou početní výhodu opět nedohraje, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Kunc.
     
    48:12
    Příležitost pro Kometu, dvě minuty za podražení fasuje Matěj Čermák.
     
    39:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se přeci jen dočkala kontaktní branky a to ještě před koncem druhé třetiny! Zpoza branky se do zakončení dostal ADAM STUDENÝ, jenž dokázal procpat kotouč za záda Novotného. Asistence: Daniel Kavický.
     
    36:08
    Popelka se rozjížděl na kličku do bekhendu, kotouč jej však v klíčové chvíli neposlechl a Novotný si s přízemní koncovkou dokázal poradit.
     
    36:08
    Nyní však Bláha chyboval a do samostatného úniku se rozjel Popelka, byl však Bláhou nedovoleně zastaven a i přes to, že stačil zakončit, svůj nájezd si zopakuje v trestném střílení!
     
    35:43
    Ondřej Bláha v samostatném úniku, mířil nad vyrážečku brankáře Kašpara, od níž se kotouč odrazil do ochranné sítě!
     
    27:20
    Krušné chvíle pro Kladno, trestem na pět minut plus osobním trestem do konce utkání je potrestán Martin Bláha, důvodem pětiminutového trestu je bodnutí špičkou hole.
     
    26:27
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Kladno, dvě minuty za hákování pro Vojtěcha Střondalu.
     
    24:14
    Kometa pokračovala v náporu, Kunc vybídl ke skórování Svobodu, jenž mířil z úhlu na kladenskou branku, zdálo se, že puk přeletěl Novotnému lapačku a mířil do branky, ale naštěstí pro Středočechy se kotouč svezl mimo brankovou čáru!
     
    21:53
    Do konce kladenského oslabení zbývaly dvě vteřiny, ale další trest je uložen Ladislavu Funkovi, jenž míří na trestnou lavici za podražení.
     
    20:28
    Největší šanci si však vytvořili zatím Rytíři, konkrétně Filip, jenž se rozjel do útočného pásma a střelou z pravého křídla nastřelil tyč!
     
    19:55
    V témže čase vyloučen kladenský Routa, jenž odsedí dvě minuty za sekání.
     
    19:55
    Střondala zavezl kotouč hluboko do útočného pásma, zpoza branky pak poslal přihrávku na Svobodu, jenž z bezprostřední blízkosti ztroskotal na zákroku Novotného.
     
    19:34
    Přesilová hra Komety je u konce, dvě minuty za sekání obdržel Vojtěch Kadlic. Bude se hrát ve čtyrech na obou stranách, poté započne zkrácená přesilová hra Kladna.
     
    18:53
    Rytíři se nyní budou bránit, zbytečným prohřeškem proti pravidlům se prezentoval Ondřej Bláha a svůj tým oslabí na dvě minuty za nesportovní chování.
     
    18:53
    Kladno mohlo jít do trháku! Na Kašpara se rozjel zcela osamocený Martin Bláha, jeho koncovku však dokázal brněnský brankář vytáhnout do ochranné sítě.
     
    18:30
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytířům se podařilo úspěšně zakončit jednu ze svých skvěle sehraných kombinací! Kotouč zavážel do útočného pásma Routa, jenž vylepšil pozici pro Urbana, toho ještě brněnský brankář dokázal vychytat, ale na dorážku MATYÁŠE RENDLY už nedosáhl. Asistence: Tomáš Urban, David Routa.
     
    14:08
    První přesilová hra pro Kometu Brno, dvě minuty za podražení fasuje Patrik Šmatlák.
     
    13:41
    Důležitý zákrok brankáře Kašpara! Kladno pokračovalo v náporu, který si Rytíři přenesli z početní výhody i do rovnoměrného počtu hráčů na ledě. Filip pak přihrávkou zpoza branky našel zcela volného Čermáka, jenž pálil z voleje, Kašpar se však dokázal proti pohotově střele kladenského útočníka včas přemístit a zabránit jisté brance!
     
    11:19
    Další přesilová hra pro Rytíře, brněnská Kometa je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě, dvouminutový trest odsedí Erik Meluzin.
     
    11:10
    Další nebezpečná akce v podání Rytířů! Tentokrát vedl akci Filip, v přečíslení dva na jednoho poslal puk Martinu Bláhovi, jenž se rozhodl vystřelit, ale těsně minul! Akci ještě dojížděl Ondřej Bláha, ale z této příležitosti Kladno nic nevytěžilo.
     
    09:10
    Kladno je při chuti, úvodní branka Rytíře nabudila a to dokazují i při svých kombinacích v útočném pásmu. Nyní se podařilo trojici Routa – Urban – Bernat dokonale rozebrat brněnskou defenzívu, posledně jmenovaný se natahoval po bekhendové koncovce do odkryté branky, ale puk se pouze svezl po boční konstrukci brněnské svatyně!
     
    06:19
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Vteřinu po konci početní výhody se Rytířům daří otevřít skóre zápasu. Kladno se dokázalo až v posledních vteřinách početní výhody usadit v obranném pásmu Komety. Od modré čáry pak vypálil Urban, jehož střelu usměrnil za záda Kašpara DAVID ROUTA. Asistence: Adam Zich, Tomáš Urban.
     
    04:18
    Routa vyjel do individuální akce, objel i bránícího Mlačáka, jenž musel zatáhnout za záchrannou brzdu a odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    03:10
    Branková příležitost také na druhé straně! Kladenský Rendla poslal od mantinelu přihrávku Bláhovi, jenž se s pukem vytočil v mezikruží a byl před Kašparem zcela osamocený, také brněnský brankář ovšem zachoval klid a jeho koncovku vychytal.
     
    02:03
    Slibná akce Komety! Kunc zavezl kotouč do útočného pásma, z mezikruží vylepšil pozici pro Vašíčka, jenž měl na holi první branku Komety, Novotný se však stačil pohotově přemístit a první inkasované brance zabránit!

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 40. Studený (Kavický) – 7. Routa (Zich, Urban), 19. Rendla (Urban, Routa), 60. Bernat (Urban)


    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Kučeřík, Sedláček T., Mlčák, Sedláček J., Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzin, Střondala, Zajíček, Kavický, Del Favero, Kunc, Kadlic.
    Rytíři Kladno: Novotný (Jiroušek) – Funk, Volráb, Šmatlák, Zich – Bláha M., Tržil, Bláha O., Hašek, Bernat, Zíka, Routa, Kulma, Urban, Rendla, Čermák, Filip.

    Rozhodčí: Dědek – Kříž, Zapletal
    thejrc.org