Vítkovice – Žižkov 3:5 (kon.) | Hr. Králové – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Pardubice 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:1 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pátek 09.03.2018, 17:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Byli jsme svědky hodně bojovného utkání, které nenabídlo mnoho šancí, ale když už nějaká přišla, tak byla proměněna. Nejdříve šli do vedení domácí, na což Dynamo našlo odpověď v podobě dalekonosné střely Haška. Hosté byli po většinu zápasu aktivnějším týmem, ale nebylo jim to nic platné. Na konci utkání totiž polevili a po špatně ubráněné standardce inkasovali. Hradec Králové tak slaví a dostává se zpět do boje o přední příčky tabulky. Naopak Českým Budějovicím se dost možná opět zdálí postupové příčky. (18:57:43)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné rozuzlení zápasu! Dlouhý míč doplachtil až do vápna, kde se k němu doslova prodral MAREK PLAŠIL a stal se hrdinou dnešního zápasu. To je střídání jako hrom. Domácí trenér bude velmi spokojen.
     
    90+2
    Sajčič (CEB) ještě zajel do protihráče a vidí žlutou kartu. První dnešního zápasu. S tím přichází i poslední šance v podobě volného kopu.
     
    90+2
    V poslední minutě je tu ještě šance pro domácí. Dlouhý aut do vápna skončil střelou po odraženém míči, ale ta trefila jen obránce a je jasné, že dnes to bude remíza.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty, na útočné polovině jsou hosté. Ti zkusili centr do vápna, ale ten doletěl jen do náručí Ottmara.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Lukáš Pouček.
     
    90
    Dynamo kombinuje na své polovině a nikam se moc nežene. Oba celky asi se ziskem bodu budou spokojení.
     
    89
    Hra pokračuje, do konce už ale nezbývá moc času. Zdá se, že dnes se body budou dělit.
     
    88
    Poslední dvě minuty začínají s míčem na kopačkách hosté. Dočkáme se ještě nějaké šance jednoho či druhého týmu? Zatím vidíme pouze tvrdý souboj na polovině hřiště, volný kop pro hosty.
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Martin Nosek, přichází Marek Plašil.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Ivo Táborský, přichází Milan Nitrianský.
     
    86
    Už se pokračuje ve hře, Nosek je, zdá se, v pořádku. Míč putuje na kopačky Dynama a to se pomalu vydává na útočnou steč.
     
    84
    Hašek se hnal do protiútoku, ale narazil na Noska. A to velmi tvrdě. Domácí obránce zůstává ležet na trávníku a pospíchají k němu lékaři. To nevypadá vůbec dobře.
     
    83
    Ani jeden tým nechce udělat chybu, která by jej stála body. Jde to vidět i na hře, která je poměrně kouskovaná a šance nepřicházejí.
     
    82
    Hra se hodně vyrovnala, domácí se ale dopustili útočného faulu a přijdou tak o míč, se kterým bude moci operovat soupeř.
     
    81
    Nene, tedy alespoň prozatím. DLouhý centr doplaval pouze do rukavic brankáře Staňka, jenž mohl pouze poděkovat a poslat své spoluhráče do protiútoku.
     
    80
    Volný přímý kop pro domácí tým ze zajímavé pozoce u pravého rohu vápna. Dočkáme se ještě jedné gólové radosti?
     
    79
    Tak přeci jen přišel zajíamvý centr do vápna, kde si Staněk nerozuměl s obráncem a mohla z toho být pořádná minela. To se ovšem nestalo a Hradec po odkopu zůstal u míče.
     
    78
    Míč je na kopačkách domácích, kteří s nim nikam nepospíchají, i bod by byl dnes pro Hradec pravděpodobně úspěchem.
     
    77
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jan Pázler, přichází Jiří Janoušek.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Funda, přichází Šípek.
     
    76
    Hašek neprošel přes svého strážného. Autové vhazování hosté ale rychle rozehráli a stále se drží na dostřel.
     
    75
    Dynamo pokračuje ve velkém tlaku. Hradec se v posledních minutách pouze brání. Pro domácí to bude ještě hodně krušných patnáct minut do konce zápasu.
     
    74
    Ne však na dlouho. I oni totiž faulovali a míč je zpět na polovině hřiště v moci soupeře.
     
    73
    Českobudějovičtí si pomohli při volném kopu faulem a volný kop tak jde na stranu domácích. Ti tak budou moci pospíchat do protiútoku.
     
