Obří slalom žen, 1. kolo, Ofterschwang Vítěz: R. Mowinckelová (NOR) (kon.) | Obří slalom žen, 2. kolo. Ofterschwang Vítěz: R. Mowinckelová (NOR) (kon.)
konec
SP - obří slalom žen, 2. kolo, Ofterschwang

Vítěz: R. Mowinckelová (NOR)

Pátek 09.03.2018, 14:00 • Ofterschwang (Německo) • Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    Do druhého kola obřího slalomu v Ofterschwangu postoupí třicet nejlepších z kola prvního. Pořadí se bude obracet, což znamená, že se pojede od 30. do 1. místa po úvodním dějství závodu.
     
    Z vítězství v prvním kole se mohla radovat Ragnhild Mowinckelová (NOR). Na druhém místě je domácí Viktoria Rebensburgová (GER), která má na první místo ztrátu 44 setin. Třetí místo v prvním kole je pro Martu Bassinovou (ITA), tato sjezdařka ztrácí 56 setin. Co se týče Petry Vlhové (SVK), tak tato slovenská závodnice toto kolo nedokončila.
     
    Pořadí po 1. kole
    1. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 1:17.83
    2. Viktoria Rebensburgová (GER) +0.44
    3. Marta Bassinová (ITA) +0.56
    4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0.60
    5. Federica Brignoneová (ITA) +0.74
    6. Frida Hansdotterová (SWE) +1.05
    7. Kristin Lysdahlová (NOR) +1.35
    8. Ricarda Haaserová (AUT) +1.38
    9. Manuela Mölggová (ITA) +1.39
    10. Tessa Worleyová (FRA) +1.44
    11. Sara Hectorová (SWE) +1.51
    12. Ana Drevová (SLO) +1.56
    13. Irene Curtoniová (ITA) +1.63
    14. Nina Haver-Løsethová (NOR) +1.74
    15. Meta Hrovatová (SLO) +1.78
    16. Lara Gutová (SUI) +1.80
    17. Taïna Bariozová (FRA) +1.98
    18. Bernadette Schildová (AUT) +2.12
    18. Wendy Holdenerová (SUI) +2.12
    20. Tina Weiratherová (LIE) +2.24
    21. Aline Daniothová (SUI) +2,27
    22. Sofia Goggiaová (ITA) +2,55
    23. Veronique Hroneková (GER) +2,60
    24. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,62
    25. Eva-Maria Bremová (AUT) +2,69
    26. Estelle Alphandová (SWE) +2,71
    27. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,71
    28. Anna Veithová (AUT) +2,72
    29. Anastasija Romanovová (RUS) +3,19
    30. Alexandra Tilleyová (GBR) +3,20
     
    Závod odstartoval.
     
    30
    Jako první se na svah spustila Britka Alex Tilleyová.
     
    30
    Britská reprezentantka má druhé kolo za sebou a je nutno říci, že bylo lépe projeté než kolo první. Mnohem plynuleji a zejména rychleji.
     
    29
    Ruska Anastasia Romanovová je poměrně překvapivou postupující do druhého kola. A už na prvním mezičase na Tilleyovou ztrácí 27 setin.
     
    29
    Ruska do cíle dojela s vysokou ztrátou přes dvě a půl vteřiny. Až příliš ze široka najížděla do oblouků, což ji stálo čas.
     
    28
    Rakušanka Anna Veithová je spíš rychlostní typ, ale ani obří slalom jí nedělá příliš velké problémy a dokáže v něm bodovat. To potvrdila i dnes, kdy si vyjela postup do druhého kola.
     
    28
    A v cíli přebírá první příčku od Tilleyové. Byla o 67 setin rychlejší a svůj čas téměř dostala pod minutu a 17 vteřin.
     
    27
    Další na startu byla sedmadvacátá Adeline Baud Mugnierová, která však ztratila na Veithovou půl sekundy a je druhá.
     
    26
    Chyba ve střední pasáži stojí Estelle Alphandovou dobrou vteřinu z jejího času. Kvůli tomu se propadá pořadím až na čtvrté místo, přičemž na vedoucí Veithovou ztratila přes vteřinu a půl.
     
