Manchester Utd. – Liverpool 2:1 (kon.) | Everton – Brighton 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Swansea 0:0 (kon.)
Newcastle – Southampton 3:0 (kon.) | West Brom – Leicester 1:4 (kon.) | West Ham – Burnley 0:3 (kon.)
Chelsea – Crystal Palace 2:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:1 (2:0)
Crystal Palace FC
Sobota 10.03.2018, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání na Stamford Bridge sledovalo 40 800 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu zase někdy příště těšit na počtenou. (20:36:47)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:9.
     
    Je dobojováno, tři body si z dnešního utkání odnáší fotbalisté Chelsea, kteří poráží Crystal Palace 2:1, a ukončují tak dvouzápasovou šňůru porážek. Sledovali jsme velice atraktivní londýnské derby, příznivci ofenzivního fotbalu si dnes opravdu přišli na své. Po poněkud opatrnějším začátku se začali ofenzivně osmělovat především domácí, největší šanci si ale ve třinácté minutě vypracoval Townsend, jehož ráně mnoho nechybělo. Po tomto momentu ale Blues začali dominovat, svou převahu zúročili v pětadvacáté minutě, když se prosadil ve výtečné formě hrající Willian. Zanedlouho nato měl Antonio Conte další důvod k radosti, po Zappacostově centru a nešťastné teči Martina Kellyho vedli jeho svěřenci už o dvě branky. V samotném závěru první půle ještě Hennesseyho překonal Giroud, na brankové čáře ale skvěle zasáhl Tomkins.

    Do druhého poločasu poslal Roy Hodgson na hřiště Wilfrieda Zahu, s jehož příchodem hra Eagles pořádně ožila. Krátce po návratu ze šaten se sám na Courtoise řítil Sörloth, vzájemný souboj ale vyzněl lépe pro belgického gólmana. O svou první trefu v novém působišti dnes hodně stál francouzský kanonýr Giroud, ovšem ani jeho druhá tutovka neskončila úspěchem, důvodem byl opět na poslední chvíli zasahující James Tomkins. V sedmašedesáté minutě mohl bývalý útočník Arsenalu pojistit výhru svého celku, po Alonsově nabídce ale trefil tyč. A v samotném závěru tak přišly drobné komplikace, když na rozdíl jediné branky snížil Patrick van Aanholt. Na víc už se ale Orli nezmohli, jejich čekání na ligové vítězství se tak protáhlo už na sedm utkání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zatím tomu nic nenasvědčuje. Blues totiž vybojovali rohový kop a na obranné polovině soupeře si počínají velice zkušeně, když drží míč u postranní čáry a získávají pro sebe velice cenné vteřinky.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty. Podaří se Orlům na Stamford Bridge vyrovnat?
    90. Patrick van Aanholt - 2:1
     
    90
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Tak pozor, závěr dnešního utkání právě dostává naprosto novou zápletku, hostům se totiž krátce před vypršením základní hrací doby podařilo snížit. Výborně to udělal Wilfried Zaha, jenž si chystal míč na střelu, a natáhl tak na sebe několik bránících protivníků. Poté ale všechny překvapil přihrávkou na PATRICKA VAN AANHOLTA, který zaskočil vybíhajícího Courtoise přesnou ranou mezi nohy.
     
    89
    Wilfried Zaha se díky šikovnému a hlavně neuvěřitelně rychlému zaseknutí zbavil svého strážce, na jeho centr si pak u zadní tyče sbíhali Sörloth s McArthurem, ovšem ani jeden z nich na balon před poloprázdnou brankou nedosáhl.
     
    88
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Cesc Fàbregas, přichází Pedro.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Tiemoué Bakayoko.
     
    86
    James Tomkins se pustil do další výměny názory, tentokráte s Álvarem Moratou. Sudí Taylor už neměl na vybranou, oba kohouti jsou potrestáni žlutou kartou.
     
    86
    Míč je za zády Thibauta Courtoise, radost ze snížení v podání hostí je ale zbytečná. Sörlothově přesnému zakončení totiž předcházel jasný faul, Riedewald totiž v souboji s Cahillem zvedl svou kopačku až příliš vysoko.
     
    85
    Orli budou rozehrávat další přímý kop. Ještě před touto situací se ale v pokutovém území Blues rozpoutala menší strkanice, v níž si nejaktivněji počínali Alonso s Tomkinsem. Sudí Taylor ale k udělení karetního trestu nesáhl.
     
    84
    Azpilicuetova rozehrávka postrádala razanci, což byla voda na mlýn pro pozorného Zahu. Záložník z Pobřeží slonoviny si po vniknutí do šestnáctky narazil se Sörlothem, nakonec ale z jejich snahy nic zajímavého nevzešlo.
     
    83
    Po Fàbregasově faulu na Zahu rozehráli hosté velmi rychle přímý kop. Míč se od van Aanholta dostal až k Wan-Bissakovi, na jehož nabídku sice nikdo nedosáhl, Courtois byl ale i tak pořádně zaskočen a zasáhnout stihl až na poslední chvíli.
     
    82
    Eden Hazard je při chuti a chce dnešní utkání opustit se vstřelenou brankou na svém kontě. Tentokráte levý záložník Blues pálil zpoza šestnáctky, zamířil ale pár decimetrů nad horní tyč Hennesseyho branky.
     
    81
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází Lee Čung-Jong.
     
    80
    Patrick van Aanholt si hodlal narazit se Zahou, ten mu ale balon vrátil pouze na paty. Další protiakci Chelsea měl na svědomí Willian, jenž neuvěřitelně přesně přenesl míč k Moratovi, jeho ránu ale na roh stačil tečovat James Tomkins.
     
    79
    Na druhé straně táhl rychlý brejk svého týmu Eden Hazard. Belgický šikula si tentokráte počínal trochu sobecky, když místo nahrávky na některého z volných spoluhráčů šel do střely, která ale Hennesseyho příliš neprověřila.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 25. Willian (Kanté), 32. Kelly (vla.) – 90. van Aanholt (Zaha)

    Karty:   86. Morata (CHE) – 59. van Aanholt (CRP), 86. Tomkins (CRP)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:9.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta, Fàbregas (88. Pedro), Kanté, Alonso – Willian, Giroud (72. Morata), E. Hazard (88. Bakayoko).
    Náhradníci: Caballero – Ampadu, Bakayoko, Emerson, Moses, Morata, Pedro.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Townsend (81. Čung-Jong), McArthur, Milivojević (C), Schlupp (75. Riedewald) – Ch. Benteke (46. Zaha), Sörloth.
    Náhradníci: Cavalieri – M. Sakho, Souaré, Fosu-Mensah, Riedewald, Čung-Jong, Zaha.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Adam Nunn, Daniel Cook

    Diváci: 40 800
    ocianews.com