    72
    Hosté nepolevují, rychle vybojovali míč a opět se vydávají směrem vpřed. Odměnou jim za to je volný kop.
     
    71
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jen dočkali. FILIP HAŠEK se opřel do míče těsně za šestnáctkou a přesně mířenou pumelicí k tyči překonal Ottmara. Dynamo tedy po tlaku vyrovnává a do konce zápasu je stále dost času. Dočkáme se ještě nějaké branky?
     
    70
    Ani teď to nevyšlo. Do konce utkání však zbývá pouze dvacet minut a domácí stále vedou, mohou tak být nadále spokojení.
     
    69
    Na dvakrát to zkoušeli domácí, po druhé však našli Kladrubského, který hlavičkou poslal míč na další rohový kop.
     
    68
    Budějovice se dopsutily útočného faulu, který přisuzuje míč soupeři a ten po dlouhém míči vybojoval další rohový kop.
     
    67
    Hlavička zamířila nad bránu a ani nyní nebyl brankář ohrožen. Odkop od brány.
     
    66
    No a z protiútoku vybojovali domácí rohový kop. S jeho rozehráním nikam nespěchají, je to ale dobrá šance k navýšení náskoku. Tak že by?
     
    66
    Nene, tohle vůbec nebylo povedené. Střela mířila opravdu hodně nad branku Hradce Králové. Brankář mohl zůstat v klidu, zasahovat nemusel.
     
    65
    Volný přímý kop pro České Budějovice ze zhruba pětatřiceti metrů. Podaří se hostům něco vymyslet a ohrozit branku soupeře?
     
    64
    Změnit se to pokusil Táborský, který poslal hezký pas za obranu soupeře, zkušený kapitán Ottmar byl však včas z branky a míč pokryl.
     
    63
    Chybí tomu trochu více akce, snaha hráčům upřít nejde, to rozhodně, ale nepřesností je opravdu hodně.
     
    62
    Stále sledujeme optickou převahu hostujícího celku, který ji však zatím nedokáže přetavit v šance. Hradec tak, ačkoliv není moc na míči, s přehledem a hlavně v poklidu brání vedení.
     
    61
    Dlouhé míče Dynamu dnes zatím moc ovoce nenesou. Po většinu času končí u obránců soupeře či dokonce u brankáře Ottmara.
     
    60
    Jediný úspěšný střelec dnešního utkání se dostal k míči těsně za šestnáctkou, opřel se do něj, ale trefil pouze obětavého obránce. Staněk zasahovat nemusel a České Budějovice se dostaly k míči.
     
    59
    A to se neukázalo jako nejlepší volba, protože jeho nákop končí u kolegy na druhé straně, Budějovice tak mohou opět pokračovat směrem vpřed.
     
    58
    Po delší době na druhé straně hřiště také Hradec Králové. Místo snahy dostat se do vápna se ale vrací až na svou polovinu, kde do rozehrávky zapojuje kapitána Ottmara.
     
    57
    Hosté se snaží vyrovnat, jsou v této fázi utkání o dost aktivnější, na pevný obranný val soupeře, který funguje na jendičku, ale ne a ne najít recept.
     
    56
    Táborský se dostal k centru do vápna domácích, byl ovšem příliš vysoký a přeletěl všechny jeho spoluhráče. K míči se díky tomu dostal soupeř a může si tak na pár okamžiků odpočinout.
     
    55
    Teď už je ale v tlaku opět Dynamo, které poslední okamžiky uzamklo Hradec na jeho polovině. Ten se dokázal ale dostat k míči a razantním odkopem jej poslat až k Staňkovi.
     
    54
    Jde vidět, že se hraje po delší odmlce. Oba celky mají relativně hodně problémů s nepřesnostmi v rozehrávce a to trochu ubírá na kvalitě hry.
     
    53
    Napadající soupeř je vyhnal až k jejich brankáři. Ottmar se tak zapojil do rozehrávky, která však nedopadla nejlépe, stejně jako následný nákop Českých Budějovic.
     
    52
    Dynamo po aktivním začátku poločasu trochu ubralo. Hradec tak dokáže hrát více než vyrovnanou partii, bude zajímavé sledovat, jak se to nakonec vyvine. Domácí jsou u míče a snaží se přidat další branku.
     