    25
    Rakušanka Eva Maria Bremová se nedokázala s tratí druhého kola srovnat, její ztráta rostla každým mezičasem o několik desetin a v cíli je až čtvrtá.
     
    24
    Další z rakouských reprezentantek Katharina Liensbergerová zajela ještě pomaleji a potkal ji propad dokonce na šesté místo. Její ztráta vystoupala na 1,82 vteřiny. Pomalejší byla jen Romanovová.
     
    23
    Příjemným překvapením je výkon Němky Veronique Hronekové, která si vyjela v Ofterschwangu body. Ve druhém kole sice neudržela své 23. místo prozatím, ale bude nejhůře na 27. příčce. Aktuálně je čtvrtá.
     
    22
    Italka Sofia Goggiaová se nevešla ve střední části do trati, v jednom z oblouků příliš zařízla lyži a ve snaze se rychle vrátit ji zrmzlý podklad poslal málem až do ochranné sítě. Goggiaová to sice ustála, ale závod nedokončila.
     
    21
    Aline Daniothová ze Švýcarska dlouho vedla, ještě na druhém mezičase měla náskok 19 setin. Ale na třetím ztrácela na Veithovou 24 setin. Její ztráta nakonec vystoupala na 57 setin, což znamená třetí příčku.
     
    20
    Velmi dobré druhé kolo má za sebou Tina Weiratherová. Sice je v cíli o 33 setin pomalejší než Veithová, ale s průběžným druhým místem může být spokojená.
     
    19
    Osm míst si prozatím polepšila Anna Veithová. Na další ale bude muset počkat. Švýcarka Wendy Holdenerová sice prohospodařila náskok 71 setin na prvním mezičase, do cíle ovšem dojela přeci jen s mírným náskokem 15 setin a jde do čela!
     
    18
    Bernadette Schildová měla fantastickou spodní část trati. Na všech mezičasech sice s Holdenerovou prohrávala, ale v cíli je o 15 setin rychlejší!
     
    17
    Francouzka Taina Bariozová měla opačnou situaci. Na všech mezičasech vedla, ale v závěru nedokázala udržet rychlost a je v cíli na děleném třetím místě s Veithovou.
     
    16
    Švýcarka Lara Gutová v polovině trati měla náskok na Schildovou 44 setin. Druhá polovina svahu ale byla ve znamení drobných chybiček, které ji nakonec stojí propad na šesté místo se ztrátou 76 setin.
     
    Průběžné pořadí
    1. Bernadette Schildová (AUT)
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +0,15
    3. Anna Veithová (AUT) +0,30
    3. Taïna Bariozová (FRA) +0,30
    5. Tina Weiratherová (LIE) +0,63
     
    15
    Metu Hrovatovou jeden ze skoků dostal zcela mimo stopu a Slovinka se musela do oblouku vracet s velkým zahraněním. Tím ztratila trochu z rychlosti, což se projevilo v techničtější pasáži. V cíli je i kvůli této chybě se ztrátou 67 setin šestá.
     
    14
    Nejrychlejším druhým kolem se blýskla Nina Haver-Løsethová! Norská závodnice se do cíle dostala s ohromným náskokem 89 setin a říká si o posun do elitní desítky pořadí.
     
    13
    Italská slalomářka Irene Curtoniová tak rychlou jízdu nepředvedla, naopak může být ráda, že dokončila. Ve střední pasáži se jí ruka s hůlkou zahákla do jedné z branek a jen s vypětím všech sil se udržela na lyžích. Druhé místo v cíli se ztrátou 7 desetin tak není vůbec špatné.
     
    12
    Mnohem pomalejší jízdu předvedla Slovinka Ana Drevová, která nabrala ztrátu téměř jedné sekundy a propadá se na čtvrté místo.
     
    11
    Jízdu plnou chyb má za sebou Švédka Sara Hectorová. Po prvním kole byla jedenáctá a mohla útočit na první desítku, místo toho se ale nedostane nejspíš ani do první dvacítky. Aktuálně je až třináctá se ztrátou 1,82 sekundy na vedoucí Loesethovou.
     
