K. Vary – Třinec 1:5 (kon.) | Jihlava – Zlín 2:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:6 (1:4, 1:1, 0:1)
Berani Zlín
Pátek 09.03.2018, 15:00 • Tréninková hala Horáckého zimního stadionu, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola skupiny o umístění na 13.-18. místě v rámci DHL extraligy juniorů. V dalším kole se proti sobě postaví HC Dukla Jihlava, jenž momentálně okupuje druhé místo tabulky se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Třinec, a jejím soupeřem bude Aukro Berani Zlín. Ti jsou momentálně na třetím místě a proti Dukle mají manko pěti bodů. Utkání startuje od 15 hodin na tréninkové ploše Horáckého zimního stadionu a nabídneme Vám z něj změny stavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Vála, Mareš, Krtek, Peschout, Marek – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Waller, Kadleček, Jindra – Strnad, Slabý, Donda. Trenér: Karel Nekvasil

    Aukro Berani Zlín: Huf (Šimonů) – Martínek, Padrnos, Ševčík, Gazda, Gába, Augustín, Fridrich – Gago, Karafiát, Mikulec – Václavek, Kočica, Hefka – Kotek, Knápek, Marek. Trenér: Zbyněk Mařák

    Rozhodčí: Skopal – Reich, Rampír.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    05:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Aukro Berani se dostávají do vedení. Akci první pětky zakončil JAN MIKULEC, který dává svůj devátý gól v sezoně. Asistence: David Martínek, Michal Gago.
     
    08:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    DAVID MIKULEC se zatím stává jasným střelcem dnešního utkání. Dvě a půl minuty po své první brance přidává druhý přesný zářez a Aukro Berani vedou již o dvě branky. Asistence: Jiří Karafiát, Martin Padrnos.
     
    09:49
    Jihlavští hokejisté budou mít možnost snížit nepříznivý stav, jelikož Miroslav Gába fauloval a jde na dvě minuty ven za hákování.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    10:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští plně využívají přesilovou hru. Na konci spolupráce prvního útoku Dukly byl přesně střílející LUKÁŠ MAREŠ. Jihlavský obránce se prosazuje již pošesté v sezoně. Asistence: Tomáš Mejzlík, Aleš Heinrich.
     
    11:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    První útok Zlína ve složení Mikulec, Karafiát, Gago, který doplňují beci Padrnos a Martínek, dnes řádí jako černá ruka. Třetí gól Aukro Beranů a znovu v podání této formace. po dvou gólech levého křídla Mikulce se do listiny střelců zapisuje i pravé křídlo MICHAL GAGO. Asistence: David Martínek, Jan Mikulec.
     
    14:18
    Přesilovou hru si vyzkouší také Zlín, jelikož Jiří Slabý jde ven na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    16:18
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    16:24
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ačkoliv hosté nevyužili přesilovou hru, vadit jim to příliš nemusí. Šest sekund po návratu vyloučeného Slabého na led dává obránce DANIEL GAZDA již čtvrtý zlínský gól v první třetině. Asistence: Jonáš Kočica.
     
    16:24
    Po čtvrté brance dochází ke změně v jihlavském brankovišti. Jaroslav Juda jde z klece ven a střídá ho Daniel Šťastný.
     
    17:25
    Šance pro Duklu, Zdeněk Fridrich totiž dostává dvě minuty za podražení. Podaří se Jihlavě využít i druhou přesilovou hru?

    Na vyloučení: 1-2.
     
    18:08
    Nepodaří, jelikož po 43 sekundách hry je vyloučen střelec zatím jediného jihlavského gólu Lukáš Mareš za zásah do oblasti hlavy nebo krku, a to na 5 minut a do konce utkání. Hosty čeká za chvilku dlouhá pětiminutová přesilovka a obránce Dukly již do dnešního zápasu nezasáhne.