    51
    Další standardní situace Hradce Králové sice našla Pázlera ve vápně, ale od něj se míč odrazil pouze k soupeři.
     
    50
    Pázler se snažil prostrčit míč na volného spoluhráče, který by šel sám na brankáře hostů, ale to se mu kvůli poslednímu obránci nepovedlo.
     
    49
    Dynamo je zpět kolem šestnáctky soupeře, zastavuje jej ale praporek pomezného, který vylétl do vzduchu a signalizuje ofsajd.
     
    48
    To rozehrání bylo ale opravdu špatné. Centr byl příliš dlouhý a nebyla šance na to, aby se mohla ohrozit branka Staňka.
     
    47
    Volný přímý kop pro domácí ze zajímavé pozice. Podaří se jim navýšit skóre? To by pro ně mohlo být opravdu velmi dobré.
     
    46
    Dynamo začalo velmi aktivně, tlačí svého soupeře a snaží se rychle vyrovnat. Zdá se, že to bude pro Hradec opravdu složitý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas. Ten nabídl hodně vyrovnaný souboj, ve kterém se ale po ojedinělé šanci prosadili domácí a mají tak lepší výchozí pozici. Budějovice poté hodně zabraly, tlačily se do zakončení, ale bez úspěchu. Zdali se jim podaří vyrovnat, nebo domácí slibný výsledek udrží, se dozvíme zhruba od 18:05.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    U míče jsou stále hosté, ani další centr do vápna ale úspěch neslavil, následná střela ohrozila pouze pořadatele za brankou.
     
    44
    Ottmar se dostal k odraženému míči a s rozehrávkou nikam nespěchá. Do konce poločasu zbývá pár minutek a skóre je pro domácí velmi příznivé.
     
    43
    Hosté jsou sice aktivnější, ale chybí jim nějaká přesná přihrávka ve finální fázi.
     
    42
    Rozehrávka na krátko, následovala střela, avšak ta trefila pouze prvního stojícího hráče. Ani nyní se hostům nezadařilo.
     
    41
    Před koncem poločasu přichází zajímavá šance pro hosty. Ti vybojovali volný přímý kop poblíž šestnáctky soupeře. Podaří se jim něco vymyslet? Vzdálenost je na to dobrá.
     
    40
    Ne ovšem na dlouho, i oni faulují a situace na hřišti se znova obrátí.
     
    39
    Útočný faul neunikl Ginzelovi, České Budějovice se tedy budou muset stáhnout zpět na svou polovinu a Hradec Králové po chvilkové odmlce může pomýšlet i na útočení.
     
    38
    Hradec Králové po vstřelené brance poněkud polevil, Budějovice jsou teď o něco lepší a snaží se ještě do poločasu vyrovnat. Čas však rychle plyne.
     
    37
    Ten skutečně přišel, avšak našel pouze hlavu obránce, který jej poslal do zámezí. Útočná snaha Českých Budějovic tak může pokračovat.
     
    36
    Volný kop pro hosty kousek před polovinou hřiště. Můžeme očekávat centr do vápna Hradce Králové.
     
    35
    Na ty však pomýšlí i Dynamo, které musí otáčet. Je tak nastěhováno na půlce soupeře a hledá cestu skrz jeho obranu až do sítě za Ottmarem.
     
    34
    Centr do vápna našel pouze obránce soupeře, míč se od něj ale vrací zpět na kopačky domácího týmu. Ten může myslet na další útočné choutky.
     
    33
    Faul na polovině hřiště přerušuje hru, volný kop pro Hradec, který se ujal vedení a může hrát ve větším klidu.
     
    31
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Teď už to domácím vyšlo! ADAM VLKANOVA dostal míč do vápna po centru z pravé strany, s ničím se nerozpakoval, a míč poslal přesně k tyči. Staněk byl bez šance, domácí tým tak jde do vedení a České Budějovice budou muset dotahovat. Doufejme, že utkání to přidá na atraktivitě.
     
    31
    Přetažený pokus o vysunutí Zorvana nevyšel. Míč je v zámezí a Staněk rozehraje odkop od vlastní branky.
     
    30
    Centr z volného kopu doletěl do vápna soupeře, kde našel Kladrubského, ale ten při prodloužení poslal míč jen do míst, kde byl soupeř.
     
    29
    Obě obrany však působí zatím na jedničku a budou se jen s velkou porcí námahy překonávat. Doufejme, že se toho dočkáme co nejdříve.
     