    10
    Trať v Ofterschwangu začíná být každou další jízdou rozbitější především ve střední náročné části. Francouzka Tessa Worleyová měla na druhém mezičase náskok 16 setin, ale během zmíněné pasáže ztratila celou vteřinu. A v cíli je pátá.
     
    9
    Italka Manuela Mölggová po delší době zajela jízdu, se kterou může být některá ze slalomářek spokojená. V cíli je na druhém místě se ztrátou 36 setin a udrží elitní desítku.
     
    Průběžné pořadí
    1. Nina Haver-Løsethová (NOR)
    2. Manuela Mölggová (ITA) +0,36
    3. Irene Curtoniová (ITA) +0,70
    4. Bernadette Schildová (AUT) +0,89
    5. Ana Drevová (SLO) +0,96
     
    8
    Během krátké přestávky a po úpravě trati se svah stal o něco rychlejším a dokonale toho využila Rakušanka Ricarda Haaserová. Té se podařilo do cíle dojet s náskokem 43 setin a převzít vedení závodu!
     
    7
    Norka Kristin Lysdahlová projela druhé kolo se ztrátou 1,05 sekundy a řadí se na čtvrtou příčku.
     
    6
    Frida Hansdotterová nesesadila z vedoucí pozice Ricardu Haaserovou, ač měla na startu náskok 33 setin. Už od prvního mezičasu měla pomalejší průjezdy a v cíli je z toho druhé místo se ztrátou 42 setin.
     
    5
    Federica Brignoneová útočila na první místo, na druhém mezičase dokonce navýšila svůj náskok na 77 setin a její jízda byla velmi plynulá. V technické pasáži však v jednom z oblouků si až příliš přilehla nad sníh a podjela jí stojná noha. Závod nedokončila.
     
    4
    Američanka Mikaela Shiffrinová opět prokázala své kvality. Sice nezajela nejrychlejší druhé kolo a mezi třetím mezičasem a cílem ztratila 4 desetiny ze svého náskoku, ale v cíli je první o 47 setin a útočí na posun na stupně vítězů.
     
    3
    Shiffrinová na stupních bude. Italka Marta Bassinová totiž zajela až dvanáctý čas ve druhém kole a propadá se na průběžné třetí místo. Té se naopak stupně vítězek výrazně vzdálily.
     
    2
    S mohutným povzbuzením vyrazila na svah Viktoria Rebensburgová, která měla na startu náskok 16 setin a v polovině trati ho navýšila na 28 setin. Pak sice mírně zpomalila a začala pomaličku ztrácet, ale udržela alespoň tolik potřebných osm setinek, o které poráží Shiffrinovou!
     
    1
    Osud závodu už má ve svých rukách jen Ragnhild Mowinckelová. Její náskok na startu činí 44 setin.
     
    1
    Vítězka prvního kole měla po startu mírné problémy a její náskok se snížil na 18 setin. Poté ovšem opět zrychlila a v polovině trati vede o 37 setin.
     
    1
    Mowinckelová to zvládla, dokázala držet ideální stopu a v cíli je o 66 setin rychleji než Rebensburgová!
     
    Závod skončil.
     
    Norská sjezdařka Ragnhild Mowinckelová zopakovala vítězství z prvního kola, udržela vedoucí příčku a raduje se z velmi cenného vítězství v Ofterschwangu, který ji posune na čtvrté místo Světového poháru. Druhá skončila Němka Viktoria Rebensburgová, která na vítěznou Norsku ztratila 66 setin sekundy. Třetí příčku obsadila Američanka Mikaela Shiffrinová, které se tím vzdálila možnost bojovat o malý křišťálový globus za obří slalom.
     
