PSG – Méty 5:0 (kon.) | Bordeaux – Angers 0:0 (kon.) | Dijon – Amiens 1:1 (kon.)
Lille – Montpellier 1:1 (kon.) | Nantes – Troyes 1:0 (kon.) | Rennes – Saint-Étienne 1:1 (kon.)
konec
Lille OSC
1:1 (1:0)
Montpellier HSC
Sobota 10.03.2018, 20:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:12. (21:59:11)

     
    V prvním poločase se hrálo především od šestnáctky k šestnáctce. Zlom přišel až těsně před poločasem, kdy se po přiťuknutí Yassine Benzia dostal do vynikající střelecké pozice Nicolas Pépé a střelou mezi nohama bránícího hráče poslal míč přesně k tyči. Ani ve druhém poločase nebyl jeden tým jasně lepší. Těsně po hodině hry však přišlo srovnání, když se zničehonic dostal ke střele ze střední vzdálenosti Jerome Roussillon. Do závěrečného hvizdu již větší šance u jedné z branek k vidění nebyla.
    Nepokoje po závěrečném hvizdu
     
    V Lille to bude ještě pořádně horké! Ihned po závěrečném hvizdu se na trávník nahrnuli fanoušci. Hlavní rozhodčí i hráči měli co dělat, aby se v pořádku dostali do útrob stadionu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lille se dostalo na útočnou polovinu zásluhou Nicolase Pépého. Ten ještě zkoušel najít rozběhnutého Ponceho, ale střídající hráč byl u balonu později než Lecomte.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Lille má ještě síly na útočení. Maia však překopl vše co mu stálo v cestě, i spoluhráče Mendese. Balon tak končí za postranní lajnou a hostu mohou vhazovat.
     
    89
    Pedro Mendes to u rohového praporku přehnal s agresivitou a dostává žlutou kartu. Stejně tak dopadl na druhé straně Thiago Mendes.
     
    88
    Po dlouhém nákopu se dostal do hlavičkového souboje s Soumaorem Sio. Střídající střelec hostujícího celku ale neuspěl.
     
    87
    Po řadě nepřesností ve středu pole se dostal k balonu domácí Dabila. Po jeho centru se opřel do balonu z voleje Mendes, ale míč mu sklouzl po kopačce a končí vysoko nad.
     
    86
    Tři na tři to nyní měli domácí v útoku. Ponce si však nepohlídal ofsajdové postavení a tak by ani jeho následný gól neplatil. Ponce však po hvizdu pálil vysoko nad.
     
    85
    Favorizované Montpellier má v posledních minutách navrch. Nyní se protlačil k hranici šestnáctky Ikoné, kličkou si udělal místo pro střelu, ale tvrdou ránou minul pravou tyč o metr.
     
    84
    Ještě jeden rohový kop měli k dispozici hostujíc hráči. Nyní už se balon dostal do vápna, odrazil se přesně do pohybu Ningovi, ale ten z prvního doteku netrefil branku.
     
    83
    Zhruba posledních minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Hosté si vybojovali rohový kop, ale poté něm stejně zakončení nepřišlo. Následný centr přeletěl všechny hráče ve vápně.
     
    81
    Domácí se po dlouhé době propracovali s balonem až do pokutového území. Po nepřesné přihrávce se snažil Ponce zakončovat přes hlavu, ale v krkolomné pozici balon mezi tři tyče nedostal.
     
    80
    Ani favorizované Montpellier se nemůže vytvořit tlak. Strkanici ve středu trávníku musel uklidňovat až hlavní rozhodčí, ale znovu se to obešlo bez žluté karty.
     
    79
    Opět měli před sebou domácí hráči spoustu prostoru, ale do útoku se nehnali. Hilton s Roussillonem s přehledem situaci zvládli v obraně ve dvou.

    Vít Schück

    Branky: 42. Pépé (Benzia) – 65. Roussillon

    Karty:   33. Benzia (LIL), 89. Mendes (LIL) – 35. Congré (MON), 89. Mendes (MON)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:12.
    Lille OSC: Maignan – Dabila, Soumaoro, Alonso Mujica, Ballo-Touré – Amadou (C), Maia – Pépé, Benzia (52. Soumaré), Araújo (66. Mendes) – Mothiba (73. Ponce).
    Náhradníci: Kouakou – Soumaré, Ponce, Faraj, Mendes, Bahlouli, Mendyl.

    Montpellier HSC: Lecomte – Aguilar, Hilton (C), Roussillon, Congré – Lasne, Skhiri (39. Sambia), Mendes, Mbenza (63. Ninga) – Ikoné, Camara (62. Sio).
    Náhradníci: Pionnier – Sambia, Sio, Dolly, Mukiele, Píriz, Ninga.

    Rozhodčí: Moreira – Ocak, Pasqualotti
    thejrc.org