    28
    Faul na polovině hřiště přisuzuje míč pro hosty, kteří v klidu rozehrají a postupným útokem se pokusí něco vymyslet.
     
    27
    Martan se nedostal přes obránce soupeře a nevybojoval navíc ani autové vhazování. To si připíše Dynamo a bude moci opět myslet na útočné choutky.
     
    26
    Ten se Hradci moc nepodařil, stejně jako nsledný pokus o kontr soupeře, hra se opět zpomaluje, míč na kopačkách má Dynamo.
     
    25
    Na druhé straně zastoupil svého brankáře Kladrubský. I domácí se totiž dostali ve vápně ke střele, hostující obránce se ale položil do střely a srazil pokus na rohový kop.
     
    24
    Pozor na tuto šanci, kdy si hosté narážečkou udělali místo ve vápně a jen tak tak, že nedokázali prostřelit vyběhnuvšího Ottmara, který dokázal rychlým zákrokem vyrazit míč do bezpečné vzdálenosti.
     
    23
    Sledujeme poměrně nudnější část zápasu, většina hry se odehrává ve středu hřiště, větší šance nepřicházejí. Dočkáme se do poločasu?
     
    22
    Dlouhý aut až do vápna našel sice hlavičku domácích, ale ta nebyla ani přesná, ani razantní a tak pouze doslova doskákala do náručí Staňka.
     
    21
    Notně nepřesnými přihrávkami to však nepůjde. Dynamo se o tom opět přesvědčilo při akci tažené po pravé straně. Jejich přihrávka totiž nakonec doputovala pouze na kopačky soupeře.
     
    20
    V sázce je dnes opravdu hodně a jde to vidět na hře obou celků. Ty vycházejí hlavně ze zabezpečených obran, které jsou jejich největší zbraní. Pro diváky však doufejme, že co nevidět padne nějaká ta branka, jež by utkání přispěla na atraktivitě.
     
    19
    Hra je přerušena, na polovině hřiště získali aut domácí hráči, kteří se pomalu přesouvají na útočnou polovinu.
     
    18
    Martan pospíchal do protiútoku, ale na poslední chvíli se mu do cesty postavil obránce, který jej skluzem umně obral o míč. Stále čekáme na větší ohrožení jedné či druhé branky.
     
    18
    První rohový kop rozehráli i hosté, tím našli ale nej hlavu soupeře a po dalším pokračování akce trefili jen obránce.
     
    17
    Centr do vápna Českým Budějovicím nevyšel. Obrana soupeře byla pozorná a odkopla jej do bezpečí.
     
    16
    Nákop za obranu Hradce Králové se hostm nepovedl, bude z toho pouze další rozehrávka od brány domácích.
     
    15
    Odkop od branky i na druhé straně, Pajer si poradil se sbíhajícím soupeřem a odstavil jej od balónu.
     
    14
    Tak to bylo hodně zajímavé. Míč propadl celým vápnem až na zadní tyč bez toho, aby se jej někdo ze zhruba patnácti hráčů dotknul. Odkop od brány rozehraje Staněk.
     
    13
    První rohový kop půjde na stranu Hradce Králové. Podaří se domácím ohrozit branku?
     
    12
    Na druhé straně se podobně ukázali i hosté, sudí Ginzel tak píská další přestupek a hra je tedy přerušena.
     
    11
    Faul Hradce Králové přerušuje jeho snažení, volný kop pro soupeře na jeho polovině.
     
    10
    Zatím to tak nevypadá, hra se přesunula doprostřed hřiště, čekáme na změnu.
     
    9
    Začíná narůstat tlak hostů, kteří jsou častěji na míči a snaží se hrát aktivněji. Dočkáme se nějaké šance?
     
    8
    Míč je zpět na polovině Dynama, to ovšem drží míč a čeká na vhodnou chvíli k útoku. Ta málem přišla, ale nakonec přeci jen byli obránci soupeře úspěšnější.
     
    7
    České Budějovice se na chvíli usadili poblíž šestnáctky soupeře, do vápnapřišel i míč z autu, ale následně se k němu dostali domácí a odkopli jej do bezpečí.
     
    6
    Staněk svým dlouhým nákopem nikoho nenašel, míč z jeho kopaček tak končí až u kolegy Ottmara. Oba brankáři se zatím hodně zapojují do hry, leč žádný zákrok zatím předvést nemuseli.
     