    Konečné pořadí
    1. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 2:34,80
    2. Viktoria Rebensburgová (GER) +0,66
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,74
    4. Ricarda Haaserová (AUT) +1,21
    5. Marta Bassinová (ITA) +1,39
    6. Frida Hansdotterová (SWE) +1,63
    7. Nina Haver-Løsethová (NOR) +1,64
    8. Manuela Mölggová (ITA) +2,00
    9. Kristin Lysdahlová (NOR) +2,26
    10. Irene Curtoniová (ITA) +2,34
    11. Bernadette Schildová (AUT) +2,53
    12. Ana Drevová (SLO) +2,60
    13. Tessa Worleyová (FRA) +2,65
    14. Wendy Holdenerová (SUI) +2,68
    15. Anna Veithová (AUT) +2,83
    15. Taïna Bariozová (FRA) +2,83
    17. Tina Weiratherová (LIE) +3,16
    18. Meta Hrovatová (SLO) +3,20
    19. Lara Gutová (SUI) +3,29
    20. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +3,33
    21. Aline Daniothová (SUI) +3,40
    22. Sara Hectorová (SWE) +3,46
    23. Alexandra Tilleyová (GBR) +3,50
    24. Veronique Hroneková (GER) +3,84
    24. Eva-Maria Bremová (AUT) +3,84
    26. Estelle Alphandová (SWE) +4,37
    27. Katharina Liensbergerová (AUT) +4,65
    28. Anastasija Romanovová (RUS) +6,17
     
    Z tohoto závodu je to vše, díky za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:03:02)

    Jan Vojkůvka

    Konečné pořadí
    1. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 2:34,80
    2. Viktoria Rebensburgová (GER) +0,66
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,74
    4. Ricarda Haaserová (AUT) +1,21
    5. Marta Bassinová (ITA) +1,39
    6. Frida Hansdotterová (SWE) +1,63
    7. Nina Haver-Løsethová (NOR) +1,64
    8. Manuela Mölggová (ITA) +2,00
    9. Kristin Lysdahlová (NOR) +2,26
    10. Irene Curtoniová (ITA) +2,34
    11. Bernadette Schildová (AUT) +2,53
    12. Ana Drevová (SLO) +2,60
    13. Tessa Worleyová (FRA) +2,65
    14. Wendy Holdenerová (SUI) +2,68
    15. Anna Veithová (AUT) +2,83
    15. Taïna Bariozová (FRA) +2,83
    17. Tina Weiratherová (LIE) +3,16
    18. Meta Hrovatová (SLO) +3,20
    19. Lara Gutová (SUI) +3,29
    20. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +3,33
    21. Aline Daniothová (SUI) +3,40
    22. Sara Hectorová (SWE) +3,46
    23. Alexandra Tilleyová (GBR) +3,50
    24. Veronique Hroneková (GER) +3,84
    24. Eva-Maria Bremová (AUT) +3,84
    26. Estelle Alphandová (SWE) +4,37
    27. Katharina Liensbergerová (AUT) +4,65
    28. Anastasija Romanovová (RUS) +6,17

    Pořadí po 1. kole
    1. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 1:17.83
    2. Viktoria Rebensburgová (GER) +0.44
    3. Marta Bassinová (ITA) +0.56
    4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0.60
    5. Federica Brignoneová (ITA) +0.74
    6. Frida Hansdotterová (SWE) +1.05
    7. Kristin Lysdahlová (NOR) +1.35
    8. Ricarda Haaserová (AUT) +1.38
    9. Manuela Mölggová (ITA) +1.39
    10. Tessa Worleyová (FRA) +1.44
    11. Sara Hectorová (SWE) +1.51
    12. Ana Drevová (SLO) +1.56
    13. Irene Curtoniová (ITA) +1.63
    14. Nina Haver-Løsethová (NOR) +1.74
    15. Meta Hrovatová (SLO) +1.78
    16. Lara Gutová (SUI) +1.80
    17. Taïna Bariozová (FRA) +1.98
    18. Bernadette Schildová (AUT) +2.12
    18. Wendy Holdenerová (SUI) +2.12
    20. Tina Weiratherová (LIE) +2.24
    21. Aline Daniothová (SUI) +2,27
    22. Sofia Goggiaová (ITA) +2,55
    23. Veronique Hroneková (GER) +2,60
    24. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,62
    25. Eva-Maria Bremová (AUT) +2,69
    26. Estelle Alphandová (SWE) +2,71
    27. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,71
    28. Anna Veithová (AUT) +2,72
    29. Anastasija Romanovová (RUS) +3,19
    30. Alexandra Tilleyová (GBR) +3,20
    thejrc.org