    Na vyloučení: 1-2.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    19:25
    Zlín hraje v pěti hráčích a začíná jeho krátká přesilová hra.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla jasně ve znamení hostí, kteří šli do vedení již v šesté minutě zásluhou Jana Mikulce. Stejný hráč se prosadil i v deváté minutě, načež v přesilovce snížil domácí bek Lukáš Mareš. Na to hosté reagovali dalšími dvěma brankami. Nejprve se prosadil další hráč prvního útoku Michal Gago a v čase 16:24 využil přesilovou hru Daniel Gazda – 1:4.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    23:08
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    30:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští se ubránili pětiminutovému oslabení a při hře v pěti snižují na rozdíl dvou branek, když se prosadil další obránce ALEŠ KRTEK. Asistence: Aleš Heinrich, Tomáš Mejzlík.
     
    36:35
    Zlín právě vstřelil branku!
    Obránce DANIEL GAZDA má také dneska svůj dobrý den, jelikož podobně jako Jan Mikulec dává druhou branku v tomto utkání a opět zvyšuje náskok Zlína na tři branky. Asistence: Vlastimil Hefka.
     
    38:00
    Jihlava se bude moci znovu přiblížit soupeři, k tomu ale potřebuje využít přesilovou hru po faulu Michala Gaga za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 1-3.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    39:08
    Jihlava bude hrát 52 sekund přesilovou hru pět na tři, jelikož Miroslav Gába jde ven za podražení. To je šance pro domácí na zdramatizování stavu.

    Na vyloučení: 1-4.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    40:00
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině sice Dukla přestála dlouhé oslabení za pětiminutový trest Lukáše Mareše a v polovině zápasu dokázala snížit na dvě branky zásluhou Aleše Krtka, ale poté Zlínští znovu uskočili na rozdíl tří branek a Jihlava v závěru třetiny nedokázala využít 52 sekund dlouhou přesilovku pět na tři – 2:5.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:08
    Zlínští krizový moment zvládli úspěšně a jsou znovu v pěti.
     
    41:53
    Ale ne na dlouho. Vlastimil Hefka jde ven na dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 1-5.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    43:53
    Ani tuto přesilovku Dukla nevyužila a Zlín tak zase hraje v plném počtu.
     
    45:24
    Matěj Vála je po delším vyloučeným hráčem Dukly, dostává dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 2-5.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    47:24
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    55:44
    Na ledě se strhla menší potyčka, ve které dostává domácí Tomáš Mejzlík dvě plus dvě minuty za hrubost, za hosty pak jde ven Jonáš Kočica, jenž za stejný prohřešek dostává dvouminutový trest. Zlín si tak zahraje přesilovou hru.

    Na vyloučení: 4-6.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    56:28
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlínští hokejisté využívají přesilovou hru, když se podeváté v sezoně prosadil JIŘÍ KARAFIÁT a definitivně tak stvrzuje zisk tří zlínských bodů. Asistence: Michal Gago.
     
    58:00
    Tak ještě jedno vyloučení. Milan Strnad si odsedí do konce základní části dvě minuty za napadení.

    Na vyloučení: 5-6.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    60:00
    Milan Strnad je s koncem závěrečného hvizdu propuštěn z trestné lavice, Zlín vyhrává 6:2.
     
    Konec zápasu. (17:11:12)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 11. Mareš (Mejzlík, Heinrich), 31. Krtek (Heinrich, Mejzlík) – 6. Mikulec (Martínek, Gago), 9. Mikulec (Karafiát, Padrnos), 12. Gago (Martínek, Mikulec), 17. Gazda (Kočica), 37. Gazda (Hefka), 57. Karafiát (Gago)


    HC Dukla Jihlava: Juda (17. Šťastný) – Vála, Mareš, Krtek, Peschout, Marek – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Waller, Kadleček, Jindra – Strnad, Slabý, Donda. Trenér: Karel Nekvasil
    Berani Zlín: Huf (Šimonů) – Martínek, Padrnos, Ševčík, Gazda, Gába, Augustín, Fridrich – Gago, Karafiát, Mikulec – Václavek, Kočica, Hefka – Kotek, Knápek, Marek. Trenér: Zbyněk Mařák

    Rozhodčí: Skopal – Reich, Rampír
    thejrc.org