    5
    Zatím je na kopačkách obou celků hodně nepřesností. Stále tak čekáme na nějakou akci, která by stála za to.
     
    4
    Rychlý protiútok domácího Hradce skončil nepřesným centrem, který obrana soupeře odvrátila hlavičkou na druhou polovinu.
     
    3
    Zatím se hraje velmi vyrovnaně, oba celky se spíše oťukávají a seznamují se s míčem. Přeci jen přestávka byla opravdu dlouhá.
     
    2
    Hradec Králové nevybojoval dlouhý míč od svého brankáře a míč tak putuje až ke kolegovi na druhé straně v podobě Staňka.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hosté, kteří se ihned pokusili o dlouhý míč, což se jim však nepovedlo a ten skončil až u kapitána soupeře Ottmara.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Účastníci utkání jsou na trávníku, za chvíli se jde na to.
     
    Stále se čeká na hráče, start utkání se tak o chvíli posune.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Čech, Nosek, Urma – Martan, Schwarz, Pajer, Funda – Vlkanova, Pázler.
    Náhradníci: Lindr – Zorvan, Kvída, Krátký, Janoušek, Šípek, Plašil.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Vondra, Kladrubský (C), P. Novák, Řezáč – Javorek, Čavoš – Táborský, Hašek, Pešek – Sajčič.
    Náhradníci: Křížek – Havel, Pouček, Puchel, Nitrianský, Mashike Sukisa, Švantner.

    Rozhodčí: Ginzel – Koval, Kožár.
    Sestava budějovického Dynama

     
    Vzájemná utkání

    České Budějovice 4:1 Hradec Králové
    České Budějovice 0:3 Hradec Králové
    Hradec Králové 0:0 České Budějovice
    České Budějovice 2:2 Hradec Králové
    České Budějovice 0:2 Hradec Králové
     
    FC Hradec Králové

    Hradci se letos nedaří. Po pěti výhrách, sedmi remizách a čtyřech prohrách se nachází až na desáté pozici s 22 body. Ve vyrovnané ligové tabulce však stále může pomýšlet na ty nejvyšší příčky. To by však bylo potřeba zabojovat a začít šlapat. Hradec navíc čekají ještě souboje v MOL cupu, kde jej brzy čeká prvoligový Zlín. Bude tedy zajíamvé sledovat, jak se nepříliš široký kádr s tímto zápařahem popere.

    Ke konci první části seony to bylo jako na houpačce. Prohra se Sokolovem, remíza s Ústí, výhra nad Víkovicemi, pak prohra s vedoucí Opavou a na závěr remíza se Znojmem. Nechme se překvapit, co vymyslí domácí dnes.
     
    SK Dynamo Č. Budějovice

    České Budějovice jsou až na čtvrtém místě, což jim rozhodně nevyhovuje. Důsledkem toho je sedm výher, stejný počet remíz a dvě prohry. Co naplat, že jihočeský celek má nejméně proher z celé ligy, těch remíz bylo až moc a bodově kvůli tomu ztrácí. I když ne mnoho. První Opava má náskok jen tří bodů.

    Dynamo nezvládlo ideálně konec první části ligy, kdy remizovalo s Táborskem, Pardubicemi, Třincem a na závěr dokonce prohrálo s Vlašimí. Hosté tak doufají, že se jim podaří nyní do soutěže vstoupit daleko lépe a vybojují nějaký ten bod pro sebe a vrátí se do boje o nejvyšší ligu.
     
    Dobrý den u dalšího kola FNL ligy. V dnešním zápase přivítá Hradec Králové České Budějovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Janoštík

    Branky: 31. Vlkanova, 90+3. Plašil – 71. Hašek

    Karty:   90+2. Sajčič (CEB)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Čech, Nosek (87. Plašil), Urma – Martan, Schwarz, Pajer, Funda (77. Šípek) – Vlkanova, Pázler (77. Janoušek).
    Náhradníci: Lindr – Zorvan, Kvída, Krátký, Janoušek, Šípek, Plašil.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Vondra, Kladrubský (C), P. Novák, Řezáč – Javorek, Čavoš – Táborský (87. Nitrianský), Hašek, Pešek (90+1. Pouček) – Sajčič.
    Náhradníci: Křížek – Havel, Pouček, Puchel, Nitrianský, Mashike Sukisa.

    Rozhodčí: Ginzel – Koval, Kožár
    thejrc.org