Dukla Praha – Jihlava 1:3 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
1:3 (0:2)
FC Vysočina Jihlava
Pátek 09.03.2018, 18:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • HET liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Svěřenci Martina Svědíka se v tabulce posunuli už na deváté místo s náskokem šesti bodů na pásmo sestupu, Dukla se propadla na pozici dvanáctou a to ji ještě přeskočí úspěšnější ze zápasu Brno – Mladá Boleslav. (19:52:11)
     
    Fotbalisté Vysočiny Jihlava v podzimních šestnácti kolech HET ligy nasbírali pouze deset bodů a byli výraznými adepty na sestup, po zimní přestávce však rozjeli senzační tažení a po Slavii, Plzni a Teplicích porážejí i Duklu. Tu na Julisce zdolali 3:1 po brankách Ikauniekse, Zoubeleho a Urblíka, za soupeře už pouze v závěru snižoval Jan Holenda.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A ještě jedna šance Dukly! V pokutovém území si míč zády k brance zpracoval Ivan Schranz a poté střílel z otočky, ovšem jen do středu branky a připraveného Michala Rakovana.
     
    90+2
    Další souhra Podaného s Holendou zaváněla druhou brankou Dukly! Holenda si naskočil na perfektní centr svého spoluhráče, zcela osamocen před Rakovanem ale hlavou branku přestřelil.
     
    90+1
    Rozhodčí Machálek oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.
     
    90
    V posledních minutách ojedinělý útočný výpad Jihlavy, Fulnek na levém křídle uvolnil Nového, tomu ale míč utekl za brankovou čáru.
     
    89
    Dukla už znovu doráží na pokutové území Jihlavy, tam je ale pořádně přeplněno. Domácí akci ale zakončil útočný faul na Maru.
     
    87
    Fulnek byl faulován na vlastní polovině, Jihlava může ušetřit desítky sekund času.
    85. Jan HOLENDA - 1:3
     
    85
    Dukla právě vstřelila branku!
    Souhra bývalých sparťanů vede k první brance Dukly v tomto utkání! Jakub Podaný si na levém křídle zpracoval dlouhý nákop napříč hřištěm od Kušníra a jeho střílenou přihrávku nasměroval do sítě JAN HOLENDA.
     
    85
    Jihlavským se nepodařila rozehrávka standardní situace na útočné polovině, po které Dukla mohla rozjet rychlou brejkovou akci, tu ale zakončil Brandner nepřesným centrem.
     
    83
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jozef Urblík, přichází Kamso Mara.

    Premiérový start pro guinejského fotbalistu v rámci české nejvyšší soutěže.
     
    83
    Podaný na levém křídle centroval už zpoza hřiště a rozhodčí Machálek mu následně ukazuje žlutou kartu za nesportovní chování, když si domácí fotbalista vylil zlost na reklamním panelu.
     
    83
    Dukla už je znovu nastěhována na útočné polovině, zatím ale ještě daleko od branky Michala Rakovana.
     
    81
    Další akci Dukly střelecky zakončil Kušnír, jeho první pokus byl sražený zpět k autorovi střely, druhou šanci Kušnír nasměroval do tyče hostující branky.
     
    78
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Mario Holek, přichází Ivan Schranz.
     
    78
    Po jihlavské ztrátě míče domácí spěchali do rychlého protiútoku, Djuranović ale celou nadějnou akci zcela zazdil, když střílel sám z velké dálky a to o mnoho metrů vedle jihlavské branky.
     
    77
    Další střelecké zakončení na straně Dukly si do statistik zapisuje Lukáš Holík, ani jeho střela se ale nevešla do prostoru mezi třemi tyčemi.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 85. Holenda (Podaný) – 10. D. Ikaunieks (Fulnek), 30. Zoubele (D. Ikaunieks), 69. Urblík (Levin)

    Karty:   83. Podaný (DUK) – 61. Levin (JIH), 65. Fulnek (JIH), 74. D. Ikaunieks (JIH)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:6.
    FK Dukla Praha: F. Rada (C) – Kušnír, Ostojić, Jiránek (46. Djuranović), Podaný – Bezpalec, Mario Holek (78. Schranz) – Holík, Brandner, Preisler (60. Douděra) – Holenda.
    Náhradníci: M. Hruška – Douděra, Doumbia, Koreš, Marek Hanousek, Djuranović, Schranz.

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C) (66. Nový), Tlustý, P. Buchta, Schumacher – Fulnek, Levin, Urblík (83. Mara), Zoubele (46. Holík) – Dvořák, D. Ikaunieks.
    Náhradníci: Valeš – Štěpánek, Mara, Popović, Klíma, Nový, Holík.

    Rozhodčí: Machálek – Wilczek, Vít

    Diváci: 1154
    thejrc.org