Poprad – Nitra 2:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Detva – Žilina 1:4 (kon.)
Zvolen – Trenčín 4:5 (kon.) | Nové Zámky – Košice 4:2 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
HC Košice
sk Pátek 09.03.2018, 17:30Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:28
    Košice dali gól!
    Ešte je tu jeden košický presný zásah. Kessel našiel Kafku, ten zasa Jenčíka. RICHARD JENČÍK má dostatok skúseností na to, aby podobné príležitosti premieňal. Asistencie: Petr Kafka, Blake Kessel.
     
    55:34
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hruška – 2 min., hákovanie).
     
    52:54
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hřebejk – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    52:08
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Kafka – 2 min., sekanie).
     
    50:41
    HC Nové Zámky dali gól!
    Novozámčania už majú zápas plne pod kontrolou, čo demonštrujú ďalším presným zásahom. Habal kapituloval po štvrtýkrát, o čo sa postaral TIMOTEJ ŠILLE. Asistencia: Karel Plášil.
     
    46:46
    HC Nové Zámky dali gól!
    Zdá sa, že o víťazovi je už definitívne rozhodnuté. Počas presilovej hry sa totiž medzi úspešných strelcov zaradil ADAM ZBOŘIL. Košice to už budú mať len veľmi ťažké. Asistencie Milan Hruška, Kaspars Saulietis.
     
    46:29
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Koch – 2 min., hákovanie).
     
    44:10
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Salija – 2 min., podrazenie).
     
    35:52
    Obrovská šanca pre Šimuna! Ten sa pred bránkou Habala dostal k voľnému puku, avšak českého gólmana v službách HC Košice neprekonal. Tak Habal teraz výrazným spôsobom podržal svoj tím.
     
    34:30
    Poriadne rušno teraz bolo pred Habalom. Prišli tam azda tri strely Husáka, ktoré musel riešiť Habal. Podobne tomu bolo aj pri zakončení Nováka, Habal ho ľavým betónom zrazil na mantinel.
     
    33:48
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    32:53
    Baroš teraz čelil niekoľkým nepríjemným košickým strelám. Puk ešte tancoval pred bránkoviskom, odkiaľ letel na modrú čiaru. Čížek chcel rýchlo zakončiť, avšak jeho rana bola zrazená.
     
    29:47
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    23:43
    Košice dali gól!
    Hostia znižujú. Rýchlonohý DÁVID ŠOLTÉS sa teraz pretlačil cez súpera, unikol domácej defenzíve, vychutnal si Samuela Baroša a upravil na 2:1 z pohľadu domáceho celku. Asistencia: Martin Dudáš.
     
    23:06
    Zaujímavý puk teraz prepadol až na Fábryho, ktorý bol síce tiesnený, napriek tomu sa ale snažil vystreliť. Habal si však pokryl svoju bližšiu žrď a zmenu skóre tak nepripustil.
     
    17:57
    Obrovská šanca Škodu, ktorá sa tretím gólom Nových Zámkov nekončí. Český krídelník elitnej formácie domácich poslal puk na bránku, jeho krajan v košickej bránke zakončenie sklepol medzi betónmi.
     
    15:57
    HC Nové Zámky dali gól!
    Košičania teraz bojovali v pásme, čím robili svojmu súperovi veľké problémy, avšak je z toho paradoxne druhý gól Nových Zámkov BRANISLAV FÁBRY sa totiž presadil cez Nagya a poslal puk do siete. Asistencie: Arturs Salija, Timotej Šille.
     
    15:20
    Salija teraz bojoval o puk s Hričinom, napokon sa ale k puku dostal Šoltés. Bola z toho prihrávka na Čížeka a následná strela českého beka v službách Košíc, Samuel Baroš musel hru prerušiť.
     
    11:16
    Obrovská šanca aj pre Košice! Ladislav Nagy sa teraz pred bránkoviskom dostal k puku a po otočke skúsil aj vystreliť. Baroš sa prezentoval nemenej kvalitným zákrokom ako Habal, obaja gólmani teraz svoje tímy výrazne podržali.
     
    10:01
    Krásny moment pred košickou bránkou. Nové Zámky sa teraz presunuli po peknom prieniku do pásma až so štyrmi korčuliarmi. Strelou spoza kruhov to napokon riešil Hruška, avšak Habal mu vystavil dokonalý semafór.
     
    02:24
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci celok sa pomerne rýchlo ujíma vedenia v zápase. Košičania teraz neubránili Škodu, ktorého pokus ešte Habal vyrazi, avšak k následnej dorážke sa ešte dostal ŠTĚPÁN HŘEBEJK, ktorý rozvlnil sieť za Habalom. Asistencie: Vladimír Škoda, Lukáš Jurík.
     
    01:42
    Šille sa pri mantineli o puk naťahoval s Vrábeľom, ktorý ho ešte stihol prikopnúť Hričinovi. Následne z toho bola košická akcia, na konci ktorej stál Šoltés. Baroš musel riešiť dve strely, hru napokon prerušil.
     
    00:27
    Pre Nové Zámky sa črtala prvá veľká šanca zápasu. Jurík teraz chcel pokračovať sám proti Habalovi, avšak jeho spoluhráči sa dostali len do postavenia mimo hry.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Hřebejk (Škoda, Jurík), 16. Fábry (Salija, Šille), 47. Zbořil (Hruška, Saulietis), 51. Šille (Plášil) – 24. Šoltés (Dudáš), 58. Jenčík (Kafka, Kessel)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Novák, Husák, Hruška, Plášil, Salija, Jass, Ondrušek, Trávniček – Škoda, Jurík, Hřebejk – Zbořil, Šimun, Saulietis – Varga, Šille, Fábry – Lorraine, Novotný, Dubec
    HC Košice: Habal (Lundström) – Šedivý, Čížek, Dudáš, Kessel, Pulli, Koch – Nagy, Suja, Miklík – Jenčík, Hovorka, Kafka – Šoltés, Vrábeľ, Hričina – Hudák

    Rozhodčí: Kubuš, Fridrich – Kacej, Synek
    thejrc.org